Şimdi Ara

Uydu Alıcıların Scart Çıkışından Scart > Component Bağlantı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
27.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dsmart ı lcd tv ye component çıkıştan bağlamak istiyorum ancak hepinizinde bildiği gibi receiverda scart dışında bir görüntü çıkışı bulunmuyor sorum şu scarttan analog çıkış alıyoruz bu görüntüyü hamanın veya başka markanın scart ı component çıkışa dönüştüren kablosuyla bağlasam görüntü kalitesinde fark elde edebilirmiyim veya bu görüntü dijitale dönüşmüş oluyor mu?(gerçi pek ihtimal vermiyorum)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• D-smart receiver'ın scart çıkışını bilmiyorum ama, bendeki Dreambox 500'ün scart çıkışı için cihazın menüsünde RGB ve YPrPb (component) gibi seçenekler var.

Ancak henüz deneme yapmadım, çünkü scart > component soket almam gerekiyor. Eğer denemeyi yapabilirsem, Next Super Plus serisinin doğrudan komponent çıkışı ile performans kıyaslaması yapabilirim. Bir yere not alıyorum, deneme yaptıktan sonra burada yazarım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: svideoz

dsmart ı lcd tv ye component çıkıştan bağlamak istiyorum ancak hepinizinde bildiği gibi receiverda scart dışında bir görüntü çıkışı bulunmuyor sorum şu scarttan analog çıkış alıyoruz bu görüntüyü hamanın veya başka markanın scart ı component çıkışa dönüştüren kablosuyla bağlasam görüntü kalitesinde fark elde edebilirmiyim veya bu görüntü dijitale dönüşmüş oluyor mu?(gerçi pek ihtimal vermiyorum)

görüntü digitale dönüşmez.alacağınız görüntü kalitesi,sanki scart/scart bağlantı yapmış gibi alırsınız.

• o zamanda component kablo almanın bir esprisi kalmıyor öyle değil mi
  • quote:

o zamanda component kablo almanın bir esprisi kalmıyor öyle değil mi

evet,bu durumlarda kaynağın çıkışı önemlidir.yani kaynak scart oldukdan sonra,siz isterseniz bunu converter ile SCART/HDMI 'ya çevirin fark etmez.ama çıkışınız DVI/HDMI olsaydı ve bana SCART mı,yoksa KOMPONENT mi diye sorsaydınız,komponent deridim ve o zaman siz kopmponentten daha iyi görüntü alırdınız scarta göre.
  • scart ayarlarının içinde kompozit (cvbs) çıkış mevcut peki bu durumu ne şekilde etkiler ?
  • quote:

scart ayarlarının içinde kompozit (cvbs) çıkış mevcut peki bu durumu ne şekilde etkiler ?

bu scarttan daha düşük kalite demektir.varsa RGB yi seçin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert2004
    görüntü digitale dönüşmez.alacağınız görüntü kalitesi,sanki scart/scart bağlantı yapmış gibi alırsınız.

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004
    evet,bu durumlarda kaynağın çıkışı önemlidir.yani kaynak scart oldukdan sonra,siz isterseniz bunu converter ile SCART/HDMI 'ya çevirin fark etmez.ama çıkışınız DVI/HDMI olsaydı ve bana SCART mı,yoksa KOMPONENT mi diye sorsaydınız,komponent deridim ve o zaman siz kopmponentten daha iyi görüntü alırdınız scarta göre.

Söylediklerinizin özüne katılıyorum ve D-smart uydu alıcısında scart çıkış ancak "kompozit (cvbs)" olarak ayarlanabiliyorsa aşağıda söyleceklerim D-smart uydu alıcısı için geçerli değildir.

Scart denildiği zaman standart olarak görüntü ve ses taşıyan bir bağlantı akla geliyor ve aslında 3 RCA'lı bir bağlantı içeriyor. Sarı (komposit video) + Kırmızı ve Beyaz (Stereo ses). Bununla beraber, yukarıdaki mesajımda bahsettiğim gibi Dreambox 500s uydu alıcının menüsünde Scart çıkışı YPrPb olarak seçilebiliyor.

Emin olmamakla beraber, eğer bu çıkış seçildiğinde scart çıkışından Y Pr Pb sinyalleri aktarılıyorsa (yani komponent bağlantıda yeşil=Y, mavi=Pb, kırmızı=Yr karşılığı), bu durumda görüntü "komposit" değil "komponent" bağlantı ile aktarılacağı için, standart scart bağlantıya göre görüntü kalitesinin artacağına dair yüksek beklentilerim var. Fakat yine söylediğim gibi, ancak deneme yaparak bunu görebilirim ve Next Super Plus uydu alıcısında olduğu gibi Lcd ve Plazma Tv'lerde sonuçlar farklı olabilir.

========================

Analog ve dijital bağlantılar ile ilgili olarak :

Genelde bir bağlantının güzel görüntü vermesi "analog" veya "dijital" olmasına bağlanıyor, ancak bu kısmen doğrudur. Alınacak sonuç, görüntüyü veren cihaza, izlenen görüntüye, Tv'ye bağlı olarak değişir.

Mesela DVI-HDMI çıkışı olan Dreambox 800 HD uydu alıcısının SD yayınlarda görüntü kalitesi (birçok Tv'de) Next Super Plus uydu alıcının component bağlantısından daha iyi değildir. Yani bir cihaz sırf DVI-HDMI ile dijital çıkış veriyor diye her şekilde daha kaliteli görüntü vermez. Ancak HD yayını DVI-HDMI çıkış ile izleyebilirsiniz ve bu yayınlarda dijital bağlantının avantajını kullanmış olursunuz.

Benzer şekilde bazı Lcd Tv'lerde VGA ve HDMI ile PC bağlantısı kıyaslandığında, her zaman HDMI ile daha güzel görüntü alınacak diye bir kural yoktur. HDMI ile 1:1 pixelmapping yapamayan ve kristal netlik veremeyen, ama VGA bağlantı ile cam gibi görüntü veren Tv'ler vardır.

Veyahut, aslında analog sinyal üreten bir cihazın analog çıkışını bir şekilde DVI'ya veya HDMI'ya dönüştürdüğünüzde alacağınız görüntü kalitesi artmaz. Ama mesela Tv'nizin HDMI girişinden gelen sinyaller için kullandığı farklı bir görüntü işleme varsa, genel bir doğru olmamasına rağmen siz böyle bir dönüşüm sonucunda daha güzel görüntü alabilirsiniz.

Özetle, dijital bağlantı kağıt üzerinde tabi ki analog bağlantıdan daha iyidir. Ancak uygulamada duruma göre değerlendirme yapmak gerekir.

• arkadaşlar teşekkür ederim son olarak şunu merak ediyorum scart to component converter box larla görüntüyü dijitale çevirip gerçek anlamda kaliteyi arttırmak upscale etmek mümkün mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 6 Ekim 2008; 15:18:39 >
  • quote:

arkadaşlar teşekkür ederim son olarak şunu merak ediyorum scart to component converter box larla görüntüyü dijitale çevirip gerçek anlamda kaliteyi arttırmak upscale etmek mümkün mü ?

Component bağlantı da analog bir bağlantıdır. Sadece DVI ve HDMI bağlantılar dijitaldir.

Scart to component converter box'dan ziyade, bence uydu alıcının oluşturduğu kaynak sinyal önemlidir. Eğer scart çıkışından sadece komposit (s-video) sinyal verebiliyorsa, aldığınız bu komposit sinyali nasıl Y Pr Pb (kırmızı-mavi-yeşil) video sinyali yapabilir ki sorusu akla geliyor. Kişisel yorumum kazanım olmayacağı yönünde.
  • Arkadaşlar,
    bu Scart to Componet kablo veya dönüştürücüleri Türkiye'de bulmak mümkün mü? ben bir türlü bulamadım,
    mesela şu fotoğraftaki neotech markanın distribütörü var mı Türkiye'de?
    selamlar..
  • @rg206

Ben Kadıköy'de dönüştürücü bulabileceğimi ümit ediyorum. Eğer bulabilirsem haber veririm. Google'da biraz araştırma yapınca, kendi kablosunu kendi yapanlar da varmış, ama benim elimden gelmez
  • Ben de emin olmamakla birlikte bilgim şu yönde:

Eğer uydu alıcı veya başka bir cihaz scart üzerinden RGB bağlantıyı destekliyorsa ve bağlandığı tv'de scart bağlantıdan RGB sinyali destekliyorsa hiç çeviriciye gerek olmadan Component bağlantı kalitesi alınabilir. Kaynak cihaz ayarlarından da Rgb seçilmek kaydıyla.

Yoksa eğer böyle bir seçenek ve destek scart-scart bağlantı ile devam etmek en mantıklısı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

@rg206

Ben Kadıköy'de dönüştürücü bulabileceğimi ümit ediyorum. Eğer bulabilirsem haber veririm. Google'da biraz araştırma yapınca, kendi kablosunu kendi yapanlar da varmış, ama benim elimden gelmez

Teşekkürler Signore, haberlerini bekleyeceğim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    Ben de emin olmamakla birlikte bilgim şu yönde:

Eğer uydu alıcı veya başka bir cihaz scart üzerinden RGB bağlantıyı destekliyorsa ve bağlandığı tv'de scart bağlantıdan RGB sinyali destekliyorsa hiç çeviriciye gerek olmadan Component bağlantı kalitesi alınabilir. Kaynak cihaz ayarlarından da Rgb seçilmek kaydıyla.

Yoksa eğer böyle bir seçenek ve destek scart-scart bağlantı ile devam etmek en mantıklısı...

Dreambox 500s menüsünde Scart çıkış için hem RGB hem de YPrPb seçilebiliyor. Gerçi RedGreenBlue dediğimiz ile YPrPb aynı renklere karşılık geliyor, arada ne fark olduğunu ben bilmiyorum.

Bu arada, benim aradığım aşağıdaki gibi bir Scart > Component dönüştürücü.

• Geçen gün bir arkadaşın sorusuna doğru cevap verebilmek için onun kullandığı uydu alıcısının kullanımkılavuzuna bakmıştım. Componenet çıkış mevcut değildi bu cihazda. Rca ve Scart çıkışlar vardı. Kullanım kılavuzunda şu bilgi yer alıyordu.

Cihazınızda full rgb scart mevcut olduğundan, eğer televizyonunuzda rgb scart'ı destekliyorsa mutlaka ama mutlaka scart çıkışını kullanmalısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE
    Geçen gün bir arkadaşın sorusuna doğru cevap verebilmek için onun kullandığı uydu alıcısının kullanımkılavuzuna bakmıştım. Componenet çıkış mevcut değildi bu cihazda. Rca ve Scart çıkışlar vardı. Kullanım kılavuzunda şu bilgi yer alıyordu.

Cihazınızda full rgb scart mevcut olduğundan, eğer televizyonunuzda rgb scart'ı destekliyorsa mutlaka ama mutlaka scart çıkışını kullanmalısınız.

O zaman RGB seçildiği zaman yine Scart kullanılıyor, YPrPb seçildiği zaman Scart > Component gibi dönüştürücü kullanılıyor.

Bu arada, kılavuz mutlaka RGB modunu kullanın demiş ama, benim Lcd Tv'de source (kaynak) olarak [Scart 1] ve [Scart 1 RGB] seçeneklerini denediğim zaman, [Scart 1 RGB] ile aldığım görüntü daha soluk oluyor. Bu tabi yukarıda bahsettiğim gibi Tv'den kaynaklanıyor da olabilir. Akşam yeniden deneme yapayım.

• bugün birçok site dolaştım ve anladığım kadarıyla analog sinyaller ayrıştırılıp özel sinyal processor ler ile yeniden işlenip dijitale dönüştürülüyor ebay de mevcut ama burada bulabileceğimi sanmıyorum
  • quote:

bugün birçok site dolaştım ve anladığım kadarıyla analog sinyaller ayrıştırılıp özel sinyal processor ler ile yeniden işlenip dijitale dönüştürülüyor ebay de mevcut ama burada bulabileceğimi sanmıyorum

Dostum...

Sen niye bu kadar çeviriciye taktın? Uydu alıcın rgb veya yprbb çıkış verebiliyorsa ya scart bağlantı kullanıp uydu menüsünden çıkışı buna göre ayarlayacaksın. Veyahut signore'nin dediği gibi oluyorsa component'e çevireceksin.

Yok desteklemiyorsa zaten bunlarda işe yaramaz. Yani artı yönde bir fayda sağlayamazsın.

Hele hdmi gibi digital kaynaklara çevirici var mı bilmiyorum bulsan bile gelen sinyal ne kadar kaliteli ise çıkanda o kadar olur. Üstelik bu çeviriciler belkide bir uydu cihazı parasıdır.

Bana göre senin için yapılması gereken: İyi bir scart kablo ile bağlantını yenilemektir.

• belki de sıkıntısı farklı bir girişi kullanmaktır.
    bunu bir açıklığa kavuşturabilir miyiz?
    mesele daha iyi bir görüntü elde etmek mi yoksa yeni bir giriş mi elde etmek?

bunu bendeki gibi 100 cihaz bağlı arkadaşlar dert ediyor olabilir,bu nedenle soruyorum.
    selamlar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.