Şimdi Ara

Uzun bir aradan sonra tekrar PC... yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 yıl aradan sonra tekrar sistem toplamaya yeltendim. bütçe konusunda sıkıntı yok ama pintileşmişim biraz :) yıllar önce q9300 işlemcili, 4 hd raid 0 lı, hd4870 x2 cf ve su soğutmalı sisteme gözümü kırpmadan basmıştım parayı... şimdi elimde o sistemden 1000 w güç kaynağı, coolermaster cosmos s kasa, hd4870 vga bir adet ve su soğutma (tt bigwater 760) duruyor...
    işin açıkçası artık daha fazla online oyunlar hoşuma gidiyor ve ps3 bu konuda gerçekten hiç yardımcı olmuyor... ps3 online gaming de bir sıkıntı var. son zamanlarda fifa World pc den oynuyorum, inanın ps3 te fifa14 ten çok daha zevkli... sistemi tabi ki sadece fifa World için kurmayacağım, önümüzdeki 1-2 sene biraz evde geçecek ve iyi bir masaüstü ile hiç bir laotop yarışamaz kanaatindeyim. ayrıca bu farklı bir zevk... herneyse
    şimdilik kafamda oluşturduğum sistem şöyle:

MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
    INTEL Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

sistemin temel bileşenleri bu, niyetim ekran kartı için biraz beklemek bu arada hd4870 ile deneyeceğim (ne kadar saçma olabilir ki?) ekran kartı model ve piyasasını biraz daha inceleyip belki birkaç ay içinde karar veririm.
    ram olarak elimde 2x4 gb dual corsair ddr3 var eskiden kalan... bir tanesinin bozuk olma ihtimali var, ama deneme şansım yok. o nedenle beklesem mi yoksa direk 2x8 bir dual kit alsam mı kararsızım. hepsi çalışırsa ram manyaklığı olacak :)

elimde 4x500 gb eski seagate barracudalar var. hangisi çalışır bilemiyorum. bir adet te 1 tb seagate var hatta bir tanede 1,5 tb external çıkma hd var yani sistemi kurarken çalıştıracak hd olur kanaatindeyim. daha sonra piyasaya göre m2 ssd lerden düşünüyorum.

bu tür bir sistem için orijinal win 8.1 almayı düşünüyorum ama sadece anakart işlemci ikilisine oem alabilirmiyim bilemiyorum. steam os meselesine de bakıcam zamanla, çalışırsa hd bol olmazsa çift işletim sistemi falan bakılır ama Windows şart.

durum budur arkadaşlar her türlü öneriye açığım, amd sistem düşünmüyorum çünkü daha önce çok güzel bir amd sistem toplamıştım ve aslında fena da değildi ama nedense hiç intel sistemin kararlılığını ve kalitesini hissedememiştim, ama mantıklı açıklamalarla önerilerinizi bilmek isterim tabii...
    herkese iyi bayramlar

• quote:

Orijinalden alıntı: okyozdinc

4-5 yıl aradan sonra tekrar sistem toplamaya yeltendim. bütçe konusunda sıkıntı yok ama pintileşmişim biraz :) yıllar önce q9300 işlemcili, 4 hd raid 0 lı, hd4870 x2 cf ve su soğutmalı sisteme gözümü kırpmadan basmıştım parayı... şimdi elimde o sistemden 1000 w güç kaynağı, coolermaster cosmos s kasa, hd4870 vga bir adet ve su soğutma (tt bigwater 760) duruyor...
    işin açıkçası artık daha fazla online oyunlar hoşuma gidiyor ve ps3 bu konuda gerçekten hiç yardımcı olmuyor... ps3 online gaming de bir sıkıntı var. son zamanlarda fifa World pc den oynuyorum, inanın ps3 te fifa14 ten çok daha zevkli... sistemi tabi ki sadece fifa World için kurmayacağım, önümüzdeki 1-2 sene biraz evde geçecek ve iyi bir masaüstü ile hiç bir laotop yarışamaz kanaatindeyim. ayrıca bu farklı bir zevk... herneyse
    şimdilik kafamda oluşturduğum sistem şöyle:

MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart
    INTEL Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

sistemin temel bileşenleri bu, niyetim ekran kartı için biraz beklemek bu arada hd4870 ile deneyeceğim (ne kadar saçma olabilir ki?) ekran kartı model ve piyasasını biraz daha inceleyip belki birkaç ay içinde karar veririm.
    ram olarak elimde 2x4 gb dual corsair ddr3 var eskiden kalan... bir tanesinin bozuk olma ihtimali var, ama deneme şansım yok. o nedenle beklesem mi yoksa direk 2x8 bir dual kit alsam mı kararsızım. hepsi çalışırsa ram manyaklığı olacak :)

elimde 4x500 gb eski seagate barracudalar var. hangisi çalışır bilemiyorum. bir adet te 1 tb seagate var hatta bir tanede 1,5 tb external çıkma hd var yani sistemi kurarken çalıştıracak hd olur kanaatindeyim. daha sonra piyasaya göre m2 ssd lerden düşünüyorum.

bu tür bir sistem için orijinal win 8.1 almayı düşünüyorum ama sadece anakart işlemci ikilisine oem alabilirmiyim bilemiyorum. steam os meselesine de bakıcam zamanla, çalışırsa hd bol olmazsa çift işletim sistemi falan bakılır ama Windows şart.

durum budur arkadaşlar her türlü öneriye açığım, amd sistem düşünmüyorum çünkü daha önce çok güzel bir amd sistem toplamıştım ve aslında fena da değildi ama nedense hiç intel sistemin kararlılığını ve kalitesini hissedememiştim, ama mantıklı açıklamalarla önerilerinizi bilmek isterim tabii...
    herkese iyi bayramlar

İşlemci: Intel i7 4790K Soket 1150

Anakart: Gigabyte G1.Sniper Z97 Soket 1150

RAM: G-Skill 8 (2x4) GB RipjawsX DDR3 1866 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: Sapphire R9 290 Tri-X OC GDDR5 4 GB 512 Bit DX 11.2

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

• anakart msi için aslında tedirgindim, yıllar önce kuzene bir sistem topladığımda beni deli etmişti, ve o da böyle cafcaflı bir modeldi... ama şimdi bir hayli tercih edilir olduğunu görünce bir şans daha vermek istedim. ama tercihte ki ana sebep bu msi killer network manager meselesi. kullandığım üç markadan bende en çok memnuniyeti asus marka anakartlar yaratmıştır. önerinizi değerlendireceğim tabii.
    ekran kartı ve ssd için beklemeyi düşünüyorum ama değerlendirmeye alıyorum önerinizi, şimdi alsam ben f/p olarak gtx 760 düşünüyordum açıkçası.
  • quote:

anakart msi için aslında tedirgindim, yıllar önce kuzene bir sistem topladığımda beni deli etmişti, ve o da böyle cafcaflı bir modeldi... ama şimdi bir hayli tercih edilir olduğunu görünce bir şans daha vermek istedim. ama tercihte ki ana sebep bu msi killer network manager meselesi. kullandığım üç markadan bende en çok memnuniyeti asus marka anakartlar yaratmıştır. önerinizi değerlendireceğim tabii.
    ekran kartı ve ssd için beklemeyi düşünüyorum ama değerlendirmeye alıyorum önerinizi, şimdi alsam ben f/p olarak gtx 760 düşünüyordum açıkçası.

Önerdiğim Gigabyte G1.Sniper Z97 model anakartta, aradığın killer ethernet çipi, kaliteli ses çıkışı, Super Core 3D 4 çekirdekli ses işlemcisi, optik ses çıkış, altın kaplama ses bağlantıları, daha iyi PCB ve bileşen kalitesi gibi detaylar mevcut zaten kardeşim.. :) MSI Z97 Gaming 5'ten çoğu yönüyle daha başarılı bir ürün bana göre.. ama sen bilirsin yine de..

Aslında GTX 760 önerecektim ekran kartını, ancak böyle üst düzey bileşenlerin yanına yakışmayacağı, bütçe sıkıntısı olmadığı için de önermedim açıkçası.. Zaten ekran kartını uzun vadeli ve high end gaming (en yüksek ayarlarda oyun oynamak) için alacaksan GTX 760 seni pek tatmin etmeyecektir, haberin olsun..

• işlemciyi i5 4690k yapsam daha sonra ekran kartına daha ciddi bir bütçe aktarsam diye düşünüyorum
  • okyozdinc kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı olarak arkadaş sana r9 290 tri-x önermiş ben uzun zamandır ekran kartlarını araştırıyorum.Bu ekran kartının çok üst modelleri mesala gtx 780 ti iki kat pahalı olmasına rağmen oyunlarda maksimum 10fps daha fazla oyüzden ekran kartı fiyatı arttıkça kalitesi o kadar artmıyor.Bence 290 Trı-x oc 'dan sonrası gereksiz harcama olur.
  • 290 çok pahalı geldi bana, dediğim gibi biraz bekleyeceğim ekran kartı için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    msi gtx 780 tf

R9 290 GAMING GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    msi r9 290 gaming

R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
    sapphire 290 tri-x oc

bu üçü arasında hangisini tavsiye edersiniz?

• ram ler 2x2 gb imiş.

CORSAIR XMS3 DHX 4GB (2 x 2GB)
    sanırım onları elden çıkarırım. satılır mı acaba?
  • quote:

GTX780 Twin Frozr GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    msi gtx 780 tf

R9 290 GAMING GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    msi r9 290 gaming

R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı
    sapphire 290 tri-x oc

bu üçü arasında hangisini tavsiye edersiniz?

Sapphire R9 290 Tri-X OC GDDR5 4 GB 512 Bit DX 11.2http://www.vatanbilgisayar.com/r9-290-tri-x-oc-gddr5-4gb-512bit--amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html#genel-bakis

MSI R9 290 dan daha uygun fiyatlı, performansı ise daha yüksek.. :)

• quote:

ram ler 2x2 gb imiş.

CORSAIR XMS3 DHX 4GB (2 x 2GB)
    sanırım onları elden çıkarırım. satılır mı acaba?

DDR3 ise RAM'ler kolayca elde çıkarırsın kardeşim..www.sahibinden.com ya da bu forumun 2. el bölümüne ilan bırakırsan alıcı bulursun kısa sürede.. :)
  • bunları aldım...
    yalnız ramleri abartmışım ama evde su soğutma bloğumu buldum. belki o.c yaparım.
    hd4870 ile bu sistemi deneyeceğim, youtube da çok da eski olmayan videolar var, güncel sistemlerle bu kartı kullanarak güncel oyunları oynamışlar (tabii düşük ayarlarda)
    bu arada OEM Windows satın alma şartı, işlemci, anakart ve sabit disk ile sınırlıymış. güç kaynağı da diyor ama güç kaynağını tespit edemez ki???

• her şey hazır, kurulum için su soğutmayı yeni anakarta uyarlamaya yarayacak bir parçayı bekliyorum. ekran kartı için bekleyeceğim.
    ama bu arada sistem diski olarak ssd alsam mı diye düşünüyorum. bir arkadaş 120 gb samsung evo önermişti. 120 gb yeterli olur mu, yoksa 250 mi alsam?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.