88 di galiba 92 normal. Snr düşerse sıkıntı olmasın diyedir. Geçmiş olsun. |
VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (213. sayfa)
-
-
-
100 metre gibi durmuyor. Tesisatı kontrol et, kabloları yenile ankastreden eve.
-
dostlar sizce bu değerlerle kesinti yaşar mıyım şimdilik stabil ilerliyor, gün içerisinde denicem ama hattın kaldırdığı değerin üstünde tanımlama yaptırdım.
daha doğrusu şöyle anlatayım normalde altyapım 67 mbps lere kadar destek veriyor ama arayüzdeki hattın kaldırabileceği değerleri aşağıda görüyorsunuz. paket olarak 100 mbps lik paket kullanıyorum ama hattın stabil ilerlemesi için hız profilim 75-15 şeklindeydi ben de upload hızları artırıldığı için hız profilimi 100-20 çıkarttırdım şimdilik hız testi sonucum ve arayüz değerlerim aşağıda
margin değerleri biraz düşük görünüyor kopma olursa eski haline geri döndürcem zaten ama bakalım bir deneme olcak benim için de upload önemli :D
-
Mevcut hız ile mak. ulaşılabilir hız aynı oradan belki sıkıntı olur. Olmazsa devam edersin, olursa hızı düşürürsünüz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir tık risk aldık bakalım belli eder gün içinde 2 saattir bağlantı aktif bir dsl kesintisi yaşamadım hattım beni şaşırtıyor :D
-
O zaman kullanmaya devam.
hocam ben snr 2 iken hattı kullanıyordum baya baya tabi baya bi crc oluyordu hatta
-
Yukardaki mesaja sizi ekleyemeiştim
Snr düşük ve hat zayıflama yüksek.
Güldürennet'ten altyapı sorgu fotosunu atarmısınız?
-
Mesafe uzun, en büyük etken. Kabloları ve modemi yenilemenin faydası olabilir de olmayabilir de. Hızı bir tık düşürtüp bakmak lazım; kopma oluyor mu diye.
Tşkler
Bir ay önce altyapım 88'i destekliyordu. Düşe düşe bir hal oldu bu hale geldi. 50'ye sabitletmiştim telekomdan ama düştü 20 lere. İşin garip tarafı parça parça düştü buralara, bir aralar 67 yi gördüm 33 ü hatırlıyorum geldi 20'ye santral de 49 metre ötedeymiş. Sorun TT'den mi acaba "Gıbır" 300₺ diyor eğer TT sorun yok derse ki diyecektir.
*65 metre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyun.Bitti -- 7 Aralık 2023; 20:39:19 > -
Merhabalar. Benim ofisteki Turknet hat değerlerim şu şekilde. Hattım 100mbit desteklemesine rağmen 3mbit alıyorum. Aşırı yavaşlık ve sık sık kopmalar var. Hat zayıflaması değerlerim çok yüksek olduğundan dolayı mı bu durum? Zira kullanılır düzeyde bile değil internet. Videolarda sürekli donmalar yapıyor 720p'de bile.
-
Hat zayıflamanız yüksek.Splitter, priz, ek ve kabloları kontrol edin.
-
Ofisin dışından modeme gelen internet kablosu baya eski gözüküyor ve yamalar var. Bu kablo ile alakalı olabilir mi acaba? Splitter kullanmıyorum ben internet setup'ında.
-
Büyük ihtimal imkanınız varsa tek parça yeni kablolamanın faydası olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X