Şimdi Ara

Vitesin ters atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bisikletimde şöyle bi problem var ki, vites atması gereken yönün tersine atıyor.
    Vites göstergesi 1'i gösterirken zincir 2. viteste, gösterge 2'yi gösterirken zincir 1. viteste.
    Durum böyle olunca gösterge 3'ü ve daha üst vitesleri gösterirken zincir hiçbir tarafa atmıyor.
    Bu duruma ne sebep olabilir? Bisikletimle ufak bi kaza geçirdim ondan sonra olmaya başladı.
    Bu arada bisikletimin modeli Kron xc150.

• vitesin halatı açılmıştır. kendin yapamayacaksan 5 liraya bisikletçi halleder. gösterge problemi ise belki darbe aldğı için olabilir ya da vitesle beraber düzelebilir de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HünkarBeğendi

vitesin halatı açılmıştır. kendin yapamayacaksan 5 liraya bisikletçi halleder. gösterge problemi ise belki darbe aldğı için olabilir ya da vitesle beraber düzelebilir de.

biraz araştırdım arka vites ayarlarını ama genelde arka vites attırıcının üstündeki H ve L yazan vidalardan hallediliyormuş böyle vites problemleri.
    Vitesin halatı açıldıysa hangi kısımdan sıkabilirim? Malesef yakınlarımda bir bisikletçi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knifesmoke

quote:

vitesin halatı açılmıştır. kendin yapamayacaksan 5 liraya bisikletçi halleder. gösterge problemi ise belki darbe aldğı için olabilir ya da vitesle beraber düzelebilir de.

biraz araştırdım arka vites ayarlarını ama genelde arka vites attırıcının üstündeki H ve L yazan vidalardan hallediliyormuş böyle vites problemleri.
    Vitesin halatı açıldıysa hangi kısımdan sıkabilirim? Malesef yakınlarımda bir bisikletçi yok.

arka vitesini direksiyondan en düşüğe ayarla. arka vitese direksiyondan giden çelik kabloyu contasını gevşeterek sonuna yakın gerdir. ancak bunu yaparken ince ayar yapmalısın deneme yanılma ile mantığını çözmen lazım biraz uğraştırır seni. vites 2 den yukarı çıkmıyorsa h ve l vidaları ile olacak iş değildir o.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: knifesmoke

quote:

arka vitesini direksiyondan en düşüğe ayarla. arka vitese direksiyondan giden çelik kabloyu contasını gevşeterek sonuna yakın gerdir. ancak bunu yaparken ince ayar yapmalısın deneme yanılma ile mantığını çözmen lazım biraz uğraştırır seni. vites 2 den yukarı çıkmıyorsa h ve l vidaları ile olacak iş değildir o.

contayı bayağı bir gevşettim ama vitesin ters atmasında bir değişiklik olmadı malesef. Bu sefer 3. vitese çıkabilmeye başladı ama zincir ve gösterge yine ters gidiyor.
    Direksiyondan vitesi arttırıyorum zincir alt vitese geçiyor. Direksiyondan vitesi düşürünce de zincir üst vitese geçiyor.

• bir fikri olan yok mu arkadaşlar neden vites kolu ters işlevde çalışır? vites kolunun iç mekanizmasıyla mı alakalıdır acaba?
  • Benimki 1 deyken 2 keye atıyor kendi kendine atıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Debriyajın ayak altına kayması
    13 yıl önce açıldı
    tesisatın ters dönmesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.