Şimdi Ara

Vw Polo 1.4 -vs- Peugeot 207 1.4 -vs- Clio 3 1.2 HB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar benim forumda ilk mesajım bu..araba almayı düsünüyoruz ve 3 araba arasında kaldık. Yaklasık 25-26 000 ytl civarı bir araba almak istiyoruz. Ben daha cok okula giderken kullanacagım yani ayda yaklasık 800 km ediyor..Acaba hangisini tavsiye edersiniz?

Clio III 1.2
    Peugeot 207 1.4 75Hp comfort
    Volkswagen Polo 1.4 80 hp ücü de benzinli bu aracların..dizel biraz pahalı geldi zaten 3 4 sene sonra satacagız..

Ben Peugeot 207 diyorum ama babam daha cok Polo üzerinde duruyor peugeot üzerine yapılan kötü yorumlardan biraz etkilendik acıkcası..

Hangisini tavsiye edersiniz? Donanım olarak çok yüksek birsey alamayacagımız belli bu fiyat aralığında..Ama ben mesela yol bilgisayarı olsun istiyorum bu 3 aracın da 207 dısında en düsük modellerinde yol bilgisayarı yok..

Son olarak 2.el degil 0 model olcak..

Yorumları bekliyorum..Tesekkürler..

• size bu fiyat aralığında aşağıdaki donanımlara sahip sıfır km bir araç alabilirsiniz desem ne dersiniz?

4 airbag (sürücü yolcu ön ve sürücü yolcu yan hava yastıkları)

abs+ebd

otomatik klima

elektro-hidrolik hıza duyarlı direksiyon sistemi

elektrikli-ısıtmalı yan aynalar

yol bilgisayarı

hıza duyarlı silecekler (araba hızlandıkça daha hızlı çalışmaya başlıyorlar)

6 hoparlörlü direksiyondan kumandalı ses sistemi

soğutmalı torpido gözü

5 adet bardaklık

yeri değiştirilebilen küllük(ben evde bırakıyorum)

hem sürücü hem yolcu tarafı tek dokunuşla açılabilen sıkışma güvenlikli ön camlar

aliminyum alaşım jantlar+bridgestone turanza lastikler

çok geniş iç hacim.

yatabilen/çıkabilen/ön koltuklar gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar

öne yatabilen ön yolcu koltuğu( uzun bir şey taşımak gerekirse diye)

3 yıl teknik garanti

12 yıl paslanmazlık garantisi

şu an otomatiğini 27000 liraya bırakıyorlar; manuelide çok rahat 26000 liraya alınabilir.

mitsubishi colt 1.3 invite. 1332 cc - 95 beygir.

bu da tanıtım videosu.

http://www.verdictoncars.com/jsp/vocmain.jsp?lnk=901&id=27&description=Mitsubishi%20Colt

bir diğer video

http://www.whatcar.com/car-review-video-alt.aspx?RT=657

bir diğer video

http://www.skycast.com/video/watch/-1333765595031119623/

www.temsa.com.tr

incelemenizi öneriyorum.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 10 Eylül 2008; 22:18:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hearoune

Merhabalar benim forumda ilk mesajım bu..araba almayı düsünüyoruz ve 3 araba arasında kaldık. Yaklasık 25-26 000 ytl civarı bir araba almak istiyoruz. Ben daha cok okula giderken kullanacagım yani ayda yaklasık 800 km ediyor..Acaba hangisini tavsiye edersiniz?

Clio III 1.2
    Volkswagen Polo 1.4 80 hp ücü de benzinli bu aracların..dizel biraz pahalı geldi zaten 3 4 sene sonra satacagız..

Ben Peugeot 207 diyorum ama babam daha cok Polo üzerinde duruyor peugeot üzerine yapılan kötü yorumlardan biraz etkilendik acıkcası..

Hangisini tavsiye edersiniz? Donanım olarak çok yüksek birsey alamayacagımız belli bu fiyat aralığında..Ama ben mesela yol bilgisayarı olsun istiyorum bu 3 aracın da 207 dısında en düsük modellerinde yol bilgisayarı yok..

Clio 3 tede standarttır yol bilgisayarı

• 6 ileri ototmatik vitesli 0km mitsubishi 3 kapılı colt cz3ü 25.000'e belki daha da ucuza bulabilirsiniz. sadece siz kullancaksanız tek kapı problem olmaz ama ailenizle sürekli bir yerlere gideceksiniz 5 kapılı colt'a bakın. karar vermeden önce en azından gidip inceleyin bir fikriniz olsun. parasının karşılığını fazlasıyla veren araçlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabies -- 10 Eylül 2008; 22:54:18 >

• gercekten donanım acısından oldukca iyi bir otomobilmis..fiyat olarak ta oldukca makul..yalnız söyle bir durum var bu arabayı aldık diyelim 5 yıl sonra kolaylıkla satabilir miyiz? türkiye'de mesela volkswagen cok fazla tutuluyor o nedenle cok fazla deger kaybetmiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: asilx

quote:

Merhabalar benim forumda ilk mesajım bu..araba almayı düsünüyoruz ve 3 araba arasında kaldık. Yaklasık 25-26 000 ytl civarı bir araba almak istiyoruz. Ben daha cok okula giderken kullanacagım yani ayda yaklasık 800 km ediyor..Acaba hangisini tavsiye edersiniz?

Clio III 1.2

Clio 3 tede standarttır yol bilgisayarı

ama brosürde yol bilgisayarı yok olarak gözüküyor..

• colt u önceden görmedim araba mı diodum tasshelhoff u da mitsibushi bayisi gibi görüodum ama geçen birisinde gördüm colt çok hoşuma gitti sahibi de memnun ayrıca
  • tasshelhoff

kendi araban colt diye herkeze colt tavsiye ediyorsun herhalde....

hayırlı günler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurumut

colt u önceden görmedim araba mı diodum tasshelhoff u da mitsibushi bayisi gibi görüodum ama geçen birisinde gördüm colt çok hoşuma gitti sahibi de memnun ayrıca

önyargısız gidip incelemek colt'u sevmek için yeterli.
  • quote:

colt u önceden görmedim araba mı diodum tasshelhoff u da mitsibushi bayisi gibi görüodum ama geçen birisinde gördüm colt çok hoşuma gitti sahibi de memnun ayrıca

yok arkadaşlar.

mesleğim mali müşavirlik. mitsubishi ile organik bağım yok. gönül bağı benimkisi.

burası akşamları rakamlardan sıyrılıp kafamı dağıttığım mecradır.

konuyu açan arkadaşa;

5 yıl kullanacağım demişsin arkadaşım.

bence 5 yılın sonrasını değil;

bence bu 5 yıl zarfında aracın sana verecekleri ile ilgilenmelisin.

coltun 2. eli yok deniyor ama bir 2. el colt almaya çalış bakalım.

2006 modellerini temizini 20.000 ytl nin altına bırakan yok.

şu an forumda 3 arkadaş arıyor ama bir türlü denk getiremiyorlar.

colt; bu fiyata alınabilecek en performanslı-en donanımlı-en ekonomik- en geniş iç hacme sahip- sıfır km araçtır.

şu an için bir diğer fiyat performans oranı yüksek araç suzuki swifttir. ama onunda donanımı colt kadar değil.

rakamlar ortada, teknik veriler fiyatlar ortada.

hayırlı günler.

• bizde peugeot var 207 alma derim colt daha doğru bi tercih derim şahsen
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

yok arkadaşlar.

mesleğim mali müşavirlik. mitsubishi ile organik bağım yok. gönül bağı benimkisi.

burası akşamları rakamlardan sıyrılıp kafamı dağıttığım mecradır.

konuyu açan arkadaşa;

5 yıl kullanacağım demişsin arkadaşım.

bence 5 yılın sonrasını değil;

bence bu 5 yıl zarfında aracın sana verecekleri ile ilgilenmelisin.

coltun 2. eli yok deniyor ama bir 2. el colt almaya çalış bakalım.

2006 modellerini temizini 20.000 ytl nin altına bırakan yok.

şu an forumda 3 arkadaş arıyor ama bir türlü denk getiremiyorlar.

colt; bu fiyata alınabilecek en performanslı-en donanımlı-en ekonomik- en geniş iç hacme sahip- sıfır km araçtır.

şu an için bir diğer fiyat performans oranı yüksek araç suzuki swifttir. ama onunda donanımı colt kadar değil.

rakamlar ortada, teknik veriler fiyatlar ortada.

hayırlı günler.

hayırlı günler

• bu 3 ü arasından peugeot 207, zaten avrupa da senede ortalama 500 bin satan bir otomobil.

bence de colt veya colt cz3 bunlardan çok daha iyi bir seçim olur, hem çok daha performanslı, hem daha ekonomik, hem de donanım olarak çok daha iyi bir model.

5 sene sonra daha pahalıya satacağım diye peşin peşin 4-5 bin lira fazladan para vermenin hiç bir manası yok (coltla eş performans-donanımda bir clio-207 vs 30 binden aşağı değil), zaten 5 sene sonra otomobilin değeri reel olarak yarıya düşmüş olucak, coltu yüzde on ucuza satsan şimdiki alım gücüne göre 1000-1500 ytl gibi bir şey eder ki, onu da yakıt tüketiminden elde edeceğin avantajla zaten çoktan çıkarmış olacaksın.
  • acıkcası colt u hic düsünmemistim simdiye kadar..ama nasıl desem sanki colt biraz daha aile arabası gibi geliyor bana..ben babamla ortak kullanacagım dogrusu ailem de ancak haftasonları fln biyere gidersek biner heralde..

digerleri ve özellikle 207 bu anlamda tam bir spor arabası gibi geliyor bana ne zaman dönüp gecse bakıyorum..ama kimse 207 den memnun degil..bu araba nasıl 1 millyon satar anlamıs degilim..dısı süper ama ic konsol da anladıgım kadarıyla pek iyi degil..

son olarak polo nasıl bir araba peki ?özellikle babam cok ısrar ediyor..
  • Polo 1.4 gerçekten iyidir. 102 bin km de 2004 model polo var. şu ana kadar hiç bir sorun yaşatmadı. Performansı müthiş değil ama iyi bir rodaj döneminden geçer ve bakımları atlanmassa performansı biraz daha iyileşiyor. İkinci elde yaygın. Satışı pek problem olmaz. Yetkili servisleri biraz tuzlu ve donanım olarak basic modelinde pek bişey yok.
  • quote:

gercekten donanım acısından oldukca iyi bir otomobilmis..fiyat olarak ta oldukca makul..yalnız söyle bir durum var bu arabayı aldık diyelim 5 yıl sonra kolaylıkla satabilir miyiz? türkiye'de mesela volkswagen cok fazla tutuluyor o nedenle cok fazla deger kaybetmiyor..

ah bir Colt bulsam da alsam...

aylardır Colt arıyorum hala bulamadım,sanırım 0 km alacağım.arabayı kullanıp da satan pek yok ki?herkes aracından memnun.araba sitelerinde colt yazın taratın tüm Türkiyede satılık Colt sayısı toplam 50yi geçmez(satanlar da ya ev alacaktır ya da askere gidecektir) bu da müşteri memnuniyetini gösterir.eğer geleneksel düşünce tarzını bir kenara bırakır da iyi bir araştırma yaparsanız;Colt tercihi sizin için kaçınılmaz olur.çevrenizde ya da araba galerilerinde gördüğünüz araçları biraz irdelerseniz,donanım eksikliği,servis pahalılığı,yakıt israfı vb nedenlerle satılmak istenmektedir.dışı sizi içi sahiplerini yakar anlayacağınız.(arkadaşımızın bahsettiği peugeot 207 örneğinde olduğu gibi) kullanım açısından sorun teşkil etmezse 3 kapılı olanları gayet sportif bir görünüm sunar.hele bir de kırmızı ise...

• İçlerinde tip olarak 207 bir adım önde. Polonun yüzü eskidi. Clio bence sonuncu burda.
    En iyisi hepsini inceleyerek test sürüşü yaparak seçmen.
  • focus, 1.3hdi astra
  • 207 yedi için biri "bardaki sarışın" demişti. yani dıştan çok güzel ilk bakışta ama tanıdıkça içi boş.

bir de genelde fransız arabaları birçok kişiye olduğu gibi bana da kalitesiz geliyor.
    clio da aynı şekilde kalitesiz duruyor bence, ayrıca tipi bir türlü hoşuma gitmedi benim, tabi zevk meselesi.

onun dışında polo kaliteli, daha ağırbaşlı, sade duruyor. Ama wv türkiyede biraz gereğinden fazla değerlenmiş gibi. bazı modellerinde abs bile standart değil. eklenen her donanım için fiyat artıyor. ikinci elde çok tutuluyor o da doğru.

Bana kalırsa yukarıdakilerin hepsini ele. İlla alacaksan Polo al.

Ben de senin gibi birçok modelle başladım başladım kala kala Colt kaldı en mantıklı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.