Şimdi Ara

Videolar çok ram kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki .mkv uzantılı bazı video dosyalarının içerisinde yabancı dilde altyazılar mevcuttu. mkvmerge GUI ile videoları açıp altyazıları kaldırdım ve kaydettim.

Altyazısız olarak kaydettiğim videoların olduğu klasörleri açtığımda bilgisayarım yaklaşık 5 dakika süresince tüm ram'i kullanıyor ama videoları izleyebiliyorum. Ayrıca yeni kaydettiğim videolarda küçük önizleme resimleri oluşmuyor.

Aktif olarak kullandığım 3 bilgisayar var 3ünde de aynı sorunu yapıyor.

Klasör seçeneklerinden küçük resimleri kapattığımda herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Sorun neyden kaynaklanabilir? Yardımcı olursanız memnun olurum.

• up
  • Bu bi sorun degil hocam normal bir olay. Sistemin eskiyse bide gayet normal
  • Sistemler eski değil hocam i7 işlemci ve 6 gm ram kullanıyorum. Ayrıca nesi normal anlayamadım. Altyazı dahil olduğunda tamamen sorunsuz çalışan videodan altyazıyı çıkardığımda bilgisayarı kasıyor. Videoda bazı ayarları değiştirmişsin gibi.
  • Kurduğunuz codecler ile alakalıdır muhtemelen. Birden fazla codec kurulumu, yanlış codec kurulumu hatta bazen kullandığınız program bile bunda etkili olabilir bu yüzden vlc,gom player gibi farklı oynatıcılar denemeniz yararlı olabilir.
  • Hocam çok farklı bilgisayarlarda da denedim ama sonuç hep aynı. Videoyu oynatmada herhangi bir sıkıntı yok. Anladığım kadarıyla sorunu video ön izlemesindeki küçük resmi oluştururken yapıyor.
  • Sorunum çözüldü. mkvtoolnix'in son versiyonunu kaldırıphttp://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/ linkinden mkvtoolnix 4.0.0 versiyonunu kurdum ve sorunum çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.