Şimdi Ara

verdim golf'u aldım i 30 'u :)detaylar çok yakında (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
1
Favori
15.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, Golf çok yakından bildiğim, kendimde olmasa bile yakın çevrem ve akrabalarım sağolsun, defalarca sürdüğüm, bindiğim kendini kanıtlamış bir araç.

i30 ile ilgili olarak da, yerli-yabancı basında neredeyse hakkındaki her testi, incelemeyi takip ediyorum, kendim de 1 kere kullandım ve memnun kaldım, kesinlikle Golf'ü aratacağını düşünmüyorum. Hatta biraz da donanımların etkisiyle ben ne yapmışım ya bile dedirtebilir.

Bana göre, Gofl'e göre olumsuz yanları:

- Direksiyon hissi biraz daha yapay, fakat en azından direksiyon modu değiştirilebiliyor (fakat comfort-sport arası çok fazla fark yok ve sportta direksiyon yine biraz hissiz)
    - Arka süspansiyon biraz sesli çalışıyor
    - Süspansiyon, Golf'e göre birazcık daha sert.
    - Yüksek hızlarda, aracın içi birazcık daha ses alıyor Golf'e göre.

Yalnız, bunlar son derece MİNÖR farklar, hatta iddialı konuşuyorum, sokaktan geçen herhangi bir insanın farkedemeyeceği ayrıntılar. Kısacası, Hyundai çok iyi iş çıkartmış, ben şahsen aracı çok beğendim. Kesinlikle hayatının hatası falan olmaz Cihan gene pimi çekmiş ayıp olmuş.

Vw fanatikleri biraz abartmış bu konuda... Iki araç rahatlıkla kıyaslanabilir, Alman dergilerinde bile, Golf'ten hemen sonra 2. sıraya koyuyorlar i30'u ki bu sınıfının en en iyi araçlarından biri demek. Üstelik 6 yıl garantisi var.

Fakat, bir sözümde anti-vw'cilere: şu markaya sahip olan her insana hakaret etmekle elinize ne geçiyor bilmiyorum, biraz seviye lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

quote:

Orijinalden alıntı: rene54

burada Getz ve i20 için yol tutuş süper diyen bile çıkmış komedi filmi gibi :)

sürmedikleri i30 için c klasmanının en iyisi demeye getiriyorlar,
    hele bi sür bakalım bi dene ondan sonra gel.
    Bi citroen dizel motoru 300-400bin güzel bir kullanım ile giderken.
    300bini göremeyen hyundai dizeli bakalım bu i30'da neler yapacak hepimiz göreceğiz.
    Ama bilmediğimiz görmediğimiz denemediğimiz kullanmadığımız eskitmediğimiz bir i30 için yapılan bu ezbere yorumlar maalesef atmasyon gibi oluyor.

Aynı tas aynı hamam, ya denemeden bilmeden i30a olumsuz sözler sarfeden sizsiniz geçmişsiniz karşıya kendi yaptıklarınızla karıştırıyorsunuz bizi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Arkadaşlar yine geldim,
    i30'u en erken ne zaman teslim alan oldu aranızda,
    ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bu aracı da çok sağlam çok dayanıklı çok güvenli diyorsunuz?

Birkaç kelime oyunu yapalım :)

Arkadaşlar yine geldim,
    i30'u en erken ne zaman teslim alan oldu aranızda,
    ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bu aracı da çürük, dayanıksız, güvensiz diyorsunuz?

hyundai i30 elimizde yoksa diğer hyundailere bakarız i30'u değerlendirmek için,
    o zaman da dayanıksız, güvensiz diyebiliriz.
    Bir golf'ten iyi diyebilmek için alıp kullanmak eskitmek gerekir,
    liste üzerinde i30'un daha fazla özelliği daha ucuza sunduğu aşikar ama bunu yaptığı için ezbere golf'ten iyi diyemeyiz.
    Yani burada hiçkimse bana i30, golf'ten yada aynı klasmanda rakibi diğer araçlardan iyi diyemez.
    Otomobilin iyi olduğuna kataloğuna bakarak test sürüşü yaparak kanaat getiremezsiniz.
    Alır biner tecrübe edersiniz eskitirsiniz dersiniz ki sağlammış yada dayanıklıymış.
    Ama bu forumda çoğu kişinin yaşı ufak ve eşi dostu i30 siparişi verdi diye i30'a sempati duyuyor.
    Taraftarlık boyutuna getirdiler işi, ehliyeti olmayan birçok kişi i30 süper araba diyebiliyor.
    Ama ben kendimce araç bilgime güveniyorum, etrafımdaki insanlarda bilir güvenir bana;
    bu doğrultuda piyasaya girip kendini kanıtlamamış bir aracı diğer araçlardan daha iyi olarak nitelendirmek hatadır;
    hele hele bu i30 dan önce hyundai'nin ürettiği diğer araçların kalitesi ve dayanıklılığı bu durumdayken böylesine i30 savunmak sadece fanatizmdir.

Yorumlarınıza sadece gülüyorum
    Siz çevrenizde otomobil uzmanı olarak görülebilirsiniz ama burda bu yorumlarla otomobil konusundaki bilgisizliğinizi hepimiz gördük...

cevap veremeyip bu tarz yazılarla kendinizi avuttunuz tebrikler.

Şaka gibisin gerçekten

• forumda birçok kişi başkasına laf sokarak deşarj olma yöntemini benimsemiş! hep bir sidik yarışıdır gidiyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Hayırlı olsun, Golf çok yakından bildiğim, kendimde olmasa bile yakın çevrem ve akrabalarım sağolsun, defalarca sürdüğüm, bindiğim kendini kanıtlamış bir araç.

i30 ile ilgili olarak da, yerli-yabancı basında neredeyse hakkındaki her testi, incelemeyi takip ediyorum, kendim de 1 kere kullandım ve memnun kaldım, kesinlikle Golf'ü aratacağını düşünmüyorum. Hatta biraz da donanımların etkisiyle ben ne yapmışım ya bile dedirtebilir.

Bana göre, Gofl'e göre olumsuz yanları:

- Direksiyon hissi biraz daha yapay, fakat en azından direksiyon modu değiştirilebiliyor (fakat comfort-sport arası çok fazla fark yok ve sportta direksiyon yine biraz hissiz)
    - Arka süspansiyon biraz sesli çalışıyor
    - Süspansiyon, Golf'e göre birazcık daha sert.
    - Yüksek hızlarda, aracın içi birazcık daha ses alıyor Golf'e göre.

Yalnız, bunlar son derece MİNÖR farklar, hatta iddialı konuşuyorum, sokaktan geçen herhangi bir insanın farkedemeyeceği ayrıntılar. Kısacası, Hyundai çok iyi iş çıkartmış, ben şahsen aracı çok beğendim. Kesinlikle hayatının hatası falan olmaz Cihan gene pimi çekmiş ayıp olmuş.

Vw fanatikleri biraz abartmış bu konuda... Iki araç rahatlıkla kıyaslanabilir, Alman dergilerinde bile, Golf'ten hemen sonra 2. sıraya koyuyorlar i30'u ki bu sınıfının en en iyi araçlarından biri demek. Üstelik 6 yıl garantisi var.

Fakat, bir sözümde anti-vw'cilere: şu markaya sahip olan her insana hakaret etmekle elinize ne geçiyor bilmiyorum, biraz seviye lütfen.

Abi ben pimi falan cekmedim

Kendi acimdan konustum cumartesi gunu full paket i30 dizel otomatik test ettim

Araba 10.9 litre yakiyor kaldiki vites gecisleri asla dsg kiyaslanamaz fazla abartilan bir araba dis tasarima lafim yok cok guzel ama ici kotu olmus hele manuel vites aracin vites topumuzu cok kotuydu

Ben asla golf ile kiyaslamam i30 tekrar soyluyorum golf satip i30 almak bence buyuk hata arkadas arabayi vermis yerine donanim akmis hep soyluyorum donanim degil araba alinir diye

Yine soyluyorum ispat edebilirim hic usenmem bakirkoy yada taksimde anket yaparim 100 kisiye sorsam golf satip hyundai i30 alirmisiniz diye en fazla 10 kisi satarim i30 alirim der bukadar netim

Tekrar soyluyorum arac hayirli olsun bence yanlis tercih

• Cihan kardeşim,

Senin tercihin elbette farklı olabilir ama "hayatının hatası", işte "araba verip donanım almış" vs. bunlar çok ağır, iddialı laflar..

Bu cümleleri duyanlar da gelip vw sahipleri kerizdir, enayidir diye yardırmaya başlıyor sonunu hepimiz biliyoruz ortalık karışıyor

Yani ben açıkası Hyundai sahibi olsam, o yoruma çok kızardım, yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim ama nazikçe uyarmaya çalıştım sadece.
  • Bende hyundaiyi almam diyordum ama detaylı bir inceleme ve iki test sürüşünden sonra sparişi verdim.
    Benm ön yargım böylelikle kırıldı. Darısı araba almayı düşünen diğer arkadaşlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi av_avi -- 4 Mayıs 2012; 13:55:29 >
  • ya ben golfu savunmuyorum ki,
    ben diyorum ki hyundai iyi marka değil,
    i30 da iyi değildir,
    siz diyorsunuz hyundai iyi diğer markalar kadar iyi.
    kıyaslama yapın bakalım hyundai ile diğer markalarla
    citroen,vw,ford,fiat v.b.
    bu markalar içerisinde hyundai ancak fiat ile yarışır,
    diğerlerinin gerisindedir.
    bunun aksini iddia ediyorsanız fanatik olan sizlersiniz.
    ben vw ci değilim gördüğünüz gibi bindiğim araç c4.
    vw hayranı hiç değilim param olsa audi-bmw-mercedes-volvo gibi markalara veririp o parayı.
    ama citroene biniyorsam da aracımın ciğerini bilirim gelip burada vw'den volvo'dan iyi bi marka citroen demem sizler gibi.
    ben hyundai'yi çok fazla öne çıkartıp çok iyi bir marka gibi bu forumu okuyan insanları yanlış yönlendirmenize bozuluyorum.
    yoksa tercihtir kimisi i30 alır kimisi golf o alan kişiyi ilgilendirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

VW grubu araçlar iyi araçlardır ama tıpkı Fenerbahçe gibi gereğinden fazla abartılan, gereksiz fanatiklik yapılan bir markadır.

Şu dünya da Audi yi bile VW den zayıf görenler gördüm ya daha ne diyeyim...

Sizin gorerek sasirmaniz cok normal.
    Golf6 , A3 den bir cok yonde daha kaliteli.
    Kendim baktim, gordum dokundum, kullandim Golf 6 da kaliteli, itiraziniz olmamali bana daha kaliteli geldi ya otesi varmi.
    A3'u satacagiz diye her tarafini plastik doldurmuslar, hele attractionlar cok kasvetli ve bogucu.
    Golf de boyle bir hissiyat yok.
    Yine foruma her ikisini de kullanmis insanlar mevcut, yorumlari okuyabilirsiniz.
    Kafanizda olusturdugunuz kadar kalin ve net cizgiler yok bu islerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cihan kardeşim,

Senin tercihin elbette farklı olabilir ama "hayatının hatası", işte "araba verip donanım almış" vs. bunlar çok ağır, iddialı laflar..

Bu cümleleri duyanlar da gelip vw sahipleri kerizdir, enayidir diye yardırmaya başlıyor sonunu hepimiz biliyoruz ortalık karışıyor

Yani ben açıkası Hyundai sahibi olsam, o yoruma çok kızardım, yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim ama nazikçe uyarmaya çalıştım sadece.

Abi suna emin ol

Bu forumda herkes bir kOtu yorum yazar

Konuda bir cok ornek var ben ayni yorumu yazinca vay cihanair nededi gelin taslayalim derler

millet hyundai neler yaziyor abi ben birsey yazinca kotu Oluyorum neyse alistik artik ::)))

• muhakkak c4 forumunu takip ediyorsunuzdur. Daha yeni araç alan bir arkadaş var, aracı bu gün almış ertesi sabah yakıt pompası sebebiyle servise gitmek zorunda kalmış. Sonuç olarak serviste bir gün kalmış araç, yakıt pompası değişmiş, test ediliyor diorlardı en son. Yani citroen marka bir otomobilde bu olabiliyor.
    Vw polo gti formunuda bi ara ziyaret edin. Ordaki arkadaşlar sıfır aldıkları araçların 100 km de ne kadar benzin ve YAĞ yaktığını söylerler size...
    Daha bir çok örnek var marka modellerle alakalı. bunları yazma sebebim bu markaları kötülemek değil, tabiki bi vw öncelikle marka ağırlığı prestiji var. Ama neden bi hyundai yada citroen kendini geliştirerek vw le rekabet edemesin. İnanaın yeni ix35, ix20, i30 modelleri öyle basit sıradan araçlar değil.
  • tasarım fukarası golf yerine tasarım harikası i30 almanız isabetli olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: kenangumus

Bazı fotoğrafları karşılaştırdım. Golf 5 ile Yeni i30'un.

Galiba i30 golf 5'ten kopya çekmiş... İnanmayan incelesin.

Bu Çin, Kore vs in genetik kusuru galiba kopya çekmek... Herşeyin kopyasını yapıyorlar...

Hayırlı olsun ama yanlış yapmışsınız. Konuyu görür görmez kenan arkadaşımız geldi aklıma
    Evet yahu hatta 2 araçtada direksiyon aynı yerde. Farlarıda ön tarafta ikisinin. Ulan vitesin yeri bile değişmemiş. Ne boş adamlar var yaa

vallaha çok güldüm. ha bu arada aynı golf gibi bunu da 4 teker yapmışlar. ulen ne kopyacı bu hyundai yauvv

• ya sen nasıl bir adamsın shadow?

Engin Abi'yi tanıyor musun ki, adam ne işle uğraştığını bile yazmış zaten azıcık buna saygın olsun, şaka maka senin yaşın başın kaç ki hala gelmiş incisözlükten resimler koyuyorsun,

yemin ediyorum mevsimlik dergi gibisiniz, malik geldi geçti, cai geldi geçti, şimdi sen varsın işiniz gücünüz ortalığı germek ve bundan zevk almak.
  • Donanımsız aracı kullanana donanımlı araç hoş gelir ancak donanım herşey değildir. İki aracın da motoru gayet iyi. Aracınız geldiğinde konfor açısından bir karşılaştırma yapabilir misiniz?
  • quote:

ya sen nasıl bir adamsın shadow?

Engin Abi'yi tanıyor musun ki, adam ne işle uğraştığını bile yazmış zaten azıcık buna saygın olsun, şaka maka senin yaşın başın kaç ki hala gelmiş incisözlükten resimler koyuyorsun,

yemin ediyorum mevsimlik dergi gibisiniz, malik geldi geçti, cai geldi geçti, şimdi sen varsın işiniz gücünüz ortalığı germek ve bundan zevk almak.

Lüzumsuz adamlar.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 4 Mayıs 2012; 14:46:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hayatinizin en buyuk yanlisini yapmissiniz bence

Bence golfu cok ararsiniz

+5000
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67
    Senin gibiler sayesinde VW nefret ettim.

• Birde i30 almak icin uste para verdiysen asil o zaman uzulurum.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.