Şimdi Ara

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
1
Favori
15.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

ya ben golfu savunmuyorum ki,
    ben diyorum ki hyundai iyi marka değil,
    i30 da iyi değildir,
    siz diyorsunuz hyundai iyi diğer markalar kadar iyi.
    kıyaslama yapın bakalım hyundai ile diğer markalarla
    citroen,vw,ford,fiat v.b.
    bu markalar içerisinde hyundai ancak fiat ile yarışır,
    diğerlerinin gerisindedir.
    bunun aksini iddia ediyorsanız fanatik olan sizlersiniz.
    ben vw ci değilim gördüğünüz gibi bindiğim araç c4.
    vw hayranı hiç değilim param olsa audi-bmw-mercedes-volvo gibi markalara veririp o parayı.
    ama citroene biniyorsam da aracımın ciğerini bilirim gelip burada vw'den volvo'dan iyi bi marka citroen demem sizler gibi.
    ben hyundai'yi çok fazla öne çıkartıp çok iyi bir marka gibi bu forumu okuyan insanları yanlış yönlendirmenize bozuluyorum.
    yoksa tercihtir kimisi i30 alır kimisi golf o alan kişiyi ilgilendirir.

Satış adetleri açısından dünyada Toyota, GM ve VW'den sonra gelen Hyundai firmasını bu kadar kötülediğine göre bir bildiğin vardır herhalde arkadaşım.

Gerçi bir türlü aktaramıyorsun bildiğini zira yazdıklarına somut bir kaynak gösteremediğin için ikna edemedin beni.

http://oica.net/wp-content/uploads/ranking-2010.pdf

Bu arada Fiat da çok ama çok başarılı bir markadır.

Tıpkı Hyundai gibi Fiat'ın da hakkını yiyorsun.

Satış rakamları markanın kaliteli olduğunu mu gösteriyor ? Accent , M3 ten daha iyi bir araba mı yani ? Yada 1 serisinden ?

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

VW grubu araçlar iyi araçlardır ama tıpkı Fenerbahçe gibi gereğinden fazla abartılan, gereksiz fanatiklik yapılan bir markadır.

Şu dünya da Audi yi bile VW den zayıf görenler gördüm ya daha ne diyeyim...

Sizin gorerek sasirmaniz cok normal.
    Golf6 , A3 den bir cok yonde daha kaliteli.
    Kendim baktim, gordum dokundum, kullandim Golf 6 da kaliteli, itiraziniz olmamali bana daha kaliteli geldi ya otesi varmi.
    A3'u satacagiz diye her tarafini plastik doldurmuslar, hele attractionlar cok kasvetli ve bogucu.
    Golf de boyle bir hissiyat yok.
    Yine foruma her ikisini de kullanmis insanlar mevcut, yorumlari okuyabilirsiniz.
    Kafanizda olusturdugunuz kadar kalin ve net cizgiler yok bu islerde.

Tamamen katılıyorum ve benim hislerim de aynı yönde.
    VAG grubunun A3'ü Golf'ten ucuza ürettiğine dair bahse girerim, gerçi bunu hiçbir zaman bilemeyiz ama benim gördüğüm Golf'ün A3'ten kaliteli olduğu.
    A3'te kullanılan sert süspansiyon ve karşılığında alınamayan sportif sürüşten hiç bahsetmiyorum bile, tam bir rezalet.
    Ford da sert süspansiyon kullanmıştı Focus 2'de ancak bunun karşılığı sportif sürüş olarak geri dönüyordu.

Hyundai i30 mu.. İlk kasa da çok tantanalı şekilde çıkmıştı ama başaramadı, umarım başarılı olur bu yeni kasa ile.
    Yalnız şöyle bişey var; Golf 6 o kadar iyi bir araç ki bırakın Hyundai i30'u Golf 7 bile bir soru işareti benim kafamda.

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905

quote:

Orijinalden alıntı: volkman
    2000 Golf (30.000 de aldım. 68.000 de sattım. Çok sıkıcıydı)

Kia lardan o kadar memnun kaldım ki, benim Kiacı olmama yetti de arttı bile.

Babam Mercedes Vito kullanır. Ancak o da arabamı çok beğeniyor ve her fırsatta el koyuyor.

Sıkıcı derken ? Arızası falan mı oldu da sıkıcı geldi ? İnan ben Bora ve Golf' ü o kadar zevkle kullanıyorum ki 5.20D sadece uzun yolda zevk veriyor,şehir içi insanı yoruyor geniş ve uzun olduğundan .

Vito mu ? Vito'yu Kia ya tercih etmesinin tek nedeni küçük ve şehir içinde kullanımının daha kolay olmasıdır bence. Arabanın rahatlığından falan olacağını zannetmiyorum.

Bir zamanların modası olan Sorento almak gibi bir hatamızda olmuştu ama Allah'tan özene bözene hafif mod yaptığımdan bir akrabamızın beğenmesi sonucu 15bin km de sattık ve kurtulduk ;)

Sıkıcıydı derken : Ön panel çok ruhsuz. Herşey ya düz bir çizgi, ya dikdörtgen. Ben bir tasarımcıyım ve arabaya doğru yürürken, ön panelim şekli geliyordu gözümün önüne ve kısa mesafelere, bu ruhsuz panel sayesinde yürüyerek gitmeye başlamıştım. Arabaya binmek içimden gelmiyordu. Yazın, camlar açık seyahat edemiyordum dizel motor gürültüsünden. Radyo dinleyebilmek için, yazın bile camlar kapalı seyahat ederdim. Bakımları da aşırı pahalı ve sıra beklerdim. Zaten arabayı satınca, o parayla 1 kg baklava alıp, iş arkadaşlarımla kutlamıştım.

En kıl olduğum nokta da sol taraftaki farla açma "düğmesiydi". Düğmemiydi, kol muydu ben de çözemedim. Bütün markalar koldan far açma yaparken, Golf kendinden nefret ettiriyor ve hala da aynı şeyi kullanmaya devam ediyor.

Vitoya, Kia tercih etmesinin sebebini bilemem. Hiç sormadım. Ama uzun yola da, şehir içine de Kia ile gidiyor. Ya otomatik vites yüzünden, ya da beğendiğinden. Vitoyu ben kullanmak zorunda kalıyorum ve bu nedenle aramızda tartışma da geçer. Yine de o kazanır tabi. Sizin zannettiğiniz gibi değil yani.

Hata yapmak insanlara mahsus. Keşke biraz daha kullansaymışsınız Sorentoyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 4 Mayıs 2012; 18:52:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WaLLkHaN1905
    Satış rakamları markanın kaliteli olduğunu mu gösteriyor ? Accent , M3 ten daha iyi bir araba mı yani ? Yada 1 serisinden ?

M3 ya da 1 serisi nereden çıktı arkadaşım?

Ne alaka şimdi?

Konu Golf ile i30.

Diğer arkadaş hiçbir somut bilgi ver(e)meden i30'u haksız yere eleştirip bir de Hyundai markasını yerin dibine sokmaktan beter edince bu markanın dünyada ait olduğu yeri gösteren bir bilgi paylaştım.

Beğenmediği Hyundai toplam satışta VW'nin bir altında sadece.

Ve VW'nin satıldığı neredeyse tüm pazarlarda satılıyor.

Yani başka bir forumdaşın Hyundaiyi kalite olarak (sadece Çinde satılan) Çin markalarıyla eş tutmasının da hatalı olduğunu gösterir bir bilgi bu.

Soruna cevap vereyim: Satış rakamları markanın tutulduğunu gösterir.

Kimi pazarda uzun garanti süresi ile, kimi pazarlarda nispeten uygun satış fiyatı ile, kimi pazarlarda da kaliteli ürünleriyle, kimi pazarlarda da bu yazdıklarımın hepsiyle birden tutuluyor işte bu marka.

İster kabul edin, ister etmeyin.

Not: Yazıma Accent ile M3'ü karşılaştırdığın türden bir cevap vereceksen rica ediyorum hiç zahmet etme.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 4 Mayıs 2012; 18:52:09 >

• Polemik Polemik :)

Kimisi Getz Yol Tutmaz demis kimisi Vv Duvara Tırmanır .

Ben 2006 Model Getz Kullanıcısıyım , aracım 126 Bin Km de Allaha Şükür motorunda Tekleme tükleme olmadı. Cevremde de Şikayet eden görmedim acıkcası.

Hyundai Firması Zaten öncelik olarak Gemi , Agır iş makinaları Ve En son olarak Otomobil sektörüne girmiş , Adamların kanıtlayacak spatlayacak bir Durumları yok anlayacagınız .

Kazada ölme olayına gelince Kendım Yedek parcacılık yapıyorum Bir aracın Kaportasını Cıplak olarak eline almadan görmeden Araclar hakkında Yorum yapmayın :) Bir fabrikada felan gezerseniz Arabaya binmeye korkarsınız.

Birde Yedek parca ve işcilik yönünden ww Citroen Fiyat konusunda Hyundai den oldukca pahalı .

İ30 Test Sürüsü yapma fırsatım oldu Arac 10 üzerinden 9 alır . Alan arkadasa hayırlı olsun .
  • otomobıl eksperi bukadar cok olan baska bır ulke var mı acaba :D:D:D

tamam hyundaının bızım ulkemızde pıyasaya gırıs ve tutunma seklı ulkedekı en buyuk bosluk olan alt segmentte daha ucuza ıyı ve nısbeten daha donanımlı bır arac satarak bunu basarmaktı adamlar yaptı sımdı de artık ben her segmentte olacam dıor

ve cıdden kalıtelı bır araba yapmıs kı herkez ıyı yada kotu farkında olmadan bu aracı dusunerek cevap verıyor bu bıle ı30 un basarısı elantranın basarısıdır :D:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: iznik16

quote:

Orijinalden alıntı: seferozsoy

quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kenangumus

Bazı fotoğrafları karşılaştırdım. Golf 5 ile Yeni i30'un.

Galiba i30 golf 5'ten kopya çekmiş... İnanmayan incelesin.

Bu Çin, Kore vs in genetik kusuru galiba kopya çekmek... Herşeyin kopyasını yapıyorlar...

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında

Hayırlı olsun ama yanlış yapmışsınız. Konuyu görür görmez kenan arkadaşımız geldi aklıma
    Evet yahu hatta 2 araçtada direksiyon aynı yerde. Farlarıda ön tarafta ikisinin. Ulan vitesin yeri bile değişmemiş. Ne boş adamlar var yaa

vallaha çok güldüm. ha bu arada aynı golf gibi bunu da 4 teker yapmışlar. ulen ne kopyacı bu hyundai yauvv

El fren kolunu ve Gaz fren pedallarının Yerlerinide Golf den almıslar sanki :)

• bazı arkadaşlar vw yi göklere çıkarırken
    hyundai ye pilli oyuncak araba üreten bir firma gözüyle bakıyorlar neredeyse
    golf te i30 da alt tarafı 4 teker otomobil abartmanın anlamı yok
    lütfen biraz objektif olun ve bunu da yorumlarınıza yansıtın

ayrıca hyundai yi beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama
    hyundai paletli ekskavatör bile üretiyor
    buyrun linkihttp://www.hmf.com.tr/default.aspx

• quote:

Sıkıcıydı derken : Ön panel çok ruhsuz. Herşey ya düz bir çizgi, ya dikdörtgen.

Bana doğalgaz kombimi ve düğmelerini çağrıştırmıştı orta konsol :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

i30 u aldığınızda arabaya bindiğinizi anlayacaksınız yıllarca neden at arabasına binmişim diye kendinize kızacaksınız.zira boşline golf ile at arabasının donanımları aynıdır.

siz i30 un özelliklerini keşfedene kadar zaten 1 yıl geçer

Golf 5 sürdüm, touareg sürdüm ikisininde ortak bir özelliği vardı sürüş zevki sıfırdı şahin sürmekten daha zevkli değildi. Touareg sürerken 70 km lik yolda sıkıldım, golf 5 ise facia sürüş zevki olarak tuzsuz yemek gibi sadece işlevi var. Alfa 156 bile eminim bütün vw lerden daha çok sürüş zevki verir. Neymiş plastik kalitesiymiş isterse altın kaplama olsun.

abi surus zevkini bize biraz acarmisin rica etsem? nasil bi zevk bu da ne touareg ne golf sana bu zevki vermedi? Cok merak ettim dogrusu! Ha i30 bu zevki kesin verir eminim

Bmw e 36, alfa romeo 156 gibi ucuz araçlarda bile bulunabilen zevktir, bu benim görüşüm 156 srümek touareg sürmekten çok daha zevkli bence.

e36 ve 156 ile golf'ü mü kiyasliyosunuz hocam? 156'da spor sedan e36 46 90 vs premium d sinifi sedan, golf c sinifi hatchback:) hele hele touareg jip! Enteresan olmus biraz karsilastirma. Bende nice spor sedan jip vs araba kullandim bi önceki arabam e46 320i su an polo var ikisini kiyaslasam simdi dogru mu?

• Vw golfü ayrı umarım, i30 ondan daha cok memun eder, aralarındaki fark özellikle güçü yere aktarmada ve verdiği güvende belli edecektir, diğer özellikleri golften fazla olacaktır diyorum,izlenimlerinizi bekliyoruz, hayırlı olsun.
  • Detay isterik
  • Koskoca adamlar birbirlerine girmiş ya komedi .Yalnız çok güldüm cihan bey hala golfle 116 kapışır diyorsunuz,Volvo gelmeyince geri döndünüz vw savunmasına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Benım aracım 1000km de cam tavanından tıkır tıkır ses gelıyorken (q3)

Ex-silver arkadasımın tavanından tık ses gelmedıgını soyluyor.(Tiguan)

Audide ki sıkıntı bu zaten o kadar ortak parca kullanıyorkı bazen vw nın aracı audının aracından ıyı cıkabılıyor

en önemli şeyi unutmayalım

araba işi tamamen şan işi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can39

Koskoca adamlar birbirlerine girmiş ya komedi .Yalnız çok güldüm cihan bey hala golfle 116 kapışır diyorsunuz,Volvo gelmeyince geri döndünüz vw savunmasına.

Yeni 1 serisini bilmem, ama eskisiyle gayet de kapışır. Eski 1 serisinin öyle ahım şahım bir farkı gayet de yoktu.
  • quote:

Koskoca adamlar birbirlerine girmiş ya komedi .Yalnız çok güldüm cihan bey hala golfle 116 kapışır diyorsunuz,Volvo gelmeyince geri döndünüz vw savunmasına.

golf 1 kasadan iyi bence zaten ondan yana bir sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Eski 1 ile her konuda kapısır ve ezer golf 6 ama

Yeni ile golf 6 imkanı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Eski 1 ile her konuda kapısır ve ezer golf 6 ama

Yeni ile golf 6 imkanı yok

ben yeniden bahsediyorum

• golf 6 ne eski ne de yeni 1 serisi karsisinda tutunamaz ozellikle yol tutus konusunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumların pek çoğu sırf vw'ye olan gıcıklıktan dolayı hyundai'ye 60 bin lira vermeyi mantıklı görmüş, yahu i30 ilk çıktığında hyundai'ye o para verilmez o paraya ne alternatifler var diyen siz değilmiydiniz? satılan toyota ford vs olsaydı hyundai alan arkadaşı hata yapmakla suçlardınız, ne garip insanlar var
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.