Şimdi Ara

Uydunet 100Mbit mi Vodafone Fiber 50Mbit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgi kirliliğinden ve çokda konuya hakim olmadığımdan kafam allak bullak herkesinki gibi..
    Ama benim sorum farklı...

Mevcutta kablonet 24mbit 250 gb kullanıyorum.
    Semtte ve binada ne superonline ne vodafone vs fiber alt yapı yokmuş.(Bu arada Antalyada merkezin gobeğinde oturuyorum)
    Vodafone ise kablonet üzerinden 50Mbit fiber verebileceğini söylüyor 80 liraya herşey dahil.
    Uydunet ise sanırım mevcut müşterilere 100Mbit veriyormuş 85 liraya...

Görünürde uydunet daha mantıklı..
    Ama vodafone yetkilileri, vodafone dan aldığım 50Mbitin uydunetin 100mbitinden daha sağlıklı bir internet olduğunu söyledi.(Fiber olmasından dolayı)
    Yaptığım mevcut hız testlerinde 21 23 arası alıyorum. Bir kaç kez 100mbit nitro satın aldım ve hep 98 leri gördüm. Uydunet kutusu çok yakın ve iyi hız alıyorum.
    Uydunetin 100mbit tarifesini seçersem yine 98 leri görürüm mantığındayım. E bu durumda nasil oluyorda vodafone daha sağlıklı oluyor?

Neyi seçmeliyim ne yapmalıyım yol gösterebilecekler var mı?

• Vodafone
  • HakanG22 H kullanıcısına yanıt
    Neden ama?
    Sonuçta ben 100Mbit uydunet alırsam 98 leri göreceğim büyük ihtimal?
  • Kablonet kotalı 1 ocakta kota kalkmayacak akn kalkacak. Vodafone akn li veriyor vodafone 1 ocaktan sonra tam sınırsız olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydunet

• Merhaba,

Bende Siz ile aynı durumdayım. Oturduğum sitede sadece KabloNet’in Fiberi var. Superonline tt yada başkasının fiberi yok. Sadece KabloNet. Bende kararsız kaldım sizin gibi.

* KabloNet’in 100 Güldüren Kampanyası: 100Mbps 100GB Kota —> 80Tl
    yada
    *Vodafone 50Mbps 250GB AKN —> 80Tl
    Alıcam ama karar veremedim. Vodafone’da Müşteri Hizmetleri ve Teknik Destek iyimi? Bilen birisi yazarsa çok sevinirim.

————
    Vodafone’un daha kaliteli hizmet verebilmesinin sebebi ise Vodafon kendi yurt dışı çıkışlarını kullanıyor ve ping 60’den aşağıda oluyor. Ama KabloNet Türk Telekom’un yurt dışı çıkışlarını kullanıyor ve Türk Telekom’un yurt dışı çıkışları kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 12 Aralık 2018; 19:20:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone yetkilileri kendi tarifelerini satmak için öyle demiştir. Türksat da, vodafone da aynı altyapı üzerinden hizmet veriyor. Birinin fiber olup, diğerinin fiber olmaması gibi bir durum yok. O açıdan Stabilite konusunda bir farklılık olmaz.

Onun dışında akn'li tarifeleri seçin. Kablonet'teki duran kotalı/kotalı tarifelerde kota sonrası internet kesiliyor. 2019'da gerçekleşecek akn'nin kalkması olayı sadece akn için geçerli, kota için değil. Bu tarifelerde bir değişiklik yapılmayacak. Ekosınırsız akn'li olarak geçen tarifelerde ise akn sonrası internetiniz belirli bir hıza düşüyor. Akn 2019'da kalkacak ve önceden akn'li tarifelere taahhüt vermiş abonelerin 2019'dan taahhüt sonuna kadar akn'siz, hız düşümü olmadan sınırsız olarak kullanacağı söyleniyor. Böyle bir şey olmasa bile, kota sonrası internetin kesilmesindense ay sonuna kadar düşük hızda sınırsız olarak devam etmesi daha iyidir. O yüzden taahhütünüzü akn'li tarifelere verin.

Kablonet:
    Türksat Kablo
    Mevcut Müşteriye Özel 100 Güldüren Kampanyası | Kablo
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,582,mevcut-musteriye-ozel-100-gulduren-kampanyasi
    50 mbit 100 gb akn'li 86 tl. 100 mbit 100 gb akn'li 126 tl.

Vodafone:https://www.vodafone.com.tr/Net/fibermax/pdf/fibermax-herevde-kampanyasi-taahutname.pdf 50 mbit 250 gb akn ilk 12 ay 80, sonraki 12 ay 90. Dolayısıyla aylık ortalama 85 tl'ye geliyor. + her ay 6,90 zorunlu modem kirası ödeniyor. Aylık 91.9 tl'ye geliyor. Televizyon yok.

Vodafone ile kablonet'in 50 mbit fiyatları hemen hemen aynı. Tek fark türksat 100 gb akn veriyor, vodafone 250 gb akn veriyor. Tv kullanmıyorsanız düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Aralık 2018; 19:27:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL mi VDSL mi?
    4 yıl önce açıldı
    Fiber mi Vdsl mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ben uydunetin kotalı dediklerininde 1 ocak itibariyle sınırsız olacağını düşünüyorum.
    Yanılıyor ve yanlış biliyorsam kaynak verebilir misiniz?
  • TBold4 kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapıcaz hocam haberdar edelim durumu birbirimize. Valla çok can sıkıcı oldu artık.
  • Kotalılar sınırsız olmayacak akn liler olacak kota kalkmıyor

• Penner1907 kullanıcısına yanıt
    Uydunetin kotalı olayında pek güvenerek girmezdim çünkü akn değil orada koydukları
    Penner1907 kullanıcısına yanıt
    KabloNet’in AKN’li paketleri pahalı diye kotalı demiştim. Bütçe olarak 80Tl ayırmıştım. 100Mbps 100GB akn 130Tl biraz pahalı

Şahsen Vodafone alasım var. Ama Teknik Servis ve müşteri hizmetleri nasıl onu öğrenmeden almak istemiyorum. Katılıyorum Durumumuzu Birlikte paylaşalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 12 Aralık 2018; 20:23:59 >
    Hocam kaynak verilecek bir durum yok BTK'nın internet sitesinden açıklamayı okuyabileceksiniz kaldırılacak olan Adil Kullanım Kotası, internet kotasına dokunulmayacak.
  • Kablonet'in 2019 ile ilgili hiç bir açıklaması yok. BTK'nın 2019 yılında akn'nin kaldırılacağı ile ilgili kararı sadece akn'li tarifeleri kapsıyor. Kotalı tarifeleri kapsamıyor. Dolayısıyla akn'yi zorunlu olarak kaldıracak ama kotayı kaldırıp kaldırmaması onun elinde. Kotayı kaldırmasıyla ilgili bir zorunluluk yok. (Superonline'da da kotalı tarifeler var ve 2019'da onlara bir değişiklik yapılmayacağını, onların etkilenmediğini söylemişti.)

100 mbit 100 gb akn'li tarife geçen sene 80 tl idi. Bu sene kotalısı 80 tl ve akn'lisi 126 tl. 50 mbit akn'li tarifeler geçen sene 60 tl civarına bulunabiliyordu. Onları kaldırdı ve sadece 50 mbit 100 gb akn 86 tl olarak getirdi. Akn'li tarifeler daha pahalı ve akn kalkınca bu hızları sınırsız olarak vermek zorunda kalırsa diye akn'li fiyatlarını yüksek tuttuğunu düşünüyorum. Kısaca kotalılarda bir değişiklik olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Aralık 2018; 20:27:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bence KabloNet AKN kaldırıp onun gibi birşey getirecek. Tüm firmalar AKN ile bilgi verdi. KabloNet hala bilgi vermiyor ve forumda çoğu herkes bahsetmiş bu durumdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 12 Aralık 2018; 20:28:9 >
    valla hocam kendileri bilir. 1 hafta içinde net bir açıklama ve teklif gelmezse vodafone a geçicem..
    bunların keyfini bekleyemem.. 50 de yeterli...
  • herkes deli gibi akn siz kotasız derken uydunet kota uygulaması koyacak yani..
    e bunlar aptal mı o kadar abone kaybedecekler peki?
    Bende sizin gibi yapıcam. 1 hafta içinde net açıklama yapmazlarsa ise ben Vodafone a geçiyorum. Hem Vodafone’da Ping’ler daha iyi durumda. Vodafone’da AKN paketiniz var ise 2019’da sınırsız olcak. hiçbir ücret yada başka bir şey olmadan direk sınırsız olucak(forumdaki Vodafone’da çalışan arkadaş böyle diyor en azından) Aklımda 50Mbps 200GB AKN Almak var 2019’da 50Mbps Sınırsız olcak.

——-
    KabloNet paketlerini her geçen gün fiyatı artıyor o yüzden sınırsız getirmezler bence. Gelirsede Türk Telekom gibi fahiş fiyatlara verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 12 Aralık 2018; 21:33:28 >
    Aynen banada 50mbit paketini sundular. Faturalı hat kullandığım için 5 lirada düşüp 80 liraya alabiliyorum. Dediğin gibi ping durumlarınında daha iyi olduğunu duydum vodafone nun..

Uydunet 100mbit aknli 80-90 arasına verirse devam ederim.. Yok değilse geçerim diye düşünüyorum şu an.
    Hem 50Mbps sınırsız 80Tl ye çok iyi bir fiyat. Hadi hayırlısı olsun. aklımda ilk başta KabloNet vardı ama pahalı olduğundan dolayı Sadece 100Mbps 100GB Kota alabiliyorum kablonet’te... 100Mbps 100GB AKN 130TL’den aşığıyla olmaz. Kampanya ile 130TL; tarife fiyatı daha fazla. Sizi üzmek istemem ama KabloNet’in fiyat düşürmesine olumlu bakmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBold4 -- 12 Aralık 2018; 21:47:2 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.