Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece bu filmlerde bu sorun çıktığına göre. Elinde aynı filmden olanlarla aynı sorun çıkmıştur dirye tahmin etmiştim. Detayları vereyim gene de...

Black.Dawn.2005.DVDRip.XviD-ESPiSE.avi

--- Audio Information ---
    MPEG Stream ID (e.g. "0xbd"):
    MPEG VOB file Substream(e.g. "0x80"):
    Audio Codec (e.g. "AC3"): 0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3
    Audio Codec Status (e.g. "Codec Is Installed"): Codec(s) are Installed
    Audio Sample Rate (Hz): 48000
    Audio Bitrate(kbps): 133
    Audio Bitrate Type ("CBR" or "VBR"): VBR
    Audio Channel Count (e.g. "2" for stereo): 2

Aynen birde flightplan Espise surumu icin sesin 1 sn geç gelme durumu var. oda yukardaki ile ayni bir tek 133 kbps ile riplenmiş.. BU sorunla karşılaşan varmı acaba. Teşekkürler.

• Arkadaşlar voxline ile lgili bir soru da ben sormak istiyorum.. Bu DVD player.da bildiğim kadarıyla DTS decoder yok.. Eğer DTS decoder olan bir ampli ile kullanılırsa DTS ses alınabiliyor mu acaba.. Bu konuda manuelinde bir bilgi var mı bilmiyorum.. Bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirse çok sevinirim..
  • selam arkadaşlar tekrar soruyorum voxline'ı creative 5200'e bağlayan yok mu aranızda?Varsa dvd ve mp3 lerde nasıl performans aldığınızı lütfen buraya yazın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriNeO

Arkadaşlar voxline ile lgili bir soru da ben sormak istiyorum.. Bu DVD player.da bildiğim kadarıyla DTS decoder yok.. Eğer DTS decoder olan bir ampli ile kullanılırsa DTS ses alınabiliyor mu acaba.. Bu konuda manuelinde bir bilgi var mı bilmiyorum.. Bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirse çok sevinirim..

DTS decoder var. analog 5+1 çıkışı var yani.
    AMA 6 kanal da ayrı ayrı rca kablo gerektiriyo.
    tavsiyem 3 tane stereo rca to speaker converter
     voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli )
    alırsan creative 5200 e
    falan bağlarsın.

• VOXLİNE teknosadan dün elime geçti arkadaşlar.inceliyorum.
    içinden çıkan 3 renkli kabloyla bağladım tv ye oldu.Bende çift scart girişli GRUNDIG 72ekran elegance sp pf tv var.acaba scartla bağlasam daha iyi ses alabilirmiyim?
    bi de creative 2500 2+1 ses sist. almayı düşünüyorum,bunu nasıl bağlayabilirim.ek kabloya gerek varmı?
    hepinize teşekkürler.
  • Bende 1 Ocakta aldım Voxline'ı.. Herkes bahsetmiş zaten iyi yanlarından. Dediklerinin hepsine katılıyorum. Bu fiyata alınabilecek en iyi ürün.

Çözünürlük güzel, altyazılar, divx codecleri falan dedikleri gibi qpel dışında herşeyi okuyor ki zaten qpelli film yoktu bende ne taksam okudu. Jpegleride mükemmel gösteriyor.

Şimdi yaşadığım bazı sorunları söylemek istiyorum.

1.Bazen görüntünün sağ orta tarafında bi morlaşma oluyor. Ama işin garibi her görüntüde olmuyor.Bir filmin bazı yerlerinde oluyor bazı yerlerinde olmuyor.Çoğu filmde oluyor yalnız.. Çok fazla rahatsız etmiyor ama yinede sinir oluyor insan.

2.Ben arşiv yapmam, 2 tane rewritable cd var istediğim filmleri onlara yazar izlerim. Geçen dizi izliyordum.Lostun 2 bölümünü kazıdım cdye. İlk bölümü izledim, 2. bölümün ortasına doğru birden ilk bölümün altyazılarına geçti. Filmi kapattım açtım. altyazıyı yeniden seçtim. Divxplayerı kapadım açtım yine olmadı. Bende mecburen pc'de izlemek zorunda kaldım. Hiç karşılaşan var mı böyle bir sorunla??

• Arkadaşıma aldırttım,fakat şimdi kendimede almak istiyorum
    İstanbulda ne teknosalarda nede ep de kalmış
    nerde bulurum?
    teknosada bayram nedeniyle gelmedi dediler
    Bende ortak yeni mailinize destek veriyorum!!
    Kesinlikle yeni bir UPDATE gerekli
  • eğer ayarlardan NTSC seçilirse hem altyazı büyüyor. hemde altyazı biraz daha aşağı kayıyor. yani filmin siyah şeridinin bulunduğu yere geliyor. ama bizim evdeki 2 TV de denedim. telefunken olanda NTSC yapınca görüntü siyah beyaz oluyor. diğerinde renk aynen duruyo. o yüzden herkes NTSC yapmayı bi deneyin. eğer TV niz siyah beyaz olmuyorsa. altyazılar gayet güzel oluyo. rahat bi şekilde okunuyo. daha fazla büyük olsa rahatsız eder zaten. bende de şu ana kadar denediğim filmlerden sadece 1 tanesi QPEL çıktı. o yüzden bi sorun yok. Update olursa iyi olur. olmazsada sorun değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mikster

eğer ayarlardan NTSC seçilirse hem altyazı büyüyor. hemde altyazı biraz daha aşağı kayıyor. yani filmin siyah şeridinin bulunduğu yere geliyor. ama bizim evdeki 2 TV de denedim. telefunken olanda NTSC yapınca görüntü siyah beyaz oluyor. diğerinde renk aynen duruyo. o yüzden herkes NTSC yapmayı bi deneyin. eğer TV niz siyah beyaz olmuyorsa. altyazılar gayet güzel oluyo. rahat bi şekilde okunuyo. daha fazla büyük olsa rahatsız eder zaten. bende de şu ana kadar denediğim filmlerden sadece 1 tanesi QPEL çıktı. o yüzden bi sorun yok. Update olursa iyi olur. olmazsada sorun değil.

Dostum ben denedim bunu ama tam emin olamadım; NTSC modunda yanlardan kayma oluyor mu?
  • çok ufak bi kayma oluyor galiba. ne kadar kaydığını anlamak için film oynarken, kumandadan mesela angle tuşuna basın ekranın sol üst kısmında el işaretinin çok hafif sola doğru kaydığını göreceksin. kaymanın boyutuda sadece okadar. yani 1 cm falan.

NTSC olunca ekran biraz yukarıya doğru kayıyor. bu sayede altyazıda aşağıda kalıyo. Bi de ekranı yukarıya doğru biraz genişletiyor. böylece altyazı boyutuda biraz büyüyor.
  • Dostum bir filmin aynı karesini hem pal hem de ntsc olarak fotosunu cekip inceledim dikkatlice. Kayma yok. Varsa da belli olmayacak kadar az. Sadece goruntu dikey olarak genisletiliyor. Aletin kendine ait menusu-yazıları falan kayıyor dogru diyorsun. Ama film kaymıyor.
  • arkadaşlar bu qpel'e yazılımla çözüm bulma gibi bişey yok sanırım. donanımsal. başıma çok kötü bişey geldi. çok sevdiğim futurama arşivinin çoğu bölümü qpel çıktı bunların formatını değiştirebilirmiyim ben. voxline'da çalışması için??
  • ipod elbette değiştirebilirsin. Bu çok kolay fakat uzun süren bi işlem. Filmleri re-encode etmen gerekiyor. Yani yeniden DivX olarak kodlaman.

Auto GK programı ile bunu rahat bir şekilde yapabilirsin. İnternette Auto GK'nın kullanımı ile ilgili birçok kaynak var. Ben de yardımcı olurum sana. Ayrıca DivX 6 codec'ini bulup filmleri Auto GK ile DivX 6 olarak kodlarsan daha güzel olur bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

ipod elbette değiştirebilirsin. Bu çok kolay fakat uzun süren bi işlem. Filmleri re-encode etmen gerekiyor. Yani yeniden DivX olarak kodlaman.

Auto GK programı ile bunu rahat bir şekilde yapabilirsin. İnternette Auto GK'nın kullanımı ile ilgili birçok kaynak var. Ben de yardımcı olurum sana. Ayrıca DivX 6 codec'ini bulup filmleri Auto GK ile DivX 6 olarak kodlarsan daha güzel olur bence.

saol kharia, araştırcam bunu, başka çare yok
  • ipod,

Aşağıdaki linkte nasıl yapılacağı anlatılmış.Yalnız sen "stand alone support" kısmında (CTRL+F9 ile çıkan gizli menüde) ESS seçeneğini işaretleyeceksin. Advanced settings kısmında ise çıkış formatının Xvid mi yoksa DivX mi olacağını da belirleyebilirsin.

http://forum.videohelp.com/viewtopic.php?t=273901
  • ben voxline kötülemek için yazmıyorum bu yazıyı ama vozline almak için teknosaya gittim son bir tane kalmıştı kutulu olarak sevinerek hemen aldım :D ama almaz olaudım dakika bir gol bir eve geldim calıştırdım cd tepsisi elektirğe takar takmaz acıldı ve kapanmıyor el ile bile itiyorsun kendiliğinden dışarı cıkıyor hemen geri götürdüm teknosa ya teknosa cok yakın bize alalı 10 dk bile olmamışdı. Yetkiliye durumu anlattım test bile yapmadan iadesini allım dedi yok canım ben yenisini istiyorum dedi elimizde yok şuan getirin o zaman başka mağazadan dedim yok siz bunu almayın cok sorun cıkardı dedi voxline için iyi tamam dedim bende almadan cıktım iade ettim. Hemen hemen bütün markalarınkini araştırdım ( voxline premier trimax vestel......) premier voxline gibi markalrın plastik kalidesi cok kötü dizayn yok vestele güvenmiyorum cok başım ağrıdı zamanında evime sokmam vestel ürününü . Carrefoura gittim gecen geziyorum deli gibi divx player arıyorum teknosada gördüğüm 189 milyon olan Lg 8761 Em model divx player orada 159 milyon cok kaliteli gözüküyor taksitte yapıyorlar hemen aldım.

Eve geldim hemen denedim bazı divx lerde sorun var alt yazılar cıkmıyor tek sorun buydu birazda yazılar ufaktı ama acmadığı cd yok. sitesinden güncellem yaptım yazılar büyüdü ama bazı cdlerde yine alt yazı yok alyta yazı ismi filmin ismiyle aynı olmazsa göstermiyor bunu farkettim. tam iade etmeye gidiyordum forumda bir güncelleme gördüm http://forum.donanimhaber.com/m_4532904/tm.htm hemen yaptım ve cok başarılı oldu acmadığı cd göstermediği alt yazı kalmadı alt yazının rengiyle boyutuyla aşağı yukarı kaydıra biliyorsun ck güzel oldu yani kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu player bu güncellemeyle diğerlerine fark atıcaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: typhoondx

ben voxline kötülemek için yazmıyorum bu yazıyı ama vozline almak için teknosaya gittim son bir tane kalmıştı kutulu olarak sevinerek hemen aldım :D ama almaz olaudım dakika bir gol bir eve geldim calıştırdım cd tepsisi elektirğe takar takmaz acıldı ve kapanmıyor el ile bile itiyorsun kendiliğinden dışarı cıkıyor hemen geri götürdüm teknosa ya teknosa cok yakın bize alalı 10 dk bile olmamışdı. Yetkiliye durumu anlattım test bile yapmadan iadesini allım dedi yok canım ben yenisini istiyorum dedi elimizde yok şuan getirin o zaman başka mağazadan dedim yok siz bunu almayın cok sorun cıkardı dedi voxline için iyi tamam dedim bende almadan cıktım iade ettim. Hemen hemen bütün markalarınkini araştırdım ( voxline premier trimax vestel......) premier voxline gibi markalrın plastik kalidesi cok kötü dizayn yok vestele güvenmiyorum cok başım ağrıdı zamanında evime sokmam vestel ürününü . Carrefoura gittim gecen geziyorum deli gibi divx player arıyorum teknosada gördüğüm 189 milyon olan Lg 8761 Em model divx player orada 159 milyon cok kaliteli gözüküyor taksitte yapıyorlar hemen aldım.

Eve geldim hemen denedim bazı divx lerde sorun var alt yazılar cıkmıyor tek sorun buydu birazda yazılar ufaktı ama acmadığı cd yok. sitesinden güncellem yaptım yazılar büyüdü ama bazı cdlerde yine alt yazı yok alyta yazı ismi filmin ismiyle aynı olmazsa göstermiyor bunu farkettim. tam iade etmeye gidiyordum forumda bir güncelleme gördüm http://forum.donanimhaber.com/m_4532904/tm.htm hemen yaptım ve cok başarılı oldu acmadığı cd göstermediği alt yazı kalmadı alt yazının rengiyle boyutuyla aşağı yukarı kaydıra biliyorsun ck güzel oldu yani kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu player bu güncellemeyle diğerlerine fark atıcaktır.

Yasamis oldugun seri uretim kaynakli kucuk bir talihsizlik sadece arkadasim.. akabinde seri uretim bircok elektronik cihazda karsilasilan bu tarz problemleri biraz arastirirsan eger (www.sikayetvar.com) sony yada philips gibi dunya devi markalarin urunlerinde dahi sikça yasandigina kendin sahit olacaksin.. ayrica unutmamamiz gereken husus, voxline'i suan piyasadaki diger cogu cihazdan ustun kilan en onemli kriter sahip oldugu olaganustu "fiyat- perfonmans" oranidir..

Yani 250 ytl'lik bir player'in yapamadigi işi eger 99 ytl'lik bir cihaz cok daha basarili bir sekilde yapabiliyor, daha fazla cikisa ve nadiren secici davranan esnek bir div-x / dvd oynatma becerisine sahipse o cihaz fiyat/perfonmans bakimindan zirvede demektir.. kisaca, voxline i degerlendirirken "bu onemli kriterleri" baz alarak degerlendirmelerini yaparsan seviniriz...

• quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

ipod,

Aşağıdaki linkte nasıl yapılacağı anlatılmış.Yalnız sen "stand alone support" kısmında (CTRL+F9 ile çıkan gizli menüde) ESS seçeneğini işaretleyeceksin. Advanced settings kısmında ise çıkış formatının Xvid mi yoksa DivX mi olacağını da belirleyebilirsin.

http://forum.videohelp.com/viewtopic.php?t=273901

Kharia dostum, vermis oldugun linkte'ki AutoGk epey eski bir surum ve bir cok stabilite ve kalite sorunlari yasayan versiyonlardan bir tanesi (2.12) Arkadasa tawsiyem en son stabil surum olan (beta surumleri tawsiye etmiyorum kesinlikle) 2.26 yi yuklemesi olacak.. yukleme esnasinda AutoGk sordugunda ess'mi, mtk/sigma mi diye "ESS" diyerek kurulumu tamamlayacak..

Bu arada en son x-vid ve div-x surumlerini systeme kurulursa oldukca yuksek kalitede convertler hic sorun yasamadan gerceklestirebilir.. yeni surumde dikkat etmesi gereken, dosya ismi olarak hard-disk'e rip yapmis oldugu dvd klasorunde ki "İFO" dosyasinin yerini gostermek hepsi o kadar.. unutmadan bu iş için en iyi rip araci ise "dvd decrypter".. (rip yaperken programda "mode" sekmesinde "ifo" nun secili olmasina özellikle dikkat edin)
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 23 Ocak 2006 14:38:05 >

• Arkadaşlar cihaz bugün elime ulaştı çalıştırdım her şeyi okuyor. Ancak önpanel ile gövde arasında bir açıklık var sol tarafta önemli değil gibi bakacağım değiştirirlerse değişitirim, olmaz ise pek önemli değil .Ancak cd tepsisi açıldığında sonuna kadar açılmıyor gibi geldi bana yani cd yi koymak için biraz cihazın içine sokmak gerek sizde de öyle mi yoksa cd tepsisi %100 yukarıdan atsan içine duşecek şekilde açılıyor mu?
  • pininfarina,

Dostum sayfada verilen linke tıklanırsa Auto GK'nın son sürümüne ulaşılabiliyor. 2.12 anlatım için kullnılmış sadece. 2.26 konusunda haklısın gayet iyi bir sürüm. AGK ile DivX > DivX kodlanması hakkında ayrıntılı bir yazı hazırlıyordum ama yazının ortasında elektrikler kesildi. Yedeklememistim de. Tekrar hazırlayıp buraya koyacagım.

typhoondx,

Dostum ayrıca unutmamalısın ki senin yüklediğin firmware resmi firmware değil ve alet garanti dışı kalıyor. Oysa Voxline'a üretici firma firmware desteği veriyor.

Bunun yanında o firmware olmasa alet vasat "marka" dvd playerlar arasında yerini alıcakmış. Bu firmware hazırlandığı için şanslısın vallahi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 23 Ocak 2006 18:10:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.