Şimdi Ara

Üzerime Kazalı Araba Aldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir sorum olacak. patronum 'bi arabanın satışını senin üstüne alalım mı?' diye sordu, 'hiç sorun çıkmayacak korkma arabaya binilmiyecek galerinin önünde duracak' dedi. arabada tramerinde bi sorun olup olmadığını söylemedi sormadımda açıkcası. bende kabul ettim üzerime arabayı aldık. ama geçen gün sorguladım tramerde hasar kaydı felan var. şimdi bu benim başıma sorun açar mı ? hasarlı araç üzerine alınca sigorta kasko vs çok para çıkar felan diye duymuştum. Ne gelebilir acaba başıma ilerleyen dönemlerde ?

• Aracı kazasız diye satarlarsa, alan kişi dark edip sizi mahkemeye verebilir. Tazminat geri iade gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.
  • patronla alakalı. o kısmını sen biliceksin hocam patron bu arabayı kazasız diye satıcak adammı değil mi? bence endişeni söyle. eğer aracın satışı sıkıntılı olucaksa şimdiden konuş. sonra dava mava olursa muhattap bulamazsın
  • mümkün olduğunca aracı başkasına kullandırmayın , ruhsat sizde dursun , aracın satışı için başkasına vekalet vermeyin. alıcı ile yüzyüze görüşüp satışı yapın o sırada alıcıya hasar durumdan bahsedersiniz , ayrıca belki satış belgesine noterde hasar kaydını da yazdırın ( mümkün oluyormu bilmiyorum )
    olmaz ise hasar kaydı yazısının üstüne alıcının kendi el yazısı ile isim soy isim imza ve tarih yazdırarak alın . hasar kayıtlı arabayı sizin üstünüzden satıp sonra alıcının açacağı davalardan kurtulmayın planlıyor olabilirler.

bu tür olaylarda çok temkinli olun.
  • yine +15 yaş donanımhaberci arkadaşlar yorumlarını sunmuşlar.

araç ister kazalı ister pert ister göle düşmüş olsun bu senin için hiçbişey ifade etmiyor. Muhtemelen arkadaşın al satçıydı kendisine vergi çıkmasın diye senin üstüne aldırdı.
    Aracı isteyen kullanır, hiçbir sorun olmaz. Ruhsat sahibi ile aracı kullanan kişi farklı. Devlet bunu ayırt ediyor.

Ayrıca vekalet te verebilirsin hiç sorun olmaz. Arabayı en fazla satarlar. Sen paramı verdin ? HAYIR e ozaman sıkıntı ne ?

En son olarakta tramerde kayıtları var mı ? VAR ozaman sorun da yok. Noterde ben bu aracı görerek isteyerek aldım diye imza atıyosun. Kimse mahkeme falanda AÇAMAZ!

kısaca kafan rahat etsin sorun yok.
  • Kendine vergi çıkmasın diye senin üzerine almanı istemiş. Başka bir şey yok.
    Bizim bi arkadaş da o yıl için kendi hakkını doldurduktan sonra eşinin akrabasının üzerine alıp satıyor.

Dediği gibi satılana kadar binilmeyecekse amenna. Ancak senin üzerine iken kullanılır, kazaya veya suça karışırsa.. vay haline.
  • Yıllık 2 defa vergiden muaf olduğu için ve bu hakkını doldurduğu için akıllı patronun senin üzerine almış. Bari pay al ondan. Hep zenginler kazanmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • +15 donanımhabercileri yabana atma,

böyle bir konuda , soru soran, yardım isteyen insana --- boş ver bir şey olmaz ---denmez. Öyle bir konu boş verilecek bir konu değil

Olay :
    Galerici patron arabayı yeğenine haftasonu gezsinler diye verdi
    bu yeğen haftasonu bir yayaya çarparak ölümüne sebep oldu ve kaçtı , tanıklar ve MOBESE aracın plakasını tespit etti. ruhsatta adı yazılı arkadaşta o kaza anında başka bir yerde olduğunu mahkemede hakime ispatlayamadı .
    Bu durumda bu arkadaşın taksirle ölüme sebebiyet vermek ve olay yerinden kaçmak sebebiyle alacağı yaklaşık 5-10 sene hapis cezası ne olacak.

Bunu da ruhsat sahibine bi açıklayıverin .

Birde, sen vekaleti ver bir şey olmaz durumu var.
    arkadaşlar kimseye öyle olur olmaz vekalet vermeyin ayrıca her vekalete mutlaka son geçerlilik tarihi koyun .

Son cümlede benim tavsiyem , bir daha hatır gönül için kontrol edemeyeceğin arabayı üzerine alma ve bu arabadan da bir an evvel kurtul.
    Allah yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 23 Mart 2017; 20:27:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

yine +15 yaş donanımhaberci arkadaşlar yorumlarını sunmuşlar.

araç ister kazalı ister pert ister göle düşmüş olsun bu senin için hiçbişey ifade etmiyor. Muhtemelen arkadaşın al satçıydı kendisine vergi çıkmasın diye senin üstüne aldırdı.
    Aracı isteyen kullanır, hiçbir sorun olmaz. Ruhsat sahibi ile aracı kullanan kişi farklı. Devlet bunu ayırt ediyor.

Ayrıca vekalet te verebilirsin hiç sorun olmaz. Arabayı en fazla satarlar. Sen paramı verdin ? HAYIR e ozaman sıkıntı ne ?

En son olarakta tramerde kayıtları var mı ? VAR ozaman sorun da yok. Noterde ben bu aracı görerek isteyerek aldım diye imza atıyosun. Kimse mahkeme falanda AÇAMAZ!

Hasar kayıtlı araçlar için alımdan sonra dava açanların varlığı aşikar. Benim aracım hasar kayıtlı, gittiğim servis samimi bir arkadaşım bana olayları anlattı. Bu işi meslek haline getirenler var. Daha fazlasını söyleyeyim arkadaşım hasarlı araç aldığında onu arayıp isterseniz yerinize dava açıp satandan para alalım demişler.

Adamlar aracı alırken kendi servislerine gidiyor. Mahkemede o servisi tanık gösteriyorsun, araca bakan bu adam diye. O adam ben bu arabaya bakmadım diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zkurt86

quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

yine +15 yaş donanımhaberci arkadaşlar yorumlarını sunmuşlar.

Hasar kayıtlı araçlar için alımdan sonra dava açanların varlığı aşikar. Benim aracım hasar kayıtlı, gittiğim servis samimi bir arkadaşım bana olayları anlattı. Bu işi meslek haline getirenler var. Daha fazlasını söyleyeyim arkadaşım hasarlı araç aldığında onu arayıp isterseniz yerinize dava açıp satandan para alalım demişler.

Adamlar aracı alırken kendi servislerine gidiyor. Mahkemede o servisi tanık gösteriyorsun, araca bakan bu adam diye. O adam ben bu arabaya bakmadım diyor.

ya saçmalamayın arabanın hasar kaydı belli sen beğenerek görerek alıyosun ne mahkemesi. noter sana beğenerek alıyorum diye yazdırıyor. kafanızdan hikaye uydurmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

+15 donanımhabercileri yabana atma,

böyle bir konuda , soru soran, yardım isteyen insana --- boş ver bir şey olmaz ---denmez. Öyle bir konu boş verilecek bir konu değil

Olay :
    Galerici patron arabayı yeğenine haftasonu gezsinler diye verdi
    bu yeğen haftasonu bir yayaya çarparak ölümüne sebep oldu ve kaçtı , tanıklar ve MOBESE aracın plakasını tespit etti. ruhsatta adı yazılı arkadaşta o kaza anında başka bir yerde olduğunu mahkemede hakime ispatlayamadı .
    Bu durumda bu arkadaşın taksirle ölüme sebebiyet vermek ve olay yerinden kaçmak sebebiyle alacağı yaklaşık 5-10 sene hapis cezası ne olacak.

Bunu da ruhsat sahibine bi açıklayıverin .

Birde, sen vekaleti ver bir şey olmaz durumu var.
    arkadaşlar kimseye öyle olur olmaz vekalet vermeyin ayrıca her vekalete mutlaka son geçerlilik tarihi koyun .

Son cümlede benim tavsiyem , bir daha hatır gönül için kontrol edemeyeceğin arabayı üzerine alma ve bu arabadan da bir an evvel kurtul.
    Allah yardımcın olsun.

hangi filmde izledin bunu ?

• Bildiğim kadarıyla hasar kayıtlı arabanın sigortana etkisi yok.Al sat için senin üstüne almışsa da pek sorun olacağını sanmam.
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Ben gördüğümü anlatıyorum, sen kafandakileri. Hikaye uyduracak yaşta değiliz. Söylediklerin ters çıkınca böyle uydurma falan yazacaksan forumda yazma bir zahmet. Ülkede telefonla bile dolandırıcılık var adam buna inanmıyor.

Şuraya da bir link koyayım kafamdan uydurduğum.http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1109825-hasarli-arac-satan-kisiye-actigi-davayi-kazandi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zkurt86 -- 23 Mart 2017; 22:20:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkurt86

Ben gördüğümü anlatıyorum, sen kafandakileri. Hikaye uyduracak yaşta değiliz. Söylediklerin ters çıkınca böyle uydurma falan yazacaksan forumda yazma bir zahmet. Ülkede telefonla bile dolandırıcılık var adam buna inanmıyor.

Şuraya da bir link koyayım kafamdan uydurduğum.http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1109825-hasarli-arac-satan-kisiye-actigi-davayi-kazandi

evet yanlış saatte gibi nde 1 kez doğru gösterir satıcı davayı kazanmış üstüne yargıtaya gitmiş falan filan

bu ülkede suçsuz olarak içerde yatan binlerce insan var

kafanızda hayal kurup kuruo yazıyodunuz buralara üzülüyorum

Hala nelerden konuşuyor astronot. Şimdi de araba aldım sattım diyor ya.
  • hasar kaydını sorgulamak alıcının sorumluluğu ancak araç piyasa bedelinde veya yakın fiyata satılırsa alıcı kandırıldım şeklinde dava açabiliyor, bu problem olmayabiliyor çoğu zaman ancak airbagler tamir gördüyse ve olası kaza durumunda açılmazlarsa sorumluluk tamamen satıcıya kalabiliyor, ben de hasarlı araç toplayıp satıyorum ve çevremde bu sıkıntıyı yaşayanları biliyorum

bu yüzden ağır hasar kayıtlı araç satıyorsak alıcıya aracın öncesinin resimlerini gösterip yapılanlarla ilgili bilgisi olduğuna dair bir kağıt imzalatıyoruz

büyük ihtimalle sen bir sorun yaşamazsın ama risk var her zaman bu tarz işlemlerde
    bu kafayla zaten başka cevabın olamaz .

araba işi öyle kolunu camdan çıkarıp hava atma işi değilmiş değilmi
    hukuk işiymiş. kanun işiymiş .

--- ben nerden bileyim hakim bey böyle bir şey olacağını anca filmlerde olur zannettim --- dendiğinde

kendi yeğenini de trafik kazasında kaybetmiş olan hakim, bunu diyenlere ne yaptıklarını düşünmek ve pişman olmak için 400 hafta istirahat verir ,
    4 duvar arasında , sadece biraz akıllansınlar diye.

bunlar sadece filmlerde olur değilmi...
    biz bunları sadece filmlerde görüyoruz değilmi...
    kimsenin başına gelmez değilmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

bu kafayla zaten başka cevabın olamaz .

araba işi öyle kolunu camdan çıkarıp hava atma işi değilmiş değilmi
    hukuk işiymiş. kanun işiymiş .

--- ben nerden bileyim hakim bey böyle bir şey olacağını anca filmlerde olur zannettim --- dendiğinde

kendi yeğenini de trafik kazasında kaybetmiş olan hakim, bunu diyenlere ne yaptıklarını düşünmek ve pişman olmak için 400 hafta istirahat verir ,
    4 duvar arasında , sadece biraz akıllansınlar diye.

bunlar sadece filmlerde olur değilmi...
    biz bunları sadece filmlerde görüyoruz değilmi...
    kimsenin başına gelmez değilmi...

bu hangi filmden replik ?
  • eğer km oynar hasarsız diye satarlarsa adamda mahkemeye verirlerse muhatap sen olursun onun dışında sana giren çıkan olmaz
  • Biri alır arabayı bomba yerleştirip bir yerde patlatır.
    O zaman görürüm burada "bişey olmaz yea" diyenleri.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.