Şimdi Ara

Vidalı Plaka Muayeneden Geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
44.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafta sonu arkadaşın arabasını Sultanbeyli'ye muayeneye götürdük. Arabayı park edip içeri girdik sıra numarası aldık ödemeyi yapıp arabanın yanına gittik baktık ki istasyonun giriş kapısında yangın tüpü vs. satan çocuk arabanın başında bizi bekliyor. Abi bu araba geçmez muayeneden plakada delikler var dedi. Ön plakaya bir baktım ki 2 vida ve 2 delik var arka plakada da 2 vida var. Kaynar sular aktı başımdan. Arkadaşa dedim olooomm bunlar ne haberin yok mu geçmiyor diye yooo dedi. Çocuk hallederim hemen felan dedi. Nasıl yapacaksın dedim söküp silikonlayacağim dedi. O şekildede geçmez felan dedim abi burdayım geçmezse gel felan dedi. Mecbur yaptırdık geçmeyeceğini bildiğim için şansımızı deneyelim dedik. 25 TL istedi. Plakadaki vidaları söktü deliklere beyaz silikon yaptı ve siyah çerçevelerden tampona vidaladı. Kötü bir görüntüsü oldu silikonlanan yerler kabak gibi parlıyordu çünkü ama sonuç olarak muayeneden geçti. Geçtikten sonra muayeneyi yapan adama sordum bunu yaptırmasaydık geçer mi diye siyah çerçevedeyse geçmez sizinkide geçmezdi dedi.
    Sonuç olarak aklınızda bulunsun plakanızda delik varsa ve plakayı değişecek vaktiniz yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 15 Aralık 2017; 1:24:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• millet bana plaka değiştirme bilgisi lazım oldu buralara yazdım sordum ettim tam cevap alamadım ama insanlık bende kalsın diye anlatıyorum.

MUAYENE İÇİN ( VİDA DELİKLERİ NEDENLİ) PLAKA NASIL DEĞİŞTİRDİM?

- ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. aslında önce randevu alarak gidilir diye bir yerlerde okudum.randevu almak için nette ugrastım ama sanırım benim gittiğim ilçe emniyet henuz online randevu acmamıs.cunku randevu dolu mesajı da alamadım nette.

- hal böyle olunca emin olamadım önce plakayı sökmeden ilçe emniyete gittim.sıra mıra yoktu.onu gectim dogru duzgun memur yoktu ortada:) kimlik+ruhsat fotokopi ve değişeceğin plaka ile gel dedi memur.

-fotokopilerle + benim aracın sadece delik ön plakada var idi.onu söktüm yanımda götürdüm

-memur doldurmak için bi evrak verdi doldurdum imzaladım.vida delikli plakamı aldı.bana bir evrak verdi.bunla şofor odasına gidicen dedi.sofor odasını bilmiyordum yerini sordum.adamlar cama liste asmıs en yakın odalar adresleri ile yazıyor.en yakının adresini aldım.tarifini de sordum ogrendim. bir de bugun gitmem sart mı diye sordum cunku yarına kalabilirdi.sorun yok yarın git dedi memur.tabii ben tez canlılıkla genede bugun gittim.

-soforler odasına bana verdikleri evrak ile gittim.memur aracını plakasız trafiğe cıkarma dedi ama mecburen o sekilde surdum.zaten trafik polislik yoldan değil ara sokaklardan geçi verdim soforler odasına.

-mlsf ogle tatiline denk geldim.1 de acılır dendi sırada bekledim 20 dk kadar.sonrası basit.

-adama elimdeki evragı+ 1 plaka için 17tl +1 plakalık için 7.5tl verdim.(hemen hemen herkes 2 plaka değiştirmekteydi:34tl verdiler.bazısı eski plakalıga takarım dedi plakalık satın almadı.)

-yaklasık 20-25 dakıkaya 1 adet yeni plakam basıldı ve de teslim aldım.

bir iki dip not:

-motosikletli gelen coktu.hele biri cok sinirliydi.plakamda 2 delik vardı kapadım hiç belli olmuyor ama muayeneden gecemedim dedi.sırada o kadar kişiydik en az 10 kişiydik.baktık adam nasıl kapadıysa gercekten anca elinle yoklarsan hissederek anlarsın.gözle belli değil.ama muayeneden gecememiş.biz de delikleri kapadık ama benim içime kurt dustu diye değiştireyim dedimdi.bu adamın plakaya bakınca cok dogru karar verdiğimi anladım.bu satırlarımı okuyan plakasında vida deliği olanlar sinirlerinizi yıpratmaya degmez yenileyin gitsin.bosa sıra bekle mazot yak kontrol parası öde möde degmez.o adam gecemediyse bence gecebilmek mucizedir:)

- bu arada bu kadarlık makale yazsam para kazanırdım:) ama kimseden sorularıma cevap alamasam da ben yazmıcam o yazmıcak forum bitmiş zaten okeye donmus:)))

---1tl fotokopi
    ---17tl plaka
    ---7,5tl plakalık
    ( 2 plaka 34tl)

maliyeti de budur.TC yönetimi halkın cebine elini atmıs:) böyle tatlı tatlı gidiyor paralar işte.

hadi saglıcakla
    adamın plakada mesela SIFIR var, diyelim 34 XX 1950.. vatandaş vidayı tam SIFIR'ın ortasından atıyor bilerek, sonra ogs'den hgs'den geçerken sistem bunu SIFIR görmüyor, SEKİZ olarak okuyor sonra plakası 34 XX 1958'e kaçak geçiş ceza gönderiyor. Bizim alnı secdeden kalkmaz, cuma kaçırmaz ama bu cinliklerden de eksik kalmaz vatandaş ise hem başkasının canını yakıyor, hemde gidebildiği kadar kaçak geçiyor gişelerden.
    Avrasya tünelinde, 3. köprü'de vs.. millet can çekişti bu sıkıntılardan dolayı sonra dediler plakada vida olmayacak, yasak muayeneden geçmez.

bu şekle sahip plakalar geçmiyor ama plakanın çevresinde, etrafında yada yukarıdaki örnek gibi olmayan vidalara ses etmiyorlar demek.
  • Benimde vidali 2 seferdir geciyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleman iyi yere dükkan açmış bu arada.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Sen ne diyosun ya arkadaş pazarlik yapmadi verdi direkt 25 lirayi pazarlikla 20 liraya gunde 10 arabaya yapsa 200 lira ayda 6bin lira hangimiz kazaniyor ayda 6 bin lira ki 10 araba cok az bir suru vidali araba vardi cunku ve ek olara yangin tupu felanda satiyor super iş

• Muayeneden geçerim diye düşündüm durdum,
    Plakada deliği görünce yandım kavruldum,
    Mecnun oldum çöllere savruldum.
    Kırk kapıya muhtac eyledi TUV beni.

Bir garip vatandaşım, bu dünyada konar göçerim.
    Gahi ağlar gahi gülerim
    Plaka elde diyar diyar gezerim
    Onulmaz dertlere saldı TUV beni.
  • elente E kullanıcısına yanıt
    Ocak'ta zamlı mtv gelsin, o zaman ererim diye düşünüyorum.

• Bir kez güzel bi kanun çıktı plakalar duzelicek dedik. Onuda yüzlerine sıvadılar. Bok gibi plakalar yine geçiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabaya Şerit Sticker
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • siyah derken ,plastik plakalıklamı taktınız tekrar

• Geçen hafta 2 araba gittik muayeneye ikisindede kabak gibi vidalar ortayadı. İki araçta sorunsuz geçti.
  • bilgilendirme için teşekkürler
    plakanın yazılı olduğu bölümde hiçbir şekilde vida veya delik olmayacak
    doğru anladım sanırım

planın tam göbeğinden sabitleyen vidanın başını beyaz silikonlasak kurtarırmı
  • Vidalı plaka ile ben de muayeneden geçtim, ancak vidalar harfler arasında değildi ve metalik renkteydi, birşey demediler.
  • Plakadaki delikler kenarlarda ise muayeneden geçer fakat harf ve rakamların yakınında ise kalır üstelik kıl bir trafik çevirmesine denk gelirseniz plakanızı bile söktürebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde geçti vidalar ile,zaten benim bildiğim plakanın okunabilirliği ile ilgili bir durum yoksa sorun olmaması lazım..benim vidalar yanlarda ama plaka içine sayıyı bozacak şekilde vida atılmışsa sorun oluyor diye biliyorum
  • adamın plakada mesela SIFIR var, diyelim 34 XX 1950.. vatandaş vidayı tam SIFIR'ın ortasından atıyor bilerek, sonra ogs'den hgs'den geçerken sistem bunu SIFIR görmüyor, SEKİZ olarak okuyor sonra plakası 34 XX 1958'e kaçak geçiş ceza gönderiyor. Bizim alnı secdeden kalkmaz, cuma kaçırmaz ama bu cinliklerden de eksik kalmaz vatandaş ise hem başkasının canını yakıyor, hemde gidebildiği kadar kaçak geçiyor gişelerden.
    Avrasya tünelinde, 3. köprü'de vs.. millet can çekişti bu sıkıntılardan dolayı sonra dediler plakada vida olmayacak, yasak muayeneden geçmez.

bu şekle sahip plakalar geçmiyor ama plakanın çevresinde, etrafında yada yukarıdaki örnek gibi olmayan vidalara ses etmiyorlar demek.
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Bizim plakada okuyusa engel olacak bisey yoktu adamin yanina gittim fotograftan gosterdi yazinin oldugunu kismi eliyle cizdi (beyaz yer) buranin icindeyse gecmez dedi. Bu gecmezmiydi yani diye bizim plakayi gosterdim gecmezdi dedi.

• Vidalı plaka geçmez diye bir olay yok; geçer. Geçti de :)

Vidaların konumu önemli. Vida uzerine dilerseniz mavi ve beyaz başlıklar da yapabilirsiniz. İnternet ortamında var.

İstasyon önlerindeki fırsatçılara da 5 kuruş kaptırmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Muayeneden geçerim diye düşündüm durdum,
    Plakada deliği görünce yandım kavruldum,
    Mecnun oldum çöllere savruldum.
    Kırk kapıya muhtac eyledi TUV beni.

Bir garip vatandaşım, bu dünyada konar göçerim.
    Gahi ağlar gahi gülerim
    Plaka elde diyar diyar gezerim
    Onulmaz dertlere saldı TUV beni.

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Oo hocam nerelerdesin sen ya

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Oo hocam nerelerdesin sen ya

Buralardayız, sen nerelerdesin
  • 17Scorpion kullanıcısına yanıt
    Muayeneye sokmadan da geçer araba geçicek olduktan sonra. Muayene yapanın insafiyetine kalmış vidalı olduğunu bilsem o şekilde götürtmezdim zaten mecbur kaldık git gel yapmamak için. Adama sordum geçermiydi yaptırmasaydım diye geçmez dedi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.