Şimdi Ara

Ustalar is basına:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar windows isletim sistemini bilgisayara bir türlü kuramıyorum... biosa girip ayarları degistiriyorum cd yi takıyorum ama okumuyor cd rom da calısır durumda. cd de bi sorun var desem 4 tane farklı cd denedim acaba bi kod hatasımı yapıyorum. eger yok ise baska bi cözüm yolu var mıdır. ne yapmalıyım. ilgilenenlere simdiden tesekkurler..

• biostan FİRST BOOT DEVICE ı cd rom yaptın mı arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinaliada85

biostan FİRST BOOT DEVICE ı cd rom yaptın mı arkadaşım
    hangi sistemi kurmaya çalışıyosun???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hacktrix

hangi sistemi kurmaya çalışıyosun???

Alıntıları Göster
    yaptım ama cd okumuyor... 98 2000 veya xp fark etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engh

yaptım ama cd okumuyor... 98 2000 veya xp fark etmez.

Alıntıları Göster
    secondary master hard disk fail CPU is unworkable or has been changed please recheck CPU soft menu arkadaslar bu uyarı msjı cıkıyo ne yapmalıyım?
  • quote:

secondary master hard disk fail CPU is unworkable or has been changed please recheck CPU soft menu arkadaslar bu uyarı msjı cıkıyo ne yapmalıyım?

Alıntıları Göster
    bios a girip hangi ayarları değiştirdin
    master hdd hakkında failure olduğunu söylüyor .
    hdd ayarlarıyla oynadın mı hiç.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hdd ni master yap önce tek başına onu tak...
    Sonra bios ayarlarını default yap...
    Sistemi açmaya çalış... hdd ni görüp boot edemiyorum derse,

romunu tak, onuda slave yap(Garanti olsun die söledim)
    sonra reset at... onu da görürse tekrar dan biosa gir... bootunu romdan al...
    düzelmesi lazım...
    dediğim sırayla yap normalde daha kısadır ama sorunun nerde olduğunu anlaman için yazdım...

• quote:

Alıntıları Göster
    degistirdim ama load setup yapınca normasl acılıyo. baslangıcı cd ye alıyorum o uyarı cıkıyo. nerde yanlıs var cözemiyorum detaylı anlatırsan ne yapmam gerektigini memnun olurum yani hangi ayarları hangi konuma getircem? pc yanımda hemen deneyebilirim...
  • arkadaşlar öncelikle herkese selam.işi bilenlere bir sorum olacak.beni xp cdsini takıyorum ve bilgisayarımı başlatırken bu cd yi normal bir şekilde okuyor fakat tanımıyor.bende bu yüzden format atamıyorum.FİRST BOOT DEVICE diye bir seçenek benim bıos ayarlarımda yok.peki ende olan sorun ne?format atmak için ne yapmam gerekiyor?cvplarınızı bekliyeceğim şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: estayow

arkadaşlar öncelikle herkese selam.işi bilenlere bir sorum olacak.beni xp cdsini takıyorum ve bilgisayarımı başlatırken bu cd yi normal bir şekilde okuyor fakat tanımıyor.bende bu yüzden format atamıyorum.FİRST BOOT DEVICE diye bir seçenek benim bıos ayarlarımda yok.peki ende olan sorun ne?format atmak için ne yapmam gerekiyor?cvplarınızı bekliyeceğim şimdiden teşekkürler.
    bende o sorunu cözemedim iste... aynı dertten basımız belada! ne yapalım bi yol gösteren elbet olur.
  • quote:

arkadaşlar öncelikle herkese selam.işi bilenlere bir sorum olacak.beni xp cdsini takıyorum ve bilgisayarımı başlatırken bu cd yi normal bir şekilde okuyor fakat tanımıyor.bende bu yüzden format atamıyorum.FİRST BOOT DEVICE diye bir seçenek benim bıos ayarlarımda yok.peki ende olan sorun ne?format atmak için ne yapmam gerekiyor?cvplarınızı bekliyeceğim şimdiden teşekkürler.
    anlamadım
    okuuyor fakat tanımıyor ne demek arkadaşım
    ve her biosta first boot device seçeneği olur iyice bak bakalım araştır
  • quote:

anlamadım
    okuuyor fakat tanımıyor ne demek arkadaşım
    ve her biosta first boot device seçeneği olur iyice bak bakalım araştır

Alıntıları Göster
    ayrıca sunu da sorayım. win 98 baslangıc disketini nasıl olustururuz?
  • quote:

ayrıca sunu da sorayım. win 98 baslangıc disketini nasıl olustururuz?

Alıntıları Göster
    windows un kendi sitesinde başlangıc disketi olusturmak için program var.ama benim bildiim xp için v o da 4 vyea 6 1.44 floppy gerektrio.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 26 Şubat 2006; 6:54:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vommel

windows un kendi sitesinde başlangıc disketi olusturmak için program var.ama benim bildiim xp için v o da 4 vyea 6 1.44 floppy gerektrio.

Alıntıları Göster
    bios resetleyerek deneyin
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: estayow

first boot device yoksa boot squance vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: ae_

quote:

Orjinalden alıntı: estayow

first boot device yoksa boot squance vardır

Alıntıları Göster
    o da yoksa boot priority de olabilir....

windows başlangıç disketi windowsun içinden oluşturulur...
    bu arada eğer sistemin eskiyse biosun belki cd rom desteklemiyordur o zaman başlangıç disketi şart...

bi arkadaşına git başlangıç disketi oluştur...

ha son bişey daha boot etmeye çalıştığın cd bire bir çekim mi yada orjinal mi???

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: engh

burda yazdığında anladığım bios kendini resetlemiş burda, yada sen cpu ayarlarıyla oynamışın, frequency and settings veya advanced bios settings veya soft cpu menü gibi bir başlık altında senin işlemci ve ram hızının ayarları değişmiş önce bi onları düzelt, bilgisayarın kafayı yemesi normal aksi halde

• Arkadaşım okuma hatası veriyosa cd dende eminsen bozuk olmadığına yapacağın ilk şey harddisk kablosuna takılan kabloyu değiştirmek olmalı. Yani ID kablosunu . Sorunun düzelmesi gerekir

BANA ULAŞMAK İSTERSEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhuraylakci24

Arkadaşım okuma hatası veriyosa cd dende eminsen bozuk olmadığına yapacağın ilk şey harddisk kablosuna takılan kabloyu değiştirmek olmalı. Yani ID kablosunu . Sorunun düzelmesi gerekir

BANA ULAŞMAK İSTERSEN
    yoksa cd korsan olarak çeklip boot u sorunlumu oluşturuldu acaba da açılırken cd okuduğu halde boot olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaXENeO

yoksa cd korsan olarak çeklip boot u sorunlumu oluşturuldu acaba da açılırken cd okuduğu halde boot olmuyor

Alıntıları Göster
    Cumhur arkadaşım ID yazmış galiba bi yazım hatası olmuş IDE kastetmiş orda...
    korsan meselesinde ise mesela bi cd yi çekersin (win98 neticede max 200 mb) bi klasöre atarsın geri kalanına başka şey çekersin dicem ama 5 cd denedim dior...

bnce bi yerde hata yapıyor ama faketmiyor hadi hayırlısı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.