Volvo forumlarını uzun bir süredir okuyorum ama aşağıdaki konularda, bir arada ve çok net bir bilgiye rastlayamadım. (Eğer görmediysem bu tekrar için özür dilerim)
Not : Sorularım güncel kasa S60, V70, XC70 modelleri ile ilgilidir.
1. Motor tipleri neler : Dizel ve Benzinli olarak. Örnek D3, D5 T5, T6 vb kodlamanın anlamı ne? 2. Aynı tipte motorlarda HP/Tork aynı mıdır. Örnek aynı yıl üretilen D5 motorda farklı HP ve Tork var mıdır? 3. Bazı okuduğum yazılarda Motorların Alüminyum bazlı olduğu bu nedenle motorun aşırı hararet yapması durumunda ömrünün kısalabileceği hatta sonradan beklenmeyen sorunlara yol açabileceği söyleniyordu. Özellikle 2. el araçların ekspertizinde bu durumun tespitinin neredeyse imkansız olduğu yazılıyor. Bu gerçek midir, hurafe midir? 4. Şu ana kadar çıkmış Benzinli ve Dizel motorlarda tüm sorunlardan arınmış motorlar hangi model yılından itibaren başlıyor. Mümkünse, Motor tip, kod ve yıl olarak belirtir misiniz. Örnek : T6 - 2.0 - 2004 gibi. Siz hangi motor tipini tavsiye edersiniz, neden? 5. Volvo'da bildiğim kadarı ile Powershift ve Gearshift olarak 2 tip şanzıman var. Bunların özellikleri ve +/- leri nelerdir? 6. Şanzımanlarda Alüminyum bazlı diye biliyorum, bu durumda aşırı ısınma(yağsız kalma v.b yüzünden) veya zorlanma vb nedeni ile şanzımanda oluşan ve potansiyel sorun çıkarma riskleri 2. el ekspertizde tesbit edilebilir mi? 7. Şu ana kadar çıkmış otomatik şanzımanlarda tüm sorunlardan arınmış olanlar hangi model yılından itibaren başlıyor, siz hangisini tavsiye edersiniz, neden? 8. V70 ile XC 70 arasındaki tek fark, XC'nin 4x4 olması mıdır, başka farklar var mı? 9. S60 ile V70 aynı platform diye biliyorum. Tek fark, V70 in SW oluşu mu, başka farklar da var mı? 10. Volvo Dizel motorların yapısı nedeni ile direksiyonların uzun turlu olduğunu biliyorum. Aynı şey Benzinli motor için de geçerli mi?. XC70 farklı diye biliyorum, doğru mu?
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Saygılar,
Volvo duayenleri tatilde herhalde
25 kişi bakmış tek bir yorum bile yapılmamış henüz....
Valla, zor sorular olmuş, onca zamandır Volvo ile ilgileniyorum beni bile aşıyor bazıları:)
Bu sorulara hakkıyla cevap vermek 3 saat alır. %90'nının cevabı dağınık şekilde de olsa forumdaki sayfalarda var. Soruları soran biraz vakit verirse çoğunun cevabına ulaşabilir.
dasarumD
kullanıcısına yanıt
12 nisan da 2011 model d3 motor V70 satın aldım...inanın kullanmaya kıyamıyorum...onu çok seviyorum, bugüne kadar sahip olduğum en güzel ve güçlü araba...2000 motor, 163 HP ve 400 NM tork...kalitesi her bir detayından farkediliyor yaaaa...artık başka arabada gözüm yok, bu benim bir hayalimdi ve gerçek olduğuna inanamadım, hala da rüyada gibiyim...ilk sahibi ona o kadar çok güzel bakmış ki...inşallah ben de onu korur kollarım..Henüz şehirlerarası uzun yolda kullanmadım..Ankara da 2-3 defa şehir içinde kullandım, o kadar rahat ve konforlu anlatamam ve de çok yakışıklı...::)) aracı satın alırken, sahibi ile tanışıp konuştuğumda, araca dair söylediği her sözde ne kadar haklı olduğunu görmek, hissetmek ve yaşamak öyle güzel ki...VOLVO V70 İÇİN SÖYLENECEK TEK BİR ŞEY VAR...ANLATILMAZ YAŞANIRRRRR...
oceanraceO
kullanıcısına yanıt
Güle güle kullanın. Çok güzel bir araç.
aknasmub
kullanıcısına yanıt
ÇOK TŞK EDERİM, DAHA GÜZELLERİ SİZLERİN OLSUN İNŞ....