Şimdi Ara

Vestel DVD/Divx Player 5600

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
16.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni çıkmış arkadaslar, 5500 ün bir üst modeli.. vestelin sitiesinde göremedim ancak 5500 ile aynı fiyata 177YTL.. nesi yeni bilmiorum bana daha ince oldugunu ve dizaynının değiştiini sölediler sdc..

• vestel divx player alan ve bundan memnun olan birileri varmı hep aklımda ama almaya cesaret edemiyorum yani bu divx tanıma ve altyazı tanıma durumları nedir 5.1 ses desteği varmı kullananlar soyleyebilrmi aslında sitede var ama tatminkar değil
  • vestelin resmi sitesindehttp://www.vestel.com.tr/ yok bu söylediğin model acaba nereden öğrendin ve de gördün.fiyatının aynı olduğunu (177 ytl ) yazmışsın peki özelliklerinde teknik olarak artı var mı ve fiyat listwsini bayilerden mi gördün? ben de ilgileniyorum da!vestel 5500 voxline933 arçelik7200 sony NS33 arasında kararsız kaldım. ama vestel ağır basıyor gibi.
  • arkadaşalr alacaksanız "voxline 933" iyi bir seçenek gibi .ben de yeni aldım ve kullanıyorum. ama "vestel 5600" de tasarım olarak ve özellik olarak sanki"voxline" ile aynı gibi.Tabi adı daha duyulmuş olduğundan dikkate alınıyor. Bu arada fiyatı da 177 değil 121 ytl.Bayisinden geçen gün öğrendim.
  • yeni konu acmak istemedim. daha once bu foruma SonyDz100/vestel5600 die ir topic te acmıstım herneyse. cumartesi gunu 5600 u aldım. ht758dt ses sistemide pazartesi geldi. adamlar geldi bagladı falan acayip bi ses var bu ne dedim. bilmiyoruz dedi. telefon caldı belki ondan etkilenmiştir dedi. peki dedim. hemen bi dvd koydum. cd içinde donmeye baslayınca hoparlorde onunla vızıldamaya baslıyor. ugrastılar ettiler tık yok. yarın geri alalım bi test edelim dediler. salı gunu aldılar ve sorun yok diye bugun teslim ettiler. geldiler kurdular ugrastılar yok yine ses var gitmiyor ses. sonra 5600den suphelendiler ve yenisini getirdiler. kutumuzu beraber actık. ama ı ıhh. hala ses devam. ve yarın 5550 ile deneyecekler. ama ben acayip sogudum aletten. ve yarın yenisini getirecekler ne yapıcam bilmiyorum. şimdiden yerine ne alsam diye kara kara dusunmeye basladım.

not: yine soyluyorum amacım firma kotulemek degil. sadece yasadıklarımı anlatıyorum
    not2: sony dz100 ses sisteminin bi eşi yok aklınızda olsun benim aklımda o ses kaldı...

• quote:

Orjinalden alıntı: iNsTiGaToR

yeni konu acmak istemedim. daha once bu foruma SonyDz100/vestel5600 die ir topic te acmıstım herneyse. cumartesi gunu 5600 u aldım. ht758dt ses sistemide pazartesi geldi. adamlar geldi bagladı falan acayip bi ses var bu ne dedim. bilmiyoruz dedi. telefon caldı belki ondan etkilenmiştir dedi. peki dedim. hemen bi dvd koydum. cd içinde donmeye baslayınca hoparlorde onunla vızıldamaya baslıyor. ugrastılar ettiler tık yok. yarın geri alalım bi test edelim dediler. salı gunu aldılar ve sorun yok diye bugun teslim ettiler. geldiler kurdular ugrastılar yok yine ses var gitmiyor ses. sonra 5600den suphelendiler ve yenisini getirdiler. kutumuzu beraber actık. ama ı ıhh. hala ses devam. ve yarın 5550 ile deneyecekler. ama ben acayip sogudum aletten. ve yarın yenisini getirecekler ne yapıcam bilmiyorum. şimdiden yerine ne alsam diye kara kara dusunmeye basladım.

not: yine soyluyorum amacım firma kotulemek degil. sadece yasadıklarımı anlatıyorum
    not2: sony dz100 ses sisteminin bi eşi yok aklınızda olsun benim aklımda o ses kaldı...

Ağzına sağlık.
    Ben de evde ne varsa Vestel aldım, bin pişman oldum. Ama en büyük dert servisler.

Bu arada adamlar kendi markaları olan Regalin reklamında vestel alanlara "Kuş" muamelesi yapıyorlar. Haklılar, keşke almasaydım.

• quote:

Orjinalden alıntı: iNsTiGaToR

yeni konu acmak istemedim. daha once bu foruma SonyDz100/vestel5600 die ir topic te acmıstım herneyse. cumartesi gunu 5600 u aldım. ht758dt ses sistemide pazartesi geldi. adamlar geldi bagladı falan acayip bi ses var bu ne dedim. bilmiyoruz dedi. telefon caldı belki ondan etkilenmiştir dedi. peki dedim. hemen bi dvd koydum. cd içinde donmeye baslayınca hoparlorde onunla vızıldamaya baslıyor. ugrastılar ettiler tık yok. yarın geri alalım bi test edelim dediler. salı gunu aldılar ve sorun yok diye bugun teslim ettiler. geldiler kurdular ugrastılar yok yine ses var gitmiyor ses. sonra 5600den suphelendiler ve yenisini getirdiler. kutumuzu beraber actık. ama ı ıhh. hala ses devam. ve yarın 5550 ile deneyecekler. ama ben acayip sogudum aletten. ve yarın yenisini getirecekler ne yapıcam bilmiyorum. şimdiden yerine ne alsam diye kara kara dusunmeye basladım.

Benzer durum bende de var. Ben de daha yeni aldım ilk aldıgımda cok acayip yuksek bir ses vardı. Gittim yenisi ile degistirdim. Onda da var ama rahatsız edici boyutlarda degil. Yani film mp3 calıyorken fark dahi etmiyorsunuz...
    Ama genelinde boyle bir filtre sorunu var. O kesin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Divx Player Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5600 ün herhangi bir resmi yok mu arkadaşlar çok merak ediyorum da
  • 5600 le ilgili bi topic var. oraya bakabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: surfer

Benzer durum bende de var. Ben de daha yeni aldım ilk aldıgımda cok acayip yuksek bir ses vardı. Gittim yenisi ile degistirdim. Onda da var ama rahatsız edici boyutlarda degil. Yani film mp3 calıyorken fark dahi etmiyorsunuz...
    Ama genelinde boyle bir filtre sorunu var. O kesin...

yok valla ben kabul edemem. tamam belki yuksek bir miktar para vermiyoruz ama yinede o para için daha iyi cozumler mevcut. ben hem player ı hemde ses sistemini iade ettim ve gittim lg ta250 aldım. nasılmı? süper diyebilirim. 300ytl için bence cok iyi bir performans. verdigim butun para helal olsun.
  • Merhaba arkadaşlar:

gecen hafta içerisinde vestel 5600 model bir player aldım, fakat dün iade etmek istedim fakat iade alamıyacaklarını servise gönderebileceklerini söylediler, vestel adına utandım yaşadığım sorunları yazıyorum
    siz yorumlayın,

gittik aldık bu melet i

1- birden fazla dil secenegi olan dvd leri açmıyor 10 kadar dvd içerisinden sadece 1 ini açtı
    2- cd leri koyduktan sonra acaip bir ses geliyor bir elektonik teknikeri olarak çok garip diyorum,
    3- genel olarak bir cd yi hiç okumadı.
    4- dvix lerde altyazı problemi yok gibi görünüyor, arada biraz takılıyor.

hafta sonumu resil etti, ayrıca okuyamadıgı dil secenekleri olan cd leri dvd leri aldıgım yere goturdum akai marka bir player açtı , çileden çıktım koskoca vestel dedim yahu ayıp.

evet sonrası şöyle gelişti,

aldıgım magaza ya gittim problemi anlattım

" iade alamam ayrıca bize neden getirdiniz dedi" yahu ne kadar rahat.... servise göndereceğini çarşamba aksamı açmayan cd leri getirmemi deneriz dedi. neyse dedim tamam.

bir de flat tv almayı düşünoyrdum bundan 15 gün önce vestel den iyi ki almamışım,
    artık en ufak bir cihaz bile sokmam vestel marka eve.

hikaye bu.

• Bende Vestel kullanıyorum.

TV Vestel, DVD Player Vestel. 2410-DTS DVD Player kullanıyorum. İnanın. Çok ama çok memnunum. (Maşallah diyim. Nazar olmasın) Alalı 3 sene oldu. Belki geçti. Daha lensini temizlemedim bile hiç. Scartında RGB çıkış var. Kaç tane DVD Playerde RGB çıkış var ki.

Tek eksiği DivX oynatmaması. Bende DivX li DVD almayı düşünüyorum.

Ya Vestelden alacağım. Ya da LG 8761 modeli alacağım. İkiside mükemmel. LG biraz pahalı. 170 YTL civarında.
  • arkadaşklar ben "voxline 933" alın bulabilirseniz diyorum.[simage][/simage]
  • Merhaba Arkadaşlar

benim vestel divx 5600 tecrübem aşağıdadır. Aşağıdaki maili tükütici köşesine gönderdim

Merhabalar,

2 mart 2006 tarihinde Vestel marka divx 5600 satın aldım. Görüntü kalitesi ve ürün kalitesinden hiç memnun değilim.
    1- Çözünürlülük çok kötü, orjinal DVD'ler dahil olmak üzere görüntü kalitesi SIFIR (herhangi bir DVD player çok daha iyi)
    2-Uzaktan kumandanın butonlarına basınca içinde kalıyor.
    3-DVD yuvası çok zayıf (eminim ki 1-2 ay dayanmaz bile)

Ayrıca bu cihazı ilk aldığımda kutusunu evde açtım ve cihazın kapağının kırık, dvd yuvasının çalışmadığını gördüm ve yeni bir kutu ürün ile değiştiridim. Yukarıda bahsettiğim cihaz 2. gelen cihazdır.

Her türlü ihtiyacımızda yerli malı kullanmaya ve destek olmaya özen gösteren bir tüketici olarak, bize çin malından beter bir ürün sattığınız için ve Türk malı imajını da zarar verdiğiniz için bu ürünü iade etmek istiyorum.

Aldığım bayiniz fatura tarihinden itibaren 7 günlük süre geçtiği için değiştirme yapamayacaklarını, servise götürmem gerektiğini oradan iade edilebileceğini söylüyorlar.

Bu konuda detaylı bilgiyi lütfen tarafıma ulaştırınız.

• merhaba tüketici hakları ile ilgili aşagıyı okumanı tavsiye ederim yasanın kendisidir.

İKİNCİ KISIM: Tüketicinin Korunması ve aydınlatılması

Ayıplı Mal

Madde 4. - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde ?özürlüdür? ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.

Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

saygılarımla.

• 2006 mart başında 121 YTL ye 1. Levent çarşı Vestel bayisinden Vestel DVD/Divx Player 5600 aldım. peşin fiyatına 8 taksitte yaptılar.
    Aslında Vestel marka bi nesneyi hayatta kullanmam ama bi arkadaşım. bi önceki modelini övmüştü baya. neticede aldım...

Sonuç hüsran. hani bilgisayarda görüntü 16 Bit olunca karanlık bölgeler ve keskin renk geçişlerinde mozaik gibi lekeler olurya, aynen öyle. ama sadece siyahta, kesinlikle izlenmeyecek kadar bozuk ama aydınlık bir sahnede hiç bi sorun yok. Forumlarda aynı sorunla karşılaşan başka kişilere de rastladım. acaba firmware le falan hallolacak bişe mi ? ki sanmıyorum.. Yoksa kesinlikle ilk bakışta çok anlamlı gelen bi alet. ama çoook ama çok pişmanım. sanırım Vestel geri de almıyo ürünleri.

Bide bunu yanında 1-2 önemsiz sorun var.. ama yukarıda bahsetiğim sorun cidden herkesin gözle görebileceği bi sorun ..

• cd sürücüsünden ilk baştakomik kasılma sesleri geliyor.
    • pause yaptığınızda bazen devam etmeyip başa dönüyor
    • alt yazılar filmin üzerinde ve backgrounda hafif transparan bi box var.. rahatsız etmiyo pek ama film dışı alanda olsa daha iyi olurdu

işim gereği de video olayından biraz anlarım, bi çok şey denedim, kabloları değiştirmek, onlarca dvd ve divx le denemeler yapmak, TV' ye scart yerine video in den vb.. gibi, ama ne kadar uğraşırsam uğraşayım olmadı. olmuyor...

Servisini aramayada korkuyorum . bu görüntü 16 bit , siyah bölümler çok bozuk görünüyor dediğim zaman dvd leriniz yada divx leriniz bozuk tur diyecek ler eminim.. ve burada yazdıklarımızı o arkadaşlara nasıl anlatırım bilmem..

SONUÇ:

eğer bu sorun düzelmezse yazıklar olsun bir daha Vestel ' e . yada umarım bişeleri yanlış yapıyorumdur da biri beni düzeltir...

bide arada bi donuyo.. stop eject falan çalışmıyo... fişini çekmem restart etmek gerekiyo.. şaka yapmıyorum !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightrip -- 12 Mart 2006; 3:56:15 >

• Merhaba ,

İnsanlar neden gidip vestel dvix player alıyor ? ilk çıktıgı andan itirbaren bizim arkadaşların tercih sebebi dvix i desteklemesi idi, update olayı falan filan .... bende arkadaşlara uyarak ve 2 kuzenimin 2 yıla yakın bir süredir ilk modelini kullanmasından dolayı gittim aldım... 2 yada 3 hafta oldu.

ilk anda yaşadıgım birden fazla dil secenegi olan DVD leri açmıyor idi, satıcıya gittim durumu sert bir şekilde ifade ettim beyefendi işte kopya dvd falan filan yahu dedim gidip orjinal dvd alacak olsam neden vestel alayım gider sony dvd player alırım olur biter, servise gitti.

sonuç : birden fazla dil secenegi olan dvd leri açıyor, dün aksam kuzenin dvix koleysiyonu aldım geldim yaklaşık 50 adet kadar dvix filim, atlamalar takılmalar falan filan bir ton problem dvix leri aldıgım kuzenimde vestel ilk modeli var onda sorun yok benimki en son model problem çıkarıyor,

vestel evimin 100 metre yakınından geçemez. asagıyıwww.sikayetimvar.com dan aldım.

VESTEL’den Aldığım Ürünlerin Hepsi Problemli UĞUR51 06 Mart 2006
    Ağustos 2006’da evlendim. Buzdolabını, televizyonu, çamaşır makinesini Vestel’den aldım. Klima mı, süpürgemi de Vestel’den almayı düşünüyordum ama eve yerleşmemiz Ekim’in başı gibi oldu. Ürünler 22 Eylül’den itibaren gelmeye başladı. Buzdolabı yeni değil fabrika sanki 2’nci el üretmişi Dolabın içinin her tarafı çizik. Dolap değişti. Televizyon arızalandı, servis geldi.

Çamaşır makinesi arızalandı. Çıkarttığı ses bütün binayı rahatsız ediyordu. Servisten yardım istedik. Çamaşır makinesi çamaşırlarda deterjan bırakıyor, deterjan kutusu deterjanı tam boşalmıyor. Deterjan kutusu değişti. Aylardan Şubat. Deterjan kapağı tam oturmuyor. Yani ben şuanda çamaşır makinesi kullanamıyorum. Ben makinenin değişmesini istiyorum.

saygılarımla.

• ARKADAŞIM BENDE O CİHAZDAN ALDIM VE AYNI SORUNU BENDE YAŞADIM SES PROBLEMİ VE DİVX FİLM SEYREDERKEN BİRDEN TAKILMASI SERVİS GELDİ ARIZAYI TESPİT ETTİ YENİSİ GETİRDİ ONDADA AYNI ARIZAYA RASLADIK VE ŞU AN İADE İSTEDİM TAM 45 GÜN OLUYO CİHAZ ELİMDE SADECE 1 GÜN KALDI HALEN PARAMI ALAMADIM.HİÖ KİMSEYE TAVSİYE ETMİYOM.İYİ GÜNLER
  • Vestel alırken üç kere düşünün. Herhangi bir kötü anım yok ama...
  • bende de var alet aynı saçma kasılma sesleri benim alettende geliyor aletten pek memnun değilim çok disk seçiyor ve dvd-r leri ısrarla okumuyor divx okuma performansı pek iyi değil siyah ekran geldiğinde ileri sardırınca filme biraz ilerden devam edilebiliyor ama
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.