Selam, vista yüklü compaq presario laptop a format atıp xp kurmak istiyorum.fakat cd den boot edip kur 'a girdiktenten sonra XP kur hard diski tanımıyor. hdd yok veya yanlış falan diyor ve hemen kur dan çıkıyor. Yardımlarınnızı bekliyorum.bu vista tam bir işkence kurtulmam lazım acil:) Sistem Özellikleri Şöyle:
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------
Sürüm EVEREST v2.20.405/tr Anasayfa http://www.lavalys.com/ Rapor Türü Rapor Sihirbazı Bilgisayar ..... (ozgur) Oluşturan ..... İşletim Sistemi Microsoft Windows Vista Home Edition 6.0.6000 (WinVista Beta) Tarih 2007-12-19 Saat 21:25
Bilgisayar: İşletim Sistemi Microsoft Windows Vista Home Edition OS Servis Paketi - DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı xxxxx Kullanıcı Adı xxxx
Anakart: CPU Türü Mobile , 1733 MHz (7.5 x 231) Anakart Adı Hewlett-Packard Presario V6000 (GH901EA#AB8) Anakart Çipseti Intel Calistoga i945GM/PM Sistem Belleği 1013 MB (DDR2 SDRAM) BIOS Türü Phoenix (06/26/07) İletişim (COM ve LPT) Bluetooth bağlantısı üzerinden Standart Seri (COM4)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı Mobile Intel(R) 945GM/GU Express Chipset Family (224 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı Mobile Intel(R) 945GM/GU Express Chipset Family (224 MB) Monitör Genel PnP Monitör [NoDB]
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici Intel(R) 82801G (ICH7 Ailesi) Ultra ATA Depolama Denetleyicileri - 27DF IDE denetleyici Ricoh Memory Stick Controller IDE denetleyici Ricoh MMC Host Controller IDE denetleyici Ricoh xD-Picture Card Controller IDE denetleyici Standart AHCI 1.0 Seri ATA Denetleyici SCSI/RAID denetleyici Microsoft iSCSI Başlatıcısı Disk Sürücüsü FUJITSU MHW2160BH PL ATA Device (149 GB, IDE) Optik Sürücü HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N ATA Device SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş: Klavye HID Klavye Aygıtı Klavye Standart 101/102 Tuşlu veya Microsoft Natural PS/2 Klavye Fare Synaptics PS/2 Port TouchPad
Ağ: Ağ Bağdaştırıcısı Bluetooth Ayg Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) PRO/100 VE Ağ Bağlantısı Ağ Bağdaştırıcısı Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection (192.168.2.2) Modem Bluetooth bağlantısı üzerinde Standart Modem Modem Bluetooth bağlantısı üzerinde Standart Modem #2 Modem HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
Çevre Birimleri: Yazıcı HP 2500C Series Printer Yazıcı HP Color LaserJet 2800 Series PS Yazıcı Microsoft Office Document Image Writer Yazıcı Microsoft XPS Document Writer USB1 denetleyici Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller USB1 denetleyici Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller USB1 denetleyici Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller USB1 denetleyici Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller USB2 denetleyici Intel 82801GBM ICH7-M - Enhanced USB2 Controller USB-Aygıt HP Bluetooth Module Akü Microsoft AC Bağdaştırıcısı Akü Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi Pili
bios da sata hdd kısımlarındaydı yanılmıyorsam sata native modunu disable olarak degiştirip deneyin
eğer bios dan değiştirip denerseniz ve yine de olmazsa sata sürücüsü gömülmüş bir xp cd si kullanmanız gerekecek en azından ben öyle biliyorum ama sanırım usb den fln başka yolları da vardı biraz araştırırsanız bulursunuz ama biraz uğraşmanız gerekeceğini tahmin ediyorum
aynı sorun benim de leptopta vardı bios tan çok ufak bir ayarı ile sorunu hallettim
dostum biosuna gir ve menülerini söyle burdaki arkadalardan birisi sana yardımcı olur olmazsa ben olurum
seventyseven dediği gibi çok hafif bir ayar ile sorun hallediliyor sorun vista da değil , xp de de oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: seventyseven
bios da sata hdd kısımlarındaydı yanılmıyorsam sata native modunu disable olarak degiştirip deneyin
Teşekkürler.Fazla uğraşmadan halletim sayende:).driverlarda sorun çıkartmadı.Compaq sitesi baya güzel driver konusunda. sonunda kurtuldum şu vistadan .