Şimdi Ara

Vücut geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, konuyu yanlış yere açmadığımı umarak sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Ben şu an 14.5 yaşındayım ve 180 boyunda 82 kiloyum. Kendi vücudumu geç olmadan sağlıklı bir biçimde geliştirmek istiyorum. Açıkçası son zamanlarda kilomdan rahatsız oluyorum. Aslına bakarsanız dışarıdan görenler pek kilolu olmadığımı ama fazlasıyla yapılı olduğumu söylüyor. Şu an fiziksel bakımdan vücudumun durumu şu şekilde:

• Kollar --> Tam olarak emin değilim fakat çevresi 37-38 cm civarında
    • Bacaklar --> Kalın bacaklara sahibim

Aynı zamanda omuzlarım da geniş denilebilecek düzeyde. Şu anlık bir spor salonuna gitmiyorum ve herhangi bir spor branşını düzenli olarak yapmıyorum. Hiç yoktan iyidir diyerek günde 100 şınav çekmeyi planlıyorum. Bugün iki kez aralar vererek 10-15-20 şınav ve son olarak 10 şınav çekerek günde 100 şınava ulaştım. Yaklaşık 1.5-2 sene önce 1 şınav bile çekemezdim fakat şu an çekebiliyorum. Spora gitmeden evde şınav, mekik ve squat yaparak yani kendi vücut ağırlığımı kullanarak ne kadar ilerleyebilirim? Ayrıca bana ek olarak önerdiğiniz şeyler var mı? Şimdiden tüm cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Güzel kardeşim gelişim çağında olduğun için evde bir egzersiz yapmanı tavsiye etmem. Bilmeden bilinçsiz yaptığın hareketler vücudunda orantısız gelişime sebep olur. İmkanın var ise bir spor salonuna gidip sana özel yazılacak program ile spora başlaman. Şuan imkanın yoksa bile şınav, mekik vb. hareketler ile egzersiz yapabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VÜCUT GELİŞTİRME
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.