< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 4 Ekim 2024; 16:44:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Volvo S60 (2011-2018) Tavsiye
-
- Büyükşehirde misiniz, ustanız var mı? Bu arabanın dilinden anlayabilecek misiniz, yoksa kırsalın kasaplarına mı teslim edeceksiniz?
- Yedek parçası gani, her şekilde hele internet çağında bulunur ama paranız var mı? Dediğim gibi bu araba premium sınıfta bir araç, alırken ucuz olabilir ama sarf maliyeti (özellikle kozmetik, kaporta, elektronik) Renault-Fiat-Ford gibi markalara göre fazladır, bunu kenara yazmak lazım.
- Arabayı kimden aldığınız fevkalade mühim: Bu arabayı öyle gazlayarak, uçarak kaçarak sürecek, bakımını yağını eksik edecek adamdan/şirketten almamak lazım. Amiyane tabirle efendi adam arabasıdır, vurup kırmaya gelmez, kandırıp sürmek gerekir. Aldığınız kişi düzgünse uzun yıllar sağlıkla hizmet eder.
-
2014'te 2011 s60 kuzenimde vardı basit bir parça radyatör çıkış borusu mu parmak kadar bir parça. ara tara deli oldu focus için olanı aldı. diyeceksiniz 2011 zaten ford ama olsun. geçen sene iş arkadaşımda 2011 s60 vardı beyin gibi bir şey lazım oldu bulamadı çıkmasını buldu ona da güvenemedi aracı sattı. kısaca parçasında sorun yaşarsın net ama 2011 ford'dur 2018 geely'dir parçası bulunuyordur? çok geniş bir aralık yazmışsın tam beğendiğini göster. bi volvo alsam mı gibi olmuş.
-
Bütçeniz yetiyorsa 2015 ve sonrasına bakmanızı tavsiye ederim, şanzıman güncellendi, 2011-2015 arası powershift kullanıldı, 2015 sonrası tekrar tam otomatik geartronic şanzıman geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2011-2018 aynı kasa diye düşündüğüm için aralık geniş oldu.
motor ve donanım farklarını anlamaya çalışıyorum.
volvo alınır mı diye bir konu içeriği yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
güzel bilgi not aldım.
bu tarihte araç makyaj veya donanım güncellemesi aldı mı hocam
S60 alınacaksa 1.5 t3 aisin şanzımanlı olan alınmalı
Araç sedan olsa da arka koltuklar dar bilginiz olsun
S80de 1.6d motor Ford üretimi, PowerShift şanzıman sıkıntı çıkarabilir,ustanız varsa tamir ettirilir
2.0d versiyonlar Volvo motor şanzıman olup bakımlı araç alınırsa çok sağlamdır.
Eğer geniş araç lazımsa S80, değilse S60 alınır özetle
1.6t4 olan versiyonlar beladır, bulaşmayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 4 Ekim 2024; 20:1:27 >
Bizde var, 2014 1.6d olan versiyon. 225000+ km'de, Advance donanım. Sorunsuz kullanıyoruz.
1.6T4 olandan naçizane uzak durunuz. Şahane performanslı bir motordur, üretildiği zamanın şartlarını düşününce hele. Ancak bu motoru bizde ne servisler ne de ustalar pek anlayamadı, artık yağını mı eksik koydular, Türkiye için bakım aralığını mı tutturamadılar bilemem, üstüne bir de parası az olanlar bu motora LPG ile müdahale ettiler, biraz hor kullandılar; tüm bunlar motorun ve şanzımanın kronik sorunları ile birleşince bela oldu. Sadece benim tanıdığım bildiğim 2 kişi var, sandık motor taktıran.
1.6D olanlar zaten arkadaşlar bahsetmiş, Dv6 Peugeot-Citroen-Ford motorudur, parçasını, ustasını her yerde, her şekilde bulabilirsiniz, zaten öyle kronik sıkıntıları olan ya da can yakan bir motor değildir. 100 kilometrede bu motorla uzun yolda 4.5, şehir içinde 6-6.5 litreler civarında gezersiniz. Şanzıman Ford-Getrag ortak üretimi MPS6 kod adlı şanzımandır, çift kavrama doğası gereği kavramayı yer, yağ sorunları vardır. Sorunlu olsa da veremli bir şanzıman değildir, Ford (C-Max, Focus, Mondeo, Fiesta, Kuga vs.) modelleri de bu şanzımandan çok çektiği için sorunları hem bilinir hem de ustası bulunur. Yine de alacaksanız dikkatli baktırmanız lazım.
1.5T3 olan versiyon, Volvo'nun VEA dediği kendi ailesinde ürettiği, B4154T4 kodlu sonrasında XC40, V40 gibi araçlarda da kullanılan 112kwlik motordur. Daha sonraları Lynk&Co ve Geely'de de kullanıldı sanıyorum. Sadece AW TF-71SC Aisin şanzımanla satıldı. 100 kilometrede bu motorla uzun yolda 6-6.2, şehir içinde 8.8-9 litreler civarında gezersiniz.
Bir de 2.0lar var, D3, D4 ve D5 diye farklı tipleri vardır, güç çıkışlarına göre. Lakin makyajlı kasada D5 yok denecek kadar azdır, parmakla sayılır. Bunlar yine Volvo'nun kendi D4204 ailesinin motorlarıdır, blok aynıdır, turbolar ve yazılımlar farklıdır. İlerleyen süreçte XC90'da falan da kullanılmış motorlardır. Şanzıman yine Aisin. Motor-şanzıman iyi bakılmışsa, yemi suyu eksik edilmemiş ise sıkıntı çıkarmaz, performansları S60'da hele tadından yenmez.
2013'te makyaj gördü, çift fardan tek fara makyajla düştü, buradan anlayabilirsin. Ayrıca makyajsız 1.6d'lerin arkasında DrivE yazar, oradan da çözebilirsin meseleyi.
Her koşulda, makyaj öncesi ve sonrasında iyi yol tutar. Tatlı-sert bir sürüşü vardır, konfor arıyorsanız bir üst sınıfa (S80) bakmanızı öneririm. Makyaj öncesinde bazı yalıtım sorunları vardı, rüzgar sesini falan çok alıyordu, makyajla çözdüler. Direksiyonun turu kısadır, biraz kamyonvari bir dönüş çapı vardır. Bagajı çok küçüktür, 350-400 civarındaydı, günümüz B segmentleri gibi düşünebilirsiniz ancak kullanışlıdır. Kenarında girinti çıkıntı pek yoktur. Araç içi malzeme kalitesi fevkalade iyidir, her Volvo'da olduğu gibi derisi güneş altında kalmayı pek sevmez (ki benim de deri almama sebebim buydu), kumaşsa farklı bir geri dönüştürülmüş malzemeli kumaşı vardır, fevkalade sağlamdır.
Temelde Premium, Advance ve R-Design diye üç farklı donanımı vardır, söylediğim gibi 2013'ün ikinci yarısında makyaj yedi, o ara kısa bir dönem Momentum (Premium'a denk) diye de bir donanımla geldi. Bunlar premium araçlar olduğu için enteresan kombinasyonlar çıkabilir ama kabaca Premium'da sarı halojen farlar, kumaş koltuklar, analog gösterge ve 16" 5 kol jant gelir. Advance'te bunun üstüne mercekli farlar, deri koltuklar (mesela bende bu yok, isteyerek almadım), tavan, 7 inch büyük multimedya ve 17" jant eklenir. R-Design versiyonda ön-arka tampon, yan marşpiyeller değişir, bir nevi spor görünümdür. Süspansiyonu farklı olanlara da denk geldim R-Design için ama dediğim gibi liste geniş.
Bu arabaları illa alacaksanız bence önemli şeyler şunlar:
- Büyükşehirde misiniz, ustanız var mı? Bu arabanın dilinden anlayabilecek misiniz, yoksa kırsalın kasaplarına mı teslim edeceksiniz?
- Yedek parçası gani, her şekilde hele internet çağında bulunur ama paranız var mı? Dediğim gibi bu araba premium sınıfta bir araç, alırken ucuz olabilir ama sarf maliyeti (özellikle kozmetik, kaporta, elektronik) Renault-Fiat-Ford gibi markalara göre fazladır, bunu kenara yazmak lazım.
- Arabayı kimden aldığınız fevkalade mühim: Bu arabayı öyle gazlayarak, uçarak kaçarak sürecek, bakımını yağını eksik edecek adamdan/şirketten almamak lazım. Amiyane tabirle efendi adam arabasıdır, vurup kırmaya gelmez, kandırıp sürmek gerekir. Aldığınız kişi düzgünse uzun yıllar sağlıkla hizmet eder.
Youtube kanalımda arabanın sağına soluna dair birkaç video paylamıştım yakın zamanda, bir göz atın
Özgüryoutube🚗 Discover the unique gauge cluster themes of the Volvo S60 II (2010–2018)! 🚗 In this video, we dive deep into the stunning digital displays of the Volvo S60 II. From the fuel-efficient Eco mode to the sleek Elegant mode and the adrenaline-pumping Sport mode, you'll get an up-close look at how each theme transforms the driving experience. Whether you're a Volvo enthusiast, considering buying an S60, or just love innovative car technology, this video is for you! Watch to see how Volvo combines performance, style, and efficiency through these dynamic gauge cluster themes. 🔥 Don't forget to hit the like button, subscribe for more car content, and let us know in the comments which theme is your favorite! 🔥 #VolvoS60 #Volvo #CarReview #GaugeCluster #DrivingModes #CarTechnology #EcoMode #SportMode #ElegantMode #digitaldisplayhttps://www.youtube.com/watch?v=9ogWClMjhpYDaha sorunuz olursa yazınız haberleşelim
Sağlıkla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneyy1905 -- 5 Ekim 2024; 0:34:44 >
-
2.0 dizel dışına bakma
Hocam benim ihtiyacım olan bilgiden fazlasını anlatmışınız. Harikulade yazı olmuş.
200bin km civarında dizel ilk elden satılık araçlar görüyorum. bu km ler bu araçlar için normal karşılayabilirmiyiz.
Golf den geçiş yapılacak. s60 hacim anlamında bize birşey katmayacak sanımırı
1.6 dizel manuel alınır, akarı kokarı olmadan binilir.
-
2011 S60 1.6 advance dizel manuel kullanıyorum, 2016'da 85bin km de aldım şimdi 220binde. Yağ filtre bakımını ufak tamirleri kendim yapıyorum, PSA motor, Euro 5, basit ve yaygın teknoloji kime göstersen anlar. Uzun yolda çok konforlu araç. Bagaj hacmi az olsa da kullanışlı. Gerekince port bagaj da kullanıyorum. Bir kere arka kapı kilidi arıza yaptı, serviste 5-6bin TL civarında tutar dendi, kendim tamir ettim. Büyük arıza olarak 100bin'de baskı balata yay kırdı, ona kronik dediler komple yenilendi. En son motor kulaklarını yeniledim araç sıfır gibi oldu. Bir de amortisör takozu yenilemiştim onlar da Ford parçası. Balatalar Z-rot vs yenilendi hep Ford uyumlu, bu yüzden uygun fiyata bulmak mümkün. Yakıt tüketimi makul. Ağır bir araç olduğu için bu motor ile pek bir performans beklemeyin. Ben çok memnunum daha uzun yıllar binerim diye düşünüyorum. Temiz bakımlı olursa alın derim. Kardeşimde aynı yıllarda aynı yaş ve km'de aldığı Golf 6 dizel DSG vardı. Motoru da DSG'si de onu çok üzdü çok para harcadı. Sattı kurtuldu. Uzun yolda iki araç kıyaslanamaz, S60 çok daha konforlu bir araç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bakımı güzel yerde yapıldıysa, sahibi de düzgün sürdüyse (Volvo olduğu için kötü ilk sahibe denk gelme ihtimali düşük) bu kilometreler problem yaratmaz, kendi aracımdan kefilim. Yine de her an çıkarabileceği sorunlara madden hazırlıklı olmakta yarar var tabi, kul yapımı sonuçta.
Golften sonra hacim olarak çok fark yaratmaz, rafinelik hissi ve malzeme kalitesi olarak yaratır.
-
1.5 T3 öneririm. Gayet başarılı motor şanzıman uyumu var. Ama şehir içi 10 litreye kadar yakabiliyor.
s80 - s60 fiyatları yakın.
Teşekkürler güzel bilgiler
Foruma yakışır bir bilgilendirme olmuş teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Benden teşekkürler, selamlar.
Haklısınız, benim hatam. Aynı ailenin farklı silindir kodlu ürünleri, XC40 değil V40 ve V40 CC demem lazımdı. Düzelttiğiniz için teşekkürler, esenlikler.
-
Advance donanıma üst oluyor sanırım.
advance üzerine ek paketli modeller varmı s60 ve s80 için hocam
2014-2016 s80 ler mantıklı gelmeye başladı sizce-?
Açıklamada yazdığım gibi, premium araç olunca donanımda çok acayip kombinasyonlar olabilir.
S80 için mesela, VIP donanım var, 2.4 D5 modelleri ile geliyor en düşük, sonrasında 3.0V6 ve 4.4V8 motorlara var. Arka kafalıkları tuşla indirme, arka perde, çift izolasyon cam, ısıtma, soğutma falan diye gider liste. Yanlış hatırlamıyorsam 2015'te girdi bunlardan, devlete makam olarak. Ama şu anda istisnalar dışında kabaca 14-16 yılları için üst donanım Advance'tir.
Dolu araçlarda ekrana dikkat edin, orijinal orta multimedya ekranı olmayanlar nedense çok sevilmiyor camiada.
Öncelik meselesi, aile genişse, konfor arıyorsan, arka koltuklar sık kullanılıyorsa ya da işin gösteriş işiyse (taahhüt, emlak, işverensen) S80.
Aile küçükse, arka koltuğa bagaja çok ihtiyaç yoksa, götürsün getirsin, nispeten de kolay satılsın dersen S60 da olur. Neticede altyapı aynı, kontağı bastığında alacağın hisler farklı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bizde var, 2014 1.6d olan versiyon. 225000+ km'de, Advance donanım. Sorunsuz kullanıyoruz. 1.6T4 olandan naçizane uzak durunuz. Şahane performanslı bir motordur, üretildiği zamanın şartlarını düşününce hele. Ancak bu motoru bizde ne servisler ne de ustalar pek anlayamadı, artık yağını mı eksik koydular, Türkiye için bakım aralığını mı tutturamadılar bilemem, üstüne bir de parası az olanlar bu motora LPG ile müdahale ettiler, biraz hor kullandılar; tüm bunlar motorun ve şanzımanın kronik sorunları ile birleşince bela oldu. Sadece benim tanıdığım bildiğim 2 kişi var, sandık motor taktıran. 1.6D olanlar zaten arkadaşlar bahsetmiş, Dv6 Peugeot-Citroen-Ford motorudur, parçasını, ustasını her yerde, her şekilde bulabilirsiniz, zaten öyle kronik sıkıntıları olan ya da can yakan bir motor değildir. 100 kilometrede bu motorla uzun yolda 4.5, şehir içinde 6-6.5 litreler civarında gezersiniz. Şanzıman Ford-Getrag ortak üretimi MPS6 kod adlı şanzımandır, çift kavrama doğası gereği kavramayı yer, yağ sorunları vardır. Sorunlu olsa da veremli bir şanzıman değildir, Ford (C-Max, Focus, Mondeo, Fiesta, Kuga vs.) modelleri de bu şanzımandan çok çektiği için sorunları hem bilinir hem de ustası bulunur. Yine de alacaksanız dikkatli baktırmanız lazım. 1.5T3 olan versiyon, Volvo'nun VEA dediği kendi ailesinde ürettiği, B4154T4 kodlu sonrasında XC40, V40 gibi araçlarda da kullanılan 112kwlik motordur. Daha sonraları Lynk&Co ve Geely'de de kullanıldı sanıyorum. Sadece AW TF-71SC Aisin şanzımanla satıldı. 100 kilometrede bu motorla uzun yolda 6-6.2, şehir içinde 8.8-9 litreler civarında gezersiniz. Bir de 2.0lar var, D3, D4 ve D5 diye farklı tipleri vardır, güç çıkışlarına göre. Lakin makyajlı kasada D5 yok denecek kadar azdır, parmakla sayılır. Bunlar yine Volvo'nun kendi D4204 ailesinin motorlarıdır, blok aynıdır, turbolar ve yazılımlar farklıdır. İlerleyen süreçte XC90'da falan da kullanılmış motorlardır. Şanzıman yine Aisin. Motor-şanzıman iyi bakılmışsa, yemi suyu eksik edilmemiş ise sıkıntı çıkarmaz, performansları S60'da hele tadından yenmez. 2013'te makyaj gördü, çift fardan tek fara makyajla düştü, buradan anlayabilirsin. Ayrıca makyajsız 1.6d'lerin arkasında DrivE yazar, oradan da çözebilirsin meseleyi. Her koşulda, makyaj öncesi ve sonrasında iyi yol tutar. Tatlı-sert bir sürüşü vardır, konfor arıyorsanız bir üst sınıfa (S80) bakmanızı öneririm. Makyaj öncesinde bazı yalıtım sorunları vardı, rüzgar sesini falan çok alıyordu, makyajla çözdüler. Direksiyonun turu kısadır, biraz kamyonvari bir dönüş çapı vardır. Bagajı çok küçüktür, 350-400 civarındaydı, günümüz B segmentleri gibi düşünebilirsiniz ancak kullanışlıdır. Kenarında girinti çıkıntı pek yoktur. Araç içi malzeme kalitesi fevkalade iyidir, her Volvo'da olduğu gibi derisi güneş altında kalmayı pek sevmez (ki benim de deri almama sebebim buydu), kumaşsa farklı bir geri dönüştürülmüş malzemeli kumaşı vardır, fevkalade sağlamdır. Temelde Premium, Advance ve R-Design diye üç farklı donanımı vardır, söylediğim gibi 2013'ün ikinci yarısında makyaj yedi, o ara kısa bir dönem Momentum (Premium'a denk) diye de bir donanımla geldi. Bunlar premium araçlar olduğu için enteresan kombinasyonlar çıkabilir ama kabaca Premium'da sarı halojen farlar, kumaş koltuklar, analog gösterge ve 16" 5 kol jant gelir. Advance'te bunun üstüne mercekli farlar, deri koltuklar (mesela bende bu yok, isteyerek almadım), tavan, 7 inch büyük multimedya ve 17" jant eklenir. R-Design versiyonda ön-arka tampon, yan marşpiyeller değişir, bir nevi spor görünümdür. Süspansiyonu farklı olanlara da denk geldim R-Design için ama dediğim gibi liste geniş. Bu arabaları illa alacaksanız bence önemli şeyler şunlar: Youtube kanalımda arabanın sağına soluna dair birkaç video paylamıştım yakın zamanda, bir göz atın Özgüryoutube 🚗 Discover the unique gauge cluster themes of the Volvo S60 II (2010–2018)! 🚗
In this video, we dive deep into the stunning digital displays of the Volvo S60 II. From the fuel-efficient Eco mode to the sleek Elegant mode and the adrenaline-pumping Sport mode, you'll get an up-close look at how each theme transforms the driving experience.
Whether you're a Volvo enthusiast, considering buying an S60, or just love innovative car technology, this video is for you! Watch to see how Volvo combines performance, style, and efficiency through these dynamic gauge cluster themes.
🔥 Don't forget to hit the like button, subscribe for more car content, and let us know in the comments which theme is your favorite! 🔥
#VolvoS60 #Volvo #CarReview #GaugeCluster #DrivingModes #CarTechnology #EcoMode #SportMode #ElegantMode #digitaldisplay https://www.youtube.com/watch?v=9ogWClMjhpYDaha sorunuz olursa yazınız haberleşelim Sağlıkla |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X