Şimdi Ara

Vodafone yanımda ,5G seçeneği Aktif oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanımda uygulamasında ,5G yi aktif et seçeneği geldi ,yakın bir zamanda ihalemi var ? Ona göre 5G telefon alacağım.Adamların bu yönünü çok seviyorum ,abi gerçekten insanı heyecanlandırabiliyorlar acaba bugün ; Vodafone ne yapacak diye ,geri kafalılıktan çıkmışlar ,ileriye dönük gidiyorlar ,tamam yatırımda geri kalmış olabilirler .Ama hep birşeylerin ışığını veriyorlar. 😉Ben şimdi 5G ye geçtim mi cihaz dışında ,simkart değişmesi lazimmmıdır .?(Simkart 3 hafta önce değişti )Birde frekans ihalesi olmadan nasıl pilot bölgelerde ,5G verebiliyorlar. ? Vodafone yanımda ,5G seçeneği Aktif oldu

Vodafone yanımda ,5G seçeneği Aktif oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-126D2940A -- 25 Aralık 2020; 4:1:13 >

• 4G'yi verdikleri gibi. 900 MHz'de 2G + 4G + 5G yaparlar. :D

• Önce 4.5g yi halletsinler, eskisi kadar olmasada hala bazı yerlerde 2g hızında 4g veriyorlar:)
  • 2G üzerinden 5G hizmeti neyse güzel gelişme
  • 3G’de maksimum 100 mbps hız alıyordum. 4.5G’de de maksimum 100 mbps hız alıyorum. Değişen tek şey şarjın daha uzun gitmesi oldu. 5G’de ne değişecek ki? İnsanları tüketime yönlendiriyorlar.
  • Dilaver Çelimli D kullanıcısına yanıt

3g de 100mbps hız almayı nasıl başardınız?Vodafone yanımda ,5G seçeneği Aktif oldu Vodafone yanımda ,5G seçeneği Aktif oldu 

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Burada vurgulanan şey hayatımızda pek bir şey değiştirmediği. Rakamlara takılma. Akıllı telefon kullanan son tüketicinin hayatında pek bir şey değiştirmemesi. Diğer alanlarda faydası olmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    3G'de 42mbps falan alırsınız maksimum. Ki onu baz istasyonuna tek siz bağlansaniz yine vermez Vodafone.

Sizin hayatınızda değişen birşey olmamış olabilir .Bu diğer kişileri İnternette kotaya takılmadan kullananları hız anlamında değiştirdi.

• Tamam, tespitim doğru olmayabilir. 40-50 mbps hız sunuluyor olabilir 3G’de. Ama ben hala bu evrimleşme sürecinin tüketime faydası olduğunu düşünüyorum. Konuyu uzatmayalım. Cepten internet için 30 megabit bile ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilecek bir hız.
    HSPA+ ile teoride 337Mbit, pratikte ise 42Mbit. Geçen ay 50Mbit sabit internet bağlattık, 45Mbite yakın alıyoruz ki bence şuanda fazlasıyla yeterli ama bu demek değil ki 3G sabit kalsın herkes 40Mbit alsın zaten yeterli zira bir baz istasyonuna 30 kişi(?) bağlanabiliyor, herkese 1.5Mbit versek yeterli kalır mıydı sizce? Tabi ki bir tane baz istasyonu 30 kişi örneği biraz absürt ama genele de yayabiliriz (özelikle Esenyurt, Bağcılar vb gibi yüksek yoğunluklu yerlerde)
  • 3g görünümlü 5gdir o 😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5G’de kalsak olmaz mı? 😂
    5g’de faturalar değişecek. şimdiden hazırlanın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhale olsa bile 2022'den öncesi hayal.

2015 yazında 4.5g gündeme geldi nisan 2016'da hizmete girdi.

• Bugün bir yöneticisiyle görüştüm 2021 sonu gibi olabileceğini söyledi, ayrıca suanda 5g telefon almanın riskli olduğunu iletti çünkü verilecek frekanslar belli değilmiş.

• mrtgfb M kullanıcısına yanıt

Her ne kadar net belli olmasa da genelde bizde Avrupa'da kullanılan frekanslar kullanılıyor. Bundan dolayı da Avrupa için üretilmiş ve frekans desteği ve taşıyıcı desteği iyi olan Xiaomi Mi 10T gibi cihazlar şimdiden alınsa da ileride iş görecektir. Ancak daha alt modellerde desteklenmeyen frekanslar olabiliyor ve bunları satın almak dedikleri gibi biraz risk. Mesela Xiaomi'nin eski modelleri bizdeki 4G'nin kapsama frekansı olan 800 MHz'i kullanamıyordu. Diğer frekanslardan hizmet veriyordu ama kapsaması en iyi frekansı kullanamıyordu. Yine de ihale yapılmadan çok da aceleci olmanın anlamı yok. İhale yapılsa ve bu yıl 5G'den sinyal verilse bile, kısa vadede her yerin kapsanması söz konusu değil.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Hakısınız hocam bilgilendirme için teşekkür ediyorum, ancak aldığım bilgi 2021 yıl sonunda ihale olabileceği ancak şuan devlette parada gerektiğinden dolayı öne çekebileceğini söylediler.. Maksimum 2021 sonu veya 2022 başı..

• mrtgfb M kullanıcısına yanıt

Aslında ihale olmadan da verebilirler ama bu durumda eldeki frekanslarla 4G hızlarında bir 5G verirler, bir artısı olmaz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.