|
Bildirim
Olayın emisyon ölçüm değerinin yüksek çıkması falan değil. amerika - almanya arasındaki soğuk savaş öncesi atışmalar. Dikkatle bakarsanız volkswagen arabalarla beraber audi ve tek tük bmw arabalar da var.
eğer amerikanın derdi çevre olsaydı kyoto çevre sözleşmesinden çıkmazdı. amerikanın düşüneceği en son şey çevre olur. bu arabalar burada satılsın diyenler var. Türkiye'de 2. el araçların ithali yasak. Bilginiz olsun. Onun bunun çöpü satılmıyor Türkiye'de. (almanlar her zaman ki gibi alavere dalavere yaparlarsa o ayrı) Yerini merak edenlere:https://goo.gl/maps/KJpZ1Ukrfqt |
|
ABD'de bu kadar aracı onaramayıp depoda tutmak zorunda kalmasının en büyük sebebi düzenlemelere uyabilmek için bütün emisyon kontrol sistemini değiştirmek zorunda kalmış olması. Avrupadaysa sadece yazılım ile sağlanan pek de efektif olamayan düzeltme yeterli oluyor. Ve doğal olarak ABDdeki düzeltme çok daha masraflı oluyor.
Sonuç olarak ABD'de onarılanların NOx emisyonunun %80-95 aralığında azaldığı, Avrupadakilerde ise %19-37 oranında azalma görüldüğü öne sürülüyor. https://www.thesun.co.uk/motors/5929448/volkswagen-dieselgate-fix-in-europe-is-up-to-three-times-less-effective-than-in-us-and-is-much-cheaper/ |
VW haksızdır haklıdır bilemem.Ama Dizele karsı takınılan bu tavır cok hos degil ve Fransa da tepkiler yukseliyor diye bir haber okudum.
Sen 215.000 Passatın cıkardıgı gazı 1 gemi cıkarırken,Dunya kadar is makinası,Agır arac,Tır,Kamyon,Kamyonet,Otobus varken sadece Dizele bu savası acmayı ben dogru ve adil bulmuyorum. Elektrikli arac da Benzinlinin en az %50 si kadar cevreyi kirletiyor demisti Fiat, Pili yaptın hadi uretimini falan gectik o pil basta 200Km gitti sonra 150 dustu sonra 100 e dustu at yerine yenisini koy bu bataryalar vs ne olacak?Hicbir zaman ya da yakın zamanda bana Benzinli aracın konforunu sunamayacak.Bulunabilirlik,depolama rahatlıgı vs ben daga cıkacam depoma koyarım 20 litre Benzin,Mazot icabında eklerim. Ayrıca LPG yonlendiriyorsun.Dunya kadar kaza haberi goruyoruz araclar patlıyor Aileler yok oluyor.Ucak gibi karakutu da yok acaba arac Benzin yada Dizel olsa bu insanlar kurtulabilir miydi diye?Canım gazı kesiyor.2000 liralık mekanizma pratikte kesiyor teoride kesiyor mu?Koy mankenleri vur bariyere ya da arkadan yandan vursun biri gorelim pratikte patlıyor mu patlamıyor mu?Ustelik arkada kocaman tuple gezenler o riski digerlerine de dagıtıyor. Ben Dizele takınılan agresif,sert,dusmanca tavra sonuna kadar karsıyım.VW olarak getir o aracları TR ye Polo 40 Jetta,Golf 50 Passat 70.000 TL de bir Golf de biz alırız.Arkamda 2000-10000TL arasındaki maliyetle kocaman tuple korku icinde gezecegime mis gibi Dizelle gezerim. |
O kesim VW’e b.k sürdürmeyen tayfa. Adamlar hatalarını kendileri kabul ediyor ama kullaıcılar ve mala taparcılar kabullenemiyor... :)
|
Türkiye de bu konu pek gündeme gelmedi. Sanki bize gönderdiği araçların hepsi bu soruna dahil değilmiş gibi. Millet tazminat aldı araç değişimi aldı. Garip .
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|