Şimdi Ara

vefat eden kişiye ait araç sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle babam arabanın sigortasını temmuz 2019 da 760 liraya yaptırdı, sonra babam eylül 2019 da vefat etti, biz hiç bir işlem yapmadan arabayı 4 ay boyunca kullandık, ocak 2020 de hep beraber toplanıp arabayı annemin üstüne devrettik ruhsatı onun adına çıkarttırdık. sonra sigortacıya gidip sigortası ne olacak diye sorduk o da hiç bir işem yapmanıza gerek yok tarihi dolana kadar kullanabilirsiniz, sonra kendi adınıza sigorta yaptırırsınız dedi (yanlış anlamış da olabiliriz).

bugün sigorta süresi dolmaya yaklaştığı için gittiğimizde bize 2100 lira dediler, arabayı devrettiğinizde sigorta yaptırmalıydınız o yüzden bu kadar yüksek dediler. şimdi biz arabayı 6 ay boyunca sigortasız kullanmış gibi mi olduk? bu fiyat normal mi? bir yerlerde bir yanlış mı yaptık?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative33 -- 29 Haziran 2020; 10:15:10 >

• Satış yaptığınızda yeni sigorta yaptırmanız gerekiyordu. Ocaktan beri sigortasız kullanıyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    sigortacı da bugün aynı şeyi söyledi. demek ki önceden konuştuğumuz da ya sigortacı bizi yanlış anladı ya da biz sigortacıyı yanlış anladık.

fiyatın bu kadar fazla olmasının sebebi bu kadar süredir sigortasız kullanmamız mıdır?
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    bir de bugün sabah sigortaya hiç uğramadan aracın muayenesi yaptırdık, sigortasız kullanıyor idiysek muayenede niye sorun çıkarmadılar acaba?
  • Araç devrinden sonra sigorta tekrar yaptırılıyor, satın alınan kişinin 1 yıllık sigorta süresi dolmadan satış olursa kalan ayların ödemesi eski araç sahibine yapılıyor.

Sigorta ücreti ruhsat sahibi yaşına, plakaya ve araca göre değişiyor. Bir kaç yere daha sorun, annenizin üzerine daha önce araç yoksa ve yaş yüksekse normal olabilir.

Emin değilim ama, sigortasız kullandığınız süreyle bir ilgisi olmayabilir.

Bana bir kaç firma 1200-1300-1600 TL gibi fiyat verdiler, daha sonra 960 TL'ye başka bir yerden yaptırdım.
  • insan başına gelmeyince bazı şeyleri öğrenemiyor, allahtan bir kazaya karışmamışız ya da polise yakalanmamışız bu süre boyunca. teşekkür ederim yardımınız için.
  • creative33 C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, güçlü kalın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative33

bir de bugün sabah sigortaya hiç uğramadan aracın muayenesi yaptırdık, sigortasız kullanıyor idiysek muayenede niye sorun çıkarmadılar acaba?
    eski sigortanız iptal edilmediği için muayene sisteminde sigorta var olarak görünüyor. ( bu durumu ben de yaşadım) Çevirmeye girseniz bile polisler sistemde sigorta var olarak görürdü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.