Şimdi Ara

Uzun tur Motorculugu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu zamana dek r6 r1 600f sport kullanmış birisiyim. Aldığım motorlardan yana da şansım hiç iyi olmadı hep arıza sorunla uğraştım. Daha sonra bisiklete geçip uzun Türkiye turları yaptım.

Artık çalıştığım isten dolayı pek tatilim ve zamanım olmayacak. Kendime bir motor alıp izinlerde ve tatillerde onunla seyahat etmek istiyorum.

Bütçem 30 bine kadar olabilir. Geniş rahat sorun çıkarmayacak bir motor arıyorum. Tur motorları ile ilgili hiç bilgim yok. Araştırdığım kadarı ile de pek bilgi bulamadım.
    Yapacağım tur uzun olur genelde ve çadır da kalırım. Bu sebepten eşyalarımı taşımakta zorlanmamalı.

Siz Değerli abilerim ve kardeşlerimden tecrübeleri dolayısıyla bilgi ve düşüncelerini ayrıca tavsiyelerinizi yazmanızı istiyorum. Teşekkür ederim ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BMW F 650 GS veya Honda XL 700 Transalp alabilirsin.

Tabiki ikinci elde yaşlı makinalar bunlar ve km olarak düşük km bulmanız zor olacaktır ama sağlam canı alınmamış bir makina bulabilirsen ömürlük makinalardır bunlar.

Öncelikle sağlam bir ekspertizden geçirmeni tavsiye ederim sonrasında ise makinayı aldıktan hemen sonra km'sine bağlı olarak tüm sıvılarını değiştirmen senin avantajına olur. Sonrası ise tamamen senin makinayı nasıl kullanacağına ve nasıl bakacağına bağlı :)

hem arazide sana sıkıntı çıkarmayacak hemde uzun yolda seni rahat ettirecektir.
  • 2. El honda nc 750 x modelini 3 çantalı öneririm fiyatı bütçenize göre, yakıt normal kullanılırsa ortalama olarak 3-4 l arasında, parçaları nispeten ucuz. Abs mevcut, şu anda almak istediğim motordur kendisi inşallah 4. Motorum olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yol endurosu tarzı motorlara bakabilirsin, eski hondalar çok yakar transalp varadero şahsen yaklaşmazdım, keza dl1000 de benzeri. Bir de asfalt ağırlıklı olacaksa yollar (ki öyledir, sonra kamp mekanina stabilize ya da toprak yoldan gidilir) iç lastikli modellerden uzak durmak lazım, patlak durumunda işi daha çok oluyor (fitil vs iç lastiğe yama). Böyle olunca f650gs, xt660z tenere, transalp elenmiş oluyor.

30 bin bütçeye de tahmin ediyorum dl650, versys, nc750, tiger800(belki), mt7 olabilir. @thrkrpr91
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.