Şimdi Ara

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
6
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşlerim size söyleyim isterseniz dünyanın en zengini veya en fakiri olun ALLAHI Zikretmezseniz asla huzur bulamazsınız alın KURANDAN AYET Zira: “…Kalpler ancak Allâh'ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) söyle düşünün .Nasıl ki balık susuz yaşayamazsa, bir mü'min de zikirsiz huzur bulamaz ah ah bi anlasalar namazın mukemmelligini huzurunu vallahi namaz kadar huzur veren bir ibadet yok ALLAHA ŞÜKÜR LER OLSUN Kİ ALLAH bize namaz emretmis namaz olmasaydı ben kafayı siyirirdim açık söyleyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Neden böyle dedin güzel kardeşim? İslama dair ne gibi bir garezin var? Bana Müslüman olma durumunun bahsettiğin engelleri getirdiğine dair sebepleri somutlaştırabilecek misin?

Ya bırak hocam uğraşmaya değmez bu kafalarla, adamın beyninde bir tabu oluşmuş islamla alakalı birşey duyuncu ağzından salyalar saçıyor.

Mantıklı insanlarla uğraşalım
  • https://youtu.be/aw4iXkMdRA4 ey mutsuz kişi izle 2.5 dk ni alır
  • Cok kucuk yaslardan beri sahibim bu illete. Antidepresanlar falan hicbir ise yaramiyor. Sanki kafanin icinde sonunu bilmedigin bir labirent var gibi ne yaparsan yap,hangi soruya cevap bulursan bul bu labirentten cikamicaksin gibi bir his. Cok kotu..
  • Ceza yiyebilirim ama açıkca anlatacağım dostum.
    "Siktir et." sihirli cümlemiz bu. Siktir etmeyi öğrendim, umursamamayı, kaygısızlığı ve rahat olmayı öğrendim. Diyeceksin nasıl öğrendin dini problemler yaşadığım için dıştan hiç dua etmedim. İçten zihnimin derinliklerinden yalvardım "Allahım beni bu karanlık kuyudan kurtar." diye. Ve sonra siktir etmeyi öğrendim umursamadım hiçbir şeyi siktir et a.m.ına k.oyim dedim Sende bu yolu dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gulen Adamm -- 17 Ocak 2017; 13:8:8 >
  • Varsa bu tarz durumlar yaşayan dertleşelim, uzun süredir böyle bir boşluktayım
  • Ölmeyi değil hiç varolmamış olmayı dilemek
  • alican88 kullanıcısına yanıt
    diğer dinleri araştırdınızmı islam kusursuz hak din İslam
  • Yav aga sen bu konuyu neden konu dışına açtın ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

diğer dinleri araştırdınızmı islam kusursuz hak din İslam

arastirmaz olurmuyum hocam bir konusmaya baslasak varya beyin yanar :) tabi burda siz haksizsiniz demiyorum ama onlarda haksiz degil..size gore kusursuz islam hak din islam ama onlara gore degil.. :) dusununki koskoca romanin ortasinda vatikanin kapisinda hristiyan ol cennetin anahtarini al diyecek kadar inanclilar :) ordayken anlatilanlar ve inanclar konusunda dehsete kapilmistim :) yani demek istedigim her cografyada oranin dinini oyle isletiyorlarki insan beynine kurtulup arastirmak sorgulamak neredeyse imkansiz :) zaten birde korkudan sorgulayamamak var orasida ayri bir olay.. :)
  • alican88 kullanıcısına yanıt
    Eee İslamın farkı ne o zaman.

Malesef huzur falan yok ne İslamda ne öteki dinlerde.

Al birini vur ötekine.

Boş boş işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Eee İslamın farkı ne o zaman.

Malesef huzur falan yok ne İslamda ne öteki dinlerde.

Al birini vur ötekine.

Boş boş işler.

aynen oyle dostum.. herkes kendi dinin en guzel oldugunu soyluyor zaten konustugum her dinin savunucusunda durum ayni..tabi isin ilginci her dinin savunucusu tek bir tanriya inandiklari halde onlarca mezhep kurmuslar kendi aralarinda..oyuzden en guzeli ahlak kurallarini benimseyip sosyal bir cevrede insanligin temel inanclari ile yasamak..her derde deva..
  • Bu anımı ilk defa başkası ile paylaşıyorum. Forumda olması ilginç çünkü aynı anda yüzlerce kişiye anlatmış olacağım.

Lise 4 te bundan 7 yıl önce bu depresyonu yaşadım. O dönemler üniversiteye hazırlanmaktan dolayı psikolojik olarak zayıf düşmüştüm. Aileden gelen baskılar ve kavgalar beni intihar etmenin ucuna getirmişti. Şeytan dürtüyordu hiç durmadan. Gecenin 3-4 ünde neden diyip dışarı çıktım. Artvini bilenler bilir dağın yamacına kurulmuş bir şehir. Şehir dışına ormanlık bir alana gittim. Genelde arabayla içmeye gelirler oraya. Uçurum kenarına oturdum kayadan aşağı sarkıttım ayaklarımı. Ormandan çakal sesleri geliyor ve bunalımdayım. Neden diyorum neden yaşıyorum, kimin için kim? Bir adım sonra ölüm, boşluk. Ailemle aram bozuk, hergün kavga ediyoruz ders çalış demelerinden bıkmıştım. Ailem için yaşayacaksam atlarım dedim. Sevgilim yok, Dinimize göre günah, sonsuz cehennem dedim ama çoğumuz gibi sözde göz boyama müslümanım bende.Cumadan cumaya yani. Yanarsam yanarım bıktım bu hayattan dedim. (Gelip şuraya bişeyler inkar etmeyin lütfen)

Kalktım ayağa kapattım gözlerimi içimden seni hayata bağlayan birşey yok at adımını kurtul dedim. Aşağısı 200 metre uçurum. En aşağıda çoruh nehri. Düşenin kurtulma şansı YOK

Hani film şeridi derler ya o geldi aklıma. Gözler kapalı şekilde 2-3 dakika bütün hayatımı film şeridinden akıttım. Ailem, arkadaşlarım, Çocukluğum, iyi kötü tüm anılarım..Biri çıkıp dur dese keşke dedim ama çıkmadı. Allah tan bekledim o işareti, ufak bir işaret olsa da razıydım çünkü ölümün tadı bir kere alınan bir duygu. Korku derecesinin haddi hesabı yok. Elim ayağımdan kan çekildi titremeye başladım. İlginçtir kafam terliyordu ama.

Sonra ne olduğu biliyomusunuz. Tam o son adımı atarken arkadan sesler duydum. Karaca ve yavrusu yanımdan geçti. Hızlı hızlı nefes alıyordum. Yavru tam yanımdan geçerken nefes almamı hissetti sanırım dondu kaldı.Büyüğü gitti. Aramızda 5-6 metre var. Bana bakıyordu. Gözleri o kadar güzeldi ki hayatımda henüz dahi okadar güzel birşey görmedim. Karacanın büyüğü geri geldi. Yavrusu hala donmuş bana bakıyordu. Büyüğü yalamaya başladı onu. Karaca dediğimiz hayvan 100 metre uzakta hareketlilik görse kaçar ordan. Heleki yavrusu varken risk almaz. Neyse yavrusunu yalarken çöktüm oraya dizlerimin üstüne.Büyük karaca irkildi ama küçüğü korkmadan beni izledi. Ben oturunca yanıma geldi çöktü. Büyüğüde peşinden geldi ama çok yaklaşmadı. Küçüğünü kafasından okşayarak sevdim, sarıldım ağlamaya başladım. Şuan yazarken yine gözyaşı döküyorum...

O an ağlarken anladım ki ya bu ALLAH tan bir işaretti ya da bu hayvan benden zarar geleceğini düşünmediğinden yanıma gelmişti. Düşündüm ki bu durumda kendime nasıl zarar verebilirdim.

İki ihtimalde beni vazgeçirmek için yeterli oldu çok şükür :)

O anda kendim için yaşamaya karar verdim.Tek geldim tek gideceğim.

Varlığım kainat için etkisiz eleman olsada yaşamış olmanın zevki, nefes alabilmenin kıymeti paha biçilebilemez. Can nasıl olsa çıkacak bu bedenden. Zevk almaya bakıyorum artık. Dışarı çıktığımda insanları, hayvanları doğayı inceliyorum. Mesleğimin verdiği avantajla bu imkanım çok. Bazen alırım elime telefonu, cadırımı çıkarım ormana. Böcekleri, bitkileri saatlerce izler fotoğraflarını çekerim. Size tavsiyem TEK başınıza kafa dinlemek sizi stres altından kurtarır. Yalın ayak ormanda yürürken ayağınızdaki acıdan bile zevk alırsınız. Kıymet bilmeye başlarsınız.

Okuyan okumayan tüm forumdaşlarım/herkes herzaman gülmeniz dileğiyle...

• aslında düşündüm de; ben yıllardır bu depresyonu yaşıyorum. bir türlü atlatamadım. bu yüzden hiç mutlu olamıyorum.
  • Sorunsuz yaşanan bir hayatın yan etkileri
  • Güncel
  • Son kez güncellendi.
  • Yaşıyorum.
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Hocam intihar mı edeceksiniz niçin son kez?
  • Sınava hazırlanma sürecinde aldığım ağır travmalar yüzünden fava eklemişim bu konuyu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.