Şimdi Ara

Volvo s60 1.6d drive powershift hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakin bir zamanda 2012 model 150 binde 1.6d drive powershift bir arac aldim.

Aslinda niyet baska aractaydi ama bu araci uygun fiyata buldugum icin kacirmak istemedim. Arac kazasiz tramersiz sadece benzin kapaginin altinda cizik var ve ilk sahibinden aldim.

Ancak kendisi 110 bine kadar yetkili serviste baktirmis araci, sonra her 10 binde boschcarservice lerde bakim yaptirmis.

Bende titizlikten dolayi aldigimda hemen lastikleri yeniledim, yamuk jantlar duzeltildi, rot balans ayari yapildi, 4 diski de tornada elden gecirttim. On arka balatalari yeniledim. Triger devirdaim motor yagi tum filtreler powershift yagi ve filtresini de arkastan ayrilan bir ustada degistirdim.

Motor yagi ve tum filtrelerin degisimi
    Triger ve devir daim
    Yeni sogutma suyu ve antifriz
    4 adet 215-50-17 dunlop kis lastigi ve balans
    4 adet diskin tornalanmasi
    On arka fren balatalari
    Rot ayari ve yeniden balans
    7 litre sanziman yagi ve filtresi
    Toplam 5200 tl harcandi

Arac zaten oldukca temiz deri koltuklar cok iyi durumda

Tek sorun su

Aracta ilk hareketi ani yaptiginizda
    Veya
    Bayirda kalkis yaparken ve ozellikle arac yukluyse
    Sert titremelerle kalkiyor
    Sakince kalkislar sorunsuz

Ayrica 3-4-5 inci viteslerde gaza biraz fazla basarsaniz devir saati bosa donercesine yukseliyor ama arac daha yavas hizlaniyor

Usta bu sekilde kullanmanda sorun yok dedi
    Yolda birakmaz dedi
    Eger yaptircaksa kavrama degisecek dedi

Aracin 150 bin km ye kadar kavramasi degismemis
    Bence omru dolmak uzere

Simdi tecrube edenler ozellikle
    Volvo ford 1.6 dizel powershift araclarda tecrubelilere soruyorum

Aracin 150 bine kadar orjinal kavrama ile gelmesi her nekadar iddiali ise de omru dolmak uzeremidir?

Usta bi halde binmeye devam et bu ariza kronik yolda birakmaz merak
    Etme derken oldukca ciddiydi ancak bu sekilde devam etmek riskli degilmi?

Ben eger kavramayi degistirin dersem yenisinde bu titreme ve devir saatinin dalgalanmasi tekrar olmayacakmi?

Maliyetin 4-6 bin araliginda oldugu soyleniyor. Yakin zamanda yaptiran oldumu?

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracı bahs ettiğin şekilde satamazsın, belliki kendide için rahat ederek binemezsin. Değiştir kavramayı kurtul.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir sure kullanacaksaniz araci kavraminin degisiminde sorun yok bence..Ben olsam degistiririm imkanim varsa..Ford'un cift kavrama Powershift sanzimani kullaniliyor sanirim...Zamani dolmus olabilir..

• Araci binmek icin aldim

Powershift kavrama degisimi hakkinda bilgisi olan varmi?

• Powershift kullanıcısı değilim ama çift kavrama+Volvo iyi bir ücret ödeyeceğiniz aşikar. Corsa’nın tek kavraması için 4000 ödendi oradan pay biçiyorum.

• Merhaba
    Bahsettigim gibi aracta aslinda sorun yok

Soyleki
    Kalkista sakince kalkarsam hic sorun yok Duz yolda Arac yuklu de olsa sorun yok

Ama eger dip gazla kalkmak istersem veya Yokuslarda Arac bos olsa dahi 2-3 kez sertce titriyor sanki biri arkadan vuruyor gibi darbe gibi

Diger yandan sakin hizlanmalarda devir saatinde dalgalanma olmuyor ama yine ozellikle 3-4 viteslerde dip gaz durumunda araba devir aliyor ama bosa donuyor gibi oluyor

Yokmudur tecrubeli biri konu hk bilgi verebilecek?

• Kavrama çöp, Değişecek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volvo s80 2.4d
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kavrama cop derken? Eger cop olsa araba hic gitmezdi. İnternette bazi firmalar kavramayi revizyon yapiyorlarmis. Bilginiz varmi?

• Son durum su sekilde

Arkas servis kavrama degisimi kiti iscilik dahil 5000 tl diyor

Arkastan ayrilma usta ise aracinda bisey yok gittigi yere kadar gir boyle zaten daha uzun sure seni goturur 5000 tl cebinde kalsin diyor

Bugun araci yeniden denedim bu sefer manuelde kullandim titreme ve devir kacirma da hic yapmadi

Kafam karisti

Yokmu bilgisi olan?

• Baskı balata o km ye kadar iyi bile gitmiş. Normalde ortalama 100bin km den sonra çift kavramalı şanzımana sahip araçlarda baskı balata değişir. Tabii bu olay şehiriçi veya uzun yol kullanımına göre de değişir.

Benim tavsiyem işçiliğine güvendiğiniz bir özel serviste yaptırın. Parçaları internetten uyguna mal edebilirsiniz. Ben olsam en kötü 5bin tl bulup değiştiririm. Usta nerde trak orda bırak demeye çalışmış ama hem kullanımda tedirgin eder hem de bir zaman sonra vitesler de geçmemeye başlayabilir. Zamanında değişmeyip zorlanan baskı balata şanzımanın vites değiştirici vs. parçalarına da zarar verebilir.
  • Arkas Volvo servisi kavrama değişimi için 5000 tl dediyse çok uygun bence bir ynlışlık olmasın fiyatta ?

• Eskidende volvom vardi bana ozel indirimli fiyat

İnternetten link verebilirmisiniz?

• Saatli bomba kombinasyonu PSA motor Ford ŞANZIMAN v40 ı olan bir arkadaşımın başına geldi yolda kalınca değiştirdi bozulmasda aynı paraya çıkacaktım diyordu

• Del Boske D kullanıcısına yanıt
    5000 lira gibi bir rakama yetkili serviste kavrama değiştiriyorsanız bence hiç sormanıza araştırmanıza gerek yok, zaten bu belirli aralıklarla değiştirilmesi gereken bir parça. değiştirin kafanız rahat olsun aracınızı daha rahat kullanın. (V40 d2 pwr kullanıcısıyım, kavrama değiştiğinde farkı hissedeceksiniz araç ciddi rahatlıyor)
  • Ustanızın dediği doğru. Bu araç seni yolda bırakmaz ama şikayetlerin gittikçe artar. Atıyorum bundan 6 ay sonra sakin kalkışlarda da titreme yapar vs. Bu masrafı eninde sonunda yapacaksın ister şimdi ister daha sonra. Benim tavsiyem hazır serviste ucuz yakalamışken çıkart aradan. Muhtemelen 2 yıl da garanti verirler kavramaya kafan rahat binersin.Şuan kış bakımları vs derken bütün serivler kampayada özellikle garantisi dolmuş araçlar için. Bu masrafı 6 ay sonrada yapabilirsin ama o zaman servisten 5 bin tl fiyat alabilecek misin emin değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.