Şimdi Ara

Uzayla ilgili şüphelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aya ayak bastılar, hemde 1969'da. O zamanın imkanlarıyla. Peki neden bir daha iniş yapmadılar?

Daha satürn'ü, jüpiteri en gelişmiş teleskoplarla bile küçücük bir nokta olarak görüyoruz peki taaa bilmem kaç ışık yılı, (9.500.000.000.000 km ) uzaklıktaki yıldızı gözlemleyebiliyoruz? Yaşını, ne kadar ömrünün olduğunu ve daha bir çok özelliğini nasıl tespit edebiliyoruz?

• Astronomi dersi aldım ama anlatamam şimdi, uzun.

Yıldızın yaydığı frekans yani spektrumdan büyüklüğünü, içerdiği maddeleri ve yaşını(hatta hareketinden ve ışığın göz kırpmasından etrafında dönen gezegen olup olmadığını bile bir miktar anlıyorsun)

Jüpiter'in dışını gayet iyi gözlemleyebiliyorsun gelişmiş teleskoplarla.

Ay'a gitmek 1969'da da zordu, şimdi de zor. Çünkü gelişen teknoloji sınırlı aslında, sadece bilgisayarlar gelişti, roketler yeterince gelişmedi. Çok yakıt istiyor gitmek, ve hala telikeli.
  • Astronomi dersi aldım ama anlatamam şimdi, uzun.

Yıldızın yaydığı frekans yani spektrumdan büyüklüğünü, içerdiği maddeleri ve yaşını(hatta hareketinden ve ışığın göz kırpmasından etrafında dönen gezegen olup olmadığını bile bir miktar anlıyorsun)

Jüpiter'in dışını gayet iyi gözlemleyebiliyorsun gelişmiş teleskoplarla.

Ay'a gitmek 1969'da da zordu, şimdi de zor. Çünkü gelişen teknoloji sınırlı aslında, sadece bilgisayarlar gelişti, roketler yeterince gelişmedi. Çok yakıt istiyor gitmek, ve hala telikeli.
  • Aya 6 kere inis yaptilar sonradan yeterli ilgi ve destek saglanamadigi icin birakildi detaya girmeye usendim
  • Bırak ayı Dünya nın küre olduğundan bile şüphe etmeye başladım artık. Nasa herşeyi gizliyor yıl olmuş 2019 atmosfer dışına daha hala sivil insanlar çıkmadı veya çıkartmıyorlar. Nasa harici Çıkabilen belli başlı ülkeler bile dünyanın küre olduğuna dair düz dünyacıların seslerini kesmeleri adına kanıtlayıcı herhangi bir adımda atmamaktalar. Uzayla ile ilgili bildiğimiz Herşey bize paylaştıkları resimler ve videolar kadardır. Dünya düzmü küremi bilmem ama bu tezin çürümesi adına artık sivil insanlarında atmosfer dışına dahi olsa çıkmaları gerek diye düşünüyorum. Onun haricinde Nasa çok kaypak bir kurum dünya dan uzay ve dünya dışı yaşam adına herşeyi gizlerler. Gizle gizle bakalım daha ne kadar gizleyebileceksin Nasa elbet birgün elinde birşeyler patlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 15 Mart 2019; 20:1:37 >
  • Tam konu açacaktım en iyisi buraya yazayım.

Bana Ay yüzeyinde astronot ayak izini net gösteren bir teleskop kaç TL tutar?
  • Bence ne varsa Ayın karanlık tarafında vardır diye düşünüyorum. Eğer ufo veya uzaylılar gerçekse teorik olarak dünyayı ziyaret eden dünya dışı formların ana gemilerini park ettiği alandır ayın karanlık yüzü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GalacticHope

Bırak ayı Dünya nın küre olduğundan bile şüphe etmeye başladım artık. Nasa herşeyi gizliyor yıl olmuş 2019 atmosfer dışına daha hala sivil insanlar çıkmadı veya çıkartmıyorlar. Nasa harici Çıkabilen belli başlı ülkeler bile dünyanın küre olduğuna dair düz dünyacıların seslerini kesmeleri adına kanıtlayıcı herhangi bir adımda atmamaktalar. Uzayla ile ilgili bildiğimiz Herşey bize paylaştıkları resimler ve videolar kadardır. Dünya düzmü küremi bilmem ama bu tezin çürümesi adına artık sivil insanlarında atmosfer dışına dahi olsa çıkmaları gerek diye düşünüyorum. Onun haricinde Nasa çok kaypak bir kurum dünya dan uzay ve dünya dışı yaşam adına herşeyi gizlerler. Gizle gizle bakalım daha ne kadar gizleyebileceksin Nasa elbet birgün elinde birşeyler patlar
    Bir bilgilendirme yapayım dünyanın şekli küre değil elips .

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Bu arada tekrar belirteyim Ben düz dünyacı felan değilim küre veya elips artık her neyse benim artık söyleyeceğim tek birşey var bu zamana kadar dünyanın bize gösterdikleri gibi olduğuna dair beni ikna etmeleri için atmosfer dışına artık sivillerinde yollanması bu olmadığı taktirde ne nasa nın nede diğer uzay kuruluşlarının yayınladığı hiçbir resim veya video yu tanımıyorum. Canları cehenneme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 15 Mart 2019; 20:9:13 >
  • herkes aya gidildiğini biliyor ama bir kere tek sanıyor. adamlar daha sonra gidip ayda büyüteç kurmuş devasa boyutlarda... bir kere tek değil yani.
    Bir bilgilendirme yapayım; dünyanın şekli elips değil, geoit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 15 Mart 2019; 20:43:39 >
  • 1969 olayı büyük ihtimal Amerika'nın diğer ülkelere güç göstergesi yapmak için oluşturduğu bir proje deniyor.

Neil Armstrong, aslında aya ayak basmamış olabilen adam. Soğuk savaş döneminde ABD'nin Rusya 'ya üstünlük sağlamak için söylediği bir yalan olabilme ihtimali var. Fotoğrafların stüdyo çekimi olduğu söyleniyor.

Ben o yıllarda, o teknoloji ile gidilebileceğini sanmıyorum. Fakat artık teknolojinin gelişmesi adına çoook zaman geçti (yarım asır), uzay çağı teknolojileri üretilmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 15 Mart 2019; 20:56:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ero158

Bir bilgilendirme yapayım; dünyanın şekli elips değil, geoit.
    geoid" adı verilen elips benzeri (elipsoid), basık bir şekli varmış. Bilgilendirme için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blitz.

Aya 6 kere inis yaptilar sonradan yeterli ilgi ve destek saglanamadigi icin birakildi detaya girmeye usendim
    aya iniş yapılmadı rusya ve amerika arasında sürekli bir kavga olduğu için gösteriş yaptılar birbirine ama hiçbiri gerçek değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ _ _FAST_ _ _

Tam konu açacaktım en iyisi buraya yazayım.

Bana Ay yüzeyinde astronot ayak izini net gösteren bir teleskop kaç TL tutar?
    199 lira kargo senden
    Dünyanın şekli küre değildir,elips hiç değildir.Geoittir :)
  • 2013’te çinliler bile robot gönderdiler aya. Şimdi de israilliler gönderdi. 5 hafta sonra iniş yapacak. Ha niye az sayıda gidiliyor veya insan gönderilmiyor? Benim şahsi düşüncem ayın yüzeyinden toplanacak pek değerli bir bilgi/kaynak/materyal vs olmadığı için ay çok da önemli değil. O yüzden japonlar kalkıp astroide robot indiriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: doyourenouncesatan

Dünyanın şekli küre değildir,elips hiç değildir.Geoittir :)
    Elips benzeri kendine has bir şekli varmış adına geoit deniyormuş. Bir başkası bilgilendirdi sağolsun bende öğrenmiş oldum.
  • sonra türkiye neden yaşanılmayası bi ülke, neden bu kadar cahil var? aç oku yorumları tek tek. hücre hücre kanser büyütme garantisi.
  • overthinker kullanıcısına yanıt
    Sorsan kendisi kesin profesyonel uzay bilimcisidir foruma daha 2. Postun adam akıllı konuş herkes aptal senmisin bir akıllı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GalacticHope -- 15 Mart 2019; 22:52:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GalacticHope

Sorsan kendisi kesin profesyonel uzay bilimcisidir foruma daha 2. Postun adam akıllı konuş herkes aptal senmisin bir akıllı ?
    oğlum bu foruma sen daha annenin karnındayken 56k modem alıp satmaya girerdim. uzay hakkında senden kat ve kat bilgimin olduğunu iddia edebilme hakkınada sahibim şu yukarıdaki deli saçması fikirlerini okuduktan sonra. git yaşına uygun sitelerde takıl.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.