Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
649.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ederim fırsat buldukça mümkün olduğu kadar bütün forumu okumaya çalıştım benim size bikaç sorum olacak bilenlerin hepsini tek tek cevaplamalarını bekliyorum şimdiden teşekkürler..

1-) jetta 170 hp tsi, honda civic sedan, passat 115 hp fsi, passat 122hp tsi hepside tiptronic bunların siz hangisini önerirsiniz bana bunların birini almayı düşünüyorum ikinciel fikirlerinizi bekliyorum

2-) daha çok jetta 170 hp tsi tiptronic düşünüyorum bu aracın yakıt durumunu bilen var mı sitedekine pek güvenmiyorum bilen varsa ve bildirirse sevinirim

3-) jetta 170 hp tsi tiptronic 'in yağ yaktığı doğru mu geçen gün özel bi servise gittim ve sordum bu araç nasıl diye yağ yakıyo yaklaşma bu araca dedi sizce bu durum nasıl?

4-) jetta 170 hp tsi tiptronic 'in sağından solundan ses gelir mi, çok sık arıza verir mi, can sıkıcı sorunlarla karşılaşırmıyım?

5-) jetta 170 hp tsi tiptronic ile jetta 140 hp tsi tiptronic arasında performans ve yakıt olarak çok fark var mı?

• bikeren jetta 170 yerine 160 geldi ama tork u aynı 170 ıle civic bikeren civic i geç teneke hemde makyajlandı passat 1.6 115 hp gitmez passatım vardie kendini kandırırsın passat 122 hp iiidir ama gelelim 1.4 tsı 160 hp 240 nm jettaya o bir uçak o bir hız abidesi o bir tasarruflu makina acaip iiidir sana tavsiyem 160 lık jetta 1 kere kullan anlarsın zaten sen ben 140 lık jettayı alırkende servis iii değil yeni motor bunlar demişti benim arabam 16.000 e geldi maşşallah tık yok şiddetle tavisyeederim
  • saydığın araçlardan sadece passat o da 122 tsi olursa en mantıklı seçenek . tsi nin sadece 122 hp olan versiyonları bir nebze yağ yakar ...140 ve 160 -170 te hiç duymadık ... diyer seçenekleri boşver ... illa da jetta olacaksa beyaz 7 ileri dsg ve 122 tsi alınır ama oda şuanki fiyatlardan dolayı alınmaz....
    yakıt tüketimi kullanıma bağlı çok az da tüketebiyor ,bastğın zaman da içtirebilirsin ...
    honda da son zamlardan sonra cazibiyetini bitirmiş ... aceleniz yoksa yeni astrayı yeni focusu yeni megane yi bekleyin diyebilirim ... ben olsam 28 liraya lancer alıp hafif ve sade gözü tırmalamayan bir modifiye yapardım ... şu anki KRİZ ARABASI....
    140-160-170 tsi ye gelirsek ,maximum adrenalin için yetebilen bir motor . 210 hp için kullanıcıları aramaya başladılar .benden 1150€ talep ettiler .aynen şunu dedim ;'' başıma dert almak ve doğuş ile mümkün olduğunca görüşmemeyi tercih ediyorum'' yani biraz tedirgin eden bir motor .zengin işi ... tr şartları ve servislerinde bozulunca at çöpe motor modeli ... ilk dönemlerde güven duysamda zaman içersinde uzun yola çıkmaya cesaretim yok ....

quote:

Orjinalden alıntı: tsi delisi

arkadaşlar öncelikle hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ederim fırsat buldukça mümkün olduğu kadar bütün forumu okumaya çalıştım benim size bikaç sorum olacak bilenlerin hepsini tek tek cevaplamalarını bekliyorum şimdiden teşekkürler..

1-) jetta 170 hp tsi, honda civic sedan, passat 115 hp fsi, passat 122hp tsi hepside tiptronic bunların siz hangisini önerirsiniz bana bunların birini almayı düşünüyorum ikinciel fikirlerinizi bekliyorum

2-) daha çok jetta 170 hp tsi tiptronic düşünüyorum bu aracın yakıt durumunu bilen var mı sitedekine pek güvenmiyorum bilen varsa ve bildirirse sevinirim

3-) jetta 170 hp tsi tiptronic 'in yağ yaktığı doğru mu geçen gün özel bi servise gittim ve sordum bu araç nasıl diye yağ yakıyo yaklaşma bu araca dedi sizce bu durum nasıl?

4-) jetta 170 hp tsi tiptronic 'in sağından solundan ses gelir mi, çok sık arıza verir mi, can sıkıcı sorunlarla karşılaşırmıyım?

5-) jetta 170 hp tsi tiptronic ile jetta 140 hp tsi tiptronic arasında performans ve yakıt olarak çok fark var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: 37fbli

bikeren jetta 170 yerine 160 geldi ama tork u aynı 170 ıle civic bikeren civic i geç teneke hemde makyajlandı passat 1.6 115 hp gitmez passatım vardie kendini kandırırsın passat 122 hp iiidir ama gelelim 1.4 tsı 160 hp 240 nm jettaya o bir uçak o bir hız abidesi o bir tasarruflu makina acaip iiidir sana tavsiyem 160 lık jetta 1 kere kullan anlarsın zaten sen ben 140 lık jettayı alırkende servis iii değil yeni motor bunlar demişti benim arabam 16.000 e geldi maşşallah tık yok şiddetle tavisyeederim

Vay anasını,Passat'a bindiğimi sanıyordum ben,demek kendimi kandırmışım.

Saçma sapan mesajlar atmayın,herkesin beklentisi farklıdır.Ben şehir içinde kullanıyorum,zaten basacak yol olmuyor,TSI,TDI,FSI,1.6 102 hp farketmez.Aralarında sadece yakıt farkı oluyor,o fark da benim için problem değil.

• cevaplarınızı tek tek okudum nette bi tane 170 hp jetta buldum ama km'si 40.000e dayanmış bitanede 140hp'lik var o daha 3.000 km'de acaba performans çok mu farkeder kullananlar bilgilendirsin beni bide aralarında çok yakıt farkı olur mu?

bence jettanın donanım olarak passattan tek farkı elektromekanik park freni ayrıca passatta 140 hp ve 170 hp yok nette bulduğum iki araçta siyah jetta ben biraz daha 140 hp'ye sıcak bakıyorum acaba yanlış mı yapıyorum:(

140 hp'nin son hızını bilen var mı??
  • Değerli jetta kullanıcıları merhaba yaklaşık 10 aylık bir araştırmadan sonra tercihimizi 2008 model Jetta Comfortlıne TSI 122 HP ile yaptık. Aracımızdan çok memlunuz.

140 hp lik model ile 122 arasında çok düşündüm ve 122 tercih ettim. VW, 140 ve 170 hp lik motor seçeneklerini passatta uygulamamıştı. Passat'ta 122 hp lik bir motor bulunması ve ağırlığı bir buçuk ton olan passata neden 140 yada 170 hp motor takmadıkları kafama takıldı ve alman mühendisler muhakkak bir şey biliyolardır diyerek 140 ve 170 hp olan jettaları eledim. 140 ve 170 hp lerde serviste hiç problem yaşandığını duymadım ama hem 140 hemde 170 üretimi durdurlmuş ve yerine 160 hp başlamıştı. 140 için teknik veriler ne kadar performanslıda olsa o kadar çok yakıt tüketimi olduğunu gösteriyor.

Bir hafta önce ankara eskihisar servisinde jetta Tsı 140 hp kullanıcısıyla biraz sohbet ettik . Aracın çok performanslı olduğunu kendisini yakıtı dışında hiç üzmediğini belirtti. Ankaradan istanbula (453 km) tam bir depo benzin harcadığını söylediğinde ben şaşırdım. çünkü ben istanbuldan ankaraya (453 km) tam yarım depo benzinle gelmiştim ve 120 km nin hiç altına düşmemiştim. Piyasada çok fazla 140 lık satılık var ama 122 kullanıcıları henüz araçlarına binmekte ve satmamaktadırlar. 122 kullanısıcı olarak bu motoru tavsiye ederim.
    quote:

cevaplarınızı tek tek okudum nette bi tane 170 hp jetta buldum ama km'si 40.000e dayanmış bitanede 140hp'lik var o daha 3.000 km'de acaba performans çok mu farkeder kullananlar bilgilendirsin beni bide aralarında çok yakıt farkı olur mu?

bence jettanın donanım olarak passattan tek farkı elektromekanik park freni ayrıca passatta 140 hp ve 170 hp yok nette bulduğum iki araçta siyah jetta ben biraz daha 140 hp'ye sıcak bakıyorum acaba yanlış mı yapıyorum:(

• İşte bizim jetta

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

[simage][/simage]

[simage][/simage]

• arkadaşım verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim aslında doğru diyorsun vardır bunun altında bi çapan oğlu kesin peki aracının hızlanması nasıl şehir içinde 1 depoyla kaç km gidiyorsun bide son hızını biliyormusun çok fazla şehir dışına çıktığım için bu konuyla fazlasıyla ilgiliyim
  • arkadaşım yolladığın resimlere nasıl bakacağız yaa ben göremedim:(
  • TSI 140 lığı kullanan arkadaş herhalde Ankara'dan İstanbul'a dip gazda gidiyor. Devamlı 200km/h giderseniz yakması normal. 122'lik jettayla da bu şekilde giderseniz o da yakacaktır.

Alman mühendisler bir şey biliyorlardır doğru. 140 ya da 170'lık (şu anda 160'lı oldu) motoru neden Passat'a koymadıklarının cevabı pazarlama stratejisidir tahminimce. 1,4 160 lık motoru Passat'a koyarsanız 1,8 160 lık motorun satışı düşecektir.

Yeni jettanız hayırlı olsun.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: gökhan40

Değerli jetta kullanıcıları merhaba yaklaşık 10 aylık bir araştırmadan sonra tercihimizi 2008 model Jetta Comfortlıne TSI 122 HP ile yaptık. Aracımızdan çok memlunuz.

140 hp lik model ile 122 arasında çok düşündüm ve 122 tercih ettim. VW, 140 ve 170 hp lik motor seçeneklerini passatta uygulamamıştı. Passat'ta 122 hp lik bir motor bulunması ve ağırlığı bir buçuk ton olan passata neden 140 yada 170 hp motor takmadıkları kafama takıldı ve alman mühendisler muhakkak bir şey biliyolardır diyerek 140 ve 170 hp olan jettaları eledim. 140 ve 170 hp lerde serviste hiç problem yaşandığını duymadım ama hem 140 hemde 170 üretimi durdurlmuş ve yerine 160 hp başlamıştı. 140 için teknik veriler ne kadar performanslıda olsa o kadar çok yakıt tüketimi olduğunu gösteriyor.

Bir hafta önce ankara eskihisar servisinde jetta Tsı 140 hp kullanıcısıyla biraz sohbet ettik . Aracın çok performanslı olduğunu kendisini yakıtı dışında hiç üzmediğini belirtti. Ankaradan istanbula (453 km) tam bir depo benzin harcadığını söylediğinde ben şaşırdım. çünkü ben istanbuldan ankaraya (453 km) tam yarım depo benzinle gelmiştim ve 120 km nin hiç altına düşmemiştim. Piyasada çok fazla 140 lık satılık var ama 122 kullanıcıları henüz araçlarına binmekte ve satmamaktadırlar. 122 kullanısıcı olarak bu motoru tavsiye ederim.
    quote:

cevaplarınızı tek tek okudum nette bi tane 170 hp jetta buldum ama km'si 40.000e dayanmış bitanede 140hp'lik var o daha 3.000 km'de acaba performans çok mu farkeder kullananlar bilgilendirsin beni bide aralarında çok yakıt farkı olur mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: gökhan40

Değerli jetta kullanıcıları merhaba yaklaşık 10 aylık bir araştırmadan sonra tercihimizi 2008 model Jetta Comfortlıne TSI 122 HP ile yaptık. Aracımızdan çok memlunuz.

quote:

Aracınız hayırlı olsun bencede güzel bir tercih ama size 140hp nin çok yaktığını söyleyen arkadaş ya gaz pedalını dipleyerek kullanıyor yada aracında bir problem var bendede aynı arabadan var bu soğuklarda bile bir depo ile ş.içi 600 km den aşağı hiç düşmedi yazın 680-700km arası yol katediyorum.
    Birde 140hp lerin ikinci elde neden fazla olduğu konusunda benim görüşüm tsi ilk çıktığında 140hp daha çok satılması ve dolayısı ile piyasada en fazla tsi motorun 140hp olması diye düşünüyorum tabiki 122hp ler çıkınca yakıt tasarrufu açısından daha makul olduğu için 140hp yi piysaya sürmediler ama bu 140hp nin kötü olduğu anlamına gelmez öyle olsaydı 160hp tsi de üretilmezdiki iki motorun mekanik olarak birbirinin aynı olduğu sadece yazılımın farklı olduğu artık herkez tarafından biliniyordur buna rahmen hala 140 hp sorunlu bir motor olduğu için üretimden kaldırıldı veya 140 hp sorunlu olduğu için ikinci elde fazla var diyenlere söyleyecek bir sözüm yok.

55000km de bir jetta 140hp tsi sahibi olarak ben aracımdan memnunum ve motora birşey olacak diyede bir korkum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gündem -- 26 Şubat 2009; 19:35:03 >

• sana 140 hp nin son hızını söleim 251 km/h gördüm geçen gerede otabanında gayette erken çıktı acayip 140 lıkla ben sehir içi 7.6 lt gördüm çok mükemmel arabamı satsam yine jetta 140 hp alırım o da model yükseltmek için
    quote:

• selam arkadaşlar, saat 10'u çeyrek geçe civarı barbaros bulvarı, boğaz köprüsü ile maslak-istinye sapağı arası bir jetta plaka harfleri fv 'idi ancak rakamları hatırlamıorm. Muhtemelen yeni arabaydı, aranızdan biri mi acaba?
  • quote:

sana 140 hp nin son hızını söleim 251 km/h gördüm geçen gerede otabanında gayette erken çıktı acayip 140 lıkla ben sehir içi 7.6 lt gördüm çok mükemmel arabamı satsam yine jetta 140 hp alırım o da model yükseltmek için
    quote:

Arkadaşım 251 km/h yaptığına eminmisin???

TSİ 140 hp lerde hız limitörü var 220 km/h nin üzerine çıkmaz, bu yüzde 140 lıkların max surati 220 km/h

• yanlışın var ben d-otobanda 251 km/h hız yaptım sana tek bişey söliim ben 251 yaptım ama hadi hız limütörü var nie 200 sabitlenmiş hızı kadranda 260 km/h yazıo sen bilmiosun ekleye bilirsem resminide ekleyecem
    quote:

Orjinalden alıntı: ibhaavci

quote:

sana 140 hp nin son hızını söleim 251 km/h gördüm geçen gerede otabanında gayette erken çıktı acayip 140 lıkla ben sehir içi 7.6 lt gördüm çok mükemmel arabamı satsam yine jetta 140 hp alırım o da model yükseltmek için
    quote:

Arkadaşım 251 km/h yaptığına eminmisin???

TSİ 140 hp lerde hız limitörü var 220 km/h nin üzerine çıkmaz, bu yüzde 140 lıkların max surati 220 km/h

• ne bu limitör davası yaa böyle saçma bişey olabilir mi 140 hp araba yap ondan sonra limitör koy çok saçma bence de 250-260 yapması lazım bu aracın şehir dışı 1 depoyla sakin gidişte kaç km yol yapılıyor bilen var mı?
  • quote:

ne bu limitör davası yaa böyle saçma bişey olabilir mi 140 hp araba yap ondan sonra limitör koy çok saçma bence de 250-260 yapması lazım bu aracın şehir dışı 1 depoyla sakin gidişte kaç km yol yapılıyor bilen var mı?

Şehirler arasında 90 km/h hıza sabitlerseniz,122 hp ile çok ciddi fark olacağını düşünmüyorum.

250-260 km/h hıza ulaşmak öyle kolay değil.Düz yolda çok daha zor.170 hp olanlar o zaman 270 basar en az.Hatta şunu otomobil genel bölümünde söylerseniz,fanatik damgası yersiniz söyleyeyim :)

Bir de yukarıda Jetta ile Passat arasında elektromekanik park freni farkı var sadece demişsiniz.İkisinin arasında ESP gibi artık olmazsa olmaz bir fark var,malzeme kalitesi farkı var vs. Eğer ESP'yi devreye sokan biriyle konuşursanız,size ne kadar hayati önem taşıdığını söyler.

• arkadaşım düzyolda daha zor ne demek ya sen herhalde 90 km/h yi geçmiosun obelli herkesi kendin zannetme fanatik im o doğru bikeren esp önemli ama öle her yolda değil esp açıkken tsı motorla bi gaza yüklenin araba acayip pati çekio 2.vit 3.vit acayip hemde bide kapalı iken gaza yüklenin daha az pati çekio hatta çekmio gibi bişey bu dediğimi bi deneyin diyorum derserthawk sen deneme 90 kmh da olmuo sana göre değil
  • arkadaşlar size bişey danışacam jetta 1.4 tsı 140 hp veya 122 veya 170 sizin arabaların ön takımlardan çukurlara girince dağınık bi ses gliomu yoksa benim kindemi bi problem var
  • Arkadaşlar hayırlı olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bir kaç soruya cevap vereyim.
    140 lık jettayla istanbula giden arkadaş kendisininde belirttiği gibi çok hızlı gitmiş yakıt sarfiyatı onun için fazla olmuş.
    1 depo ile şehir içinde kaç km gittiğini hiç ölçmedim ancak daha önceki opelime göre çok az yakıyor.

Arkadaşlar birde şu konunuyu önemle belirtmek istiyorum. 2001 ylında sıfır km Opel Astra Classıc 1.6 16v 100hp aracımız vardı daha sonra 2005 yılında Renault Megane Dynamıque 1.5 DCI 80 hp aracımız oldu . Şimdide Jetta TSı, şunu belirtmek isterimki önceki araçlarımızda hissetmediğim bir güven konfor ve bir tokluk hissi veriyor araç. Kapısını kapattığımda çıkan ses bile , işte araba böyle olur demeye yetiyor. Şehir içideki ortalamam 7.7 ile 8.3 arasında değişiyor sürüşe göre. Dediğim gibi İstanbuldan Ankaraya 120 km hızdan aşağı düşmeyerek 453 km yolda yarım depo benzin harcadım. Bence gayet makul bir rakam ancak bu tüketimi 90 km sabit hızla giderek dahada düşürebilirdim.

Bir diğer konu ise " Araç en son kaç km hız yapıyor? "
    Tsı motor için aslında hiç sorulmaması gereken bir sorudurki çünkü 2001 model 100 hp opel astram bile 220 km hız yaparak ibrenin sonunu görmüştür. 122 ler için söylüyorum 200 tork olan 122 beygir gücüne sahip olan bu Alman çeliği Jettam 260 km lik ibresinin en az 240 ını görebileceğini düşünüyorum. Saygılarımla Gökhan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan40 -- 27 Şubat 2009; 11:11:58 >

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.