Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gençler meslekle ilgili ve fakülte ilgili her türlü sorunuzu özel mesaj vs ile sorun ama önce şu maaş ve kazanç kısmını sormayın lütfen :)
  • Uludağ üniversitesinde okuyorum.Sorularınız varsa cevaplayabilirim fakat lütfen biraz araştırıp öyle soru sorun
  • Bugün biyokimya 1 finaline girdim ve yine büte kaldym. 2 senedir veremiyorum lanet dersi. Y?in komik yany biyokimya 2'yi geçen dönem verip hala birincisini verememem. Her neyse YÜ ile ilgili sorulary burdan veya özelden alabilirim.
  • Hastaliklarin teşhisi ile ilgili ders gordunuzmu acep ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omü vette okuyan var mı? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygsbenbiz

Sadece istanbulda mi hazirlik yok yoksa baska hazirlik olmayan fakulte var mi

Hazırlık Uludağ Üniversitesi dışındaki fakültelerde zorunlu değil.10 kere yazıldı aynı şey cevabı olan soruları sorduğunuz için siz nasıl önceki sayfaları okumaya üşendiyseniz insanlarda size cevap vermeye üşenmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: godleyevsky

Hastaliklarin teşhisi ile ilgili ders gordunuzmu acep ? :)

Hastalıklarla doğrudan ilişkili ilk ders 2.sınıfın 2.dönemindeki genel patoloji dersi öncesine kadar yüzeysel bahsediliyor hastalıklardan.
  • buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Verdigin bilgiden dolayi cok tesekkurler😊

• Tercih zamanlarınız geldiği için yazıyorum Uludağ'a gelmek istiyorsanız 1 kere daha düşünün.Tamamen öğrenci karşıtı bir fakülte olduğunu düşünüyorum.Hocaların öğrenciye yaklaşımı genel olarak çok kötü hiçbir konuda yardımcı olduklarını düşünmüyorum.Öyle bir kurul var ki zaten öğrenci zorlansın diye elinden geleni yapıyorlar fakat bu zorlama eğitime katkı sağlamıyor.Eğitim kalitesi artacağına düşüyor öğrencinin çilesi artıyor.

Bu geçtiğimiz yılda ingilizce ders diye tutturdular saçma sapan kafalarına göre değiştirdiler dersleri.Ders bir şekilde geçiliyor ama öğrenilmiyor.Biraz mantıklı olunması lazım ne hocalar ne de öğrenciler ingilizce olarak dersin anlatılıp tam olarak kavranması için yeterli değil hal böyle olunca da en önemli dersler anlaşılmadan geçiliyor veya geçemeyip sürünüyor insanlar.Şimdi de geçme notunda değişikliğe gidildi.

U.Ü. Kredili Önlisans ve Lisans öğretim yönetmeliğinin 31.maddesi uyarınca Fakültemizin 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren aşağıdaki maddeler geçerli olacaktı.
    a) Bağıl Değerlendirmeye Katma Sınırı 20
    b) Ham Başarı Notu Alt Sınırı 55
    c) Yarıyıl Sonu Sınav Limiti 55

Sınırın 55 den 60 a çıkarılacağı ayrıca 1-3-5 kuralı da getirileceği söyleniyor.Eğer 1. sınıftan sadece 1 dersiniz bile varsa 3. sınıftan ders alamayacaksınız koca yıl sadece 1 ders alabileceksiniz.Yapılanlar güya eğitim kalitesini artırmak için fakat alakası yok.Ego tatmininden öteye girmiyor bizim fakültemiz zor demek yeterli onlar için.Verdikleri diploma aynı arkadaşlar verdikleri eğitim zorluğuyla kıyaslanınca çile çekmeye değmiyor gerçekten.Çok gereksiz işler yapılıyor hakkımızda hayırlısı.

İşin kısası çok idealist bir öğrenci değilseniz gereksiz yere buraya gelip gençliğinizden olmayın.Gidin daha rahat geçebileceğiniz fakültelere burada bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bazı arkadaşlar hocaların öğrenci yanlısı olduklarına değinmişler alakası yok içlerinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar iyi hoca elbette var.Çoğunluk burnundan kıl aldırmaz ters ters konuşur durur.İçlerinde bazıları var ki yıllar sonra bile aklınıza geldiğinde sinirden köpürebilirsiniz.Tüm sınıfın önünde 20li yaşlardaki koca koca adamları sudan sebeplerle itin g... sokanlar var.

Bursa'yı yazacak arkadaşlar bu dediklerimi göz önünde bulundurarak yazsınlar.Konuya sık yorum yapan Uludağ da okuyan arkadaşlara da sorabilirsiniz bana hak vereceklerdir.Emin olun çoğumuz yeniden yazacak olsak burayı yazmayız.

• eşeklerefısıldayanadam E kullanıcısına yanıt
    Öyle bir anlatmışsınız ki bu fakültede okumasam harbiden tercih listeme bile almazdım.
    Bu kadar olumsuzca anlatmanızı eleştiriyorum. Bu sene İngilizce hazırlıktan muaf olarak birinci sınıfa başladım ve geçen hafta sezonu kapattık. Bir çok değerli hocalar sayesinde ben çok şey öğrendim ve daha şimdiden çok istekliyim. Hastaneye gittik, çiftliğe gittik. Hep yardımcı oldular bize. Daha birinci sınıf olmamıza rağmen hocalarla konuşup izin alarak cerrahi ameliyatlarına girip izleyebildik.
    Hocaların odalarına gittik sorular sorduk onlar da gelin sorun dediler. Yani ben hiç bir zıtlık ve öğrenci aleyhinde bir çaba görmedim.
    Eğer belli bir biyoloji temeliyle gelmişseniz, biyolojiyi ve hekimliği seviyorsanız dersleri geçmek bir gram zor gelmeyecektir. Yok geçme notu 60 olacakmış falan bunlar hikaye olur. Siz yeter ki temelli ve istekli olun. Zaten hocaların hepsi slayt hazırlayıp notları perdede sunuyorlar dersi böyle işliyorlar ve size bu notları veriyorlar. Genellikle not bulma kaygısı yok denecek kadar az.
    İngilizce anlatımlı derslere gelince, hala ortada oturmamış bir sistem var fakat ders içeriği İngilizce olunca onu anlamak zorunda oluyorsunuz ve istemeden İngilizce seviyeniz gelişiyor. Tamam zor olabiliyor bazen ama çaba göstermeden yata yata bişey elde edilmez ki.
    Yurtdışında veteriner hekimliği araştırın, girmesi de çıkması da oldukça zordur. Bizde girmek kolay, çıkması biraz zordur, en fazla 1 sene uzar. Ki mezun olduğunuzda eğer böyle isyan ede ede okumadıysanız, gayet istekli ve pozitif bir dönem geçirdiyseniz başarılı, aranan ve tabii ki emeği maaşına etkiyen bir hekim olursunuz.
    Arkadaşlar benim gözlemlerim böyle, bazı olumsuzluklar olsa bile kafayı meşgul edip hevesi kırmaya hiç gerek yok. Çoğu fakültede olmayan imkanlara sahibiz. Her fakültenin de bir eksikliği olur ama Uludağ'ın eksikliği artılarından çok daha azdır.
    Buraya her şeyi yazamadım yazamam da. Merak ettiklerinizi olursa mesaj atın yardımcı olurum.
    Buyrun gelin bekleriz.

• JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Dediklerimin arkasındayım herkes aynı şeyi düşünmeyebilir.İlk senenmiş ileri yıllarda daha çok hocayla tanışacaksın umarım bizim karşılaştığımız muameleyle karşılaşmazsınız bu görüşleriniz devam eder.

Derslerin ingilizce olmasının eğitim kalitesine en ufak bir katkısı yok.Dersi veren hocanın çok iyi ingilizce bilmesi bunu öğrenciye aktarma da başarılı olacağını göstermez.Kimse bir şey anlamadan önemli dersleri geçmiş oldu gerçekten çok saçma bir uygulama.İlk sene sanırım histoloji ve fizyoloji ingilizce idi.Lisedeki biyolojinin biraz üstü olan dersler zorlanmamış olabilirsin ingilizcen de iyiyse kendin başkan kaynaklardan okuyarak zaten tolere edebilirsin.Tüm dersler aynı değil ne yazık ki.

Tekrar yazayım idealistseniz her şeyi görmek istiyorum diyorsanız gelin tam sizlik bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşeklerefısıldayanadam

Tercih zamanlarınız geldiği için yazıyorum Uludağ'a gelmek istiyorsanız 1 kere daha düşünün.Tamamen öğrenci karşıtı bir fakülte olduğunu düşünüyorum.Hocaların öğrenciye yaklaşımı genel olarak çok kötü hiçbir konuda yardımcı olduklarını düşünmüyorum.Öyle bir kurul var ki zaten öğrenci zorlansın diye elinden geleni yapıyorlar fakat bu zorlama eğitime katkı sağlamıyor.Eğitim kalitesi artacağına düşüyor öğrencinin çilesi artıyor.

Bu geçtiğimiz yılda ingilizce ders diye tutturdular saçma sapan kafalarına göre değiştirdiler dersleri.Ders bir şekilde geçiliyor ama öğrenilmiyor.Biraz mantıklı olunması lazım ne hocalar ne de öğrenciler ingilizce olarak dersin anlatılıp tam olarak kavranması için yeterli değil hal böyle olunca da en önemli dersler anlaşılmadan geçiliyor veya geçemeyip sürünüyor insanlar.Şimdi de geçme notunda değişikliğe gidildi.

U.Ü. Kredili Önlisans ve Lisans öğretim yönetmeliğinin 31.maddesi uyarınca Fakültemizin 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren aşağıdaki maddeler geçerli olacaktı.

Sınırın 55 den 60 a çıkarılacağı ayrıca 1-3-5 kuralı da getirileceği söyleniyor.Eğer 1. sınıftan sadece 1 dersiniz bile varsa 3. sınıftan ders alamayacaksınız koca yıl sadece 1 ders alabileceksiniz.Yapılanlar güya eğitim kalitesini artırmak için fakat alakası yok.Ego tatmininden öteye girmiyor bizim fakültemiz zor demek yeterli onlar için.Verdikleri diploma aynı arkadaşlar verdikleri eğitim zorluğuyla kıyaslanınca çile çekmeye değmiyor gerçekten.Çok gereksiz işler yapılıyor hakkımızda hayırlısı.

İşin kısası çok idealist bir öğrenci değilseniz gereksiz yere buraya gelip gençliğinizden olmayın.Gidin daha rahat geçebileceğiniz fakültelere burada bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bazı arkadaşlar hocaların öğrenci yanlısı olduklarına değinmişler alakası yok içlerinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar iyi hoca elbette var.Çoğunluk burnundan kıl aldırmaz ters ters konuşur durur.İçlerinde bazıları var ki yıllar sonra bile aklınıza geldiğinde sinirden köpürebilirsiniz.Tüm sınıfın önünde 20li yaşlardaki koca koca adamları sudan sebeplerle itin g... sokanlar var.

Bursa'yı yazacak arkadaşlar bu dediklerimi göz önünde bulundurarak yazsınlar.Konuya sık yorum yapan Uludağ da okuyan arkadaşlara da sorabilirsiniz bana hak vereceklerdir.Emin olun çoğumuz yeniden yazacak olsak burayı yazmayız.

Eğer dediğin 1-3-5 olayı doğruysa gerçekten çok büyük sıkıntı. Zaten zor olan bir fakülteye böyle acımasızca bir sistem getirmek olur şey değil. Bizim dönemdeki %90 insanın 1.sınıftan dersi kaldı ve 3. sınıfa başlayacağım bu sene. Dediğin sistem burada olsaydı herhalde amfide 10-15 kişi olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: eşeklerefısıldayanadam

Tercih zamanlarınız geldiği için yazıyorum Uludağ'a gelmek istiyorsanız 1 kere daha düşünün.Tamamen öğrenci karşıtı bir fakülte olduğunu düşünüyorum.Hocaların öğrenciye yaklaşımı genel olarak çok kötü hiçbir konuda yardımcı olduklarını düşünmüyorum.Öyle bir kurul var ki zaten öğrenci zorlansın diye elinden geleni yapıyorlar fakat bu zorlama eğitime katkı sağlamıyor.Eğitim kalitesi artacağına düşüyor öğrencinin çilesi artıyor.

Arkadaşın da dediği gibi geçme notu 55 e çıkarıldı.1-3-5 sisteminin geleceği kesin gibi geçme notunun 60 a çıkarılacağı da söyleniyor ne kadar doğrudur bilmiyorum.Bu kararları kurul veriyor bence de hiç öğrenci yanlısı bir kurul değil.İngilizce dersler konusunda da sonuna kadar haklı o kadar gereksiz ki söyleyecek kelime bulamıyorum.

Diğer fakültelerde hocalar nasıldır bilmiyorum fakat hocalar konusunda da haklılık payı var.Çok ters agresif hocalar var.Bir zamanlar kendilerinin de öğrenci olduklarını unutmuşlar.Bende hocalardan memnun olduğumu söyleyemem.Bence de öğrenci yanlısı bir fakülte değil.

• Benim de bugün bitti sınavlar geçme notu bizde 65 pato 3 Farma 2 helmint kaldı boşa okuduk yani bu dönem kim yüzünden hoca kopya çekildi diye bıraktı bekle beni yaz okulu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırıkkale veteriner fakültesinde yaz okulu açılıyor mu bilgisi olan var mı?

• Merhaba arkadaşlar sormak istediğim bazı şeyler var 5 aradan sonra konuyu upluyorum ama veteriner hekimlik hakkında bilgi alabileceğim kişiler var mı hala aranızda :D

Edit: Zaten güncelmiş ya konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 28 Haziran 2016; 2:03:43 >
  • Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    Erciyese gelme ne yapıyosan yap kardeş

• Konu hala güncelse bir kaç sorum olacak

İl dışı gideceğim İstanbul'da yaşıyorum normalde . Namık Kemal üniversitesi ile Balıkesir üniversitesi arasında kaldım. ( İstanbul'a yakın bildiğiniz daha iyi bir yer varsa söyleyebilirsiniz ( Uludağ üni hariç ) ) . Hangisi eğitim olarak daha iyidir ya da çevre bakımından? Ucuz bir şehir ve güzel bir şehir olsun istiyorum.

Bir de hayvanları seviyorum abim de okuyor veterinerlik kendisi İstanbul üniversitesinde . Kendi yerini açmak vs istiyor. Bana gıdaya geç falan diyor. Veterinerliğin hangi alanları daha iyidir? Maaş/kazanç farkları falan ne durumdadır?

Edit : son yazdığımda maaş için giriyormuş havası yaratmış olabilirim hayvanları severim sadece maaş kısmını da merak ettim. Seversen iyi kazanırsın falan demeyin de seversen ve bunu yaparsan iyi kazanırsın gibi yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teyfik Sikret -- 6 Temmuz 2016; 11:49:40 >
  • Merhaba şuan doğru mu anladım bilmiyorum uludağ uni hazırlıkla birlikte 6 sene mi? Hazırlık zorunluymuş anladigim kadariylan

• myprettyprozac kullanıcısına yanıt
    Bölümün eğitim süresi 5 yıl. Hazırlık ile 6 oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.