Şimdi Ara

Volvo V50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba almaya karar verdiğimiz zamandan beri bir çok araca binme ve test etme imkanım oldu. VW tiguan 1.4tsi 122 hp 4x2 ve volvo v50 tiguan önceleri çok güzel geldi fakat yakıt tüketimi göz korkuttu. Son aşamada v50 kararlaştırılmış gibi oldu 1.6d internet sitesinde 55bin tl gibi bir fiyat var anlayamadım hangi donanım paketi için geçerli fakat yarın bayiden detaylı fiyat alacağım. Konuyu açmamdaki sebep sizlerin yorumlarınız araç hakkında ne düşündüğünüz önemli benim için özellikle bu aracı kullananlardan yorumlar bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler.

• Araç bende yok ancak iş yerinde bir arkadaşta var ve aracını park yerinde her gün görüyorum. V50 gerçekten çok güzel bir araç.

Giriş fiyatındaki güvenlik pakedinde yanılmıyorsam DSTC denen dinamik stabilite ve traction control olayı yok. Bir üst pakede çıkmanız gerekiyor. Bu hususu özellikle sorarsanız çok faydası olur.

Volvo sonuçta Mercedes, BMW ve Audi gibi çalışıyor. Her bir donanım ve aksesuar ek fiyat artışı yaratıyor. Ancak güvenlikle ilgili hususların kesinlikle standart olması gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Araç bende yok ancak iş yerinde bir arkadaşta var ve aracını park yerinde her gün görüyorum. V50 gerçekten çok güzel bir araç.

Giriş fiyatındaki güvenlik pakedinde yanılmıyorsam DSTC denen dinamik stabilite ve traction control olayı yok. Bir üst pakede çıkmanız gerekiyor. Bu hususu özellikle sorarsanız çok faydası olur.

Volvo sonuçta Mercedes, BMW ve Audi gibi çalışıyor. Her bir donanım ve aksesuar ek fiyat artışı yaratıyor. Ancak güvenlikle ilgili hususların kesinlikle standart olması gerekir diye düşünüyorum.
    ilerde almak düşündüğüm yada hayal ettiğim araçlar arasında gerçekten çok güzel bir araba
  • quote:

Araç bende yok ancak iş yerinde bir arkadaşta var ve aracını park yerinde her gün görüyorum. V50 gerçekten çok güzel bir araç.

Araç gerçekten tasarım itibariyle çok güzel fiyatı full paket olarak 58bin tl olarak aldım cam tavan dahil belki biraz düşülebilir bu fiyattan yakın bir zamanda test sürüşü planlıyorum test sürüşünden sonra kesin karar veririz diye düşünüyorum

• Öncelikle bir düzeltme yapayım,Tiguan 1.4 150 hp' dir.V50 fiyatına söylediğiniz gibi 4X2 S&S paketini de alabiliyorsunuz,test sürüşü imkanınız oldu mu bilmiyorum ama yapmadıysanız Tiguanıda bir test edin derim.
    Volvo da euro kur 2,21 doğuşta ise kampanya var kuru 2,04 de sabitlediler.

Yakıt tüketimi olarak 1.4 motorda 150 hp ve 240 nm tork olması (V50 de aynı tork) V50 nin dizeliyle değil ama benzinlisi ile aynı orandadır. (yalnız v50 nin katalogda ki şehirdışı tüketimini tiguda göremezsiniz)

Bence bir daha düşünün derim.Güvenlik,fiyat/performans ve vergi avantajı şahsi görüşüm Tiguanda daha ağır basıyor.

Edit:
    Not:sonuçta ikisi farklı konsept araçlar V50 yi Passat Variantla kıyaslama yada karşılaştırmayı düşündünüz mü?

quote:

Orijinalden alıntı: mlh.94

Araba almaya karar verdiğimiz zamandan beri bir çok araca binme ve test etme imkanım oldu. VW tiguan 1.4tsi 122 hp 4x2 ve volvo v50 tiguan önceleri çok güzel geldi fakat yakıt tüketimi göz korkuttu. Son aşamada v50 kararlaştırılmış gibi oldu 1.6d internet sitesinde 55bin tl gibi bir fiyat var anlayamadım hangi donanım paketi için geçerli fakat yarın bayiden detaylı fiyat alacağım. Konuyu açmamdaki sebep sizlerin yorumlarınız araç hakkında ne düşündüğünüz önemli benim için özellikle bu aracı kullananlardan yorumlar bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 22 Aralık 2009; 15:06:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Öncelikle bir düzeltme yapayım,Tiguan 1.4 150 hp' dir.V50 fiyatına söylediğiniz gibi 4X2 S&S paketini de alabiliyorsunuz,test sürüşü imkanınız oldu mu bilmiyorum ama yapmadıysanız Tiguanıda bir test edin derim.

Yakıt tüketimi olarak 1.4 motorda 150 hp ve 240 nm tork olması (V50 de aynı tork) V50 nin dizeliyle değil ama benzinlisi ile aynı orandadır. (yalnız v50 nin katalogda ki şehirdışı tüketimini tiguda göremezsiniz)

Bence bir daha düşünün derim.Güvenlik,fiyat/performans ve vergi avantajı şahsi görüşüm Tiguanda daha ağır basıyor.

Edit:
    Not:sonuçta ikisi farklı konsept araçlar V50 yi Passat Variantla kıyaslama yada karşılaştırmayı düşündünüz mü?

quote:

Araba almaya karar verdiğimiz zamandan beri bir çok araca binme ve test etme imkanım oldu. VW tiguan 1.4tsi 122 hp 4x2 ve volvo v50 tiguan önceleri çok güzel geldi fakat yakıt tüketimi göz korkuttu. Son aşamada v50 kararlaştırılmış gibi oldu 1.6d internet sitesinde 55bin tl gibi bir fiyat var anlayamadım hangi donanım paketi için geçerli fakat yarın bayiden detaylı fiyat alacağım. Konuyu açmamdaki sebep sizlerin yorumlarınız araç hakkında ne düşündüğünüz önemli benim için özellikle bu aracı kullananlardan yorumlar bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler.
    Dogrusu bu kadar paraya ben gider Toyota Avensis alirdim ve 8000 TL de cebimde kalirdi. Avensis, V50'den cok daha konforlu bir arac, tamam dizel degil ancak, sonucta 8bin TLlik fark yaratacak kadar da asiri yakmiyor.

• quote:

Öncelikle bir düzeltme yapayım,Tiguan 1.4 150 hp' dir.V50 fiyatına söylediğiniz gibi 4X2 S&S paketini de alabiliyorsunuz,test sürüşü imkanınız oldu mu bilmiyorum ama yapmadıysanız Tiguanıda bir test edin derim.

Edit:

VW tiguan gerçekten çok güzel bir araç fakat en başında da belirttiğim gibi yakıt tüketimi yüksek şu anda kullandığımız 1.3 cdti opel combo dan sonra tiguan gerçekten çok fazla tüketim verilerine sahip. Yıld 30-40bin arası km yapıyoruz bu da dizel arac alma zorunluluğuna sürüklüyor. Volvo v50 konfor açısından tüketim açısından kalite açısından ve en önemlisi güvenlik açısından beni çok tatmin eden bir araç. Araçta kendimi güvende hissetmem en önemli faktör. Passat variant boş olarak yine tsi motorla 60binliraya satılıyor diye biliyorum fiyat yüksek donanım az tüketim yüksek. Dizele çıktığınızda fiyat ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu da v50 ye yöneltiyor. Aracın sw olması bizim için avantaj sıklıkla şehir dışına çıkarız ve eşyamız çok fazla olur. 4 kisilik bir aile olmamız sw araç almamızdaki fktörlerden biri. Toyota avensis önerilmiş araca binmedim fakat dıştan bana çok corolla benzeri geldi. Bilemiyorum sadece ön yargı fakat v50 bana göre daha baskın markacılık yapmak istemem ama en basiti o bir volvo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo S80 D2 ADVANCE ?
    9 yıl önce açıldı
    Volvo v50/s40 2005
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Edit:

VW tiguan gerçekten çok güzel bir araç fakat en başında da belirttiğim gibi yakıt tüketimi yüksek şu anda kullandığımız 1.3 cdti opel combo dan sonra tiguan gerçekten çok fazla tüketim verilerine sahip. Yıld 30-40bin arası km yapıyoruz bu da dizel arac alma zorunluluğuna sürüklüyor. Volvo v50 konfor açısından tüketim açısından kalite açısından ve en önemlisi güvenlik açısından beni çok tatmin eden bir araç. Araçta kendimi güvende hissetmem en önemli faktör. Passat variant boş olarak yine tsi motorla 60binliraya satılıyor diye biliyorum fiyat yüksek donanım az tüketim yüksek. Dizele çıktığınızda fiyat ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu da v50 ye yöneltiyor. Aracın sw olması bizim için avantaj sıklıkla şehir dışına çıkarız ve eşyamız çok fazla olur. 4 kisilik bir aile olmamız sw araç almamızdaki fktörlerden biri. Toyota avensis önerilmiş araca binmedim fakat dıştan bana çok corolla benzeri geldi. Bilemiyorum sadece ön yargı fakat v50 bana göre daha baskın markacılık yapmak istemem ama en basiti o bir volvo

Alıntıları Göster
    tiguan ne ya bu devirde....tsi tiguan iğrenç, lakin lakır lakır içiyor benzini o ağırlık yüzünden aman uzak durun...araç güzel belki ama insan kullanmaya kıyamıyor benzin fiyatı yüzünden......lpg de takılamıyor gidin grand cheroke alın 2. el daha iyi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestekar87 -- 22 Aralık 2009; 18:00:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bestekar87

tiguan ne ya bu devirde....tsi tiguan iğrenç, lakin lakır lakır içiyor benzini o ağırlık yüzünden aman uzak durun...araç güzel belki ama insan kullanmaya kıyamıyor benzin fiyatı yüzünden......lpg de takılamıyor gidin grand cheroke alın 2. el daha iyi....

Alıntıları Göster
    Ne yazıkki tüketimi yüksek
  • quote:

Ne yazıkki tüketimi yüksek

Alıntıları Göster
    Forumda hiç V50 kullanan yokmu????
  • quote:

Forumda hiç V50 kullanan yokmu????

Alıntıları Göster
    Aslında V50 diye direk sormanıza gerek yok. V50 sonuçta S40 platformunda, sadece arkasında daha çok bagaj yeri yok mu?

Bu açıdan bence S40 bilgisi almanız da sizin için faydalı olacaktır.

• quote:

Aslında V50 diye direk sormanıza gerek yok. V50 sonuçta S40 platformunda, sadece arkasında daha çok bagaj yeri yok mu?

Bu açıdan bence S40 bilgisi almanız da sizin için faydalı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Haklısınız o halde S40 kullanan da mı yok

• 4 senedir S40 1.6d kullanıyorum, araçda şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. tavsiye ederim.
    şehir içinde 6-6,5 yakıyor. şehir dışında kullanıma göre 4'de yakabilirsiniz 7,5 da..

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: tosbaga_tosbaga

4 senedir S40 1.6d kullanıyorum, araçda şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkmadı çok şükür. tavsiye ederim.
    şehir içinde 6-6,5 yakıyor. şehir dışında kullanıma göre 4'de yakabilirsiniz 7,5 da..

quote:

Alıntıları Göster
    Yakıt tüketimi makul gözüküyor bayiden aldığım fiyat 58bin TL premium donanımı ve sunroof için. Volvo sitesini inceledim fakat hiç bir bilgi bulamadım premium donanımında olan özellikler nelerdir??

• quote:

Yakıt tüketimi makul gözüküyor bayiden aldığım fiyat 58bin TL premium donanımı ve sunroof için. Volvo sitesini inceledim fakat hiç bir bilgi bulamadım premium donanımında olan özellikler nelerdir??

@mlh.94,

http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/pages/car-configurator.aspx

bu adresten istediğiniz model aracı ve istediğiniz donanım + opsiyon paketlerini oluşturup, aynı zamanda o paketlerin neleri ihtiva ettiğini de görebilirsiniz.

Fiyat kısmı için en doğru bilgiyi bayi verecektir.

• quote:

Alıntıları Göster
    Volvo bayine gidince onlar size zaten basilmis kagitta donanim seviyelerinde ne oldugunu yaziyorlar. En iyisi siz bu sekilde hareket edin derim.

Volvo sitesindeki premium donanimda DST DTC falan oldugu belirtilmemis, ancak bildigim kadari ile ancak premium ile bunlar geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 23 Aralık 2009; 12:35:54 >

• Benzinli bir Tiguanı dizel bir araçla yakıt tüketimini kıyaslarsanız,aşağıdaki yorumunuz abartılı da olsu,tabiiki yüksek sarfiyat olur.
    Tiguan kendi sınıfında 0-100 km/h 9.6 sn de çıkan tek araç,ayrıca tüketim olarak 150 hp ve 240 nm tork üreten araçlara göre bence makul seviyelerde tutabiliyorsunuz.Kullanıma bağlı olarak şehirdışı sabit hızda 7-7,5 / şehir içi sakin kullanımda 8 lt bence çok normal.Öyle lakır lakır içmiyor yani.

Ayrıca tavsiye ettiğiniz Grand Cheroke yi aldığınız fiyatın ne kadar altına ve kaç zamanda satılacağını da Tiguanla kıyasladığınızda karşılaştırılmaz bence.

1.4 motorun vergi avantajınıda unutmamak ,lazım yıllık 628 TL.

quote:

• quote:

Benzinli bir Tiguanı dizel bir araçla yakıt tüketimini kıyaslarsanız,aşağıdaki yorumunuz abartılı da olsu,tabiiki yüksek sarfiyat olur.
    Tiguan kendi sınıfında 0-100 km/h 9.6 sn de çıkan tek araç,ayrıca tüketim olarak 150 hp ve 240 nm tork üreten araçlara göre bence makul seviyelerde tutabiliyorsunuz.Kullanıma bağlı olarak şehirdışı sabit hızda 7-7,5 / şehir içi sakin kullanımda 8 lt bence çok normal.Öyle lakır lakır içmiyor yani.

Ayrıca tavsiye ettiğiniz Grand Cheroke yi aldığınız fiyatın ne kadar altına ve kaç zamanda satılacağını da Tiguanla kıyasladığınızda karşılaştırılmaz bence.

1.4 motorun vergi avantajınıda unutmamak ,lazım yıllık 628 TL.

quote:

Alıntıları Göster
    devir ekonomi devri

• quote:

devir ekonomi devri

Alıntıları Göster
    58 lira çok para ama bencee V50 Tiguandan daha karizmatik bir araç. Her ne kadar bizde stationlar tutmasa da...
  • Merhaba arkadaşlar, hortlatmış olabilirim ama sorum şu, AYNI motora sahip Volvo s40 ve v50, aynı ağırlığa sahipler aşağı yukarı, buna rağmen v50 nasıl daha az yakıt tüketiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.