Özellikle Nietzsche'de var, neden böyle? |
Varoluşçular Neden Öbür Taraf Kavramına Soğuk Bakıyorlar
-
-
Kabe imamı niçin müslümansa ondan😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
varoluşçuluk satre'nin fikri değil mi? ve satre niçe'den sonra doğmadı mı? ve varoluşçuluğun ahiretle alakası olup olmayacağını ilk defa duyuyorum. aklımda sorular.
-
Öbür taraf varoluş sorununa peşin çözüm çünkü
Niçenin olayı biraz daha farklı
-
quote:
Orijinalden alıntı: avcılarınavcısıvaroluşçuluk satre'nin fikri değil mi? ve satre niçe'den sonra doğmadı mı? ve varoluşçuluğun ahiretle alakası olup olmayacağını ilk defa duyuyorum. aklımda sorular.
Nietzsche de varoluşçu diye biliyorum. Belki varoluşçu değildir, temelini oluşturan ''varoluşçuluk'' izleri vardır. Ama Nietzsche'nin Nihilist olduğuna eminim.
Edit: Nietzsche'de varoluşçuluktan ziyade din olayına agresif bir yaklaşım var. Özellikle Böyle Buyurdu Zerdüşt'te din adamlarına ''pazarda dolaşan yağlı sinekler'' benzetmesi yapıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A681DC35 -- 8 Temmuz 2021; 15:19:52 > -
Selamlar,
Bana sorarsan adı üstünde adamlar '' Varoloşçu '' özellikle bu dünya ile ilgileniyorlar. Öbür tarafla ilgilenselerdi isimleri '' Yokoluşçu'' olurdu.
Epükürcü öğretinin de dediği gibi '' Neden ölümden korkayım ki? Ölüm varken ben yokum, ben varken ölüm yok. ''
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X