şu an için teyipten başka gözle görülür değişiklik yok . almanya sitesinde değişikliklerle ilgili listesi verilmişti .ama gözle görünen bir teyip var. tabi benim için en önemlisi şanzıman İYİLEŞTİRİLMİŞ ... birçok şeyi tamir edilsede şanzımanı indirilipde sıfırı gibi yapılanı görmedim söylediklerine göre de binde bir diyorlar . acayip soğdum .garantiniz var ve birşey yapılamıyor ancak bu kadar deniyor ....
kasa değişikliğine gelince satış elemanı bana 2012 yılı demişti.... sanırım 2011 de 2012 model olarak gelecek...
quote:
Orjinalden alıntı: telenor
şu an için teyipten başka gözle görülür değişiklik yok . almanya sitesinde değişikliklerle ilgili listesi verilmişti .ama gözle görünen bir teyip var. tabi benim için en önemlisi şanzıman İYİLEŞTİRİLMİŞ ... birçok şeyi tamir edilsede şanzımanı indirilipde sıfırı gibi yapılanı görmedim söylediklerine göre de binde bir diyorlar . acayip soğdum .garantiniz var ve birşey yapılamıyor ancak bu kadar deniyor ....
kasa değişikliğine gelince satış elemanı bana 2012 yılı demişti.... sanırım 2011 de 2012 model olarak gelecek...
Bilgi için teşekkürler. Sizde senkromeç arızası vardı yanlış hatırlamıyorsam öyle değil mi?
Araç ve şanzıman neydi tam olarak?
Selamlar;
Önümüzdeki dönemde çok beğendiğim için Jetta almayı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim...
Öncelikle almayı düşündüğüm model maddi sebeplerden 2007-2008 1.6 102 bg baz model.(Baz model olsun ama yeni olsun) Performans açısından bir beklentim yok. Şu andaki otomobilim Fiat Albea 1.2 16V 80hp; Performansı bana yeterli geldiğine göre jetta da beni tatmin eder diye düşünüyorum. Ama açıkçası motordan korkuyorum. Bu motorun dayanıklı olduğundan bahsedilmiş. Ama daha öncede boralarda kullanılan bu motordan 1999- 2004 arası değşik modellere sahip 3-4 arkadaşım hiç memnun değil. Sürekli sorun çıkardığından bahsediyorlar. Hatta bir arkadaşım motor bloğu çatladığı için komple motor bloğunu değiştirdi ve 7 milyar gibi ciddi bir masraf yapmak zorunda kaldı. Görüşleriniz?
Yakıt tüketimi biraz yüksek. Özellikle 1.2 albeadan sonra bana çok yüksek gelecek. Ama her sefanın bir cefası vardır mantığıyla pek önemsemiyorum. Pek sıcak bakmasamda zorda kalırsam LPG taktırabilirim. Bu arada seneden en fazla 10000 km yapıyorum.
Donanım olarak baz model beklentilerimi genelde fazlasıyla karşılıyor. Ama benim için olmazsa olmaz iki donanım baz modelde yok. Ön Sis Farları ile Ön koltuktaki kol dayama kolçağı. Her zaman orjinallikten yana olduğum için bunlarıda orjinal olarak taktırmak isterim. Bu mümkün müdür ve maliyeti nedir?
Ayrıca motor bakım km leri ve bakım masrafları konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Cevaplar için teşekkürler..
JETTA STATION WAGON RESİMLERİ EKLENMİŞ MİYDİ?
das digitale auto
das digitale auto | Digitalisierung der Automobilindustrie
Nice road test report here of the VW Jetta SportWagen. Their summary: "This diesel VW could be a perfect car for our times".
It's big enough to be useful — bigger, in fact, than the outgoing version, and as big as a late 1990s VW Passat wagon, which was a mid-size at the time.
The cargo space is about the equal of a Ford Edge crossover wagon (1,954 litres with the rear seats down). The VW is nice and roomy because the compact independent rear suspension doesn't intrude into cargo space.
As for pricing, it's manageable. The basic Trendline starter wagon lists for $23,475 and the far more fuel-efficient TDI diesel model (6.8 litres/100 km city and 4.8 highway) starts at $25,775. A loaded gasoline Highline goes for $29,375 and the diesel Highline TDI tops out at $31,675.
The point is that the diesel comes at about a 10-per-cent price premium for about a 35-per-cent improvement in fuel economy. Many buyers will think that's more than a fair deal and will go diesel.
The numbers are only part of the story here, though; it's the driving that is equally telling.
My tester was a mid-level Comfortline model with a six-speed Tiptronic automatic transmission ($28,875) and the 2.5-litre five-cylinder engine. It accelerated well enough from a standing start, but it was the firm ride and sharp handling that I applauded most.
iyi akşamlar arkadaşlar.2006 model jetta 1.6 102hp.comfortlayn almak istiyorum.acaba 2006 ile 2008 arasında standart donamım farkı var mıdır. varsa hangi farklar vardır. bilen varsa rica ediyorum.saygılar.
jetta kullanan arkadaslar kis geldi ne yapacaksiniz, kar lastigi falan,
Merhaba alonsoxx89 ,
Bizde geçen Mayıs ayında aldığımız Jetta 140BG DSG var. Eşim kullanıyor çoğunlukla, Istanbul'dayız. Genelde araç yoğun trafiğe çıkmıyor ama şehirlerarası gibide değil açık konuşmak gerekirse. Henüz şehirlerarasına çıkmadık ama inşallah kurbanda oda olacak.
Eşim bir depo ile 550-600 arası yol yapıyor. Çok hızlı kullanmaz (120-130'u aşmaz) genelde çevreyolunda kullanıyor ama seyrekde olsa ara hızlanma, makas atma yapar kendisi. Ben bir kere kullandım aracı geçen ramazanda bizimkiler geldiğinde , akraba ziyaretleri falan. 450-500 km yaptım.
Bu kilometreleri benzin lambasının yandığı aralık olarak söylüyorum.
Imkanın varsa, aracı test et. Bir 122 BG'i test et bence, birde bulabilirsen 140 ve 170'dan birini. Plantamax aracını seri kullanan bir arkadaş. 170'ın genelde o kadarda çok harcayacağını sanmıyorum. Biliyorsun 140 ve 170'de ek olarak kompresör var. Bambaşka birşey:)
Bu arada 140 ve 170 üretimden kalkıyor ve yerine 160 tek seçenek geliyor. Ilerisini düşünüp, biraz bekleyip 160'da almak isteyebilirsin.
Ama ailede aracı sürecek birileride varsa ve büyük şehirde olmadığınıda söylemişşin, 122'ye bir daha bakmak isteyebilirsin.
Bir eklemede, Passat 115BG otomatik vites (kendi aracım) ve passat 122 DSG sürmüşlüğüm (iş arkadaşımın aracı, 1 haftalık) var. 115 BG passat'da 870KM yol yaptım Istanbul Antalya gidiş dönüşte, öyle çok da fazla abartmadan 100-110 hızla, 2 kişi klima açık ve bagaj varken. 122'de bu menzili yakalayacağıma eminim.
Kurban bayramı sonrası, Istanbul Ankara arası sonucu söyleyebilirim sanırım.
quote:
Orjinalden alıntı: alonsoxx89
sayın taner abi ve arkadaşlar, sizlere bişey danışmak istiyorum ve bilgilerinize ihtiyacım var.konu şu: 1.4 tsı 170 jetta nın yakıtı hakkında son günlerde fazla yakıyo diyolar alırsan pişman olursun felan.ama bende onu aklımdan çıkaramıyorum sizlerin bilgilerine çok ihyiyacım var.km de kaç kuruş yakıyo bilgisi olan yada 1 depoyla kaç km gidebiliyo.arkadaşlarınızdan kullanan varsa yada bilgi olan varsa lütfen söyleyin..birde şu var 2009 modellerde 160 bg yaparak yakıtta ve emisyonda düşüklük var bunun hakkında bilgisi olan varmı yakıt düşer mi ama 240 nm. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok tşk ederim..ii akşamlar..
Selamlar kocatepe ,
Foruma yazmadan önce, evvelki yazıları okumuşşundur diye tahmin ediyorum. Donanım Haberin VW bölümü (diğer forumları okumadığım için bilmiyorum) artık nerdeyse kitap olarak basılacak hale geldi :)
Taner beyin çok zengin ve ayrıntılı yazıları var bahsettini 102BG motorlu araçlar için. Motor bozulmazmı bozulur tabii ama hangi koşullarda o önemli. Benim aklımda kalanlar bu motorun çok sağlam olduğu ama güncel motorlara kıyasla nisbeten biraz daha fazla harcadığı. Corsa 1.2 easytronic'den Jetta 140BG DSG'ye geçen birisi olarak açık konuşmak gerekirse öyle aman aman bir sarfiyat artışı olmadı bizde.
102BG'ın en güzel yanı LPG'ye çok uygun olması. Maddi sıkıntın olduğunu söylemişşin. Ya bulabilirsen LPG'li 102BG almaya çalış yada bütçenin bir kısmını LPG kitine ayırıp arabayı LPG'ye dönüştür bence, bisiklet gibi kullanırsın. Tabii imkanın varsa 122BG Jetta alabilirsen çok daha güzel olur.
Ön sis farı ve orta kolçak opsiyon olarak araca taktırılabiliyor ama fiyatlarını bilmiyorum açık konuşmak gerekirse.
15.000'de bir yapılıyor bakımlar. Henüz yaptırmadık bizim jetta'ya ama passatın 15.000 bakımı için 270YTL verdim diyebiliri. (FSI 115BG, otomatik vites)
quote:
Orjinalden alıntı: kocatepe
Selamlar;
Önümüzdeki dönemde çok beğendiğim için Jetta almayı düşünüyorum. Bu konu ile ilgili birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim...
Öncelikle almayı düşündüğüm model maddi sebeplerden 2007-2008 1.6 102 bg baz model.(Baz model olsun ama yeni olsun) Performans açısından bir beklentim yok. Şu andaki otomobilim Fiat Albea 1.2 16V 80hp; Performansı bana yeterli geldiğine göre jetta da beni tatmin eder diye düşünüyorum. Ama açıkçası motordan korkuyorum. Bu motorun dayanıklı olduğundan bahsedilmiş. Ama daha öncede boralarda kullanılan bu motordan 1999- 2004 arası değşik modellere sahip 3-4 arkadaşım hiç memnun değil. Sürekli sorun çıkardığından bahsediyorlar. Hatta bir arkadaşım motor bloğu çatladığı için komple motor bloğunu değiştirdi ve 7 milyar gibi ciddi bir masraf yapmak zorunda kaldı. Görüşleriniz?
Yakıt tüketimi biraz yüksek. Özellikle 1.2 albeadan sonra bana çok yüksek gelecek. Ama her sefanın bir cefası vardır mantığıyla pek önemsemiyorum. Pek sıcak bakmasamda zorda kalırsam LPG taktırabilirim. Bu arada seneden en fazla 10000 km yapıyorum.
Donanım olarak baz model beklentilerimi genelde fazlasıyla karşılıyor. Ama benim için olmazsa olmaz iki donanım baz modelde yok. Ön Sis Farları ile Ön koltuktaki kol dayama kolçağı. Her zaman orjinallikten yana olduğum için bunlarıda orjinal olarak taktırmak isterim. Bu mümkün müdür ve maliyeti nedir?
Ayrıca motor bakım km leri ve bakım masrafları konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
Cevaplar için teşekkürler..
Selam arkadaşlar,
2009 model yani sıfır kilometre jetta 1.6 primeline aldık.Arabayı yılbaşından sonra teslim alacağız.Jetta ile ilgili internetten bilgi ararken bu siteyi buldum.Babam şimdiye kadar hep Toyota kullandığından Jetta almaya yanaşmadı.(hatta şu anda bile babamın içi rahat değil)Tabiki biz de bir üst modelini almak isterdik ama bütçemiz ancak buna yetti.Çelik jant ve dijital klima için 4 milyar vermeye değer göremedik.Zaten çelik jantı biz kendimiz alıp takacağız.Yazılanlara baktım da bizim aldığımız modelden pek fazla alan yok.Bir de motorunun eski teknoloji olduğundan falan bahsetmişler.(açıkçası bu arabayı ne kadar çok sevsem de içimde ister istemez bir sıkıntı uyandırdı.)
Şimdi sizlerden özellikle 1.6 primeline kullanıcılarından araçlarıyla ilgili yorum ve düşüncelerini istiyorum.Şimdiden teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: sardurr
Selam arkadaşlar,
2009 model yani sıfır kilometre jetta 1.6 primeline aldık.Arabayı yılbaşından sonra teslim alacağız.Jetta ile ilgili internetten bilgi ararken bu siteyi buldum.Babam şimdiye kadar hep Toyota kullandığından Jetta almaya yanaşmadı.(hatta şu anda bile babamın içi rahat değil)Tabiki biz de bir üst modelini almak isterdik ama bütçemiz ancak buna yetti.Çelik jant ve dijital klima için 4 milyar vermeye değer göremedik.Zaten çelik jantı biz kendimiz alıp takacağız.Yazılanlara baktım da bizim aldığımız modelden pek fazla alan yok.Bir de motorunun eski teknoloji olduğundan falan bahsetmişler.(açıkçası bu arabayı ne kadar çok sevsem de içimde ister istemez bir sıkıntı uyandırdı.)
Şimdi sizlerden özellikle 1.6 primeline kullanıcılarından araçlarıyla ilgili yorum ve düşüncelerini istiyorum.Şimdiden teşekkürler...
Aracınız hayırlı olsun.Bence aldığınız aracın o motorla getirilmesinin nedeni,LPG ile olan uyumudur.
Bizim bir arkadaşta 1.6 102 hp'lik motor var,ısrarla LPG taktırmamaya çalışıyor,en son km.de 37 ykr.yakıyor diyordu.
quote:
Orjinalden alıntı: tanergode
Polis amcalar bi kıyak yapsalarda ön tampondaki plakayı söksek şöyle krom parlasa, karşıdan gelenlerin gözlerini alsa (çakma xenon misali)
Merhabalar,
Hayırlısı ile yakında ben de bir Jetta sahibi olmayı planlıyorum. Sitesinde baktığımda, 1.4 TSI için yakıt sarfiyatları:
1.4 TSI 140HP 160HP Şehir İçi 9,5 8,6 Şehir Dışı 5,7 5,5 Genel 7,1 6,6
olarak verilmiş. 160HP'de yüksek olması gerekmez mi? gerçekten 160HP daha mı iktisatlı yoksa site verilerinde bir hata mı var? Comfortline donanım paketlisi düşünüyorum. 140/160 arada kaldım. Yardımcı olup aydınlatabileceklere şimdiden teşekkürler ....
Aynı kasada daha fazla beygir olunca daha az yakıyor belli bir değere kadar. Bizde 170 hp'likten var ve şehir içi 8.5 litre ortalama veriyor. Bir depo ile 630/650 km yapıyor şehiriçi.
quote:
ve dikkat arkadaslar 1.4 tsi 160 hp de vites kutusu dsg deil tiptronik......
42has42 arkadaşımız 160HP için DSG değil der, oysa ben 1.4TSI 160HP'yi DSG olduğundan dolayı tercih etmekteyim. Şimdi bu modelde DSG var mı yok mu? Kaç vites?
neden jetta topigi fazla hareketsiz hareketlendirelim biraz beyaz jettalar ayrı bir güzel..forumda beyaz jettası olan yok galiba
smoked angel
Merhaba arkadaşlar,
1999 model highline golf 4 kullanıcısıyım; 2008 model 5600 km'de jetta primeline almayı düşünüyorum; bana önerilen fiyat 29000 ytl. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
beyazın bu kadar güzel duracağını bilseydim beyaz alırdım....