Şimdi Ara

vw jetta karter muhafazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 model vw jetta aldım, karter muhafazası yaptırmak istiyorum servisi aradığımda geçen yıllarda yaptıklarını ama artık yapmadıklarını öğrendim zaten üzerinde plastikten bir muhafaza varmış.Bu model aracı olup da yeniden ince saçtan karter muhafazası yaptıran var mı? Mutlaka saç mı olmalı bu şekil kullansam sonra çok üzülürmüyüm bilgisi olan varsa sevinirim herkese saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanperver

2010 model vw jetta aldım, karter muhafazası yaptırmak istiyorum servisi aradığımda geçen yıllarda yaptıklarını ama artık yapmadıklarını öğrendim zaten üzerinde plastikten bir muhafaza varmış.Bu model aracı olup da yeniden ince saçtan karter muhafazası yaptıran var mı? Mutlaka saç mı olmalı bu şekil kullansam sonra çok üzülürmüyüm bilgisi olan varsa sevinirim herkese saygılar.

Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın kazasız belasız diyelim.

bu platformda anlattığınız durum için 2 tane görüş var

1. si Sayın Taner göde nin de içinde bulunduğu metalciler pardon metal karter koruma takanlar ve kullananlar ve bu durumu meşru ifade edenler.

2. si ise plastik karter koruma ile devam etmenin bir yolcu güvenliği ve standardı olduğunu savunanlar ve kesinlikle taktırmak istemeyenler.

metal karter koruma motorunuzun alt yağ haznesi kısmını zemindeki çarpma ve darbelerden koruyarak karterin delinmesini önlüyor,motor için son derece güvenli yani..

madalyonun diğer yüzü ise daha vahim malesef..

uluslararası çarpışma testlerinde tüm araçlar aldıkları yıldız seviyelerini hep plastik karter koruma ile almaktadır.
    siz metal taktığınızda motor çarpışma esnasında yere doğru eğim alarak düşmesi gerekirken motor düşemiyor ve yolcu kabinine doğru geliyor ve yolcular için hazin son.

tabi karar sizin bu konular çok tartışıldı ve fikir ayrılıkları oldu ama anafikri bu şekilde insanmı makinamı diyebilirsiniz.

herhangi bir noktada karterin delinmesi mi Allah göstermesin bir kazada can kaybımı..

Taner hocam haddim olmayak saygı da kusur ettimse affola,seninde taktırdığını biliyorum çünkü

ben şahsım adına taktırmayı düşünmüyorum bizim konuda da bayağı bu konuları tartıştık

son karar sizin tabiki

• karter muhafazalı önden kazalı, airbgleri patlamış, baya hasarlı 4 5 tane araç gördüm. motor kabine falan girmemiş. o kadar korkulacak birşey yok bence.
    ancak kaza anında motorun düşme olayı tamamen doğrudur.
  • Rica ederim Sayın TEPEE PREMÏUM PACK, çok doyurucu ve açıklayıcı bilgiler verdiniz.

Kaymak gibi yolların olduğu bir yerde yaşasaydım kât'ï surette ben de taktırmazdım ama Adana gibi traktörlerin şehir merkezinde, at arabalarının AVM'lerde, rögar kapaklarının 30° açıyla, ölü hayvan leşlerinin yol ortasında, taş, tuğla, briket, çıkık kaldırım kenarı ile sert delici ve kesici cisimlerin ulu orta durduğu bir bölgede satın aldığım araçların aşağı yukarı tümüne motor karter muhafaza sacı taktırdım, en son FIAT GRANDE PUNTO aracım için metal olanını buldum ve tamirci kuzenimin atölyesinde bir demirci ustasının yaptığı bağlantı kolları ile birlikte sabitledim.

2008'de tatile giderken PASSAT'ımın altındaki motor karter muhafaza sacı sayesinde yoluma devam edebildiğimi de hatırlatmak isterdim; yaban domuzu leşinin üzerinden geçen bir ALFA ROMEO o kadar şanslı değildi, kemiklerden birisi sağ ön lastiği patlatmış, diğeri de radyatörü delmişti.

8 Yıl kullandığım SEAT Toledo aracıma da taktırmak istedim, ama piyasada olanlar 3 mm çelik sacdan yapılmış ve bir 15-20 kg herhalde vardı, pahalıydı da, bu nedenle vazgeçtim.

Taktırıp taktırmamak tamamen kendi tasarrufunuza kalmış. Hep şehiriçinde dolaşan ve kaymak gibi asfalttan inmeyenlere gerek yok, ama şehiriçi yolları dahi berbat olan bir yerde yaşayanlara tavsiye ediyorum.

• Değerli bilgileriniz ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim kafam biraz karıştı desem yalan olmaz bir gönlüm taktır diyor bir gönlüm taktırma bir süre kullanayım parçayıda bulursam taktıracağım 2010 lar için pek göremedim.
  • Arkadaşlar metal karter korumadan korkmaniza gerek yok servisin taktigi metal korumanin civatalari farklı yani civatanin bir yerinde zayıf nokta var KAZA anında motor aşağıya gelirken civatalar direnc olusturmuyor ince yerinden kopuyor. Sıkıntı yok yani anliyicaginiz. Metale devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Departed

Rica ederim Sayın TEPEE PREMÏUM PACK, çok doyurucu ve açıklayıcı bilgiler verdiniz.

Kaymak gibi yolların olduğu bir yerde yaşasaydım kât'ï surette ben de taktırmazdım ama Adana gibi traktörlerin şehir merkezinde, at arabalarının AVM'lerde, rögar kapaklarının 30° açıyla, ölü hayvan leşlerinin yol ortasında, taş, tuğla, briket, çıkık kaldırım kenarı ile sert delici ve kesici cisimlerin ulu orta durduğu bir bölgede satın aldığım araçların aşağı yukarı tümüne motor karter muhafaza sacı taktırdım, en son FIAT GRANDE PUNTO aracım için metal olanını buldum ve tamirci kuzenimin atölyesinde bir demirci ustasının yaptığı bağlantı kolları ile birlikte sabitledim.

2008'de tatile giderken PASSAT'ımın altındaki motor karter muhafaza sacı sayesinde yoluma devam edebildiğimi de hatırlatmak isterdim; yaban domuzu leşinin üzerinden geçen bir ALFA ROMEO o kadar şanslı değildi, kemiklerden birisi sağ ön lastiği patlatmış, diğeri de radyatörü delmişti.

8 Yıl kullandığım SEAT Toledo aracıma da taktırmak istedim, ama piyasada olanlar 3 mm çelik sacdan yapılmış ve bir 15-20 kg herhalde vardı, pahalıydı da, bu nedenle vazgeçtim.

Taktırıp taktırmamak tamamen kendi tasarrufunuza kalmış. Hep şehiriçinde dolaşan ve kaymak gibi asfalttan inmeyenlere gerek yok, ama şehiriçi yolları dahi berbat olan bir yerde yaşayanlara tavsiye ediyorum.

Saygıdeğer Arkadaşım resimde kullanılan saç karter korumadan sipariş vermek üzereyim nedeni soğuk havalarda kedi yuvasına döndü dilberim jettam motor üstü çamur ve kıldan gözük müyor. Sorum şu alt tarafı tamamen kapatıyor mu? Saygı ve sevgilerimle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.