Şimdi Ara

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Johnny Quid

Napiyorsun hocam, şuan o depresyonun en dibindeyim nasil atlattin?

Tam olarak atlatamadım, bazen eskisine göre daha az oluyor.Sürekli bi işle meşgul oluyorum, yaşıyoruz yapcak bişi yok diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZinedineZidane

Liseli misin ya hala yok islam cografyasindayiz ondan boyle diyorsun kardesim kendi dusunebilecek kapasiteye gelen her insan eger azicik akli varsa tum dinleri arastirir. Arastiranlarin cogunlugu da islami secmistir. Zor degil google da arayabilirsin neden din degistirdeklerinifalan. Yani o dedigin bahane. Sirf orda dogdundiye orasi yanlis da olabilir demicen arastirican iyice.

"Liseli misin, islam coğrafyası" Gelde bunlar yüzünden soğu dinden
  • Bir ara yaşamıştım, ancak çok kolay atlatmıştım, "Neyse ölünce öğrenirim" demiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueExorcist

quote:

Liseli misin ya hala yok islam cografyasindayiz ondan boyle diyorsun kardesim kendi dusunebilecek kapasiteye gelen her insan eger azicik akli varsa tum dinleri arastirir. Arastiranlarin cogunlugu da islami secmistir. Zor degil google da arayabilirsin neden din degistirdeklerinifalan. Yani o dedigin bahane. Sirf orda dogdundiye orasi yanlis da olabilir demicen arastirican iyice.

Tayyip yüzünden bile islamdan soğuyanları görünce sizin gibilere gülüp geçiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: BlueExorcist

quote:

Tayyip yüzünden bile islamdan soğuyanları görünce sizin gibilere gülüp geçiyorum

Çumhur Başkanımız yüzünden soğur muyum ya? Yok canım ne demek ne soğuması

• Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı?
  • Varolmamız için oluş sebebimizin olması gerekir bir başlangıç hiçbir şey kendiliğinden oluşamaz bunu gram aklı olanın bilmesi gerekir bu başlangıç için noksansız bir kuvvet gerekirki doğmamış doğrulmamış olsun işte oda Allah c.c bizim kudretimiz onu görmeye yetmez. bunu kabul etmeyen düşünce ise akıldan ne kadar uzaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhendist -- 14 Ocak 2017; 15:22:0 >
  • Yaşıyorum zaman zaman da genelde hayattaki başka sıkıntıların tetikliyor bunu yoksa vücut ve beyin varolussal sıkıntı çekmeye programlanmamis hayatın iyi gidiyorsa pek umursamiyorsun aklına gelse bile. Dusunmediginden sorgulamadigindan değil beyin öyle programlanmamis. Felsefenin kralını okusan deli gibi sorgulayan mutluyken dusunemezsin bunları yine de sanırım bir koruma mekanizmasi.
  • Kardeş OKB'en var eğer bu şekilde düşünmeye devam edersen şizofreniye varacaksın. Bi cevabı kendine doğru olarak al ve bi daha bu konu üstüne düşünme.
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    OKB ve şizofreniyle ilgisi ne ?
    Arkadaşın yaşadığı sıkıntıların aynısı bende de var.Tüm olay sadece neden varız sorusu ? Yoksa toplumsal vs. bir derdimiz , takıntımız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

OKB ve şizofreniyle ilgisi ne ?
    Arkadaşın yaşadığı sıkıntıların aynısı bende de var.Tüm olay sadece neden varız sorusu ? Yoksa toplumsal vs. bir derdimiz , takıntımız yok.

Bilmiyorum dostum psikiyatristim obsesyona yoğun bi şekilde devam edersek şizofreniye varabileceğini söyledi.
  • EdvaldBoassonHagen kullanıcısına yanıt
    Onu programlayan kim kendiliğinden programlamanacak hali yok yaratıcı programlamışki neden varolduğunu düşün yaratıcıyı bul Allah'ı bul
  • PeaceDluffy kullanıcısına yanıt
    Allah'a kul olmamız Allah bize akıl ve irade verdi bizi üstün kıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Onu programlayan kim kendiliğinden programlamanacak hali yok yaratıcı programlamışki neden varolduğunu düşün yaratıcıyı bul Allah'ı bul

Kod kendini programlayani bilemez ve programlayan kişi de kod kötü diye kodu suclamaz kardeşim.
  • EdvaldBoassonHagen kullanıcısına yanıt
    Yani ne demek istiyorsun eğer kodu insan sayıp onu yaratanı bilemez yaratıcıda onu suçlayamayaz manasındaysa demek istediğin beyin zaten yaratıcıyı bulmaya kodlanmıştır ama bir yanda iradesi vardır insanın insan isterse aklı olduğu halde mantıklı olmayanı seçebilir burda suç insanın değilmi insan düşünmezmi bu dünyaya niye geldiğini bir yaratıcı olacağını deminki mesajda bahsettiğim gibi her şeyin yanlızca noksansız bir kuvvette olan doğrulmamış ve doğurmamış bir yaratıcı ile olabileceğini her şeyin bir başlangıçının olacağı ama onun olmadığını çünkü başlangıcı olanların başlangıcını onun başlattığını bu doğru ve tam mantıklı ve olması gereken fıtratıda bunun üzerine kurulu olan bu şeyi seçmek yerine gram akla bile uzaktan bir bağlantısı bile olmayan herşeyin kendiliğinden oluşmasını imkansızında imkansızı olan bu şeyi seçerse bundan büyük akıl suçu varmıdır akıldan üstün ne vardır o zaman bu en büyük suç değilimdir seni yaratanı akıl ve irade ile üstün kılana karşı yaptığın bu inkar tabiki en büyük suç olur işte buda tam anlamıyla mantıklı akla tam uygun bu şeyde islamdaki tevhid inancının kusursuzluğunun kanıtlarından değilmidir hala bu doğruyu seçmeyip yanlış yolda olanlara çok yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhendist -- 14 Ocak 2017; 18:50:30 >

• Sapiens

Homo Deus

oku
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Varolmamız için oluş sebebimizin olması gerekir bir başlangıç hiçbir şey kendiliğinden oluşamaz bunu gram aklı olanın bilmesi gerekir bu başlangıç için noksansız bir kuvvet gerekirki doğmamış doğrulmamış olsun işte oda Allah c.c bizim kudretimiz onu görmeye yetmez. bunu kabul etmeyen düşünce ise akıldan ne kadar uzaktır.

Evet, bir şey durup dururken kendiliğinden oluşamaz.Ama bu olay başkası tarafından yapıldığı anlamına gelmez.
    Eğer bir şey oluşuyorsa, o durumun oluşmasına neden olan illaki bir veya birden çok sebep vardır. Fakat bu sebebi tanrıyı alet edersek yanlış düşünürüz.Çünkü benim gözlemlerime göre nerede gizem varsa orada tanrı vardır.

Şunun da farkındayım, varoluş sıkıntılarından kurtulmak için illaki Müslüman olunması gerekmiyor.Hristiyan insan da, Budist insan da kendince cevap bulabilir.Önemli olan bence maneviyat duygusudur.

• bunların aynısınıı bende yaşıyordum adını öğrenmiş oldum bu hayatı niye yaşıyoruz neden yaşıyoruz?
    neden sefalet açlık hırsızlık tecavüz vs gibi şeyler var madem Allah iyilerden yanaysa kötüler neden var neden herkes eşit değil neden insanlar günde 10+ saat çalışmak zorunda neden herkes yabancı neden herkes yolunda
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Doğru yol islamdır İslam kusursuzdur amaç doğru yol İslam'a yanlızca iyi hissetmek için inanıyorum derse o müslüman deildirki
  • fazla düşünmeyin gençler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.