arkadaşlar 1mbps kotasız internet aldım komşuyla ortak; modem bizde ve ona kablo çekmek zorunda kaldık ama yaklaşık 30 metre ethernet kablosu bilgisayarcı alırken bize ince bi ayar yapın yoksa bu uzunlukta internet sorun verir gelmez dedi ama ben bu konu hakkında hiç bir şey bilmiyorum kabloyu bizim modeme ucunuda onların bilgisayarına takınca internet gelmiyor daha doğrusu bilgisayar kabloyu görüyor internet gelmiyor bana ayrıntılı bir şekilde bu ayarların nasıl yapılabileceğini anlatabilecek biri varmı rica ediyorum
Kablonun ucundaki bağlantı ıvır zıvırları yanlış takılmıştır ,yoksa bende 20 metrelik kablo ile bağlanıyorum üst kattan herhangi bir problem yok
ya işte akım cihazına takılınca tam çalışıyor bilgisayarcıya sorduk network ayarlarının yapılması gerekiyor dedi belli bir uzunluğu geçtikten sonra bağlanmada sorun çektiğinden bu gerekiyormuş
Swich kullan sorun olmaz. 30 mt uzunluk olarak bahsi bile yapılcak uzunluk değil. burda bizim mahallede 2 3 bina üzerinden sokak atlayarak internet paylaşımı yapmış birini tanıyorum. muhtemelen 70 80 mt e kadar sorun olmaz. ya konnektor baglantılarını yanlış yapmışsın yada PC yapılması gerkenleri(eger direk ethernetten net paylaşıyorsanız.)
Ama swich kullan hiç ugrasma derim.
yani ayar falan yapmana gerek yok sadece bi tane switch al sorun bitermi diyorsunuz kabloda bir hata yok çünkü ben akım cihazında denedim 8 ışığın hepside yanıyor onun yanı sıra ben modeme yakın olsun diye o 30 metrelik kabloyu laptop a bağladım ben de sorunsuz çalışıyor ama laptop tan çıkarıp komşunun bilgisayarına takınca ona internet gelmiyor bilgisayar kabloyu görüyor ethernet girişi ve modem de ışık yanıyor ama internet gelmiyor varmı başka önerileriniz
ilk zamanlar binada 5 kişi kullanıyorduk 1mbps ve sık sık sorun olmuyordu tam 20mt kablo ile
Kablo kaliteli ise,110 metreye kadar zorlayabilirsin ama dandik bişise,60 dan sonra kırılmalar başlıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Seronet
Kablo kaliteli ise,110 metreye kadar zorlayabilirsin ama dandik bişise,60 dan sonra kırılmalar başlıyor.
Katılıyorum.Tecrübe ile sabittir.
100BaseT - Also known as fast ethernet. Uses RJ-45 connectors. Topology is star. Uses CSMA/CD media access. Minimum length between nodes is 2.5 meters. Maximum number of connected segments is 1024. Maximum number of nodes per segment is 1 (star topology). IEEE802.3 specification.
* 100BaseTX - Requires category 5 two pair cable. Maximum distance is 100 meters. * 100BaseT4 - Requires category 3, 4, or 5 cable with 4 pair. Maximum distance is 100 meters.
diyorki bildiğimiz hızlı ethernet baglantısı, rj-45 bağlantı kullanılır bla bla bla. max 100 metre
Biz 3* metrelik kablo kullanıyoruz sorun yaşamıyoruz arada swicht var
selam bende de aynı sorun vardı. 30-40 metrelik cat5e çalışmıyordu cat6 döşedim çalıştı ama sorunu taktıktan sonra anladım Kablo 586B yi destekliyormuş. 586A da sadece kısa mesafe destekliyormuş. Kablonun dış kaplamasında ne yazıyor iyi bak. http://www.computerhope.com/jargon/num/586a586b.gif burda görebilirsin. Dikkat etmen gereken bilgisayardan switch ise aynı yapmalısın yani kablo 586B ise iki ucu da 586B yap. Bilgisayar-bilgisayar ise Bir ucu 586A öbür ucu 586B yap. Bu durum Switch-switch için de geçerli. Eğer kablo testerın varsa onu da yapmanı tavsiye ederim.
eternet Kablosunun ucuna takılan şeyi (ismi çaktı galiba) iyice sıkıştır internet bana 35 mden geliyo hiç bi sorun yok
Normalde bir cok firma uzunlugu maksimum 99 metre belirler, cat5 veya cat6 icin.
quote:
Orjinalden alıntı: cucucucu
eternet Kablosunun ucuna takılan şeyi (ismi çaktı galiba) iyice sıkıştır internet bana 35 mden geliyo hiç bi sorun yok
jack onun adı. Sanırım test cihazı sorun yok dediyse ve başka laptopta aynı kablo çalışıyor da bilgisayarda çalışmıyorsa bilgisayar dhcp ayarlarını alamıyordur ve ya bilgisayardaki ethernet kartı dandik ve 10 metreden sonrasını desteklemiyor. ama biraz zor.
cat5 ile 115 mt. internet cafeden işyerine 2 sene kullandım ki 30 mt. nin lafı bile olmaz, RJ45 jack ları doğru bağlayın yeter.
1- Turuncu Beyaz 2- Turuncu 3- Yeşil Beyaz 4- Mavi 5- Mavi Beyaz 6- Yeşil 7- Kahverengi Beyaz 8- Kahverengi
yaklaşık 20 m kablo ile kullanıyorum bir sıkıntı söz konusu değil. 30 m üzeri kullanan arkadaşlarım var... senin sıkıntı başka bir yerde olabilir..
konu fena hortlamis
quote:
Orijinalden alıntı: rk1061
yaklaşık 20 m kablo ile kullanıyorum bir sıkıntı söz konusu değil. 30 m üzeri kullanan arkadaşlarım var... senin sıkıntı başka bir yerde olabilir..
o adam şimdi internetini 16 mbpsye yükseltti ve paylaşımsız kullanıyor. kasmaaa :)