Şimdi Ara

Uyku apnesine hangi bölüm bakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyku apnesinden şüpheleniyorum, bir iki defa uykudan boğulur gibi uyandım. Hangi bölüme gidecepim? Nöroloji mi kulak burun boğaz mı ?

Gece uyutmayan bir problem oldugu için bu saatte yazıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Göğüs hastalıkları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uyku apnesi olduğu için bir arkadsşım askerliğinin 3. Ayında çürük alıp geri gelmişti.

• Uyku kliniğine gidebilirsiniz. Sizi her açıdan monitörize edip uyuduğunuz süre boyunca gözleyecekler. Yalnız devlet hastanelerinde bunun için uzun süre sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. İmkan varsa özele gidin. Yine de %100 garanti sunmasa da, kendi kendinize bir test yapabilirsiniz. Bir oksimetreyi parmağınıza takıp uyuyun. Eğer yine kendinizi kötü hissettiğiniz bir durumda uyanırsanız, oksimetreden oksijen satürasyonunuzu gözleyin. Anlamlı bir düşüş varsa (%90 altında) uyku apnesinden şüphelenilebilir. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matrix Prisoner -- 12 Mayıs 2020; 6:13:48 >
  • Kbb ilgilenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göğüs Hastalıkları bakar. Zaten bölğm doktorlarında uyku polikliğini yapanlar yazar ona göre doktor seçersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matrix Prisoner

Uyku kliniğine gidebilirsiniz. Sizi her açıdan monitörize edip uyuduğunuz süre boyunca gözleyecekler. Yalnız devlet hastanelerinde bunun için uzun süre sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz. İmkan varsa özele gidin. Yine de %100 garanti sunmasa da, kendi kendinize bir test yapabilirsiniz. Bir oksimetreyi parmağınıza takıp uyuyun. Eğer yine kendinizi kötü hissettiğiniz bir durumda uyanırsanız, oksimetreden oksijen satürasyonunuzu gözleyin. Anlamlı bir düşüş varsa (%90 altında) uyku apnesinden şüphelenilebilir. Geçmiş olsun.
    Hocam dünden beri doğru düzgün uyuyamadım ölürüm diye. Bugün nasıl uyuyacağım bilmiyorım. Bu oksimetrenin ölçümleri güvenilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyku Apnesi olanlar buraya
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Hocam dünden beri doğru düzgün uyuyamadım ölürüm diye. Bugün nasıl uyuyacağım bilmiyorım. Bu oksimetrenin ölçümleri güvenilir mi?

Alıntıları Göster
    Standart oksijen satürasyonu ölçer bunlar güvenilirdir.
  • Göğüs kesin bilgi

• Bazı hastanelerin göğüs hastalıklarının uyku bölümü var hocam. Nerelerde vardır ayrıntısını bilmiyorum.

Ekleme: Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corleone_ -- 12 Mayıs 2020; 16:20:57 >
  • Göğüs polk bakar. Uykucu dr kimse ona gideceksiniz.

• Çok geçmiş olsun, Göğüs hastalıkları bakar hocam. Maalesef abimde var ve çok geç anladılar, sizde de yüksek tansiyon sıkıntısı var mı acaba?

• SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun, gögüs hastaliklari ilgileniyor hocam ama bazi bakan nörolog'lar da vardi sanirim. Yasadiginiz baska semptomlar varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Gecmis olsun, gögüs hastaliklari ilgileniyor hocam ama bazi bakan nörolog'lar da vardi sanirim. Yasadiginiz baska semptomlar varmi?
    Yani bir iki defa uykudan boğulur giib uyanmak dısında yok. Ne baş ağrısı, ne gün boyu yorgunluk ne bilinçli bir şekilde sık sık uyanma ama takıntı yaptı. Sanki nefes alamıyorum uykuya dalarken. Bugüne kadar yoktu bunlar. Birden çıktı gibi .psikolojik olabilir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: AndOne

Çok geçmiş olsun, Göğüs hastalıkları bakar hocam. Maalesef abimde var ve çok geç anladılar, sizde de yüksek tansiyon sıkıntısı var mı acaba?
    Bende tansiyon yok. Geçenlerde bakmıştım. 23 yasındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 13 Mayıs 2020; 11:30:21 >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt
    Gayet tabii anksiyete de olabilir. Kücük diliniz uzun mu? Sarkık mı yani bi ona bakın isterseniz. Kilolumusunuz bu da önem teşkil ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Gayet tabii anksiyete de olabilir. Kücük diliniz uzun mu? Sarkık mı yani bi ona bakın isterseniz. Kilolumusunuz bu da önem teşkil ediyor.
    Kilolu değilim. Bir oksimetre sipsriş ettim ve kendimi test edeceğim gece. Hastanelere randevu alamıyorum aşırı yoğun ve özeller eşek yükü para. Ciddi bir sağlık problemi apne ama elimden birşey gelmiyor şu ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SM01_VXG -- 18 Mayıs 2020; 11:51:14 >
  • İsranbul Süreyyapaşa`nın çok güzel uyku polikliniği var tavsiye ederim

• Uyku polikliniğine aylarca sıra bekleniyor benim o kadar vaktim yok. Ciddi bir durum. Özeller de yüzlerce lira psrs istiyor. Çıkamadım işin içinden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.