< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 15 Aralık 2017; 1:24:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 15 Aralık 2017; 1:24:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Muayeneden geçerim diye düşündüm durdum,
Plakada deliği görünce yandım kavruldum, Mecnun oldum çöllere savruldum. Kırk kapıya muhtac eyledi TUV beni. Bir garip vatandaşım, bu dünyada konar göçerim. Gahi ağlar gahi gülerim Plaka elde diyar diyar gezerim Onulmaz dertlere saldı TUV beni. |
Eleman iyi yere dükkan açmış bu arada.
|
millet bana plaka değiştirme bilgisi lazım oldu buralara yazdım sordum ettim tam cevap alamadım ama insanlık bende kalsın diye anlatıyorum.
MUAYENE İÇİN ( VİDA DELİKLERİ NEDENLİ) PLAKA NASIL DEĞİŞTİRDİM? - ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. aslında önce randevu alarak gidilir diye bir yerlerde okudum.randevu almak için nette ugrastım ama sanırım benim gittiğim ilçe emniyet henuz online randevu acmamıs.cunku randevu dolu mesajı da alamadım nette. - hal böyle olunca emin olamadım önce plakayı sökmeden ilçe emniyete gittim.sıra mıra yoktu.onu gectim dogru duzgun memur yoktu ortada:) kimlik+ruhsat fotokopi ve değişeceğin plaka ile gel dedi memur. -fotokopilerle + benim aracın sadece delik ön plakada var idi.onu söktüm yanımda götürdüm -memur doldurmak için bi evrak verdi doldurdum imzaladım.vida delikli plakamı aldı.bana bir evrak verdi.bunla şofor odasına gidicen dedi.sofor odasını bilmiyordum yerini sordum.adamlar cama liste asmıs en yakın odalar adresleri ile yazıyor.en yakının adresini aldım.tarifini de sordum ogrendim. bir de bugun gitmem sart mı diye sordum cunku yarına kalabilirdi.sorun yok yarın git dedi memur.tabii ben tez canlılıkla genede bugun gittim. -soforler odasına bana verdikleri evrak ile gittim.memur aracını plakasız trafiğe cıkarma dedi ama mecburen o sekilde surdum.zaten trafik polislik yoldan değil ara sokaklardan geçi verdim soforler odasına. -mlsf ogle tatiline denk geldim.1 de acılır dendi sırada bekledim 20 dk kadar.sonrası basit. -adama elimdeki evragı+ 1 plaka için 17tl +1 plakalık için 7.5tl verdim.(hemen hemen herkes 2 plaka değiştirmekteydi:34tl verdiler.bazısı eski plakalıga takarım dedi plakalık satın almadı.) -yaklasık 20-25 dakıkaya 1 adet yeni plakam basıldı ve de teslim aldım. bir iki dip not: -motosikletli gelen coktu.hele biri cok sinirliydi.plakamda 2 delik vardı kapadım hiç belli olmuyor ama muayeneden gecemedim dedi.sırada o kadar kişiydik en az 10 kişiydik.baktık adam nasıl kapadıysa gercekten anca elinle yoklarsan hissederek anlarsın.gözle belli değil.ama muayeneden gecememiş.biz de delikleri kapadık ama benim içime kurt dustu diye değiştireyim dedimdi.bu adamın plakaya bakınca cok dogru karar verdiğimi anladım.bu satırlarımı okuyan plakasında vida deliği olanlar sinirlerinizi yıpratmaya degmez yenileyin gitsin.bosa sıra bekle mazot yak kontrol parası öde möde degmez.o adam gecemediyse bence gecebilmek mucizedir:) - bu arada bu kadarlık makale yazsam para kazanırdım:) ama kimseden sorularıma cevap alamasam da ben yazmıcam o yazmıcak forum bitmiş zaten okeye donmus:))) ---1tl fotokopi ---17tl plaka ---7,5tl plakalık ( 2 plaka 34tl) maliyeti de budur.TC yönetimi halkın cebine elini atmıs:) böyle tatlı tatlı gidiyor paralar işte. hadi saglıcakla |
adamın plakada mesela SIFIR var, diyelim 34 XX 1950.. vatandaş vidayı tam SIFIR'ın ortasından atıyor bilerek, sonra ogs'den hgs'den geçerken sistem bunu SIFIR görmüyor, SEKİZ olarak okuyor sonra plakası 34 XX 1958'e kaçak geçiş ceza gönderiyor. Bizim alnı secdeden kalkmaz, cuma kaçırmaz ama bu cinliklerden de eksik kalmaz vatandaş ise hem başkasının canını yakıyor, hemde gidebildiği kadar kaçak geçiyor gişelerden.
Avrasya tünelinde, 3. köprü'de vs.. millet can çekişti bu sıkıntılardan dolayı sonra dediler plakada vida olmayacak, yasak muayeneden geçmez. bu şekle sahip plakalar geçmiyor ama plakanın çevresinde, etrafında yada yukarıdaki örnek gibi olmayan vidalara ses etmiyorlar demek. |
Sen ne diyosun ya arkadaş pazarlik yapmadi verdi direkt 25 lirayi pazarlikla 20 liraya gunde 10 arabaya yapsa 200 lira ayda 6bin lira hangimiz kazaniyor ayda 6 bin lira ki 10 araba cok az bir suru vidali araba vardi cunku ve ek olara yangin tupu felanda satiyor super iş
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |