Şimdi Ara

Vodafone, Türkiye'de 5.5G sunmaya hazır! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
8.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncekileri düzgün versinler önce. Yeni şeylerle uğraşmak yerine alt yapının kuvvetlendirilmesi lazım.

• Bana kalirsa 5g vodafone un son şansı. Kendine ceki duzen verip yatirim yapmazsa çekilir tr den en son. Bu da biz tuketiciler icin kotu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt

Yeni bir teknoloji varken neden eskisine yatırım yapılsın ki, ticari olarakta saçma değil mi? Burada bence operatöre değil de 5G'yi geciktiren düzenleyici kuruma sitem edilmeli. Şuna katılıyorum 4G'de başarılı olamadılar evet ama bunu 5G teknolojisine yapacakları yatırımla telafi etmeliler.

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

5g de guzel yatirim yapip kendilerini duzeltirler ve baz istasyonu sayisini arttirirlarsa rakipsiz olurlar limitsiz tarifeleriyle.

• Bir defa geçeyim dedim pişman ettiler bir daha aman aman.

• kadir1003 kullanıcısına yanıt

Teorik olarak saçma evet ama Türkiye'de alt yapı berbat ve internet hızında resmen rezalet bir sıralamadayız. Alt yapı bu yüzden önemli 5G'de de durumun değişeceğini sanmıyorum.

• BeQuiet! kullanıcısına yanıt

5g de fiber cekmek mecburi olacak o yuzden duzelme olur.

• gsmtr G kullanıcısına yanıt

inşallah dostum

• Şehrin ortasında 10 yıldır 20mbit ile yaşayan ben.....

Çevre site/apartmanların alayında fiber var, bizim suçumuz müstakil ev sahibi olmak...

SuperBox'ın kotasız tarifesi yok... Eskiden vardı... Verdiği maksimum hız 24mbit.

Hiçbir şeyden umudum yok.

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    Ben zamaninda kullandim vodafonu sirf ucuz pwket oldugu icin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bu sartlar ile tr gelecek operator sanmiyorum onun icin satilip cikmaz

• phasan P kullanıcısına yanıt

Turkiye buyuk pazar hocam oyle demeyin. Tabiki kolayliklar saglanmali. Orange, yettel vs gelse super olurdu.

Gelse guzel olurda diger ulke gibi sartlar kolay olmaz

• 5G nin daha ulkemize gelmesine cok var diye dusunuyorum.
    Bir de zaten hepinizin dedigi gibi 4G hizlari malesef yeterli degil ulkemizde operatorlerin.

Arkadasim londra da yasiyor ve vodafone kullaniyor. Gecende muhabbeti acildi. Vodafone un ilgilterede de en yavas internet hizmeti verdigini soyledi. Sanirim vodafone internet hizlarinin genelde yerlerde surunmesi global bir durum arkadaslar.

Tum bunlara ragmen (bu durumu bir kez daha soylemistim) turkcell den vodafone a geceli yaklasik 1 ay oluyor. Istanbul un bir cok semtinde ve eskisehir de kullandim.
    Ozellikle eskisehir in bir cok yerinde internet hizi yaklasik 80 -100 mbit civarinda idi cok sasirdim ve turkcell gibi kullandim.
    Istanbulda da sanki internet hizlari daha iyilestirilmis gibi geldi.
    3 yil once bir turkcell den vodafone a tasima deneyimi yasamistim youtube dan en dusuk cozunurlukte bile video izlemede sikinti, ozellikle merkezi bolgelerde whatsapp a bile baglanamama durumlari yasayarak 1 hafta sonra turkcell e geri donmustum.
    Bu sefer bu derece sikinti yasamiyorum. Bir turkcell olmasa da internet hizi su anda kullanilamaz cildirtacak duzeyde degil diye dusunuyorum.
    Isin bana daha ilginc gelen kismi ise tel gorusme ses kalitesi oldu. Herkes en iyisi turkcell der fakat vodafone da muazzam bir ses kalitesi var. Ozellikle vodafone dan vodafone a muazzam

• 11 yildir baz istasyonu alanında çalışıyorum. Size bunun nasil mümkün olabileceğini şöyle söyleyeyim. Vodafone 4Gde genellikle 2600MHz frekansini tercih ediyor. Diger operatorler 1800-2100 tercih ediyor. Biliyorsunzki mhz büyüdükçe kalite artar kapasite azalir. yani 2600 ile daha kucuk alanda daha yuksek hiz yakalarsiniz. Ayni modemlerdeki 2.4 yada 5ghz gbi. Vodafone 5G yide 2600 ile calistirmak istiyor. Normalde 5G dedigimz sey aslnda 3500MHz . Buda nedemek oluyor daha uzun alan daha kalitesiz 5G. Yani aslnda tam bi 5G değil ki malum vodafone zaten LTE kalitesk en kotu öperator hem baz istasyonu sayisi cok az hemde frekans bandi kötü. Kisacasi anlattığı sey lte frekansindan 5G vermek. 5G miz bile sahte :)

Edit: Bu arada yurtdışına seminere showrooma dizayn isine gitmis birisi olarakta soyleyeyim bizim ulkemizde mevzuat cok geniş olmadığından sebeke kalitesi avrupaya gore cok yukarda. Avrupada caddelerde aydinlatma direklerinre catilara belli mesafelerde ve belli güçlerde koymak gerekiyor. Biz her operator kapasina gore koyuyor. Oyuzden avrupada önde olduğumuz nadir konulardan birisi bu. Bizde istanbulda yola çıkan birisi Rize'ye gidene kadar Turkcell ile kesintisiz maç yayını izlet Avrupa'da mumkunati yok o mesafede. Elbette cekmeyen yerlerimiz var vs ama Avrupaya kiyasla cok ondeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 31 Ağustos 2024; 10:50:16 >

• turuncutimsah T kullanıcısına yanıt
    Vodafobe genelde cekim ve ses odakli calisiyor ama internet genel olarak duduk kaliyor 700 istemeside bundan kaynakli cekim iyi olsun internet onemli degil diyorlar

• Metin* kullanıcısına yanıt

5G değil 5.5G  

• Vodafone köyde çekmiyor, yazıyorum çekmiyor diye hesbıma 500 tl indirim atıyorlar, kardeşim konuşamıyorum inidirimi ne yapayım?

• Ben bi dolaşıp geliyim Turkcellde 3.99G var diyorlar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.