Şimdi Ara

WAKFU ONLİNE ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resmi Site:www.wakfu.com

Steam'da Wakfu: Steam Link

Türkiye Facebook Sayfası Wakfu Türkiye

Wakfu, Fransız firması olan Ankama Games ile başlayan 2D bir sıra tabanlı MMORPG oyunudur.29 Şubat 2012 de yayınlanan oyun 18 Eylül 2014'de de Steam'a da giriş yaptı.Oyun kısa süre önce P2P sisteminden F2P sistemine geçiş yağmış bulunmaktadır.Oyundaki Shopta Boosters(fazladan tecrube,item düşme,oyun parası gibi küçük avantajlar),Kostümler,iksirler,sıfırlama kağıtları,Sidekicks(yardımcı karakterler),Binekler,Evcil hayvanlar gibi şeyler bulunuyor.Bu gibi şeyler normal oyunculara karşı aşırı avantaj asla sağlamamaktadır.

OYUNDAKİ BİRKAÇ ÖZELLİK;

1- Max lvl sınırı şuan için 170 level ama ileride 200 lvl max sınır olacaktır.

2- Oyundaki en fazla partydeki kişi sayısı 6'dır.

3- Oyunda 5 ulus mevcuttur. Bunlar Sufokia, Bonta ,Amakna , Brakmar ve yeni eklenen haydut ulusu Riktuslardır.(Ulus seçimleri 18 lvl olmadan yapılamamaktadır)

WAKFU ONLİNE ANA KONU

4- Sisteminiz müsait olduğu sürece oyun Clientini birkaç defa daha açıp fazla karakter ile de oynayabilirsiniz.

5- Oyunda Dungeon sistemi mevcutdur.İsterseniz dungeonda isterseniz dışarıdaki haritalarda da seviye atlayabilirsiniz.Ama tabikide Dungeonlarda değerli eşya düşme avantajları mevcut.

6- Wakfu'nun ayrıca bir çizgi dizisi de mevcuttur.Türkiye'de D-smart'da bile yayınlanmaktadır. Wakfu D-Smart

7- PvP sistemi de oyunda mevcut.Bütün Uluslar birbirleri ile düşmanlar ve onlarla savaşarak pvp elbiseleri kazanabilir pvp de rank da kasabilirsiniz.

8- Oyunda saldırılar "AP" (Action Points) kullanılarak ve hareket "MP" (Move Points) kullanılarak yapılır. Bunun dışında "WP" (Wakfu Points) bazı özel skillerde gereklidir.

9- Oyunda 30. ve 80. lvl'lerde reset görevi açılmaktadır.Eğer stat ve skill dağılımlarında yanlışlık yaptıysanız bu lvl'lerde yeniden düzenleyebilirsiniz.Bu görevler geldiğinde sadece 2 gün için kullanılabilir, kullanılmazsa süre bittiğinde yokolur.

10- Oyunda Pet (Evcil hayvan) ve Petmount (Binek) sistemi mevcuttur.

11- Her kişide bulunan Haven Bag ile kendi evinizi tasarlayabilirsiniz. Binevi Çantadan ev gibi birşey.İsterseniz dekorasyon yapabilir isterseniz craft, isterseniz satış için tezgah, isterseniz de kendi bahçenizi yaratabilirsiniz. Ayrıca Haven World'ler de kendi Guildinizin şehrini bile kurabilirsiniz.

12- Oyunda bulunan sidekickler ile kendinize yardımcı arkadaş edinebilirsiniz. En fazla 2 sidekick ile grup oluşturabilirsiniz. Normalde ogrines ile alınan sidekickler oyun içinde markette de satılıyor ve ayrıca astrub (ilk başladığımız şehir) ana görevini yaparsanız astrub knight adındaki bedava sidekick'e sahip olabilirsiniz. Sidekick'lerinize aynı kendiniz gibi item de giydirebilirsiniz.

13- Oyunda bulunan rune sistemi ile itemlerinizi güçlendirebilirsiniz.Gereksiz bulduğunuz itemleri kırdırarak rune tozu elde edersiniz.Her 100 toz ile 1 rune elde edersiniz.Bu runeler ile itemlerinizi güçlendirirsiniz.

14- Oyunda Epic ve Relic olmak üzere 2 nadir item çeşidi vardır.Epic itemden farklı olarak relic itemler giyildikten sonra karakterin üzerinde bir aura oluşur. Epic ve Relic item'den her kişi en az 1'er tane aynı anda giyebilir. Bu auraları şu şekilde görebilirsiniz: Wakfu Relic Auras

15- Her dungeon sonunda boss'dan token'ler düşmektedir.Bu tokenler ile bossdan düşürmek istediğiniz itemleri satın alabilirsiniz ama bu itemler satılmaz karaktere bağlanır.

16- Oyunda 6 tane toplama mesleği (Miner, Farmer ,Fisherman ,Herbalist ,Lumberjack ,Trapper) ve 10 tane de craft mesleği (Area-of-Effect Weapons Master ,Armorer ,Baker ,Chef ,Close-Combat Weapons Master ,Handyman ,Jeweler ,Leather Dealer ,Long-Distance Weapons Master ,Tailor) vardır.Her meslek max 100 lvl'dir.Bu meslekler sizin oyundaki geçim kaynağınız olacaktır.

SINIFLAR

KISA SINIF AÇIKLAMALARI

Oyunda 16 tane sınıf bulunuyor.Bunları kısaca şöyle açıklayabiliriz;

FECA: Tank diye tabir edilebilen çok fazla defansı olan sınıf. FECA Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    OSAMODAS:Genelde haritalarda ki canavarları evcilleştirerek onları kendi bünyesine alır.Daha sonra o canavarları diğer savaşlarda kullanabilir. OSAMODAS Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    ENUTROF:Tam bir paragözdür, genelde savaşlarda diğer sınıflara göre item düşürme ihtimali daha fazladır. ENUTROF Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    SRAM:Rakibine karşı yaptığı sinsi saldırıları onu çok güçlü bir karakter yapar ve ayrıca görünmez de olabilir. SRAM Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    XELOR:Zamanı oyuncak gibi kullanır. Action Points'leri arttırıp azaltabilir. XELOR Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    ECAFLİP:Eğer şanslı ise çok güçlü hasarlar verebilir.Şansınıza güveniyorsanız bu sınıf tam size göre. ECAFLİP Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    ENİRİPSA:Oyunların vazgeçilmez Healer'i. ENİRİPSA Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    İOP:Bir çok oyunda gördüğümüz Warrior tipidir. İOP Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    CRA:Çoğu oyunda bulunan Archer sınıfı. CRA Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    SADİDA:Sahip olduğu değişik oyuncaklar ile büyüler yaparak çok yönlü hasarlar verebilir ayrıca bitkileri de kontrol edebilir. SADİDA Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    SACRİER:Dayak yedikçe güçlenen bir karakter.Yarı tank yarı warrior denilebilir. SACRİER Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    PANDAWA:Güçlü kolları ile rakibini kaldırıp uzaklara fırlatabilir, ayrıca defanslarınıda düşürebilir. PANDAWA Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    ROGUE:Yeri geldiğinde bombaları, yeri geldiğinde ise silahı ve kılıcıyla dehşet saçabilir. ROGUE Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    MASQUERAİDERS:Kafasına taktiği maskenin psikolojisine bürünerek farklı özelliklere sahip olan bir sınıf. MASQUERAİDERS Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    FOGGERNAUT:Wakfuda bulunan ölümcül Stasis gazının gücünü elinde bulundurak robotik sınıf. FOGGERNAUT Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)
    ELİOTROPE:Bulunduğu ortamda portallar oluşturarak kendini bir yerden bir yere rahatlıkla ışınlayabilir ve arkadaşları da bu portallardan yararlanabilir. ELİOTROPE Kısa Video (Sınıfı seçmeden önce izleyin)

Wakfu ana siteden de sınıflara bakabilirsiniz: Wakfu Classes
     WAKFU ONLİNE ANA KONU

YETENEKLER

WAKFU ONLİNE ANA KONU

Oyundaki yetenek ağacı yukarıda görüldüğü şekildedir.Wakfuda Earth (toprak), Air (Hava), Fire (Ateş) ve Water (Su) olarak 4 element vuruşları bulunuyor ve bu 4 elementten de her birinde 5'er skill vardır. Oyundaki her sınıfın 3 element vuruş gücü vardır. 1 lvl'den itibaren yetenekler savaşlarda kullanım sıklığına göre savaş sonunda deneyim puanı kazanır, yani o yeteneği savaşta hiç kullanmazsanız hiç puan kazanmaz. Gelişen element vuruşlarıyla beraber bir miktar damage ve resist de artar.Bir sınıfın en fazla skill lvl'i kendi lvl'i kadardır, onu asla geçemez, o skilli savaşta kullanırsa deneyim puanı gelmez o skill'e. Bir de oyunda resimde de görüldüğü gibi alt taraftaki özel skiller mevcuttur ama bu özel yetenekler savaşta kullanım ile değil, her lvl sonunda genel puanlar ile geliştirilir.(Resimdeki yetenek ağacı Pandawa sınıfından alınmıştır)

KARAKTERİSTİK

WAKFU ONLİNE ANA KONU

KISA BİLGİLER

İnitiative: Savaşlarda önce kimin oynayacağını belirleyen puan
    Dodge: Savaşta rakibin yanından kaçma ihtimalini arttırır
    Lock: Savaşta rakibi yanında tutma şansını arttırır
    Range: Eğer skill el veriyorsa daha uzağa vurabilmeyi sağlar
    Block: Rakibin atağının %30'unu engeller
    Beserk Damage: Can puanı %50'nin altına düştüğünde bu damage eklenir
    Close Combat Damage: Rakip tam dibinizdeyken ona vurursanız bu damage eklenir
    Single Target Damage: Eğer tek bir rakibe üzerinde skill kullanırsanız bu damage eklenir
    Damage From Behind: Rakibin arkasından saldırırsanız bu damage eklenir
    Long-Range Damage: Rakip tam dibiniz harici herhangi bi yerden ona vurursanız bu damage eklenir
    Area-Of-Effect Damage: Alan saldırı olarak vuran skilleri kullandığınız anda bu damage eklenir
    Wisdom: Her bir wisdom puanı %1 savaşlardan alınan deneyim puanını arttırır (max 150'dir)
    Kit Skill: Eğer 5 kit skill puanınız varsa 50 lvl itemi 45 lvl'de giyebilirsiniz (max 10'dur)
    Prospecting: Her bir pros puanı %1 ihtimal savaştan item düşme ihtimalini arttırır
    Control: Daha fazla summon,doll,beacon,bomb&bombot,cybotµbot gibi şeyleri savaşta kullanma sayısını arttırır

OYUNDAN GÖRÜNTÜLER

WAKFU ONLİNE ANA KONU

WAKFU ONLİNE ANA KONU

WAKFU ONLİNE ANA KONU

WAKFU ONLİNE ANA KONU

WAKFU ONLİNE ANA KONU

Daha oyun hakkında anlatılacak bir sürü şey var ama buraya hepsini sığdırmak çok çok zor.Eğer siz de oyunu denemek isterseniz POYRAZ adında bir türk guildimiz mevcut, isteyen gelebilir. Beraber eğlenceli vakit geçirebiliriz, yardımcı olabiliriz. Oyun hakkında daha bir çok şeyi burada veya oyunda birazdan vereceğim nicklerden bana ulaşarak sorabilirsiniz (daha çok oyunda olacağımdan orada hızlı cevap alabilirsiniz). Oyunun boyutuna ve görselliğine aldanmayın, çok kapsamlı ve zor bir oyundur, eğer zaman ayırırsanız bunu siz de göreceksiniz. Hepinizi wakfu dünyasına bekliyorum.Şimdiden Hepinize iyi oyunlar dilerim.

Oyunda bana ulaşabileceğiniz nickler : Lord Of The Chest, Flame Sniper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grappler_Baki -- 19 Ocak 2015; 1:43:53 >

• Sene 2014 hala böyle oyun oynayanlar var.

Diyenler gelecektir onların hepsine
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Sene 2014 hala böyle oyun oynayanlar var.

Diyenler gelecektir onların hepsine

Valla ben elimden geleni yapıp sevdiğim oyun için reklamı yaptım.1 2 kişi bile gelse kardır bizim için :) Yıl olmuş 2014 ama hala half life cs oynayanlar var da var.Tarz meselesi bu işler, sadece grafikle iş bitmiyor :)
  • Bir zamanlar oynuyordum gayette eğlendiriyordu ama tek başıma sıkılmıştım şuan bi topluluk falan varmı oyunda ? bu arada rehber çok iyi olmuş eline sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

Bir zamanlar oynuyordum gayette eğlendiriyordu ama tek başıma sıkılmıştım şuan bi topluluk falan varmı oyunda ? bu arada rehber çok iyi olmuş eline sağlık.

Evet POYRAZ adında bir guild kurduk ve bütün türkleri orada topluyoruz.Şimdilik bir kaç kişi varız ama muhabbettir yardımlaşmadır hepsi mevcut Oyun yakın zamanda zaten Türkiye'de de yayınlanmaya başlanacak, anlaşmalar yapıldı.Sizide tekrar oyunda görmek isteriz.Oyunda açık olduğumda Lord Of The Chest veya Flame Sniper nicklerinden bana ulaşabilirsiniz.

• Hocam ben eskilerde yaklaşık 3-4 sene boyunca aralıklı aralıklı Dofus oynamıştım ve bu Wakfu'ya da göz atma imkanım olmuştu. Beğenmiştim ama o aralar oyunlara çok vakit ayıramadığımdan paralı üyelik falan almamıştım(Hoş şimdi de pek vakit yok). Subscriber olmayınca da çoğu şey yapılmadığından sıkmıştı. Şimdi başlamayı planlıyorum kısıtlı vakit ve kötü internet ile :). Cra ve İop en sevdiklerimdi. Wakfu'da bunlar üzerinde çok bir değişiklik var mı acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetnaErt

Hocam ben eskilerde yaklaşık 3-4 sene boyunca aralıklı aralıklı Dofus oynamıştım ve bu Wakfu'ya da göz atma imkanım olmuştu. Beğenmiştim ama o aralar oyunlara çok vakit ayıramadığımdan paralı üyelik falan almamıştım(Hoş şimdi de pek vakit yok). Subscriber olmayınca da çoğu şey yapılmadığından sıkmıştı. Şimdi başlamayı planlıyorum kısıtlı vakit ve kötü internet ile :). Cra ve İop en sevdiklerimdi. Wakfu'da bunlar üzerinde çok bir değişiklik var mı acep?

Bende 5 6 sene Dofus oynamış birisiyim. Zaten şuan guildimizdeki çoğu kişinin işi gücü var geceleri iş çıkışı filan giriyorlar. Bu oyun pek çocuklara göre değil ne kadar grafikleri öyle gözüksede.Oyun şuan f2p olduğu için rahatlıkla oynayabilirsiniz. Cra ve İop Wakfu'da pek değişmedi aslında.Yani Wakfu çıkalı skillerinde pek değişiklik olmayan karakterlerdir, ilerde onlar için büyük yenilikler gelecektir.Şimdilik büyük yenilik Sram sınıfı için yapıldı.Tahminimce 2 ayda bir değişiklikler yapılır ama yinede Cra ve İop güçlü karakterler.Biri uzaktan biri de yakından en sert vuran karakterlerdendir. Eğer oyuna gelirseniz oyun içinde de hangi stat dağılımı ve hangi element leri seçmekte nasıl olacağını filan detaylı bir şekilde anlatırız. İop değil ama 137 lvl cra'm var şuan benim oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grappler_Baki -- 29 Ekim 2014; 10:11:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rise Online World - ANA KONU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende dün açtım Cra öyle duruyor şu an hiç oynamadım :) Akşam 6-7 gibi girerim muhtemelen.

Edit : Cra oynamadım Iop açtım :)) 18 Level oldum. Remingtonda açtım bende. Hangi nation'u seçmeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8D8ACBB0 -- 29 Ekim 2014; 21:14:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetnaErt

Bende dün açtım Cra öyle duruyor şu an hiç oynamadım :) Akşam 6-7 gibi girerim muhtemelen.

Edit : Cra oynamadım Iop açtım :)) 18 Level oldum. Remingtonda açtım bende. Hangi nation'u seçmeliyim ?

Bizim guild bontalı, eğer bontayı seçersen pvp de yapabilirsin.yoksa yapamazsın. eğer bana ulaşamazsan buraya oyundaki nickini yazabilirsin, ara ben kontrol ederim
  • insan gerçektende hayret ediyor. yıl 2014 olmuş lafı etmeyeceğim zevkler ve renkler tartışılmaz ama oynayamıyorum ya böyle oyunları bilmiyorum neden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

insan gerçektende hayret ediyor. yıl 2014 olmuş lafı etmeyeceğim zevkler ve renkler tartışılmaz ama oynayamıyorum ya böyle oyunları bilmiyorum neden.

tamamen zevkler ve renklerle alakalı birşey. mesela ben de dünyada en çok oynana online oyun olan LOL'ü hiç sevemedim.aslında seninkine bakarsan benimki daha garip ama öyle işte olmayınca olmuyor :) başta söylediğin gibi bişey söylenemez zaten, atıyorum şuan bile minecraft ve onun gibi grafikli oyunlar oyuncu kitlesi kaynıyor :)
  • Ben yıllar yıllar önce, sınırlı erişimi varken Dofus oynamıştım. Şimdi tekrar aklıma geldi nerden geldiyse, o zamanlar dofus aylık ücret istiyordu ve vermeyenlere çok düşük bir level sınırı koyuyordu, ona rağmen güzel hatırladığım bir oyun. Şimdi Wakfu ya başlayım dedim, beraber oyanamak isteyenlerle oynayabilirim, şuan indiriliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihyildiz

Ben yıllar yıllar önce, sınırlı erişimi varken Dofus oynamıştım. Şimdi tekrar aklıma geldi nerden geldiyse, o zamanlar dofus aylık ücret istiyordu ve vermeyenlere çok düşük bir level sınırı koyuyordu, ona rağmen güzel hatırladığım bir oyun. Şimdi Wakfu ya başlayım dedim, beraber oyanamak isteyenlerle oynayabilirim, şuan indiriliyor...

Ana konu içeriğinde de yazdığı gibi "Poyraz" adında bir guildimiz mevcut. "Lord Of The Chest" veya "Flame Sniper" oyun nicklerinden bana ulaşabilirsin. Oyun hakkındaki bütün sorularına cevap bulabilirsin

• İndiriyorum ama karar veremedim ne yapıcağıma.

Healer ve Tank oynarım genellikle. Ama bu sefer dps oynasam mı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

İndiriyorum ama karar veremedim ne yapıcağıma.

Healer ve Tank oynarım genellikle. Ama bu sefer dps oynasam mı diye düşünüyorum.

Bence oyunu hiç oynamadıysan tek tek bir dene hepsini istersen. Oynanışı hangisi hoşuna gidiyorsa onu oyna. Çünkü zaten ileride para biriktirip sidekick ( yardımcı ) satın alırsın kendine. Mesela DPS oynuyorsan tanklayan bir sidekick ve ya tank isen DPS olan bir sidekick alabilirsin. Tabi sidekick olmadan da her sınıf oynanabilir. Bu oyun diğer oyunlar gibi her grupta bir tank healci olması gerekenler oyunlardan değil.
  • guild falan varmı şuan aktif gelelim bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

guild falan varmı şuan aktif gelelim bizde

ewt konuda da söylediğim gibi "Poyraz" adında bir türk guildi mevcut. Tabi pek online kişi olmuyor ^^ Çoğunlukla ben online'ım ama, bilgi yönünden sınırsız yardımcı olurum. Oyun için "Lord Of The Chest" e PM atabilirsin.
  • iop bir karakterle başladım yarın 17:00 gibi başvuru yaparım.
  • Treth kullanıcısına yanıt
    İop iyidir. Yakın zamanda da revamp yapılacak o sınıfa ve çok güzel olacak diyebilirim. Genelde oyundayım ama daha çok gece 23:00-01:00 zamanları oyunda olurum. İyi eğlenceler
  • Şimdi çıktım yarın sabah işe gidicem geldiğimde bakarım artık.

Skiller kullandıkça gelişiyor gibi bir fight esnasında sadece fire kullanıyorum ama bu bir eksikmiş gibi geliyor bana eğer elemental resistli bir düşman ile karşılaşırsam fire yalan olur ortada kalırım.

Bunun için dengeli bir skill gelişimi gerekiypr gibi görünüyor.

Bana çok detaylı bir İop rehberi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 19 Ocak 2015; 8:47:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.