arkadaslar wattmetreye ıhtıyacım var komple bilgisayar sistemimin çektiği gücü gormek ıstıyorum ınternette bayagı arastırdım fakat yeterlı bılgım olmadıgı ıcın ayrıntıya gıremedım wattmetreyı nerden alabılırım hangı ozellıklerdekı wattmetre işimi görür? bana yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar.
Bunun için wattmetreye ihtiyacın yokki. Bence basit bir pens ampermetre ile sisteminin şebekeden asıldığı akımı ölçebilirsin. Böylece harcadığın güç hesaplanır.
@ertie hocam arkadaşta büyük ihtimalle pens ampermetrede yok.
@cerrah hocam internette felan satılıyo. oradan temin etseniz.
arkadaşlar evlerde kullandığınız cihazların tükettiği elektriği öğrenmek istiyorsanız bu cihaz size yardımcı olabilir.. anlık watt olarak güç tüketimini , kwh olarak toplam sarfiyatınızı öğrenebilir hesabınızı bilebilirsiniz.
Ampermetrenin 5 ytl olduğunu ve wattmetreyi bulmanın zor olduğunu göz ardı edersek daha uygun geliyor bana
bankacılar caddesinde aramadın galiba, diğer şehirlerde sanayi bölgeleri civarında araştırabilirsin. yada netes gibi firmalarada bakabilirsin.
avometre alsın herşeyi ölçer
quote:
Orjinalden alıntı: erkahn
avometre alsın herşeyi ölçer
Avometreyle ömründe kaç kez 220V AC prizden, Watt cinsinden güç ölçtün?
Laf olsun diye de cevap yazılmaz ki...
Böyle birşeyi ben de arıyorum ama kaçırmışız sanırım Benim istediğim sadece kaç watt çekildiği değil Belli bir sürede ne kadar harcandığını da göstersin yani portatiii bir elektrik sayacı işi görsün
inş gene getirtirler. gitti gidiyorda var ama 50 ytl istiyorlar
Arkadaşım geçen haftasonu Bahçeli 7.CAddedeki Tchibodan aldım enerji ölçüm cihazı olarak geçiyor.Fiyatı 16.90
başka nerede bulabiliriz
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan1966
başka nerede bulabiliriz
ankamal da var
biraz daha düzgün kasaya monte edilecek bir şey arıyorsanız,digital wattmetre ,panelmetre diye aratınız,örneğin LCS firması imalatı gibi.
Belki kendiniz fiş priz ekleyerek evinizde kullanabilirsiniz ki ben kullanıyorum. Ayrıca sayacı da var kullandığınız süre ne kadar elektrik yakmışsınız görebiliyorsunuz.