Şimdi Ara

Vites zor geçiyor ya da hiç geçmiyor (Renault 19 Europa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Renault 19 Europa aracımda bir süredir debriyaja basınca gelen sürtünme sesine benzer bir ses vardı.
    Usta sesi dinledi, şanzıman inecek iş biraz uzun deyince arabayı bırakamadım çünkü hergün aktif kullanıyorum iş dolayısıyla..
    Sonra vites geçişleri zorlaşmaya başladı, bugün de hiç geçmiyor.
    Mesela 3. viteste giderken durdum, boşa aldığımda araba çalışırken hiç bir vitese geçmiyor.
    Arabayı stop etmek zorunda kalıyorum. Motor çalışmazken vites geçişi oluyor. Ama mesela motor kapalıyken 1. vitese aldım, debriyaja basıp motoru çalıştırdığımda araba hafif silkeleniyor ve ayağım debriyajda olmasına rağmen ilerlemeye başlıyor.
    Ben Afyon'da küçük bir ilçede olduğum için ve bu işlerden pek anlamadığım için kazık yemek de istemiyorum.
    Sorun ne olabilir, nasıl çözülür ve tahmini maliyet nedir?
    Şimdiden teşekkür ederim...

• o ses bilya sesidir. baskı balata değişince düzelir
  • baskı balata değişecek en kötü 500
  • Baskı balata ve bilya değiştirmen gerekicek. İşçilği 150 lira filan oluyor daha cuzuada bulabilirsiniz.
  • Baskı balata tamamen bitmiş. Benzer sorun başıma gelmişti. Vitese takmak zor oluyordu. O yüzden vitesten çıkarmamıştım. Kırmızı ışıkta durduğumda öndeki araba ile bayağı mesafe bırakıyordum. Çünkü ayağım debriyajda köküne kadar basılı olsa bile araba hafif hafif ileri giderdi. Baskı balata değişti. Sorun bitti.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Bakı balatayı değişmeden önce vıteslerim normal sekilde geciyordu baskı balata bilya ve takozlar değişti castrol sanzuman yag koyuldu bukez vıtez gecıslerı sertlestı ve hatta 5 vitesle 1 vıtese zor gecıyor, sizde ise değiştirince düzelmiş bende tam tersi oldu değiştirince vasat bir hal aldı sorun neden acaba usta takozlar değişti dye bosluk yok yol yapınca normale dönecek dedi anlıyamadım
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    istanbul da ise 150 tl sanzuman indirecek usta yok,ha Anadoluda olabilir belki onu bilemem , olsada merdiven altı birşeydir minimum 250 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi concorde2000 -- 7 Mayıs 2016; 11:14:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yeni aldım. 98 model alize rne vites geçişleri sıkıntısı takı 200 km yol yapıncaya kadar. Vitesler çok zor geçmeye başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Has bu arada debriyaj halatı yeni takıldı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaNoFmAn M kullanıcısına yanıt
    O zaman usta ayarlayamamıştır.
    Debriyaj tam ayırmıyordur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar. Renault 19 Europa Alize araç aldım.

Klima son kademede bile zayıf üfürüyor. Güçlendirmenin bir yolu varmıdır acaba ? Bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.