Şimdi Ara

Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
6
Favori
9.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İmtihan Allah bizi yarattı istese bizi direk cehenneme atardı ama bizi sınıyor kimini zenginlikle fakire yardım etcekmi azacakmı diye kiminide fakirlikle bana isyan edecekmi Allah bize akıl ve irade verip üstün kıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainfall38

Müslüman olduğun haldemi bu sorgulama durumu oluyor?
    profil fotoğrafındaki adam bildiğim kadarıyla ateist ama senin ateist olup olmadığını bilmiyorum.

Evet ben de bazen böyle sorgulamalar yapıyorum ve müslümanım.
    Bazen objektif bile bakıyorum.
    Tabi bilimsel bikanıtı yok tanrının ama benim inancım tabi.
    Nereden geldisem bu konuya neyse benim cevabım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A353B5C5 -- 15 Ocak 2017; 0:23:50 >
  • Namaz kıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: möhendist

Doğru yol islamdır İslam kusursuzdur amaç doğru yol İslam'a yanlızca iyi hissetmek için inanıyorum derse o müslüman deildirki

Varoluşsal depresyonda önemli olan müslüman olmak değil, önemli olan herhangi bir inanç ile maneviyat duygusu ile varoluş sorularına dini ve inançla cevap vermektir.Bunu müslüman da yapar budist birisi de.
  • Banada çok oluyor birden anlamsızlaşıyor her şey herkes
  • Bence her şey izlediğiniz dizilerden filmlerden etkilenip ben niye öyle yasayamiyom vs diyip saçmaliyosunuz varoluşsal depresyonmus ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Younes Belhanda -- 15 Ocak 2017; 10:46:1 >
  • bende de var. bir adam intihar etmişti aynı dertten türkiyeden. konuşma videosu filan vardı adını hatırlamıyorum. geçen sene daha fazlaydı bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.
    Şuan iyiyim mesela.Yavaş yavaş etkisinden çıkıyorum.
    Aynı dalgalar gibi geliyor, 2 haftada 1 veya haftada 1 kez kriz geliyor ve gidiyor.. Bazıları o kadar güçlü ki yaşama son verme geliyor aklıma.

kız arkadaş edinmeyi denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Aynısını yasiyorum . Aklıma westworld'deki robotun krize girmesi geldi aklıma.sanki bizlerde kendi kendine surekli güncellenen robotlariz.

öyle zaten, beynimiz sürekli değişen kendini güncelleyen bir elektrokimyasal mekanizma
  • Victor Frankl ve Rollo May senin ilacın.Yani varoluşcu terapinin kurucuları kitaplarını okumanı öneririm ayrica bir destek almanda fayda var.
  • varoluşsal deprosyon
    neden maymundan geldik ?
    ben maymuna benziyormuyum ?
    neden kendi kendimize oluştuktan ?
    neden yaşıyoz ? öldükten sonra napçaz ?
    başlar ve devam eder.klasik bi ateist hastalığı.
    reçete:
    kuran-ı kerim
  • Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    hak din İslamdır
  • quote:

hak din İslamdır

Size göre öyle
    Hindistan'da büyüyen birine göre de hak dini Hinduizm, İsrail'de büyüyen insana göre Musevi, Amerika'da büyüyen bir insana göre de hak dini Hristiyanlıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Celal Şengör

Bu konuyu açtığım gün ve sonraki gün çok kötüydüm, kafamda sürekli dolaşan sorular ve hayatın anlamsız boşluğu..En büyük zevkleri bile çekici gelmiyor insanın.
    Şuan iyiyim mesela.Yavaş yavaş etkisinden çıkıyorum.
    Aynı dalgalar gibi geliyor, 2 haftada 1 veya haftada 1 kez kriz geliyor ve gidiyor.. Bazıları o kadar güçlü ki yaşama son verme geliyor aklıma.

kız arkadaş edinmeyi denedin mi?

En son 1,5 sene önce denemiştim, bir daha da denemedim.
  • Evet. Uzun zamandır, çok sık sayılmasa da geliyor bana da.

Çok sosyal, konuşkan, heyecanlı bi tip olmama rağmen avelleşiyorum. Slow bi müzik açıp uzun uzun düşündüğüm zamanlar çoook olmuştur.

Sanırım bunun kurtuluşu yok. Çünkü ortada çözülmesi gereken net bir problem yok. Çok göreceli.
    Dinleri inceledeğinde tek kusursuz dinin İslam olduğunu farkedeceksin örnek hristiyan herşeyi yaratan yüce Allah'ın oğlunu aciz bir varlık olan insanı kabul ediyorlar Hz.isa Peygamberdir ama sonuçta bir insandır insanda acizane bir varlıktır inek hinduizmde, Allah'ın insanların hizmetine sunduğu bir hayvandır inek daha bir sürü şey ama İslam kusursuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möhendist -- 15 Ocak 2017; 19:5:55 >
  • quote:

Dinleri inceledeğinde tek kusursuz dinin İslam olduğunu farkedeceksin örnek hristiyan herşeyi yaratan yüce Allah'ın oğlunu aciz bir varlık olan insanı kabul ediyorlar Hz.isa Peygamberdir ama sonuçta bir insandır insanda acizane bir varlıktır inek hinduizmde, Allah'ın insanların hizmetine sunduğu bir hayvandır inek daha bir sürü şey ama İslam kusursuzdur

Hangi dinin kusurlu, hangi dinin gerçek olduğu vsvs gibi konular hakkında fazla bilgi sahibi değilim, karar verebilmek için bence bu dinlerin kitaplarını okumalı ve araştırmalıyız, belki böylece kendi düşüncemize en yakın dini seçebiliriz.(Kendi düşüncemize yakın bir dini seçsek bile buna yine inanmakla yetinebiliriz) Bu konuda diyebileceğim tek şey; bilmiyorum.
    Araştırın o zaman islamla başlayın yanlız doğru kaynaklardan bilgi edinin
  • Varoluşsal depresyon yaşamış/yaşayan var mı?
  • evet bana oluyo herşeyden uzaklaşıyorum ev arkadaş ülke dünya evren din Allah bütün bu olguların dışına çıkıp onları uzaktan izliyomuş gibi hiçbişeyin olmadıgı bi boşluğa düşüyorum sanki gerçeklik manasını yitiriyo
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.