Şimdi Ara

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçmez sanırım böyle yaşamayı öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli yaşıyorum, kendimi alkole veriyorum genelde, çözüm olmuyor tabii.. Alkole çok zıt olarak da hergün spor yapıyorum deliler gibi..
  • Animelere karşı ön yargınız yoksa Serial Experiments Lain izleyin.Umarım sorunuzun cevabını bulursunuz
  • Bipolar deniyor buna çaresi yok hap map alışırsan daha beter oluyor şuan ben hiç birşey yapmayıp düşünmemeyle idare ediyorum bazen yine nüksediyo ama geçiceğini biliyorum geçtiğindede yine artacağını biliyorum böyle böyle zaman geçiriyoz yaşıyoz işte bi şekilde ölmeyi bekliyoz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Emekli

Konu sahibi için diyorum. Ben yıllardır bu tarz şahsiyetleri okuyorum. İnsanı daha karamsar, daha içe kapanık hâle getiriyor bu isimler. Hele bir de duygusal bir kimliğe sahipseniz iş, içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

Hangi yazarlar Hocam?

• @Prof.Celal Şengör

Yaşadım, atlattım, bir daha yaşamadım, cevap veriyorum.

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı?

İçimde bir şeyler üretme, bir eser ortaya çıkarma, jo_be buydu dedirtme arzusu vardı hep, mutlaka tüm insanlarda vardır. Geçmişte insanlar "Adım yaşasın ölümsüz olayım." derler fakat aslında herkes içgüdüsel olarak ister bunu.

Bu tür şeyler için yaşıyorum. İnsanlara yardımcı olup hayatlarında iz bırakmak için blog yazıyorum, hayalimdeki yazılım projelerini gerçekleştirmek için bilgisayar mühendisliği okuyorum, hayalimdeki fantastik kurguyu yazmak ve bunu mükemmel kurmak için kitap okuyorum. vs. vs. Her şeyin tabanında ileride yaşamayı umduğum başarı öyküsü var.

Ayrıca bunun dinle alakası yok. İslam'a inanan adam da "pekala iyi bir insan olup namaz kılacaz da sonra napıcaz" diye düşünebilir gayet de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 17 Ocak 2017; 1:38:53 >

• O değilde şimdi yalnız olmamak konu sahibi gibileri görmek mutlu etti beni ,bende de oluyordu acayip bi his nası desem travma gibi ama değil kafayı yiyosun varlıgımızın nedenini düşününce.Son 6 aydır fln takmıyorum rahatım iyiyim.Ya intihar ediceksin ya da akışına bırakıcaksın yaşamana bak hocam düşünmemeye bak eğlen geç sonra eninde sonunda geberip gidicez o zaman öğreniriz herhalde

• Ben de bu konuda çok çektim ancak vardığım sonuç şu: madem ki anlamsız veya anlamını çözemeyeceğimiz bir hayat yaşıyoruz o zaman ne yapmak lazım diye sordum kendime. En mantıklı olan ise evren boyutunda bir hapishanede dahi olsak yapılacak en iyi şey mutlu olmak. Bu sonuca vardığımdan beri mutlu olmak için yaşıyorum. Şunu da biliyorum ki mutlu olmak hayattaki en önemli şey ama aslında çok da önemli değil. Bu bana özgürlük sağlıyor.

• Bir uzmandan yardım almayı düşündünüz mü? Varoluşsal sancıları kendi kendinize yenemezsiniz. Kendinizle mücadele etmek yerine uzman desteği almalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

@Prof.Celal Şengör

İçimde bir şeyler üretme, bir eser ortaya çıkarma, jo_be buydu dedirtme arzusu vardı hep, mutlaka tüm insanlarda vardır. Geçmişte insanlar "Adım yaşasın ölümsüz olayım." derler fakat aslında herkes içgüdüsel olarak ister bunu.

Bu tür şeyler için yaşıyorum. İnsanlara yardımcı olup hayatlarında iz bırakmak için blog yazıyorum, hayalimdeki yazılım projelerini gerçekleştirmek için bilgisayar mühendisliği okuyorum, hayalimdeki fantastik kurguyu yazmak ve bunu mükemmel kurmak için kitap okuyorum. vs. vs. Her şeyin tabanında ileride yaşamayı umduğum başarı öyküsü var.

Ayrıca bunun dinle alakası yok. İslam'a inanan adam da "pekala iyi bir insan olup namaz kılacaz da sonra napıcaz" diye düşünebilir gayet de.

Hocam bunun icin cabalamakta sacma geliyor bu dunyada basarili olup isim biraksan ne olacak? Sonucta yok olup gideceksin geri donup bas taci olmayacaksin. Yani birileri seni hatirlasin diye yasamaktansa keyfi yasamak daha mantikli..

Ama tabi bunu yaparken bundan hoslaniyorsaniz zevk aliyorsaniz o ayri mesele tabiki hoslandiginiz seyleri yapmalisiniz su kisacik ömürde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben son 3-4 yıldır bunu yaşıyorum. Bazen iki üç günde bir. Dalga dalga gelip gidiyor. Evet bir keresinde bıçağı kapıp sonlandırılsam mı diye düşünürken neyse diyip yaşamaya karar verdim. Çok fazla "neyse"lerim vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Quid

quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

@Prof.Celal Şengör

Hocam bunun icin cabalamakta sacma geliyor bu dunyada basarili olup isim biraksan ne olacak? Sonucta yok olup gideceksin geri donup bas taci olmayacaksin. Yani birileri seni hatirlasin diye yasamaktansa keyfi yasamak daha mantikli..

Ama tabi bunu yaparken bundan hoslaniyorsaniz zevk aliyorsaniz o ayri mesele tabiki hoslandiginiz seyleri yapmalisiniz su kisacik ömürde

İsim bırakmak için değil, o bahane, yukarıda da yazdım insan içgüdüsel olarak ister. Birileri seni hatırlasın diye değil, kendi keyfin için yapıyorsun zaten. İnsan kendi için üretmek ister. "Namım yaşasın" ise bahane. Eskiler söylermiş bunu rasyonalize etmek için.

• olum gavur icadı şeyler çıkarmayın. namaz kılın, kuran okuyun, ilim irfan öğrenin. boş işlerle uğraşıyorsunuz
  • Kuran oku Türkçe meal gerçekten rahatlarsınız

• Adam in avatarı super ateist

Bak kardeşim alacaksın abdestini sabah namazını

Ve devam eden namazla ri kılacaksın bak bakalım depresyon falan kalıyormu

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şey araştırmadan böyle sormaya devam edersen hiçbir sonuç alamazsın.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Neden böyle dedin güzel kardeşim? İslama dair ne gibi bir garezin var? Bana Müslüman olma durumunun bahsettiğin engelleri getirdiğine dair sebepleri somutlaştırabilecek misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Dinleri inceledeğinde tek kusursuz dinin İslam olduğunu farkedeceksin örnek hristiyan herşeyi yaratan yüce Allah'ın oğlunu aciz bir varlık olan insanı kabul ediyorlar Hz.isa Peygamberdir ama sonuçta bir insandır insanda acizane bir varlıktır inek hinduizmde, Allah'ın insanların hizmetine sunduğu bir hayvandır inek daha bir sürü şey ama İslam kusursuzdur

iste dediginiz gibi olmuyor hocam..bu konuda bende cok arastirmalar yaptim..yurtdisina gittigimde hristiyanlarla sohbet ettim ayni sekilde musevilerlede..burda ortak nokta tanri iken sayisiz mezhep olusmus durumda..sen sana ogretileni soyluyorsun,hristiyan ve musevise ayni seyi soyluyor..sen musluman degilde hristiyan olarak dogsaydin ve sana 30 yil boyunca hristiyanlik ogretilseydi sen ne kurani nede muslumanligi tanirdin..bu yasadigimiz cografya ile ilgili..dusunki kurani okumadan ona inanan milyonlar var neden?cunku o ogretildi..

bu konular hem hassas hemde cok derin konulardir..oyuzden arkadasin tedavisi din degildir..boyle bir konuya din dahil edilemez..biraz sosyal cevreye karisip arkadas edinmesi gerekiyor..

• varoşsal depresyon anladım ilk anda

• Adam gerçeğin peşinde herkes "Afyon çek çok rahatlatıyor"demiş ya la:))))))İşin özü şu ki herkesin bir merakı vardır,bu merak ettiğin şey ise "insan"ın merakıdır :)Sen merak ettiğin şeyi araştır oku geçer:)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.