Şimdi Ara

VIP üyelikle satılan Türkçe yamalar hakkında (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
1
Favori
15.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AsRuleS

quote:

Orijinalden alıntı: TanerSaydam

@AsRuleS
    Adamlara nasıl kazık attığın aklına gelecek değil ya :) Sonuçta senin gibi haysiyet, onur, şeref denen kavramlardan bir haber bir arkadaşın aklına başka ne gelecek :)

Vallahi senin iş iyiymiş. Git "Nurullah bey beni en iyi anlayan adam" de. Adamların ekibiyle iş yap, resmi çeviri al. Eline geçen ilk fırsatta sırtlarına hançeri tak. Sonra da gelip burada "BİLEŞİK GÖZYAŞLARI" de :)

Şunu çok merak ediyorum. Hiç mi "lan adamlara ne kazık attım, ben nasıl adamım" demiyorsun. Sana kapısını açmış ekibinin kuyusunu kazıp akşamları nasıl rahat uyuyorsun? Hayır, her şeyi geçtim. Birde bu konuya gelip ahkam kesmeye nasıl cüret ediyorsun :)

Seni gören adam sanır işte. Neyse, bu kazığın yanına kalmaz. Ha bu dünyada, ha öbür dünyada. Bakalım sana kim nasıl bir hançer takacak :)

Yazmayayım, yazmayayım diyorum ama en sonunda yazdırdın. Nurullah ile aramda nasıl bir diyalog geçtiğini biliyor musun? Neleri konuşarak medeni şekilde fikirlerinizi masaya yatırdığımızı biliyor musun? En önemlisi de adamlık nedir, onur nedir, şeref nedir, haysiyet nedir biliyor musun? Zamanında web sitesi tasarımında bize nasıl kazık attığını hatırlıyor musun?

Herkesi kendin gibi sanma Taner... Ben senin gibi hırsızlık yapmadım, kimseyi de sırtından vurmadım. Vursaydım eğer gizli iş yapardım. Ama bunları sen bilmezsin, çünkü Techno Game'de hiçbir zaman barınamadın, barınamazdın da zaten.. Seni kim ne yapsın?

Nurullah'ı sırtından vuran ben olmadım, ama vuranlar oldu. Mesleğiyle ilgili zor dönemlerinde terkeden ben değil, ayrılarak ekiptekileri kışkırtıp yeni ekip kuranlar oldu. Çoğu da bu forumda hala yorum yazarlar, aramızdalar yani..

Ben ise firma kurmaktan bahsediyorum Taner... Senin hiç firman oldu mu? Kendi işini kurduğun zaman ne demek istediğimi anlarsın. Öyle firmanın dosyalarıyla oynayıp başkalarına parayla satmaya benzemez bu işler anladın mı? Asalak şekilde yaşamaya, korkakça illegal işler yürütmeye benzemez. Açarsın firmanı, yayınlarsın vergi numaranı, kesersin faturanı, o zaman zaten oyunculardan değil firmadan istersin hakkını...

Seni son kez uyarıyorum Taner denen mide bulandırıcı şahsiyet! Bir daha ağzına şerefimle, onurumla ilgili bir laf ettiğini duyarsam, görürsem soluğu Kayseri Adliyesi'nde değil İstanbul Adliyesi'nde alırsın. Şerefi olan adam ona buna saldırmaz, çaresiz kalınca sakız çiğner gibi şeref, haysiyet lafları etmez. İki dini laf edince ne Müslüman olunuyor ne de adam Taner... Bir daha bu yazdıklarımı yazdırma bana, adam ol, insan ol! Sana karşı bundan sonra yazacağım son yazı, mahkeme celbiyle ilgili olacak. Ona göre ayağını denk al, karşında kandırdığın yüzlerce çocuk yok senin.. Haddini bil, edebini takın!

Aybars, ikinizin arasındaki konuya karışmak istemiyorum. ...sırtından vuran kısmı ile ilgili konuşacağım. O yüzden alıntıladım.

Ben çalıştığım yere evim gibi bakarım. Çalıştığım insanlar benim ailemdir. Bunu ben Technogame'in başındaki kişiye girerken söyledim. Kendiside kabul etti. Aramızda sözlü bir sözleşme imzaladık. Orada yaptığımız her proje orada kalacaktı. Ben verdiğim sözü tuttum.

İlk girdiğim günden beri tg başındaki kişiyle kardeştik ve orası bizimdi, GTA 5 projesi nasıl hayata geçti sanıyorsun? İki kişi oturduk. Proje üzerine konuşuldu. Onun bana söylediği tek şey, bu projenin altından kalkamayız oldu. Tek bir şey söyledim. Ben varım dedim. Çıksın gelsin desin ki yalan. Biz işte orada böyle bir kardeştik. 3-5 kişiyken GTA 5 projesi açıldı. Sonra çevirmen sayısı 50lere çıktı. Aslında bu tarz şeyleri buralara düşürmem ama GTA 5'ten tut fc proje yönetiliciğine, Dead rising 3'ten tut Evil Within'e kadar, kendi yaptığım projeler zaten belli Styx'ten tut jurassic park'a Valiant heart'a kadar her projede çevirim her projede emeğim vardır. Fakat benim isim takıntım yok. İsmimi görmezsin. Bunu kime sorsan anlatır zaten. :) Burayı bir insan nasıl satabilir? Bir kelime sen şu geyiği döndürene kadar herhangi bir yerde konuştum mu bir sorsana?

Sonra n'oldu. Ayrıldık. Sebebi kavga dövüş değildi. Ayrıntılı bir şekilde anlatmak istemiyorum burada, biliyorsun terorle mucadele polisi, psikolojisinin bozuk olduğu birgün haddini aşarak benimle konuştu. Kardeş dediğimiz insanın bunu yapması bizi kırdı. Aramız belki düzelirdi. Ama sıcağı sıcağına herhangi bir özür gelmedi. Zaten artık unutuldu gitti.

Şu an herhangi bir hissiyat içerisinde değilim. Allah o kardeşimizin yolunu bahtını tahtını açık etsin. Yolu açık olsun.

Site kurdular olayıda yanlış. Sağolsun Crewals... Syn Cem FİLİZ kapısını açtı. Yaptığım unofficial keyfi çalışmaları orada yayınladım, sonra MURAT GÜNDOĞAN geldi. Syn. CEM FİLİZ bir isim bulmamızı istedi. Ben U-Crewals diye düşündüm. Crewals adının şirketletmiş bir isim olduğunu belirtti. Başka bir isim olsun dedi. U-CREW ismi için biraz duygusal baskı yaptımda diyebilirim :) Sağolsun kırmadı bizi. U-CREW adını aldık. Fakat bir iki proje çıkardıktan sonra bizi aslolan sanmaya başladılar. Yani official ile unofficial birbirine girdi.

Crewals'in yaptığı resmi mobil oyunların altında yorum olarak devamlı U-CREW ekibine teşekkürler, güzel oyunmuş, gibi şeyler görmek bizi üzdü. Onlara daha fazla zarar vermemek adına ayrıldık. Forum hikayemiz bu şekilde gelişti... Sadece iki kişiydik, hiçkimseyi çağırmadık.

Asla TECHNOGAME'de aktif bir şekilde çevirmenlik yapan biriyle çalışmadık. Facebook'ta arkadaşımızdır zaten çoğu. Bir çoğunada ayrılmamaları gerektiği konusunda tavsiyeler vermişizdir.

Hiçbir şekilde ilişkisi olmayan 3 kişiyle sadece şu son geçirdiğimiz 45 gün ücretli bir şekilde çalıştık. Onunda dışında technogame'den kopup gelen herhangi bir çevirmenimiz yok.

Technogame veya CREWALS ile diyaloğunuz varsa, burada haklarında yazdığım herşeyi karşı taraflarada sorabilirsiniz, size aynı şeyleri söyleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablero-de -- 22 Temmuz 2017; 20:18:5 >

• yusufulas Y kullanıcısına yanıt
    Adam bir de yazdığı bütün yorumları kaldırdı, kalkmış milleti tehdit ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saniyorum ki ortaligi karistiran, surekli kavga cikartan kisi bulundu.

• quote:

Orijinalden alıntı: diablero-de

quote:

quote:

@AsRuleS
    Adamlara nasıl kazık attığın aklına gelecek değil ya :) Sonuçta senin gibi haysiyet, onur, şeref denen kavramlardan bir haber bir arkadaşın aklına başka ne gelecek :)

Vallahi senin iş iyiymiş. Git "Nurullah bey beni en iyi anlayan adam" de. Adamların ekibiyle iş yap, resmi çeviri al. Eline geçen ilk fırsatta sırtlarına hançeri tak. Sonra da gelip burada "BİLEŞİK GÖZYAŞLARI" de :)

Şunu çok merak ediyorum. Hiç mi "lan adamlara ne kazık attım, ben nasıl adamım" demiyorsun. Sana kapısını açmış ekibinin kuyusunu kazıp akşamları nasıl rahat uyuyorsun? Hayır, her şeyi geçtim. Birde bu konuya gelip ahkam kesmeye nasıl cüret ediyorsun :)

Seni gören adam sanır işte. Neyse, bu kazığın yanına kalmaz. Ha bu dünyada, ha öbür dünyada. Bakalım sana kim nasıl bir hançer takacak :)

Yazmayayım, yazmayayım diyorum ama en sonunda yazdırdın. Nurullah ile aramda nasıl bir diyalog geçtiğini biliyor musun? Neleri konuşarak medeni şekilde fikirlerinizi masaya yatırdığımızı biliyor musun? En önemlisi de adamlık nedir, onur nedir, şeref nedir, haysiyet nedir biliyor musun? Zamanında web sitesi tasarımında bize nasıl kazık attığını hatırlıyor musun?

Herkesi kendin gibi sanma Taner... Ben senin gibi hırsızlık yapmadım, kimseyi de sırtından vurmadım. Vursaydım eğer gizli iş yapardım. Ama bunları sen bilmezsin, çünkü Techno Game'de hiçbir zaman barınamadın, barınamazdın da zaten.. Seni kim ne yapsın?

Nurullah'ı sırtından vuran ben olmadım, ama vuranlar oldu. Mesleğiyle ilgili zor dönemlerinde terkeden ben değil, ayrılarak ekiptekileri kışkırtıp yeni ekip kuranlar oldu. Çoğu da bu forumda hala yorum yazarlar, aramızdalar yani..

Ben ise firma kurmaktan bahsediyorum Taner... Senin hiç firman oldu mu? Kendi işini kurduğun zaman ne demek istediğimi anlarsın. Öyle firmanın dosyalarıyla oynayıp başkalarına parayla satmaya benzemez bu işler anladın mı? Asalak şekilde yaşamaya, korkakça illegal işler yürütmeye benzemez. Açarsın firmanı, yayınlarsın vergi numaranı, kesersin faturanı, o zaman zaten oyunculardan değil firmadan istersin hakkını...

Seni son kez uyarıyorum Taner denen mide bulandırıcı şahsiyet! Bir daha ağzına şerefimle, onurumla ilgili bir laf ettiğini duyarsam, görürsem soluğu Kayseri Adliyesi'nde değil İstanbul Adliyesi'nde alırsın. Şerefi olan adam ona buna saldırmaz, çaresiz kalınca sakız çiğner gibi şeref, haysiyet lafları etmez. İki dini laf edince ne Müslüman olunuyor ne de adam Taner... Bir daha bu yazdıklarımı yazdırma bana, adam ol, insan ol! Sana karşı bundan sonra yazacağım son yazı, mahkeme celbiyle ilgili olacak. Ona göre ayağını denk al, karşında kandırdığın yüzlerce çocuk yok senin.. Haddini bil, edebini takın!

Aybars, ikinizin arasındaki konuya karışmak istemiyorum. ...sırtından vuran kısmı ile ilgili konuşacağım. O yüzden alıntıladım.

Ben çalıştığım yere evim gibi bakarım. Çalıştığım insanlar benim ailemdir. Bunu ben Technogame'in başındaki kişiye girerken söyledim. Kendiside kabul etti. Aramızda sözlü bir sözleşme imzaladık. Orada yaptığımız her proje orada kalacaktı. Ben verdiğim sözü tuttum.

İlk girdiğim günden beri tg başındaki kişiyle kardeştik ve orası bizimdi, GTA 5 projesi nasıl hayata geçti sanıyorsun? İki kişi oturduk. Proje üzerine konuşuldu. Onun bana söylediği tek şey, bu projenin altından kalkamayız oldu. Tek bir şey söyledim. Ben varım dedim. Çıksın gelsin desin ki yalan. Biz işte orada böyle bir kardeştik. 3-5 kişiyken GTA 5 projesi açıldı. Sonra çevirmen sayısı 50lere çıktı. Aslında bu tarz şeyleri buralara düşürmem ama GTA 5'ten tut fc proje yönetiliciğine, Dead rising 3'ten tut Evil Within'e kadar, kendi yaptığım projeler zaten belli Styx'ten tut jurassic park'a Valiant heart'a kadar her projede çevirim her projede emeğim vardır. Fakat benim isim takıntım yok. İsmimi görmezsin. Bunu kime sorsan anlatır zaten. :) Burayı bir insan nasıl satabilir? Bir kelime sen şu geyiği döndürene kadar herhangi bir yerde konuştum mu bir sorsana?

Sonra n'oldu. Ayrıldık. Sebebi kavga dövüş değildi. Ayrıntılı bir şekilde anlatmak istemiyorum burada, biliyorsun terorle mucadele polisi, psikolojisinin bozuk olduğu birgün haddini aşarak benimle konuştu. Kardeş dediğimiz insanın bunu yapması bizi kırdı. Aramız belki düzelirdi. Ama sıcağı sıcağına herhangi bir özür gelmedi. Zaten artık unutuldu gitti.

Şu an herhangi bir hissiyat içerisinde değilim. Allah o kardeşimizin yolunu bahtını tahtını açık etsin. Yolu açık olsun.

Site kurdular olayıda yanlış. Sağolsun Crewals... Syn Cem FİLİZ kapısını açtı. Yaptığım unofficial keyfi çalışmaları orada yayınladım, sonra MURAT GÜNDOĞAN geldi. Syn. CEM FİLİZ bir isim bulmamızı istedi. Ben U-Crewals diye düşündüm. Crewals adının şirketletmiş bir isim olduğunu belirtti. Başka bir isim olsun dedi. U-CREW ismi için biraz duygusal baskı yaptımda diyebilirim :) Sağolsun kırmadı bizi. U-CREW adını aldık. Fakat bir iki proje çıkardıktan sonra bizi aslolan sanmaya başladılar. Yani official ile unofficial birbirine girdi.

Crewals'in yaptığı resmi mobil oyunların altında yorum olarak devamlı U-CREW ekibine teşekkürler, güzel oyunmuş, gibi şeyler görmek bizi üzdü. Onlara daha fazla zarar vermemek adına ayrıldık. Forum hikayemiz bu şekilde gelişti... Sadece iki kişiydik, hiçkimseyi çağırmadık.

Asla TECHNOGAME'de aktif bir şekilde çevirmenlik yapan biriyle çalışmadık. Facebook'ta arkadaşımızdır zaten çoğu. Bir çoğunada ayrılmamaları gerektiği konusunda tavsiyeler vermişizdir.

Hiçbir şekilde ilişkisi olmayan 3 kişiyle sadece şu son geçirdiğimiz 45 gün ücretli bir şekilde çalıştık. Onunda dışında technogame'den kopup gelen herhangi bir çevirmenimiz yok.

Technogame veya CREWALS ile diyaloğunuz varsa, burada haklarında yazdığım herşeyi karşı taraflarada sorabilirsiniz, size aynı şeyleri söyleyecektir.

Ben zaten site kurdular demedim, ayrı ekip kurdular dedim. O dönemleri ben de iyi hatırlıyorum. Ki bu ayrılık ve ekibin dağılma, hatta tamamen bitme noktasına gelmesi verilen röportaja da yansımıştı. ( merak edenler Ekim 2015 Oyungezer dergisini inceleyebilir )

Benim kimseyle şahıs olarak sorunum olmaz, ta ki şerefime, namusuma dil uzatılana kadar... Nurullah iyi biridir, ben asla kötü bir söz söylemem kendisine. Beraber yaptığımız işler de oldu. Tek şanssızlığım, ekip dağılmak üzereyken Techno Game'e gelmem oldu.

Kavga vs ederek değil, durumumu ve istediğimi dile getirerek resmi bir firma kurmak istedim ve kurdum. Namusuyla, şerefiyle ekmek derdinde olan insanların Allah yolunu açık etsin.

• Castellanos kullanıcısına yanıt
    Hepsi alıntılarımızda duruyor yanlışı gerçekten ilgili arkadaşlar okur. Benim ümidim bu adamın silinsin çağrısına yönetim uymasın yeter ki. Hakaret etmekte ve konu değiştirip ajite etmekte üstlerine yok ama iş cevap vermeye gelince de kimse yok ortada!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufulas -- 22 Temmuz 2017; 21:18:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: diablero-de

quote:

quote:

@AsRuleS

Ben zaten site kurdular demedim, ayrı ekip kurdular dedim. O dönemleri ben de iyi hatırlıyorum. Ki bu ayrılık ve ekibin dağılma, hatta tamamen bitme noktasına gelmesi verilen röportaja da yansımıştı. ( merak edenler Ekim 2015 Oyungezer dergisini inceleyebilir )

Benim kimseyle şahıs olarak sorunum olmaz, ta ki şerefime, namusuma dil uzatılana kadar... Nurullah iyi biridir, ben asla kötü bir söz söylemem kendisine. Beraber yaptığımız işler de oldu. Tek şanssızlığım, ekip dağılmak üzereyken Techno Game'e gelmem oldu.

Kavga vs ederek değil, durumumu ve istediğimi dile getirerek resmi bir firma kurmak istedim ve kurdum. Namusuyla, şerefiyle ekmek derdinde olan insanların Allah yolunu açık etsin.

Amin. Hayırlı uğurlu olsun yeni oluşum. Şeref namus oralara hiç girmeyeceğim. Buralara düşürülüp ayaklar altına alınacak kelimeler olduğunu düşünmüyorum.

• http://technogame.net/taner-saydam-ve-far-cry-4-gercekleri/

forumda yeniyim bunu paylaşmak yasakmı bilmiyorum yasaksa kaldırırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanser61 -- 22 Temmuz 2017; 21:50:34 >
  • yusufulas Y kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi, seviyeli bir şekilde bile tartışamıyor. Ferex 1, bu 2. Taner saydam da dün gerçek yüzünü gösterdi. Bela okuyan, yok işte xentax sitesi bağış bekliyor demeler, yahu xentax sitesinin bile binlerce üyesi ve takipçisi var. Sitenin yoluna devam edebilmesi için çoğu kişi elini taşın altına koyacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castellanos -- 22 Temmuz 2017; 21:56:5 >
  • Hem mesajlarını, hemde forumunu kapatmış gitmiş. Buna para yatıran yoktur umarım, resmen milleti enayi yerine koydu şuan.
  • tanser61 T kullanıcısına yanıt
    yok niye sıkıntı olsun;
  • 3-4 gün girmedim foruma ne dönmüş konuda ya lol.

Bu konuda ki düşüncemi önceden belirttim ciddi anlamda kaliteli ve yamayı hak eden oyunlara çeviri yapma planı olan varsa bu iş için bağış sistemi beni hiç rahatsız etmez.

Onun haricinde cidden anlaşılmaz kötü çeviriler için para veya vip olayını benimsemem ama ülkemiz bazlı bağış yolu ile ancak büyük oyunlara yama çıkar bunu da kabul edin.

Resmi yama işi tr bazlı iyileşiyor diyen çıkmış konuda yok daha neler. Ps4 çıkan bir ex oyunu bile (Horizon) maliyet vs. deyip işi yokuşa süren bir Sony var ki bunlar bu zaman kadar 23 Studios ile tüm exleri bir şekilde tr çıkartmayı başarmışlardı. Yani tr yama bazlı bir gelişme yok gerileme var, zaten oyun fiyatları da bu kur ile pek düzelmeyeceğine göre; bana gelip burada rpg türü emek isteyen oyunlara yama yapacak gönüllü arkadaşlar çıkar diyemezsiniz. O zaman bu işin, vip para ile çeviri vs. önüne geçecek bir yol bulunmalı ben yine söylüyorum bağış yolu ile sağlam bir grup kurulur ve ciddi emek isteyen oyunların yamasının başlanmasına olanak sağlanır. Bu yol kimseyi rahatsız edeceğini sanmam, yamaya değil yamaya emek veren kişilere isteyen bağış yapar.

Onun haricinde The Witcher 3 konusu gördüm cidden bazı kişiler olayı çok farklı yerlere çekiyor, o gönüllü yama resmi yama öncesi yayınlanmış ve izin alınarak yapılmış bir uğraştı ve bir daha bu forumda bu tarz zor ve kaliteli bir yamayı 2-3 yılda bir görürsünüz o yüzden o grubun emeğine laf ettirmem.

Ama forumda şunu da görmüş oldum çeviri işine girişen kişilerin hep bir tartışma ve anlaşamama havası var. The Witcher 3 gönüllü işi bile tartışma ile başlayıp bir şekilde forum üyelerin olumlu destekleri vs. ile tatlıya bağlanıp çıktığını da düşünürsem; biz ülke halkı olarak cidden kavgaya ve tartışmaya bağımlı insanlarız.

Ve yine AAA bir oyun gördüğümüzde sanki çevirecek varmış gibi konu açıp istekte bulunuluyor. Yok dostlar bu devirde AAA oyuna hele rpg ise tr dili beklemeyin o iş The Witcher 3 ile bitti. Belki gelir ise uzun emek verilen Fallout 3 ve 4 çıkar onun harici oyun gelmez. Bu şekilde tartışma devam ettikçe anca birkaç indie oyuna yama görürüz AAA oyun ise hayal aleminde kalmaya devam eder. Ha bunun üstüne genelde sende git ing öğren diyen çıkar merak etmesin o şahıslar dil sıkıntım yok ama kendim dilim ile oynamak çok farklı bir duygu.

Ha tabi birde bizi asla s.klemeyen yabancı oyuncu firmaları ve Aral faktörünü de unutmamak lazım. Arada birkaç sağlam firma hariç çoğunun tr oyuncu piyasasını düşündüğünü sanmam bu ortamda biz ne yapıyoruz yanlışı belirtip, çözüm üretmek yerine birbirimizi yiyoruz.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    Benimde endişem bu doğrultudaydı.Kalkıp kimse eskisi gibi çeviri yapmıyor.Burayı hâlâ canlı tutmaya çalışanlar elbetteki var.Çevirmen değilim bu yüzden ancak maddi anlamda destek olabilirim ama bu iş bağış sistemi olsa ben bağış yapsam diğerleri yeteri kadar yapmasa yine ortaya birşey çıkmayacak.Burada belki 50 kere söyledim Taner saydam,U-crew yada herkimse yeterki birileri çevirsin şu oyunları.Ve çevirmenlerin bu işi ücretli yada üyelik dahilinde satması benim zoruma gitmiyor çünkü kimsenin gönüllü yapmaya cesaret edemediği bir işi yapıyorlar ama galiba o şansı da kaybettik.Artık kim çıkıp çevirir bilmiyorum.Dün MGS 5 ve BAK ın çeviri çalışmalarından söz ediyorduk şimdi eski haline döndük.Artık 5-10 yıl sonra kim yaparsa..

• bazı insanlar sizin cebinizdeki 5 tlye 10 tlye göz dikmiş yama satıyor. Adamların oyun çevirmek gibi bir derdi yok zaten nerde dandik işe yaramaz kalite olarak vasat oyun var onu çevirip yama satma peşindeler. Bunların yapacagı yamalar bunlarda kalsın 5 para etmez adamların çeviridgi 5 para etmez oyuna 5 tl vermem ben. Bir çok site var bedavaya yama yapıyor ama çöp oyunları çeviriyor sırf siteye girilsin reklamlardan para kazanılsın veya yamalar indirilsinde para kazanalım diye bu adamlarda o kafadan 50-60 tane enayi toplasa onlara yama satsa işini görecek. Devir daim olacak çevirdigi oyunlarda oyun degil zaten bu gibi kişilerin bu kişiler bedavaya oyun çevirse yüzüne bakmayın bunların yapacagı işten hayır gelmez çöp çöp oyunları çeviriyorlar zaten bu adamlardan uzak durun sizin cebinizdeki 3 kuruş parada gözleri olan kan emiciler bunlar.
  • VIP Türkçe yama yapan site var mıydı? Haberim yok benim..

Ama şöyle bir durum var:
    10-15 kişilik (hızlı ilerlemek için) birbirini tanıyan ve güvenilir bir ekip olsa,
    Birkaç oyunu ücretsiz çevirip kendilerini millete kanıtlasa,
    VIP üyelere oylama ile Türkçeleştirilecek oyun sorulsa ve yamalara öyle başlansa, (kısaca arz/talep)
    Yamalar aşırı uzamasa ve verilen zaman dilimlerinde çıkarılsa (En baba RPG yi düşürsek Max 5-6 ay gibi)
    Özetle bu kalitede üretken bir ekip olsa şahsen yama başına ya da aylık üyelik vs gibi bir ücreti ödemeyi düşünebilirim.

Ne kadar saçma yerlere ne kadar paralar gidiyor.. Bu kez emeğe gidiversin.

Oyunçevirinin ilk zamanlarını iyi bilirim. Çok güzel bir ekip çok güzel işler yapıyordu. (yeterli ingilizce olmadığından muhtaç idim o zamanlar) Takipteydim. Sonra farklı kişiler, çeviriciler geldi çok değişik konuşan, üyelere hakaret eden vs vs zaten beleşe yapıyoruza bağladılar. Anladım tadının kaçtığını ve yama arama işini bıraktım. Zaten üni vs vardı yoğundum. Biraz ilgi alaka ile yabancı dil geliştirdim ve 2015 de hoppadanak Witcher 3'e daldım. evet anlıyordum evet çok güzeldi. Sevindim bu duruma.. Sonra Witcher 3 goty oldu ve TR yama geldi. Açtım bi bakayım dedim ve oyundan aldığım zevk daha da arttı. Pek inanmazdım bu lafa ama kendi dilinde (alt yazı olsa da) oyun oynamanın tadı başkaymış. (Bunu keşvettiğimde hemen Last of Us açıp altyazıyı TR yapıp oynadım ve bu durumun doğruluğunu kanıtladım)

Keşke ücretsiz olsa ve ciddi şekillerde bu yamaları yapanlar olsa ama maalesef pek kalmadı.. (Onlarında bir hayatı var sonuçta, hak veriyorum)
    Yapan da artık insanı beklediğine bekleyeceğine pişman ediyor Bkz: Deus Ex HR ve Shadow of Mordor.

• Şu yamaları biri paylaşsın bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: purrfect

Benimde endişem bu doğrultudaydı.Kalkıp kimse eskisi gibi çeviri yapmıyor.Burayı hâlâ canlı tutmaya çalışanlar elbetteki var.Çevirmen değilim bu yüzden ancak maddi anlamda destek olabilirim ama bu iş bağış sistemi olsa ben bağış yapsam diğerleri yeteri kadar yapmasa yine ortaya birşey çıkmayacak.Burada belki 50 kere söyledim Taner saydam,U-crew yada herkimse yeterki birileri çevirsin şu oyunları.Ve çevirmenlerin bu işi ücretli yada üyelik dahilinde satması benim zoruma gitmiyor çünkü kimsenin gönüllü yapmaya cesaret edemediği bir işi yapıyorlar ama galiba o şansı da kaybettik.Artık kim çıkıp çevirir bilmiyorum.Dün MGS 5 ve BAK ın çeviri çalışmalarından söz ediyorduk şimdi eski haline döndük.Artık 5-10 yıl sonra kim yaparsa..

kaçıncı hesaplarısın ?

• kumandabey K kullanıcısına yanıt
    Paranoyakmısın diye sormayacağım zira cevabı kesin sorular sormuyorum. [simage]
    VIP üyelikle satılan Türkçe yamalar hakkında[/simage] [simage]
    VIP üyelikle satılan Türkçe yamalar hakkında[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purrfect -- 23 Temmuz 2017; 9:49:55 >

• beyler ne olursa olsun birbirinize satşmayın isteyen parayla satar isteyen hiç satmaz isteyende hayrına verir
    vicdan meselesi bu ben yama yapsam bedavaya verirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOMPLEOYUN -- 23 Temmuz 2017; 16:7:13 >
  • Taner Saydam'a dune kadad toz kondurmayanlar kalkmis simdi umarim kimse para kaptirmamistir vs demeyd baslamis. Bu sahis surekli ayni degil mi. Umarim yine cevirmenligi birakmistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 23 Temmuz 2017; 19:35:18 >
  • yaptıkları yamada iyi olsa bari wicther 3 yamasını çeviren arkaşında dediği gibi bunlar a2 seviyesinde bir ingilizcesi var
    ücretsiz olsa dahi kullanılmaz
    böyle insanların kim olduğunu ne yaptığını her yerde bilgilendirmek lazım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.