arkadaslar 2009 model touran aracimda motor sogutma suyunun zamanla azaldigini gordum.gozle gorulur herhang bir kacak yok.dlik oldugunu zannetmiyorum.eger delik olsaydi su azalmasi daha hizli bir sekilde olurdu.1 sene icerisinde su seviyesinin maximumdan minimumun yarim cm altina indigini gordum.uzerine antifriz yukledim.max.a getirdim.tekrar zamanla azaldigini gordum.aklima takilanlari iletmek istiyorum. 1 bu durum normalmidir 2 bu tur bir problem neden kaynaklaniyor olabilir 3 su seviyesi minimumun altina indiginde hava yapmis olabilirmi. 4 uzun donemde yavas yavas su eksilttigini goz onunde bulundurarak gerektiginde su ekleyecek bu sekilde uzun yol yapabilirmiyim.
acemyyA
kullanıcısına yanıt
Eksiltmemesi lazım. Sistem tamamen kapalı olduğu için buharlaşma vs. yapmayacağı için eksiltmemesi lazım. Ben aracı her yıl bakıma sokarım. Daha antifreeze veya su eklediklerini görmedim.
Radyatörde veya hortumlarda kaçak yoksa benim aklıma tek bir şey gelir: Silindir kapak contası. Yağ çubuğunu çekerek kontrol edin. Motor yağı çamurumsu gri bir renk almışsa ve beyaz renkli gres yağına (mayoneze) benzer baloncuklar varsa sebebi bu olabilir. Yani o eksilen su motor yağına karışıyordur ve köpürme yapmıştır.
Yalnız bazen bu durumdan kaynaklanmayan bir motor yağı köpürmesi de olabilir. Bunun motora bir zararı olmadığı için iyi ayırt etmek gereklidir. Ben olsam yetkili servislerin birine gösterirdim.
İyi günler...
quote:
Orijinalden alıntı: acemyy
arkadaslar 2009 model touran aracimda motor sogutma suyunun zamanla azaldigini gordum.gozle gorulur herhang bir kacak yok.dlik oldugunu zannetmiyorum.eger delik olsaydi su azalmasi daha hizli bir sekilde olurdu.1 sene icerisinde su seviyesinin maximumdan minimumun yarim cm altina indigini gordum.uzerine antifriz yukledim.max.a getirdim.tekrar zamanla azaldigini gordum.aklima takilanlari iletmek istiyorum. 1 bu durum normalmidir 2 bu tur bir problem neden kaynaklaniyor olabilir 3 su seviyesi minimumun altina indiginde hava yapmis olabilirmi. 4 uzun donemde yavas yavas su eksilttigini goz onunde bulundurarak gerektiginde su ekleyecek bu sekilde uzun yol yapabilirmiyim.
bir muddet kullandiktan sonra motoru durduruyorum. kaputu aciyorum.su ekledigimiz yerdeki mavi kapaktan sanki hava kaciyormus gibi ses geliyor.sonuna kadar kapali olmasina ragmen. farkettim sonra kendi kendime belki de sistemin calisma duzenidir dedim.belki de havayi disari atiyordum dedim.sonra da aklima geldi hava cikarsa su da buhar olup cikabilir diye dusundum.gorusleriniz nelerdir. hic dikkat eden oldumu bilmiyorum.