Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aldım Voxline. (teknosadan 12 taksitle)

Ama malzeme çok kalitesiz hakketten.... kumandanın pil kapağı bile oturmuyor tam olarak...
    bir de altyazılar yukarda çıkıyor ve aşağı alma opsiyonu yok . (Wide screen televizyonlar için tasarlanmış galiba)

bunun dışında divx oynatırken görüntü güzel ve tatmin edici , fakat altyazı ismi farklı olunca açmıyor... ( ya da ben bulamadım )

şimdilik bu kadar ... kullandıkça görüşlerimi yazmaya devam ederim.
  • arkadaslar bi sorunumu yazdım lutfen yardımcı olun. cihazdan cok memnunum herseyi acıyor ve görüntü kalitesi harika. yalnız belli bir süre sonra görüntü SİYAH BEYAZ oluyor. cihazın kablosunu cıkarıp takdıgımda ise yeniden renkli oluyor. ne yapmalıyım. cihazı servise götürmelimiyim?? lütfen yardımcı olun. böle bi sorunu olan varmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetera

arkadaslar bi sorunumu yazdım lutfen yardımcı olun. cihazdan cok memnunum herseyi acıyor ve görüntü kalitesi harika. yalnız belli bir süre sonra görüntü SİYAH BEYAZ oluyor. cihazın kablosunu cıkarıp takdıgımda ise yeniden renkli oluyor. ne yapmalıyım. cihazı servise götürmelimiyim?? lütfen yardımcı olun. böle bi sorunu olan varmı???

bende de bi kere olmuştu. tvyi açtığımda görüntü siyah beyazdı. scart kablosunun girişlerini sıkıştırdığımda görüntü eski haline döndü ve bi daha da hiç siyah beyaz olmadı. sanırım seninki de kablonun tam oturmamasındandır. ve eğer bu sorun sürekli oluyorsa ya kabloda bişey vardır. yada tvnin arkasındaki scart girişi hasarlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikster -- 27 Mart 2006; 1:23:09 >
  • Topic'in ilk sayfasında görebileceğiniz gibi ilk alanlardan biriyim. Ekim ayının başından beri kullanıyorum. Cihaz hala sorunsuz. Üçüncü firmware güncellemesiyle altyazılar da büyütülmüş. Güzel olmuş.
  • Selam arkadaşlar nerdeyse bu topic ilk açıldığından beri takip ediyorum ve sonunda beni inandırdınız ve gidip voxline aldım. Gerçekten harika hiç bir problem yok !!! bu fiyata 95 YTL 12 taksit yaptım (ekonomikticaret . com) gerçekten iyi kalite her divxi açtı DVD lerde problem yok gerçekten istediğimi aldım Buradaki herkese teşekkürler.
    herkese tavsiye ediyorum...94 ytl bide piyasadanda ucuz !! bu siteye dikkat gerçekten ucuz çoğu şey yeni site olduklarından herhalde?
  • arkadaşlar ben de bu hafta sonu carrefour redio shock tan bir tane voxline aldım. tüm dvd leri divx leri açtı. alette olmayan çıkış yok. bu paraya bu kadar özellik çok süper bence. alete yumuşak davranmak gerekiyor cd koyma yeri çok zayıf görünüyor ama bu diğer marklaar için de geçerli.

Birde alete 5.1 bağlamayı düşünenler için yazıyorum. Ben creative inspire 5200 bağladı..Sonuç süper !!! Bunun için ne yapmak gerekiyor.? Şöyle üç tane bir ucu kırmızı beyez (bu kırmızı beyas uçları dvdnin 5.1 çıkış alanına bağlıyoruz) diğer ucu bildiğimiz stereo jack olan ( bu ucu da subvoofer a takıyoruz. Subwooferda 3 tane jack girişi olduğu için 3 adet kablo almak zorundayız. Böylece dvd playırda ki 6 çıkış noktasını anfideki 3 girişe uyarlamış oluyoruz. diğer anfi tiplerine göre aynı yöntem kullanılabilir.kabloları kaliteli almakta fayda var.)

Şimdi sıra geldi voxline daki ses ayarını yapmaya. Menüden hoparlör ayarlarına giriyoruz. Orada Downmix seçeneğini kapalı yapıyoruz. Streo yaparsak diğer kolon ayarları aktif olmuyor ve sadece ön iki kolondon streo ses elde edebiliyoruz. Sonra Downmixi kapalı yaptıktan diğer kolon ayarları aktif oluyor buradan merkez kolonu da kapatıyoruz. Bende 5200 de merkez kolonu kapatmadan 5.1 ses alabildim ama bu seferde konuşma sesleri kesildi. Ancak merkez hoparlör kapalı durumunda tam anlamıyla 5.1 ses aldım subwoofer dan da bas geliyor. iyi birde aksiyon dvd film aldıysanız ses zevki süper.

Ama dvd lerde de ses olayı çok farklı bazen dvd nin kendidi çok adi kopyalanınca 5.1 ses vermeyebiliyor. sorun alette değil.

• anlamadığım konu firmware update yapalım mı yapmayalım mı? yani tam bir muamma yaşadım sayfaları okurken, muthemelen yakınlarda bu aleti alacağım teknosa da gördüğüm için heralde bahsedilen yeni updateli versiyonlardandır.

1-update versiyonları icinde yazmıyor mu aletin?

2-mesela alet sıfır geldi en eski deponun dibinde kalmış, bunun firmwarelerinin yaparken nasıl bir sıra izlemek gerekir. 1,2,3(tabi varsa) sırayla mı yoksa direk 3 versiyonun icinde 1 ve 2. versiyonlarıda kapsar mı? ( ve nerden bulabilirim firmanın sitesindeki linkler kırık bunları bu başlık altında herhangi bir update sitesine yükleyebilirmiyiz kalıcı olması açısından)

3- bir filmde qpel v.s oldugunu nasıl anlarız aşağıdaki ss de bunun nerde yazdıgını söyleyebilirmisiniz
    http://img119.imageshack.us/my.php?image=gfilmm5af.jpg

4- hoparlor olarak hocam önermiş fakat hoparlörler aletten daha pahalı, 5+ 1 kullanan hocalarım hangi marka ne kadar aldıkları ve performansları hakkında yorum yapabilirler mi?

sevgiler saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: albatrostr06

öncelikle şunu belirteyim VESTEL artık qpel i destekliyormuş, voxline a gelince bildiğim kadarıyla profilo garantisi altında ama çimnde üretiliyor zaten okuyucu kafaları samsung, sony ya da panasonic oluyor marka ise süs ve serviste işe yarar yoksa premieri shov u v.s. sı hepsi aynı

hocam hiçbir yerde böyle bir alıntı görmedim ayrıca buda dts gibi telif hakkı içeriyormus sağdan soldan öle okudum bu konuda ciddi mi bunu yazanlar yane ve formatların ve çift sesin (divx dışında) telif hakkı altında korunması söz konusu mu?

• bugun cok soru sordugumun farkındayım oncelikle bunun icin özür dileyerek başlıyayım.

hoparlor konusunda bir çelişki yaşıyorum acaba

VOXLINE HTS-1100R EV SİNEMA HOPARLÖRÜ (http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=153551&ProductID=evvoxlinehts110r )

mü yoksa

VOXLINE HTS 1100 5+1 EV SİNEMA HOPARLÖRÜ (http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=153551&productId=evvoxhts1100 )

ür mü öneririsiniz.. hiç anlamadığım bir alan olduğundan yardımlarızı bekliyorum..

• saol mikster arkadas, bu sorun 1 haftadır devam etmekteydi. bi kac sefer kabloları cıkarıp taktım. yine tekrarladı aynı sorun. bende teknosaya gidip cihazı geri verdim. yerine Philips 3010 aldım. Aslında aklımda kalmadı degil Voxlineden dedigim gibi her yönüyle cok iyiydi. neyse artık PHİLİPS 3010 a bakacagız. Her hangi bi eksikligi varsa Voxline den yazarım. Philips 3010 da indirim yapılmıs cihaz 169 milyon olmus.
    tesekkürler arkadas...

quote:

Orjinalden alıntı: Mikster

quote:

Orjinalden alıntı: cetera

arkadaslar bi sorunumu yazdım lutfen yardımcı olun. cihazdan cok memnunum herseyi acıyor ve görüntü kalitesi harika. yalnız belli bir süre sonra görüntü SİYAH BEYAZ oluyor. cihazın kablosunu cıkarıp takdıgımda ise yeniden renkli oluyor. ne yapmalıyım. cihazı servise götürmelimiyim?? lütfen yardımcı olun. böle bi sorunu olan varmı???

bende de bi kere olmuştu. tvyi açtığımda görüntü siyah beyazdı. scart kablosunun girişlerini sıkıştırdığımda görüntü eski haline döndü ve bi daha da hiç siyah beyaz olmadı. sanırım seninki de kablonun tam oturmamasındandır. ve eğer bu sorun sürekli oluyorsa ya kabloda bişey vardır. yada tvnin arkasındaki scart girişi hasarlıdır.

• amanın o kutu ne öle yoksa yoksa benimde mi voxline im oldu :D
    vcd, divx(cd icinde), xvid(dvd-r icinde), copy dvd(dvd-r), sorunsuz çalıştırdı..
    şu anda sorun görünmüyor.. cd giris yerii cok ince bu cok dezavantajlı bırakın cocugun ulasmasını siz bile cd takarken kıracakmıs gibi hissediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdeha -- 28 Mart 2006; 19:01:08 >
  • 3. güncellemeyi yapan arkadaşlardan biri foto çekip koyabilirmi. altyazı boyutunu görmek istiyorum. ona göre yüklücem. ben 2. güncellemeden memnunum, altyazı boyutu yeterli ama biraz daha büyük olsa fena olmaz...
  • 3. Güncellemeyi yaptım, font boyutları mükemmel oldu, aynı DVD gibi, fakat alt ve üst font sınırlarını iyi ayarlayamadıklarından taşan yazılar yazı kaybolunca bazen ekranda nokta bırakıyor, bir sonraki yazıda denk gelirse bu noktalar kayboluyor, font sınırlarını ayarlarlarsa çok daha mükemmel olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfabi

3. Güncellemeyi yaptım, font boyutları mükemmel oldu, aynı DVD gibi, fakat alt ve üst font sınırlarını iyi ayarlayamadıklarından taşan yazılar yazı kaybolunca bazen ekranda nokta bırakıyor, bir sonraki yazıda denk gelirse bu noktalar kayboluyor, font sınırlarını ayarlarlarsa çok daha mükemmel olacak.

saol dostum, akşam denerim..
  • Yeni aldigim voxline i denemek icin iki adet dvd film aldim...birincisini sorunsuz calistirdi..dolby digtal 5+1 cikisi falan iyiydi...
    ama ikincisinde 5+1 cikis alamadim..oda dolby digital DTS 5+1 idi....
    kullanma klavuzunda DTS ile ilgili 5+1 cikisi yoktur gibisinden birseyler okudum..ama tum teknik ozelliklerinde ve on yuzunde DTS destegi oldugu yaziyor..

arkadaslar bu playerde DTS den 5+1 cikisi alamiyormuyuz...alabiliyorsak bunun icin ozel bir ayarmi yapmamiz lazim...
  • Uzun zamandan beri voxline kullanıyorum. Fiyatına göre piyasanın en iyisi
    720 ye kadar tüm çözünürlükleri okuyor,
    qpel okumuyor ama Virtualdub ile 2-3 saatte istediğiniz filmin formatını değiştirip divx formatına getirebilirsiniz.
    Altyazıda problem yok. Altyazı ile filmin ismi aynı ise otomatik okuyor. Eğer 2 cd olursa ve alt yazı ismi uzunsa otamatik olarak 2.cd nin altyazısını okumayıp 1. cd nin alt yazısını okuyor. Ama subtitle tuşu ile istenen altyazı seçilebiliyor.
    Benim yaşadığım tek problem ac3 kodekli 5+1 sesli filmlerde yaşanıyor. Analog çıkıştan 5+1 çıkışı alıp 5+1 ses sistemime bağladığım zaman. Downmix ayarlarındanda ayarları doğru yapmama rağmen film başladığında 5+1 ses alamıyorum. Film başladıktan stop tuşu ile filmi kapatmadan tekrar setup ayarlarına girip downmix ayarlarını aynı şekilde tekrar yapıp filme kaldığı yerden başladığımda bu sefer 5+1 ses alabiliyorum. Ama bu seferde alt yazı gidiyor. Altyazıyı geri getirmek için filmi biraz ileri alıyorum. Alt yazı geliyor. Sonra tekrar filmi geri alıp filmi ancak seyredebiliyorum. DTS filmlerde ise zaten hiç ses yok.
    Filmle ilgili bir problem olup olmadığını kontrol için aynı filmi bilgisayarımın ses kartı ve projeksiyon ile izledim. mükemmel 5+1 ses alabiliyorum. DTS filmden de gayet ses alabiliyorum. Sadece benim cihazımda olup olmadığını kontrol için
    arkadaşınnkinde de denedim aynı.
    Klavuzda karaokeyi kapatın yazıyor. Ama karaoke nerden kapatılıyor bulamadım.

• Arkadaşlar, dün 3. güncellemeyi yaptım ve denemek için Kung fu Hustle adlı bir filmi taktım, altyazı boyutunun haddinden fazla büyütülmüş olduğunu gördüm...nedereyse iki katından fazla...neyse dedim, alışırız diyerekten filmi izlemeye koyuldum...derken ne göreyim!!! tek satır altyazılar ve çok satırlı altyazılar da ilk satırlar çok aşağıda kaldığı için görüntülenmiyor sadace birer çizgi olarak çıkıyordu...bir iki film daha denedim , aynı şekilde Allah'tan 2. güncellemenin bulunduğu cd yi kaldırıp atmamışım ki yeniden onu yükledim...eski hali daha iyiymiş valla...yeni bir güncelleme veya varolan güncelleme üstünde çalışma yapmaları şart...yine de playerimden memnunum tabee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 28 Mart 2006; 14:21:23 >
  • O zaman bir önceki güncellemeye nasıl ulaşırız.
    Elinde olan birisi yardımcı olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfabi

3. Güncellemeyi yaptım, font boyutları mükemmel oldu, aynı DVD gibi, fakat alt ve üst font sınırlarını iyi ayarlayamadıklarından taşan yazılar yazı kaybolunca bazen ekranda nokta bırakıyor, bir sonraki yazıda denk gelirse bu noktalar kayboluyor, font sınırlarını ayarlarlarsa çok daha mükemmel olacak.

Aynen durum dediği gibi. Ben küçük fontları okumada zorluk çektiğimden baştan beri font büyüklüğü artışını destekliyordum. Bu nedenle Fontların 3. update ile mükemmel olduğunu söylemek isterim. Ben çok beğendim. ancak uzun satırlarda sorun çıkabilir bunu da unutmamak lazım. Ayrıca ne hikmetse gerçekten ufak noktalar bazen ekranda kalıyor. Ancak sorun değil.
    Son söz şu ki, bazıları font büyüklüğünü uygun bulurken, bazıları da beğenmeyecek..
    Benim fikrim Font büyüklüğü süper olmuş ve artık voxline'ın benim açımdan hiçbir sorunu kalmadı. İnşallah bozulmadan uzun süre kullanırım.

Dr. Salpay

• arkadaşlar qpel nedir? nasıl çalıştırıcam anlamadım ben gene...

uzantı avi benim voxline qpel açamam diyor ne iş? ne yapıcam bilen özel mesaj atarsa sevinirim. Çok sağolun...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.