Şimdi Ara

Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
0
Favori
25.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Redmond merkezli yazılım devi Microsoft, uzunca bir süredir merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7'yi bugün duyurdu. Windows XP'nin takipçisi olarak 2007 yılında lanse edilen Windows Vista'nın beklentileri karşılamakta yer yer sıkıntılar yaşaması (özellikle Hizmet Paketleri'nden önce) üzerine Microsoft'un geliştirme sürecine hız verdiği Windows 7, 18 ay süren yoğun bir çalışma sonucunda geçtiğimiz Temmuz ayında tamamlanmış ve Microsoft, bugün gerçekleştirilen dünya lansmanı için hazırlıklarına başlamıştı. Windows Vista'nın eleştrilen noktalarını bir kez daha tekrarlamak istemeyen Microsoft, 7. jenerasyon Windows ile Beta ve Sürüm Adayı gibi versiyonları genel kullanıma açarak işletim sistemini gelen geri-bildirimler doğrultusunda şekillendirme yoluna gitmişti.

alt="Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi"

Windows 7 tüm dünyada görkemli etkinlikerle kutlanıyor.

Fotoğrafta Kylie isimli küçük kız Steve Ballmer'ın elinde Windows 7'li netbook'u keşfediyor.

Windows Vista ile aynı çekirdek mimarisini kullanan Windows 7, tahmin edileceği üzere binlerce yeni kod, çok sayıda yeni özellik ve ciddi optimizasyonlar içeriyor. Windows Vista'nın yaşadığı en büyük problemlerden birisi olan yazılım ve donanım uyumluluğunun Windows 7 ile geride kalacağı ön görülüyor. Donanım desteği konusunda Vista'nın çok ilerisinde olduğu ve sürücü desteği konusunda rakipsiz olacağı belirtilen Windows 7, sistem kaynaklarının tüketimi konusunda da daha tutumlu, daha dengeli ve daha verimli çalışıyor. Sistem gereksinimleri nedeniyle özellikle kurumsal pazarda beklenen sıçramayı gerçekleştiremediği söylenen Windows Vista'nın aksine 7. jenerasyon Windows işletim sisteminin günümüzde kullanımı devam eden sistemlerin önemli bir kısmında kullanılabilecek.

Microsoft'un finansatan sorumlu baş yöneticisi Chris Liddell, NASDAQ borsasının açılış zilini Windows 7 ile çaldı.

Akıcı bir ara birim, hızlı bir başlangıç ve kısa kapanış sürelerinin hedeflendiği Windows 7 işletim sisteminde, geliştirilmiş güç yönetim teknolojisine yer verildiği ve bu sayede dizüstü bilgisayarlardaki güç tüketim değerlerinin Windows Vista'ya kıyasla kaydadeğer ölçüde geliştirildiğine dikkat çekiliyor. Windows Vista'ya kıyasla daha yüksek performansın öncelikli geliştirme kriterlerinden birisi olduğu Windows 7'nin bu noktadaki en güçlü yeniliklerinden birisi belkide en güçlüsü DirectX 11. Microsoft yeni uygulama ara birimi sayesinde stüdyoların gelişmiş grafiklere sahip oyunlar hazırlama konusunda daha rahat olacağını ayrıca yeni nesil grafik kartlarındaki işlem gücünü çok daha etkin bir şekilde değerlendirerek farklı dinamikleri olan yeni nesil oyunlar hazırlanabileceğine vurgu yapıyor.

Çoklu dokunmatik özellikleriyle Windows 7'nin PC kullanım alışkanlıklarını değiştireceği iddia ediliyor.

Windows 7'de hemen herkesin ilgisini çekebilecek en az bir yeni özellik bulabilmek mümkün. Windows Touch teknolojisi ile donatılan yeni işletim sistemi bu sayede çoklu dokunmatik ekranların kullanımı için gerekli yazılımsal alt yapıyı da sağlamış oluyor. Windows 7'nin lansmanıyla eş zamanlı olarak pek çok donanım üreticisi çoklu dokunmatik kontrole olanak notebook ve LCD monitörünü kullanıma sunarken, önümüzdeki aylarda bilgisayar kullanım alışkanlıklarının değişmesi ve dokunmatik ekranlı portatif bilgisayarların yaygınlaşması ön görülüyor. Öte yandan Windows 7'nin geliştirilmiş Windows Search yani arama özelliği ile önceki jenerasyonlardan ayrılması bekleniyor zira Microsoft entegre arama özelliğinin artık çok daha verimli çalıştığını ve aranan sonuca çok daha kısa sürede götürdüğünü söylüyor.

alt="Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi" alt="Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi" alt="Ve Windows 7 tüm dünyada lanse edildi"

Windows 7, sistem üreticileri için hazırlanan Starter sürümü de dahil olmak üzere 4 farklı versiyonla geliyor.

HomeGroup ağ sistemi sayesinde dosya ve yazıcı paylaşımının kolayca gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyan Windows 7 pek çok yeni özelliği bünyesinde barındırıyor. Microsoft tepe yöneticisi (CEO) Steve Ballmer açıklamasında, "Windows 7 ile birlikte PC'ler için daha iyi bir zaman olmadı, iş ortaklarımızla birlikte pazara daha önce hiç olmadığı kadar fazla seçenek, esneklik ve değer kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı. Microsoft'un gerek son kullanıcılardan gerekse de sistem üreticilerinden olumlu yorumlar alan Windows 7, Starter (sadece sistem üreticileri için) Home Premium, Professional, ve Ultimate olmak üzere dört farklı sürüm ile lanse edilirken, fiyatlar 120$-220$ arasında değişiyor. Türkçe versiyonu birkaç hafta içerisinde çıkacak Windows 7'nin Türkiye fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz.

• Hayırlısı.
  • Hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 22 Ekim 2009; 22:51:51 >
  • Birde Resimler Gözükse Tüm Üst Rütbelilerin Ekledikleri Resimler Gözükmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Birde Resimler Gözükse Tüm Üst Rütbelilerin Ekledikleri Resimler Gözükmüyor

bende gözüküyor
  • Şimdi bizim kullandığımız sürümle bu farklı mı? Piyasaya çıkmadan önce üyelere dağıtılan RTM sürümü kullanıyorum ben
  • hadi hayırlısı
  • Hayırlı olsun. Microsoft'un yaptığı en iyi iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkA

Şimdi bizim kullandığımız sürümle bu farklı mı? Piyasaya çıkmadan önce üyelere dağıtılan RTM sürümü kullanıyorum ben

ben de çok merak ediyom rtm build 7600 den varkı var mı acaba
  • hayırlısı olsun :D
  • Valla betasını kullandım güzel ancak full hali nedir neler eklenmiştir bilemem en kısa zamanda denemeyi ümit ediyorum ve sizlerle paylaşırım ;)
  • Fiyatlar nasıl acaba? Meraktan soruyorum

Edit: Yazıyormuş fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 22 Ekim 2009; 23:23:41 >
  • updateler neden başlamadı
  • şimdiki kullandığımız 7600 den ne farkı var
  • Bir ara para olursa Vista üstüne bi upgrade kit alırım ...
  • Çoklu dokunmatikmiş. Pöhhh!!! Bilgisayar dünyası içinde LCD ekranların parmaklanması kadar benim asabımı bozan az şey vardır. Yeğenlerim saolsun bana bu konudaki tüm hisleri üst seviyede yaşattılar. Oradan biliyorum. O parmak izlerini ve lekeleri kim silecek çok merak ediyorum. Hergün de monitör silinmeyeceğine göre.
  • Ultimate versiyonu 400 TL, Professional ise 370 TL ...

Bu nasıl bir fiyat politikasıdır anlamak mümkün değil

Adamı zorla korsana teşvik ediyorlar arkadaş
  • HAyırlı olsun. Sevindim...

Mesut Çevik, sistemini High Power'ın 1200 Watt'lık güç kaynağı ile beslediği bir bilgisayarında inceleme yaparsa daha da memnun oluruz :D:D::D...
  • 7100 beta kullanıyorum 3 aydır. Format atmaya değer mi acep?
  • Şaklaban Steve Ballmer , ufak kız çocuğunu zehirleme bari.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.