Arkadaşlar 4 aydır vucut geliştirme ile uğraşmaktayım...Vucudum iyi bir kalıba ulaştı artık...Bu neticeler çerçevesinde bir diyete başlamak şart oldu diye düşünüyorum...öncelikle kendi programımı aktarayım sizlerle...
Sabah: 5 adet zeytin, 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 adet haşlanmış yumurta 2 tatlı kaşığı pekmez , bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
öğle: 250 gr makarna, 300 gr tavuk göğsü haşlama 1 kase yahut daha fazla yoğurt
Akşam:250 gr. makarna , 200 gr. tavuk göğsü haşlama 1 kase yoğurt
Not: Diyette kesinlikle yağ,tuz ve şeker kullanmıyorum...beyaz un kesinlikle tüketmiyorum...antremana gitmeden evvel 1 bardak çok koyu bir kahve içiyorum(enerji için)...günde 3 bardak limonlu yeşil çay içiyorum(yağ yakımı için)...18 yaşındayım ,1,76 boyundayım ,74 kiloyum , kas indeksinin çoğunu bacaklar ve omuz oluşturuyor...şikayetçi olduğum bir konuda var işim uzmanlar öneride bulunurlarsa sevinirim; karın ve kalça bölgesinde(yoğunlukla kalçada)simit diye tabir edilen bir yağlanma türü var ve hoş durmuyor...bunu sağlıklı bir şekilde nasıl yok edebilirim..çünkü diyeti biraz sıkınca kasların erimeye başladığını hissettim buda beni korkuttu haliyle...önerilerinizi bekliyorum...
sizce bu diyet uygunmudur..
pekmezi 1 ölçek whey proteinle değiştirebilirsin gece aç kalan vücudun protein ihtiyacını karşılar. 500gr tavuğu 3 hatta 4 öğüne bölmeni öneririm vücudun bir öğünde kullanabildiği miktar 35 gr civarı.
hacım sen vitaminini mineralini nereden alacaksın? makarna ve tavuk göğsünden başka bir şey yok? Gidin bir diyestisyene anlatın derdinizi size yardımcı olsunlar. Her gün makarna-tavuk mu yenir? Ara öğün yap bol bol ve ara öğünlerine meyve-sebze koy. Bol baharat kullan ve antreman sonrası maden suyu tüket.
quote:
Orijinalden alıntı: caporedattore
pekmezi 1 ölçek whey proteinle değiştirebilirsin gece aç kalan vücudun protein ihtiyacını karşılar. 500gr tavuğu 3 hatta 4 öğüne bölmeni öneririm vücudun bir öğünde kullanabildiği miktar 35 gr civarı.
whey proteini yeni aldım hocam daha 1 saat olmadı alalı....onu kullanıp pekmezi kesicem
Vitaminide ;yeşil elma,armut ve şeftali'den alıyorum hocam...
quote:
Orijinalden alıntı: _NorthWestern_
quote:
whey proteini yeni aldım hocam daha 1 saat olmadı alalı....onu kullanıp pekmezi kesicem
pekmezle whey protein bir olur mu dostum hiç. kesme pekmezide gene sabahları iç. whey proteini antrenman sonrası öncesi ve sırasında tüket. gece yatarken lor peyniri yemeye çalış. sabaha kadar vücudun protein ihtiyacını karşılar zaten whey proteinde peynir altı suyundan yapılıyor. zaten senin kilo fazlalıgın yok vücudun düzenli değil eğer sporunu düzenli yaparsan sıkıntın kalmaz. yani vücut geliştirip diyet yapman için ilk önce kilo alman lazım hem kas hemde yağ . tabi yağsız yiyerek daha az yağ ve protein yiyerek daha fazla kas alıcaksın.buna bulk dönemi denir 82 kilo felan olunca definasyona girersin yağdan arınmak için. vücut geliştirme dönemi böyledir.ezbere iş yapmayın. her öğün mutlaka protein ye. akşamları makarna yerine sebze yemeği + tavuk daha iyi olur. birde sabah- öğle- akşam sınırsız domates salatalık yeşillik felan yiyebilirsin.eğer vitamin , mineral almazsan yorgun düşersin ve antrenmana yansır dolayısıyla vücut gelişmesi yavaşlar. her gün veya 2 günde bir madensuyu+limon+tuz(az miktarda) iç. ama madensuyu soda değil. dediğim gibi whey proteini antrenman sırasında ve sonrasında kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: fberen
quote:
quote:
pekmezle whey protein bir olur mu dostum hiç. kesme pekmezide gene sabahları iç. whey proteini antrenman sonrası öncesi ve sırasında tüket. gece yatarken lor peyniri yemeye çalış. sabaha kadar vücudun protein ihtiyacını karşılar zaten whey proteinde peynir altı suyundan yapılıyor. zaten senin kilo fazlalıgın yok vücudun düzenli değil eğer sporunu düzenli yaparsan sıkıntın kalmaz. yani vücut geliştirip diyet yapman için ilk önce kilo alman lazım hem kas hemde yağ . tabi yağsız yiyerek daha az yağ ve protein yiyerek daha fazla kas alıcaksın.buna bulk dönemi denir 82 kilo felan olunca definasyona girersin yağdan arınmak için. vücut geliştirme dönemi böyledir.ezbere iş yapmayın. her öğün mutlaka protein ye. akşamları makarna yerine sebze yemeği + tavuk daha iyi olur. birde sabah- öğle- akşam sınırsız domates salatalık yeşillik felan yiyebilirsin.eğer vitamin , mineral almazsan yorgun düşersin ve antrenmana yansır dolayısıyla vücut gelişmesi yavaşlar. her gün veya 2 günde bir madensuyu+limon+tuz(az miktarda) iç. ama madensuyu soda değil. dediğim gibi whey proteini antrenman sırasında ve sonrasında kullan.
çok iyi anladım hocam çok teşekkür ederim...ilerleyen zamanlardada sizden tavsiye almak isterim...
quote:
çok iyi anladım hocam çok teşekkür ederim...ilerleyen zamanlardada sizden tavsiye almak isterim...
sen bunları yap kendini düzene sok gerisi gelir zaten.
quote:
quote:
vucudumda özellikle kalça ve karın bölgemde beni tedirgin eden yağlanmalar var...onlardan komple nasıl kurtulabilirim..
quote:
quote:
quote:
vucudumda özellikle kalça ve karın bölgemde beni tedirgin eden yağlanmalar var...onlardan komple nasıl kurtulabilirim..
bölgesel zayıflama olmaz. ondan dolayı spor yapıp yemene dikkat et.
quote:
quote:
quote:
quote:
bölgesel zayıflama olmaz. ondan dolayı spor yapıp yemene dikkat et.
anlaşıldı hocam..sağolun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme