Arkadaşlar visual basic'te sayı tahmin etme programının kodlarını yazar mısınız yeni öğreniyorum damesEla tuttugum sayı 13 olsun 13 ten aşağı ise yukarı 13 ten yukarı ise aşağı desin.eşit ise tebrikler dogru desin ama 3 tane tahmin etme hakkı olsun.ben yapıyorumda hoca dıyor kı 3 tane tahmin etme hakkım olsun onu yapamıyorum.sürekli tahmin ediyor
vb bilmiyorum ama c# olarak vereyim. Amma senin işine yarar amma başkasınını işine yarar :).
Console.WriteLine("Tuttuğunuz sayıyı yazınız");//Kullanıcıya bir sayı girilmesi için mesaj verdik. int tutulansayi = int.Parse(Console.ReadLine());//Kullanıcının girdiği sayıyı değişkene atadık. Console.Clear();//Tahmin edecek kişi kullanıcının tuttuğu sayıyı görmemesi için ekranı temizlettirdik. Console.WriteLine("Lütfen tahmin hakkınızı kullanın");//Kullanıcı tahmin hakkına başlıyor. int i = 0;
for (i = 1; i < 4; i++)//Kullanıcıya 3 tahmin hakkı vermek için for methodu kullandık. { int tahmin = int.Parse(Console.ReadLine());//Tahmin edecek kullanıcının girdiği sayıyı değişkene atadık. if (tutulansayi == tahmin)//tutulan sayı ile tahmin edilen sayıyı sorguladık. doğru ise mesajla belirttik. { Console.WriteLine("Tebrikler tahmininiz doğru = " + tutulansayi); i = 4;//tahmin doğru yapıldığından for methodu sonlanmasını için gerekli şartı oluşturduk. } else if (tutulansayi < tahmin)//tutulan sayı küçükse tahmin edilen sayıdan { Console.WriteLine("Daha küçük sayı giriniz");//ilgili mesajı verdirdik. if (i == 3)//eğer kullanıcı 3. hakkına ulaştıysa bir satır yukarıdaki mesajı sildiriyoruz. çünkü son satırdaki tahmin hakkının bittiğini belirteceğiz. eğer bunu belirtmez isek 3. tahmin hakkından sonra yine "daha küçük bir sayı giriniz" mesajı verecek ve sonra uygulamayı bitirecekti. Console.Clear(); } else if (tutulansayi > tahmin)//tutulan sayı büyükse tahmin edilenden { Console.WriteLine("Daha büyük sayı giriniz");//ilgili mesajı verdirdik. if (i == 3) Console.Clear();//yukarıda açıkladım. aynı durum burada da geçerli. } } if (i == 4)//Kullanıcı 3 hakkını kullanıpda sayıyı doğru tahmin edemediyse aşağıdaki mesajı verdirerek uygulamayı sonlandırıyoruz. Console.WriteLine("Tahmin hakkınız bitti. Kaybettiniz"); Console.ReadKey();
Sanırım istediğin şey bu.vb.net 2010'da yaptım.Öncelikle bir adet buton,2 adet label ekliyorsun daha sonra kod kısmına aşşağıdakileri yazıyorsun.Kod kısmında her kodun işlevi yanına yazılmıştır.Umarım işine yarar
Public Class Form1 Dim sayi As Integer 'Bilgisayarın tuttuğu sayının atandığı değişken tanımı Dim deger As String 'kullanıcının gireceği değerin tutulacağı değişkenin tanımı Dim sayac As Integer 'kullanıcıya kaçıncı tahminde bildiğini söylemesi için yazılan sayaç değişkeninin tanımı
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load sayi = CInt(Rnd() * 100) 'bilgisayarın 0 ile 100 aralığında rastgele sayı tutması için yazılan kod
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click sayac = sayac + 1 'butonun her tıklama olayında sayacın 1 artması için yazılan kod For i = 0 To 2 'sadece 3 kez giriş yapabilinmesi için kurulan döngü kodu deger = InputBox("Lütfen 0 ile 100 arasında bir sayı tahmin ediniz!!!") 'kullanıcıdan değer alınması için yazılan kod If Not IsNumeric(deger) Then ' eğer girilen değer sayısal değilse hata mesajı vermesi için yazılan kod MsgBox("Lütfen sayı giriniz!!!")
End If If Val(deger) = sayi Then 'eğer sayı doğruysa verilecek mesajın yazıldığı kod MsgBox("Tebrikler " & sayac & " .kerede bildiniz :) Tutulan sayı= " & sayi) End If If Val(deger) < sayi Then 'eğer girilen sayı bilgisayarın tuttuğu sayıdan küçükse verilecek mesajın kodu MsgBox("Yukarı")
End If If Val(deger) > sayi Then 'eğer girilen sayı bilgisayatın tuttuğu sayıdan büyükse verilecek mesajın kodu MsgBox("Aşağı")
End If
Next MsgBox("Tahmin hakkınız bitmiştir :(") '3 kez tahmin hakkı bittikten sonra verilecek mesajın kodu Button1.Text = "Yeniden başla" '3 kez tahmin hakkı bittikten sonra isterse tekrar oynayabileceğinin belirtilmesi için butonun isminin değiştirildiği kod