Şimdi Ara

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Filadam

Bu mesaj silindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paloalto08

http://gokhanyilmaz.com/allah-insani-neden-yaratti/
    Ne kadar dindar olursa olsun herkes bocalayabiliyor bazen. Her sabah kalkıp işe okula bir yerlere gitmek, bitmeyen sorumluluklar, sıkıntılar nedeniyle hayatın içinde kaybolup gidiyoruz malesef. Ama Allah hepimizi gördüğü gibi senin bu ruh halini de görüyor,inaniyorum. Sen ondan yardım iste ona içini aç,o sana yardım edicek eminim. Bu yazdıklarıma gülenler olacaktır ama cidden ben de senin yaşadıklarını yaşadım. Ne zaman senin durumuna düşsem Allaha dua ettim. Gerçekten Allah ne derse oluyor kardesim sen yeter ki istekli ol. Emin ol geçecek bunlar

Hocam zaten yaşadığım durumun maneviyatla ilgisi var. Zaten sizin dediğiniz gibi eğer Allah'a yönelseydim daha huzurlu olabilirdim ve zaten cevaba gerek kalmazdı.Ancak ben bu durumdayken hristiyan olarakta ibadet edip maneviyatımı güçlendirip bu durumdan bi nebze kurtulabilirim yani bunun bence islamla ilgisi yok, inanışla ilgisi var. Ama bende inanmak istemiyorum, bilmek istiyorum.

• Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.
    Şuan iyiyim mesela.Yavaş yavaş etkisinden çıkıyorum.
    Aynı dalgalar gibi geliyor, 2 haftada 1 veya haftada 1 kez kriz geliyor ve gidiyor.. Bazıları o kadar güçlü ki yaşama son verme geliyor aklıma.
  • Depresyonun cozumu kahve yudumlayarak sartre okumak degil psikiyatra gitmektir.
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Liseli misin ya hala yok islam cografyasindayiz ondan boyle diyorsun kardesim kendi dusunebilecek kapasiteye gelen her insan eger azicik akli varsa tum dinleri arastirir. Arastiranlarin cogunlugu da islami secmistir. Zor degil google da arayabilirsin neden din degistirdeklerinifalan. Yani o dedigin bahane. Sirf orda dogdundiye orasi yanlis da olabilir demicen arastirican iyice.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZinedineZidane

Liseli misin ya hala yok islam cografyasindayiz ondan boyle diyorsun kardesim kendi dusunebilecek kapasiteye gelen her insan eger azicik akli varsa tum dinleri arastirir. Arastiranlarin cogunlugu da islami secmistir. Zor degil google da arayabilirsin neden din degistirdeklerinifalan. Yani o dedigin bahane. Sirf orda dogdundiye orasi yanlis da olabilir demicen arastirican iyice.

Hayır liseli değilim. Liseli olunca ne değişecek bunu da anlamış değilim. Ben zaten dediğinin farkındayım, araştırmak, hür iraden ve düşüncen ile bir karar verebilmek gerek, doğru bir yere değindin.
    İnsanların çoğu araştırdıktan sonra islamı seçti diyorsun, onların islamı seçmesi benimde islamı seçeceğim anlamına gelmiyor.Çünkü inandığın şey onu gerçek yapmaz.

Aslında bir durum daha var.Farz edelim ki ben kendimce araştırmadan sonra inanmamayı seçtim.Sanırım islam da din özgürlüğü var.Ancak inanmazsan yanarsın.Neden? Hem özgürüz ama inanmazsak yanıyoruz. Tamam o zaman ben müslümanım.Neden? Yanmamak için? Bu allahı kandırmak değil midir? Sonuçta herkesin düşünceleri, yaşamı, tecrübeleri ve buna bağlı olarak bakış açıları farklı.

• Aynısını yasiyorum . Aklıma westworld'deki robotun krize girmesi geldi aklıma.sanki bizlerde kendi kendine surekli güncellenen robotlariz.
    Kardes her islamci cennete gitseydi isid cennetten yer kapmisti o zaman. Imaninla beraber kalbine de bakilir. Yoksa edison musluman degildi ama bak bir ampulle neler degistirdi insanliga nasil bir katki sagladi elbette onun da mukafatini alacak. Ve sen arastirip inanmamayi secebilirsin. Ama oraya burda dogmusuzbelki dogru din hristiyanliktir diye varsayim yapmisisnben ona karsi ciktim yoksa kendince en uygunu yine sen seecen.
  • Herhangi bir cevap bulamayinca hayatin anlamsiz boslugunu bu anlamsiz mucadeleyi kabullenmekten baska caresi kalmiyor insanin
  • quote:

Kardes her islamci cennete gitseydi isid cennetten yer kapmisti o zaman. Imaninla beraber kalbine de bakilir. Yoksa edison musluman degildi ama bak bir ampulle neler degistirdi insanliga nasil bir katki sagladi elbette onun da mukafatini alacak. Ve sen arastirip inanmamayi secebilirsin. Ama oraya burda dogmusuzbelki dogru din hristiyanliktir diye varsayim yapmisisnben ona karsi ciktim yoksa kendince en uygunu yine sen seecen.

Anladım hocam, ben karşı çıktığız konu hakkında şunu demek istiyorum;
    bizim inandığımız din ailemizden gelme.Şurdan bi adam çevirip soralım islama inanırken bütün dinleri araştırarak mı islamı seçmiş yoksa ailesi islama inanıyor diye mi? Ben hristiyan veya islam dogru veya yanlistir 'demiyorum', sadece tum dinleri sorgulamamiz gerektigini soyluyorun cunku kucukken o akilla farkinda olmuyorsun.

Yani zaten ona bakarsak bizim atalarimiz da araplarin kilic zoruyla islami secmisler. En basitinden o yani.
  • quote:

Yani zaten ona bakarsak bizim atalarimiz da araplarin kilic zoruyla islami secmisler. En basitinden o yani.

Doğrudur hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.
    Aynı dalgalar gibi geliyor, 2 haftada 1 veya haftada 1 kez kriz geliyor ve gidiyor.. Bazıları o kadar güçlü ki yaşama son verme geliyor aklıma.

Karşındaki duvarın arkasında ne olduğunu tahmin edebiliyor musun? Görebiliyor musun?
    Hayır.
    Ancak radyo dalgasıdır, termal kameradır vs cihazlardır, bunlarla tespit ediliyor.

Peki evrenin mutlak sonucunu görmen veya tahmin edebilmen için vücudunun özel bir düzeneği var mı? Cihazın var mı?
    Bunu bırak evrenin sonunu bile tanımlayamayız.

İnsan aklınca tanımlanamayan bir olay ve milyarlarca olasılığın birleşimiyle gelecek tahmin edilemez bir son.

Sence canını sıkmak için gereksiz bir sebep değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.

Karşındaki duvarın arkasında ne olduğunu tahmin edebiliyor musun? Görebiliyor musun?
    Hayır.
    Ancak radyo dalgasıdır, termal kameradır vs cihazlardır, bunlarla tespit ediliyor.

Peki evrenin mutlak sonucunu görmen veya tahmin edebilmen için vücudunun özel bir düzeneği var mı? Cihazın var mı?

İnsan aklınca tanımlanamayan bir olay ve milyarlarca olasılığın birleşimiyle gelecek tahmin edilemez bir son.

Bilinemezliklere ve bilinmeyenlere ilgi ve merak duyarım.Bilinmeyen bir olay veya sorun çekici gelir bana. Ama şuan bilinmeyen bir olay veya normal bir durum değil, bilinmeyen bir yaşam.Görebiliyoruz, duyabiliyoruz, karar verebiliyoruz, karşımıza sert ve yumuşak, renkli ve renksiz madde ve varlıklar var.Neredeyiz,biz kimiz,hangi amaç için? Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor hala.
    Tabi bunu düşünmek hayattayken belli bir durumdan sonra gereksiz, çünkü belki de bunun cevabı ölümdür ve bu da risk ve gereksiz.Haklısınız.

• Düşündükçe atlatamazsın, kendini başka şeylerle oyalaman lazım
  • Dahada üstüne gideceksin tüm dinleri mezhepleri çeşitli fikirleri akımları arayacaksın okuyacaksın iyice bunalacaksın birileriyle tartışacaksın ama bunları yaparken tamamıyla yönelmen lazım mesela ben mezunum çalış(a)madım 3. Yıla kaldım bi yılımı harcadım bu mesele için bi kaç kanal kişi tavsiyesi vereyim YouTube nebuch ile ilahiyatçılardan Caner taşlayan Enis doku emre Dorman Mehmet okuyan filan bak ama herşeye bak araştır bi yerde taşacak gibi oluyorsun beynin rahatlamak istiyor dopamin salgılıyor bakıyorsun kafana yatan bişey çıkıyor rahatlıyorsun çok rahatlıyorsun ama sorgulamaya Herzaman devam doğru kolay bulunan bişey değil ön yargısız olmak lazım her görüşe ve fikre değer verip araştırmak lazım... Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtopikMuhayyile -- 14 Ekim 2016; 18:10:47 >
  • quote:

Varoluşsal depresyonu yaşayıpta atlatanlar nasıl bir yol izlediniz? Yaşamış olup veya şuan yaşayan var mı?
    Nerdeyse hafta da bir kriz tutuyor, boğulasım geliyor, 1-2 gün sonra geçiyor ama 1 hafta sonra tekrar başlıyor..

EDİT: Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.
    Aynı dalgalar gibi geliyor, 2 haftada 1 veya haftada 1 kez kriz geliyor ve gidiyor.. Bazıları o kadar güçlü ki yaşama son vermek geliyor aklıma.

Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tala Valkov -- 22 Eylül 2020; 16:7:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

quote:

Hayır.

Bilinemezliklere ve bilinmeyenlere ilgi ve merak duyarım.Bilinmeyen bir olay veya sorun çekici gelir bana. Ama şuan bilinmeyen bir olay veya normal bir durum değil, bilinmeyen bir yaşam.Görebiliyoruz, duyabiliyoruz, karar verebiliyoruz, karşımıza sert ve yumuşak, renkli ve renksiz madde ve varlıklar var.Neredeyiz,biz kimiz,hangi amaç için? Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor hala.
    Tabi bunu düşünmek hayattayken belli bir durumdan sonra gereksiz, çünkü belki de bunun cevabı ölümdür ve bu da risk ve gereksiz.Haklısınız.

Ölümden sonrası dini inançlardan bağımsız olarak düşündüğünde kafanda neler canlanıyor?
    Belki onlarca, binlerce farklı şey...
    Belki matematiğin sıfırdan oluşturulması üzerinden mantık yürütmek istersin, aynı şekilde teoriler oluşturalım.
    Ancak bunun sağlamasını yapabilirmiyiz yokoluş için?

Varoluş yada yokoluş dediğimiz belirsizlikler soyut matematikle veya insan beyniyle açıklamaya gücümüzün yetmediği şeyler.

Bende derdimi pek anlatamıyorum ama kusuruma bakma hocam

• Napiyorsun hocam, şuan o depresyonun en dibindeyim nasil atlattin?
  • Tek çare bulantı.
    Bulantı demiyim en azından netleşir.
    Varoluş bir bulantıdır derdi edebiyat hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.