Şimdi Ara

Üste hipertrofi bacaklara inceltme mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3-3,5 aydır spor salonuna gidiyorum. Sanırım genetik olarak bacaklarım biraz kalın. Yani üst bedene göre. Aylarca yüzmeye çalışarak inceltmeye çalıştım fakat olmadı. Ben de alt olmuyorsa üstü kalınlaştırayom dedim. Kollarda, göğüste ve sırtta bir miktar gelişme oldu fakat body building bir bütün olarak çalışmanın daha dogru oldugunu vurgulayan salondaki hoca, bacak calışmanın da gerekli oldugunu söylemişti.
    Haftada üç gün; 1 göğüs-sırt 2 omuz-bacak 3 triceps-biceps şeklinde çalışıyorum.
    Şu günlerde farkettiğim şey bacaklarımın kalınlaştıgı oldu. Yani benim hiç istemedigim bir sonuçla karşı karşıyayım.
    Tabi beslenme programımda da degişiklik oldu. Özellikle Son bir aydır proteinli beslenmeyi belirgin olarak artırdım. Üç haftadır da whey+glutamin ve bazen de bcaa alıyorum. Farkında olmadan karbonhidrat alımım da artmış olabilir. Boy 1,74. Kilo 73 iken şu anda 75 oldu

Sizlere danışmak istedigim konu, özetle üst bedenimi geliştirmeye çalıştıgım dönemde bacaklarımı inceltmem mümkün olur mu? ( ör; düşük agırlık fazla setlerle leg curl-leg ext. yada 30-40 dk koşu/ eliptik)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence mümkün değil.Ben bacaklarımı genelde diyette çalışmayarak biraz kas kaybetmeyi göze alarak küçülttüm.Bir ara 67 cm ye dayanmıslardı bildigin pantolon sıkıstırdıgından araba kullanamıyordum.Sonra diyette bacak calısmayıp 1.5 ayda 63.5-64 e indiler sonrasında biraz üstüne basmadan çalıştım sonra 2-3 ay sonra girdiğim ikinci diyette de 5kg verip düzgün bacak calısmayınca 61.5 cmye indiler.Şu anda chicken legs gibi duruyor üst vücuda oranla ama yürüyüş olarak vücut hızı olarak rahat ettim açıkçası.Bacak kalınlığı yürüyüşü vücudun hızını etkiliyor +65 cm bacak hele yürürken yavas yavas penguenleşmeye başlıyorsun.Hele içleri (thighs) yani iç bacakları da çalışıyorsan biraz pantolon sıkarken boxer de bolsa pişik olma ihtimali de az değil :D Şu anda bacaklarım 61.5cm ve rahatım.en fazla da 63-63.5 cm yapıp definisyonda bacak çalışarak yağ yakarak biraz üstten su ve yağ atarak 60.5 61 e düşürürüm o şekilde kalır kendi adıma hiç gerek yok +65cm bacaklara hele boy da 175 se. Arnoldun bacaklar 72 cmydi o boyda düşün.

• Yok öyle birşey çıkar onu aklından

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

Bence mümkün değil.Ben bacaklarımı genelde diyette çalışmayarak biraz kas kaybetmeyi göze alarak küçülttüm.Bir ara 67 cm ye dayanmıslardı bildigin pantolon sıkıstırdıgından araba kullanamıyordum.Sonra diyette bacak calısmayıp 1.5 ayda 63.5-64 e indiler sonrasında biraz üstüne basmadan çalıştım sonra 2-3 ay sonra girdiğim ikinci diyette de 5kg verip düzgün bacak calısmayınca 61.5 cmye indiler.Şu anda chicken legs gibi duruyor üst vücuda oranla ama yürüyüş olarak vücut hızı olarak rahat ettim açıkçası.Bacak kalınlığı yürüyüşü vücudun hızını etkiliyor +65 cm bacak hele yürürken yavas yavas penguenleşmeye başlıyorsun.Hele içleri (thighs) yani iç bacakları da çalışıyorsan biraz pantolon sıkarken boxer de bolsa pişik olma ihtimali de az değil :D Şu anda bacaklarım 61.5cm ve rahatım.en fazla da 63-63.5 cm yapıp definisyonda bacak çalışarak yağ yakarak biraz üstten su ve yağ atarak 60.5 61 e düşürürüm o şekilde kalır kendi adıma hiç gerek yok +65cm bacaklara hele boy da 175 se. Arnoldun bacaklar 72 cmydi o boyda düşün.

Haklı olabilirsiniz ama ben diyetle kilo kaybetmeden yapmak istiyorum çünkü üst bedeni de kalınlaştırmam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.