Şimdi Ara

VOLVO S90 motor arızası (AYIPLI MAL) (Güncelleme: MAHKEME ARAÇ DEĞİŞİM KARARI VERDİ))) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
36
Favori
77.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Canbey96

Süreç devam ederken siz araçsızmı kaldınız ?
    Buna benzer bir konuda airbag koymamışlardı araca adam 2017'de dava açıp arabayı kullanmaya devam etmisti 2019 da sıfırı ile değişim kararı çıkmıştı adam bayada km yapmıştı sizde nasıl oldu bu süreçte araç vs. ?

Onay vermeme rağmen motoru değiştirdiler, bende arabayı teslim aldım, kullanıyorum. motor değişim sürecinde de ikame araç vermişlerdi. Yani arabasız kalmadım. Kararı işleme koymaya da niyetli değilim. Sonuçta süreç devam ediyor. Volvo olayı üst mahkemeye taşıyacaktır. Bu sebeple karar kesinleşene kadar arabayı kullanmaya devam edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede 2021 model aracınıza kavuşursunuz.

Bizleri unutmayın, bilgilendirin lütfen.

Araç değişimi artık teknik olarak mümkün değil. Volvo aynı özellikte arabayı artık getirmiyor. Araçta motor değişimine gittiler, şuan ellerinde araba yok. Mart gibi arabalar gelecek ama Hybrit motora geçtiler. Her türlü olay bedele dönüşür. Fakat bu mevzu tüketici mahkemesini ilgilendirmez. O değişim kararı verir geçer. Değişim mi olacak para mı ödemecek icranın alanına giriyor. Şuan kararı icraya koyarsak volvo elimde aynısı yok der, dosya bilirkişiye gider eğer araç üretiliyor olsa idi bedeli ne olurdu diye fiyat tespiti yapması gerekir. Bu işlemler anlattığım gibi öyle kolay olmaz, özelden bana yazanlara söylediğim gibi avukatsız bu işlemleri yürütmek çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam tebrik ederim. Acaba diğer S90'larda başka böyle vaka olmuş muydu yoksa istisnai olarak piyango size mi vurdu emin değilim ama konuyu 2 senedir takip eden bir üye olarak hakkınızı almanıza sevindim. Sanırım temyiz/itiraz süreci başlar karşı taraftan ama karar üst mahkeme tarafından onanır diye düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Alıntıları Göster

Hocam dava açmadan önce bir çok emsal karara baktık, hemen hemen her markada piston kırma motor arızası vb olaylar gördüm.Sonuçta fabrikasyon üretim bu tür araçlarda arıza-ayıp hep olur. Volvo’ya has bir durum değil. Volvo ve diğer markaları eleştirebileceğimiz nokta, araçları ayıplı çıktığında arabalarının arkasında durmamaları hususudur.

• parezer kullanıcısına yanıt
    Sözlü olarak kabul ettiniz mi tamiratı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Sözlü olarak kabul ettiniz mi tamiratı

Arızanın ne olduğunu bilmeden arabayı servise bırakmak onarımı kabul anlamına gelmediğini öncelikle belirteyim. Bu arada bilgilendirme amacıyla söyleyeyim, bazı servisler araba gelir gelmez her şeyin onayını alırlar ama mahkeme bunu yasal onay olarak kabul etmez. Araba arızalandı, servise bıraktım. Garanti devam ettiği için servis benim yerime volvo genel müdürlüğünü muhatap alıp onlardan onay istemiş, onayını almış. Bana da müjde verircesine haber verdiler. Olayı öğrenir öğrenmez onarımı kabul etmediğime dair ihtar çektim ama gene de motoru değiştirdiler. Duruşma zaptında Mezcar vekilinin onarımı kabul ettiğime dair beyanını ciddiye almayın, laf olsun diye söylenmiş. Zaten savunma yapabilecekleri başka bir husus yok.

• Bu tarz olaylarda süreci bilerek uzatıyorlar ki yarın bir gün diğer müşterileri de aynı sorun olduğunda yıllarca sürecek dava sürecinin beklediğini bilsinler diye

Forum da bir çok kullanıcı bu durumda ya aracını sattı ya da aracı kullanmaya devam etti Dava ile uğraşanlar var ama çok değil

Bu konuda sizi gerçekten tebrik etmek istiyorum

Satış sürecindeki güler yüz ve hoşgörü hakkını aramaya gelince nelere nelere dönüşüyor

Bu süreçte firmanın aracı anında değiştirip test aracı yapıp olabilecek arızaları görmeyi sağlaması bundan sonraki problemlerin çözümü içinde yol gösterici olabilir ama volvo dahil bütün firmalar çirkeflik yolunu seçiyor

Tekrar tebrik ediyorum sizi

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

helal olsunnnnn.bravo.
    keske biri sunu dsg icin vw ye yapabilse. esimin golfu 8000 km de kavrama bozdu. degistirdiler 12.000 de aynisi oldu. abv dedik oyle kullandik 24.000 de sattik.
    ha simdi dsg passat aldim bile bile ama diken ustundeyim :)

Sizin araçta bir gelişme varmı hocam

Anladım hocam onarım uzun sürdü deyince ilk önce kabul edip sonra reddettiniz sanmıştım. İyiki 2 yıl önce yazılan bişe çıkmaz zarar edersin tarzı yorumları dikkate almayıp sonuna kadar hakkınızı aramışsınız. Yorumlar çok umut kırıcı umarım konuyu okuyup hakkını arayan daha çok kişi çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parezer

Hocam dava açmadan önce bir çok emsal karara baktık, hemen hemen her markada piston kırma motor arızası vb olaylar gördüm.Sonuçta fabrikasyon üretim bu tür araçlarda arıza-ayıp hep olur. Volvo’ya has bir durum değil. Volvo ve diğer markaları eleştirebileceğimiz nokta, araçları ayıplı çıktığında arabalarının arkasında durmamaları hususudur.

Alıntıları Göster
    Tabiki haklısınız hocam. Benim demek istediğim sizin yaşadığınız motor sorunu başka S90'larda da görülmüş mü yoksa farklı markalara ait emsal kararları mı buldunuz? Orasını tam anlayamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    aaa hangi tarihte yazmisim ki bunu? sanzimanindan dolayi passati satip yari parasina 15 yasinda cayenne aldim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

Biraz hortlamış oldu :) en azından passatta sorun yaşamadan satmışsınız :)

• Hayırlı olsun, muhakkak istinaf edilecektir. Oradan da yargitay'a derken dosyanin kesinlesmesi nerden baksaniz 2-3 yil surer.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Hayırlı olsun, muhakkak istinaf edilecektir. Oradan da yargitay'a derken dosyanin kesinlesmesi nerden baksaniz 2-3 yil surer.

İstedikleri kadar uzatsınlar, eskiyen araba onların arabası :) kararı kabullenip şimdi arabayı teslim alsalar 80 bin km de para eden bi araba almış olurlar. yoksa 200 bin km yi devirmiş bir araba onları bekliyor olacak  

Aynı özelliklerde getirmiyor veya üretmiyor olması sıfır araç veremeyecekleri anlamına gelmiyor, sizin de bildiğiniz gibi eş değer denen bir şey var, sizin aracınızın özelliklerinin altında kalmamak şartıyla, şu anda eş değer olan ne varsa sıfır araç verebilirler, zorlu bir yol ancak lütfen vazgeçmeyin, iyi dileklerim ve dualarım sizinle.

Hocam dava sürecinde arabayı kullanmanız serbest mi?

Tekrardan geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwsehmus

Hocam dava sürecinde arabayı kullanmanız serbest mi?

Tekrardan geçmiş olsun.

Elbette kullanılır, hiçbir sıkıntı olmaz. Karşı taraf talebini yerine getirmiyor davalık olmussun ama araba halen mülkiyetinde yani senin malın bu sebeple kullanmakta bir sakınca yok. Bir de sonuçta bu karar bozulabilir, olay aleyhime de dönebilir. Arabayı kullanmamak hiç mantıklı değil. Tabi arabaya güvenmediğim için sadece şehiriçinde kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Aynı özelliklerde getirmiyor veya üretmiyor olması sıfır araç veremeyecekleri anlamına gelmiyor, sizin de bildiğiniz gibi eş değer denen bir şey var, sizin aracınızın özelliklerinin altında kalmamak şartıyla, şu anda eş değer olan ne varsa sıfır araç verebilirler, zorlu bir yol ancak lütfen vazgeçmeyin, iyi dileklerim ve dualarım sizinle.

Mahkeme hüküm kurarken marka model yazıp ayıpsız misliyle değişim der. Şuan arabanın ayıpsız misli Türkiye de mevcut olmadığını biliyorum. Firma muadilini vermek zorunda değil, sıfır araç bedelini öder. Ayrıca bu süreç en az 3-4 yıl daha sürer. Misliyle değişim yerine bedel ödemesi benim de işime gelir. Tabi sıfır araç bedelini kastediyorum, fatura bedeli değil.

• Kabullenip alırlarsa aracı onların karına yoksa zararına siz her türlü kardasınız baştan okey diyeceklerdi şimdi 1 ton masraf ödeyecekler .

Hocam, dava bu şekilde sizin lehinize sonuçlanırsa avukat masraflarını karşı taraf karşılıyor mu?
  • Helal olsun :) böyle insanlar çoğaldıkça insanları sömürenlerde azalacaktır . Konu sahibi gibi lütfen herkes her konuda hakkını bilsin .
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.