Ben de aynı şirketle davalık oldum. "Bişey çıkmaz uğraşma" diyenler galiba firma çalışanları. |
VOLVO S90 motor arızası (AYIPLI MAL) (Güncelleme: MAHKEME ARAÇ DEĞİŞİM KARARI VERDİ))) (20. sayfa)
-
-
Ben alıştım, isterse beş yıl daha sürsün. Arabanın arızalarına, sorunlarına her şeyine alıştım. Daha önce aldığım arabalar en fazla iki yıl durmuştu. Dava sebebiyle s90 ile 6. Yılı doldurduk. Dava sonuçlanınca gene s90 alacağım için pek acelem yok açıkcası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle geçmiş olsun. Benim de sandık motor değişmişti. Ama ben de ruhsat değişmişti. Motor no değiştiği için ruhsatta da değişmeli demişlerdi
Sürecin gelişimi ve gelinen nokta güzel, Ticaret Odası'na hala geliyor mu bilmiyorum ama devamlı olarak Borusan ve patlak motorları nedeniyle davalık olan Range Rover'ların dosyaları geliyordu, bahsedildiği gibi, mahkeme eğer o modelin sıfırı şimdi yoksa "bugün üretilse ne kadar olurdu" diye soruyor, Otomotivle ilgili Komite hatta karşı çıkmıştı buna, öyle bir tespit olmaz, muadil sıfır neyse o verilir diye. O şekilde görüş gönderip, yenisi budur, muadili budur, fiyatı budur diye görüş gönderiyorlardı.
Diğer yandan da şöyle düşünüyorum, bu kadar uğraşmaya etmeye değer mi veya gerek var mı?
Adamlar direkt olarak motor değişimini kabul etmiş aslında. Bunu bile kabul etmeyip müşteriyi uğraştıran firmalar var asıl.
Bunu günlük hayatta kullandığımız ve garanti kapsamında sorun çıkaran başka ürünler için düşünelim, mesela Apple telefon, götürüyorsunuz ses bilmemnesi bozulmuş, o yongayı değiştirip devam ediyor veya bazen diyor ki tamam size yeni telefon verelim. Bir şekilde sorununuzu çözüyor mu, çözüyor.
Geçenlerde arkadaşın aldığı Dyson makinenin bilmemnesi bozulmuş, önce parça değişimi yapmışlar, olmamış, yine parça değişecek diye beklerken zart diye yenisini verdi adamlar, şaşırdım dedi arkadaş.
Ama her zaman tamam birebir değişim yapalım demiyorlar. Otomobil oldu mu iş daha da ciddiye biniyor böyle durumlarda. Sonuçta onların da böyle bir tercih hakkı var, bir de böyle bakmak lazım.
Garanti kapsamında parça değişimi, motor değişimi vesaire gibi işler yapılabilir. Otomobil firmaları bu anlamda da biraz haklı gibiler. Yani %50-50 diyebiliriz sanki. Müşteri de haklı, motor değişti dersem ben nasıl satarım diyor. Hoş, servisten bununla ilgili belge alındı mı bence sıkıntı olmazdı.
Motoru değiştireceğiz dediklerinde kabul edip devam ederdim. Ha sonra yine sorun çıktı diyelim, uğraşsın dursunlar...
Mahkemelerin bu anlamda verdiği "ayıplı" kararları her zaman düzgün değil bence.
Evet siz motor değişimini kabul etmemişsiniz, dava etmişsiniz, en doğal hakkınız, ancak adamlar da "ben garantiden motoru değiştirdim daha ne yapayım" derken, mahkeme hayır arabayı değiştireceksin diyor.
O zaman garanti kapsamındaki her ürünün ücretsiz tamir-parça değişimi yerine devamlı olarak sıfırı ile değiştirilmesi lazım. Bunun altından kim, hangi firma kalkabilir? Bir de böyle bakmak gerekli bence
-
Bu konuda ben de size katılıyorum. Geçen sene evlenirken aldığımız Doğtaş koltuk setinde 3'lü koltuklardan birinde gıcırdama sesi peydah oldu. Servis evde tamirat yaptı olmadı, atölyeye götürdü getirdi tekrar başladı, çağırdım servisi bu sefer de yenisiyle değişim onayı verildi 2 hafta sonra aradılar koltuğunuz geldi değiştireceğiz dediler yastıklar dahil alıp yenisini getirip koydular.
Bu konuda da zaten marka garanti kapsamında motoru değiştirip aracı yürür hale getirip sorunu çözmüş. Aracın misliyle değişim talebi tamamen bizim milletin aç gözlülüğü.
Aynısı kendi müvekkilimin başına geldi, motor hasarlı olarak dava açtık araç için. O dönemde aracın satılması gerekiyordu ticari borçları kapatmak adına. Araç faturalı bir şekilde yetkili serviste tamir edildi, sonrasında da satıldı. Bizim misliyle değişim değil onarım bedelinin iadesini istedik.
Kısaca marka zaten motorunu değiştirmiş garanti kapsamında, sorun kalmamış hala değişim istemek aç gözlülükten başka birşey değil. Mesleki olarak gördüğüm dosyaları düşünerek de söylüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben böyle deyince suçlu oluyorum. Volkswagen fabrikasyon kusuru kabul etmiş yetkili servis kabul etmiş , beyan etmiş ben sadece hakkım olani alıp gitmek istiyorum ama destek olmayanlar eleştiri yağmuruna tutanlarda oluyor. Hayırlısı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdi böyle birşey yok dedi servis yetkilisi lakin em. Motor ruhsat işlenmeli diyor . Ben ne yapacağım bilmiyorum
Şimdi onların dediğine göre eski motor numarası yeniye takılmış o yüzden degismiyormus ben henüz almadım arabayı. Orda bekliyor açıkcasi içime sinmiyor güven kalmadı gibi oldu. Benim avantajim araç alt geçitte kaldığında çocuklar yoktu yanimda
Üstelik daha istinaf incelemesinde. Esastan reddedilmediği sürece bir de bunun Temyiz (Yargıtay) ayağı var. Bir kaç yıl daha sürer.
-
Para pul oldu, dava değeri istinafın kesinlik sınırında kaldı. Temyize tabi olmayacak, asıl beni tedirgin eden durum da bu. Ne yazıkki istinaf pek güven veren bir mahkeme değil. Temyize tabi olmayacak olması biraz kötü de oldu
Umarım ilk derece mahkemesi kararı onanır hakkın olanı alabilirsin üstad. Allah yardımcın olsun.
Ne kadar uzun sürüyor ki hala sürecek, bir de ülke de para gerçekten pul oldu , bu yargı sürecini bildikleri ve çoğu insanın vazgeçeceği için bu ahlaksızlarına tam gaz devam ediyorlar..
Her türlü ahlaksızlık tavan yaptı. Dünyanın en çok vergisini öde dünyanın en pahalı ürünlerini al bir de bu gibi çakal takımına laf anlat maddi manevi arkasından uğraş..
Ciddiye almayın Hocam. Bunların cesaret aldığı yer zaten " Bunlar dava ile uğraşmaz, iki konuşur susarlar" inancı. Kendilerini her türlü Kanunun üzerinde görenler, Mahkemeden gelen küçük bir kağıtla bu ülkede Devlet olduğunu hatırlıyor.
-
Özelden yazanlara cevap veremediğimi yeni fark ettim. Gelen her mesaja cevap verdiğimi sanıyordum, meğersem özelden yazma seçeneğim kapalıymış.
Özelden yazamama sebebimi öğrenemediğim gibi çözümünü de bulamadım.
Özelden bana yazan arkadaşalar durumu bilsin diye açıklama yapma gereği duydum
Arkadaşa ikame araç verilmiş sanırım. Verilmese bu kadar sene bekler miydi? Tartışılır. Param var, başka araç alırdım derse o ayrı.
Adı üstünde garantisi var. Garanti neyi kapsayacak? Silecek bozulsa ayıplı mal mı olacak? Arkadaşımın Honda aracında vites gitti. Servise gitti, yenisi ile değiştirip verdiler. 1-2 sene geçti sıkıntı yok.
Sandık motor aracın değerini düşürüyorsa, piyasadaki milyonlarca rektifiye edilen araçlar çöp o zaman. 10 yaş araçlar alınmaz o zaman. Çelişki var burada. Kaldı ki, sandık motor bu.
Kaporta aksamı, vuruk, boyalı çıksa, bu ayıplı mala girer. Bmw aracım varken, hayalet ekran arıza verdi. Garantiden değiştirdiler. Size göre bu da ayıplı mal o zaman. Bmw motorlar kronik yatak sarardı. O yüzden bakımlarını çok erken çağırırlardı.
Dsg vitesler hep milletin elinde kaldı. Bunlar kronik sorunlar ve ayıplı mala girer. Ama garanti yapıp verdi millete hep. Kimine de, kullanıcı hatası dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba bende motor değişimi sonrası arabamı servisten aldım. Sizinle şimdiye kadar izlediğim tüm yollar aynı gibi . Lakin servisten cikinca tekleme vs oldu 3 km ötede expere gittim. Exper rapor verdi . Şimdi ne yapacağım diye sordum garantisi var götür yapsınlar abla dedi 😂. Neden gülüyorum Kayseri Volkswagen onayim olmamasina rağmen motor değişiyor ve onuda kusurlu değişiyor. Zaten araba motor kusurlu , değişim yani hizmette kusurlu .. Experin aldığı para helal olsun. Aynı saat diliminde servise gittim . Tabi beni görünce bir afalladilar. Bu araba olmamış alın buda experin size mektubu dedim. İlk başta imkansız dediler . Sonra araba yukarı kaldırıldi ve gerçekten sanziman yağ kaçağı vs vardı. Araba bir kaç gün daha orda kaldı dün gittim tekrar aldım arabayı yetkili servisten . Tekrar expere kontrol ettirdim. Şuan için tek sorun motor numarası olması gereken yerde değil ve eski motorun numarasi yazilmis ama oda çok gizli biryere 3 satır halinde ilkokul çalışması gibi yazılmış . TÜVTÜRK ne der bu işe bilmiyorum. Fatura istedim servis onuda vermedi. İşim gücüm çok ben uğraşamam zaten avukatım ilgilenecek. Şu sartlardada muayene vs beni sorumlu tutamazlar. Arabanın önüne yazdım "Fabrika motor kusurlu araba" diye . Eve gelene kadar onlarca kişi fotoğraf çekti. Hatta bir grup genç arkadaş tiktok sayfamı sordu kullanmıyorum dedim. Bugünde görevli arkadaş evin önü türbe gibi oldu gelen giden resim çekiyor dedi. Bende mahkeme sürecinde sorun olmayacaksa arabama reklam alabilirmiyim diye düşünüyorum. Çok şükür olayın şokunu atlattım artık yazarak paylaşarak rahatlıyorum. Birde beni sosyal medyada yazdıklarımdan dolayı dava edeceklerini söylemişlerdi . Onuda bekliyorum (çekirdek çitleme emojisi)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Öncelikle geçmiş olsun, sıkıntılı bir süreç. Benim motor değiştiğinden beri araba iflah olmadı her sene büyük arıza verir çekisiyle servise gider.
Teşekkür ederim garantisi var çekici cagiririz yapsınlar , hele belli ondan cesaret edip ikici el fiyatına dahi alamadılar. Her kusur benim haklılığımı gösterir. Dua etsinler de sorun çıkmasın 🌹
Sizin garanti kaç yıl bilmiyorum benim iki seneydi ondan sonra tüm tamiratları kendim ödedim. Misal geçen yaz rakamı net hatırlamıyorum 60 bin tl civarı masraf çıkardı.
Garantisi var yaparlar demek ne yazıkki çözüm değil. İnsanın huzuru kaçıyor, araca güvenini kaybediyor.
Misal ben motor değişimi sonrası hiç bu araçla uzun yola çıkmadım. İki sene önce tekirdağ uzun yol sayılmaz diye tekirdağ’a gittim şehrin girişinde arabanın elektrik sistemi kabandı, çekiciyle servise geri döndük.
Merhaba size bir link göndermek istiyorum.
Diyelim mahkemeyi kazandınız ve firma aracınızı vermedi. Siz de icra başlattınız ve sonrasında başınıza şu olay geldi.
https://sonkalekocaeli.com/haber/14126253/kocaelideki-honda-mahkeme-kararini-yoksaydi
Bu durumda ne yaparsınız? Merak ettiğim için soruyorum.
Diyelim bu mahkeme 8 yıl sürdü (örnek olarak veriyorum) siz üstüne linkte bahsedildiği gibi 5-6 yıl da icra mahkemesi bekleyebilir misiniz? Yani verdiğim süre örneklerine takılmayın sadece şunu merak ediyorum. Bu süreci yönetecek manevi gücünüz var mı?
Teşekkürler
Not: Habere konu olayda dava süreci 2 yıl sürmüş icra süreci ile toplamda 6 yıl sürmüş ve halen devam ediyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Ekim 2023; 16:35:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X